Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח לכולם.

ברשותי טיוטה יאריס שנת יצור 2009, לאחר ששמעתי רעשים של חריקות בסיבובי הגה (הרעשים הופיעו מתוך פנים הרכב) נגשתי למוסך טיוטה הקרוב לאזור מגוריי מוסך "רכב נתניה" ( המוסך שאני מטפל ברכב).

לאחר בדיקה וניסעת מבחן של המכונאי ומנהל העבודה הוחלט שצריך להחליף מוט הגה וזימנו אותי למועד שהמוט יוזמן.

הגעתי למוסך לאחר שהמוט הוזמן והמכונאים החלו בהחלפתו של המוט, נראה היה שהם מתקשים נורא בהחלפת המוט, יש לציין שאני תמיד עומד ליד המכונאים בטיפולים. לאחר שסוף סוף הצליחו במשימתם ביקשתי מהם לבדוק האם המוט הטלסקופי עובד?, ולאחר בדיקה קצרה הסתבר שהמוט תקוע ולא מצליח להיכנס ולצאת, מזל שהם לא הרכיבו את הכל חזרה, משום שלהחליף מוט הגה ביאריס מצריך פירוק של כל הפנל פלסטיק הקידמי ברכב.

נאלתי להשאיר את הרכב במוסך משום שהם תענו שהמוט החדש תקוע והם מזמינים חלק חדש, לי נראה שם טעו בהרכבה ולא בדקו האם המוט החדש שהגיע נכנס ויוצא בצורה תקינה.

נאמר לי לחזור מחר למוסך משום שעל הבוקר הם יביאו מוט חדש וינסו להרכיב שוב.

אני מבקש את התיחסותכם לבעיית הרעש ממוט ההגה, ולאופן הטיפול במוסך.

יש לציין שבמוסך נאמר לי שבעיה כזו הם רואים בפעם הראשונה, והם פעם ראשונה מבצעים פעולה כזו.

פורסם

האם כשאתה מסובב את ההגה אתה שומע תקתוקים?

ומי אמר לך שזה המוט הגה?

יכול להיות גם ציריה.

Rover 214Si

מכונאי רכב

פורסם
שלום וחג שמח לכולם.

לאחר בדיקה וניסעת מבחן של המכונאי ומנהל העבודה הוחלט שצריך להחליף מוט הגה וזימנו אותי למועד שהמוט יוזמן.

הלכת למוסך יבואן אחר כדי לשמוע חוות דעת נוספת? הרכב עדיין באחריות.

נאלצתי להשאיר את הרכב במוסך משום שהם תענו שהמוט החדש תקוע והם מזמינים חלק חדש, לי נראה שם טעו בהרכבה ולא בדקו האם המוט החדש שהגיע נכנס ויוצא בצורה תקינה.

יש לציין שבמוסך נאמר לי שבעיה כזו הם רואים בפעם הראשונה, והם פעם ראשונה מבצעים פעולה כזו.

מוסך (ועוד מוסך מורשה יבואן!) שלא יודע להתעסק במערכת כל כך חיונית לנהג (עניין של חיים ומוות) לא צריך לגעת לך ברכב. אתה לא שפן ניסיונות. מוסך שכזה צריך להטיס לבירור מול היבואן בנוגע לרמתו המקצועית, ובדחיפות.

אם הם רואים את הבעיה הזו בפעם הראשונה, ועוד מבצעים החלפה כזו בפעם הראשונה ועוד אפילו לא מסתדרים עם המכלולים, מה יש לך לחפש שם? לך למוסך יבואן אחר שכן יש לו ניסיון. יש מוסכי יבואן שמתעסקים עם תיקון תאונות של רכבים, אני בטוח שהם יודעים איך להרכיב הגה. המלצתי-סע למוסך "טויוטה רייכמן" בבני ברק. הם טיפול לי בקלאץ' של התיבה לשביעות רצוני, לא נראה לי שטיפול בהגה יפחיד אותם. הרכב עוד באחריות-אל תבזבז זמן.

תשובותיי באדום.

פורסם
שלום וחג שמח לכולם.

ברשותי טיוטה יאריס שנת יצור 2009, לאחר ששמעתי רעשים של חריקות בסיבובי הגה (הרעשים הופיעו מתוך פנים הרכב) נגשתי למוסך טיוטה הקרוב לאזור מגוריי מוסך "רכב נתניה" ( המוסך שאני מטפל ברכב).

הגעתי למוסך לאחר שהמוט הוזמן והמכונאים החלו בהחלפתו של המוט, נראה היה שהם מתקשים נורא בהחלפת המוט, יש לציין שאני תמיד עומד ליד המכונאים בטיפולים. לאחר שסוף סוף הצליחו במשימתם ביקשתי מהם לבדוק האם המוט הטלסקופי עובד?, ולאחר בדיקה קצרה הסתבר שהמוט תקוע ולא מצליח להיכנס ולצאת, מזל שהם לא הרכיבו את הכל חזרה, משום שלהחליף מוט הגה ביאריס מצריך פירוק של כל הפנל פלסטיק הקידמי ברכב.

נאלתי להשאיר את הרכב במוסך משום שהם תענו שהמוט החדש תקוע והם מזמינים חלק חדש, לי נראה שם טעו בהרכבה ולא בדקו האם המוט החדש שהגיע נכנס ויוצא בצורה תקינה.

אני לא מבין דבר אחד, לאחר שהמוט מורכב אין אפשרות לבדוק אם החלק הטלסקופי בו עובד ואם הוא לא היה עובד זה היה גורם לרעשים וקושי בסיבוב הגה.

יתכן בכלל שהם בודקים את החלק הקורס של ההגה וחמור מאוד אם הוא היה מתנהג כמו מוט טלסקופי.

לדעתי הסבירות שהחלק החדש אינו תקין קלושה והבדיקות שלהם לבדוק האם החלק הטלסקופי עובד לא רלוונטיות והרכב שלך תקוע במוסך ללא צורך.

פורסם

הי וחג שמח.

היום הייתי במוסך והכל הסתדר.

שאלה?

ביאריס יש אפשרות להזיז את ההגה קדימה ואחורה (מוט טלסקופי).

מתי כן אפשר לבצע את הבדיקה?

הורכב מוט חדש ועליו ההגה ואז בדקו את כל הכיוונים למעלה ולמטה קדימה ואחורה.

אם תוכל בקשה להסביר עוד.

פורסם

ביאריס ניתן להזיז את ההגה קדימה ואחורה ולמיטב ידיעתי גם למעלה ולמטה-בדוק זאת. אני ממליץ לך לשים עין במהלך התקופה הקרובה לגבי תפקודי ההגה, בכל טווח המהירות. נסה גם מדי פעם לשנות את הגובה שלו ולנהוג, ולראות האם הכל תקין. במידה ומתעורר אפילו חשד קל לפעולה לא תקינה (חריקה, זמזום,הדלקות נורה בפאנל) טוס למוסך.

פורסם
הי וחג שמח.

היום הייתי במוסך והכל הסתדר.

שאלה?

ביאריס יש אפשרות להזיז את ההגה קדימה ואחורה (מוט טלסקופי).

מתי כן אפשר לבצע את הבדיקה?

הורכב מוט חדש ועליו ההגה ואז בדקו את כל הכיוונים למעלה ולמטה קדימה ואחורה.

אם תוכל בקשה להסביר עוד.

אין מה להסביר עוד, אני חשבתי שהתכוונת לחלק אחר, מוט ההגה התחתון שמחובר למסרק ולא לכל מכלול עמוד ההגה.

• תוכן חדש...