Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט- S3 משומשת או GTI חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גיל, הרכב שלך ידני?

ידני. ב2008 היה רק ידני ומזל שכך, אחרת בטעות הייתי הולך על DSG.

אף פעם לא נהגתי על S3 (רק על אחיותייה הגדולות) , ואני לא יכול לתת עלייה חוות דעת (היא בהחלט נראית מעניינת) , אבל מבט מהיר על הנתונים זועק משקל עודף - והרבה .

הגולף GTI בעצמה לא רזונת (אבל אין שום תלונה על ההתנהגות שלה , טובה מאוד בהתחשב בקטגורייה ובמחיר) , ואם הנתונים ב-Carfolio נכונים , ה-S3 שוקלם כמעט 200 ק"ג יותר .

לא יודע עד כמה זה מתבטא בשטח (מניסיון עם הרכב הקודם במשקל דומה , שמכוייל יותר טוב מ-S3 , זה מורגש מאוד) , אבל אם המשקל חשוב לך כדאי מאוד שתבדוק לפני שתחליט אם לקנות S3 .

על סמך איזה נתונים אתה מסתמך?

לפי מה שאני יודע ורואה באתרים, הS3 2008 שוקלת כ-1455 ק"ג בעוד שה-GTI מאותה שנה שוקלת כ-1393 ק"ג. הבדל של 60 קילו...

(ד"א הR32 שוקל כ100 קילו יותר מהS3, אי פעם הזכירו בפורום הזה בעיית משקל של R32?)

אני לא יודע מה אתה מרגיש, אבל אני לא מרגיש כלל "בעיית משקל" וההנאה מהקוואטרו שווה את ה60 קילו האלה.

לא הייתי לוקח רכב הנעה קדמית. והייתי מעדיף את זה גם על הנעה אחורית בלבד.

פורסם
חיצונית היא מרשימה את חובבי המיני ואנים אולי :)

[מי שמתלבט בין אאודי לגולף, לא מחפש סיאט או סקודה...]

אחלוק עליך לחלוטין.

חיפשתי GTI וVRS בו זמנית.

לשמחתי מצאתי את הסקודה.

ייחודית יותר ופרקטית יותר מהגולף וכמובן לא פחות חזקה.

מבחנתי אין הבדל גדול מותגית, בין הגולף הלאון והאוקטביה.

אינני רוכש את הרכב בגלל שמו או בשביל מה שיחשבו עלי "יודעי דבר" או "מבינים בתחום".

וכמו שאמרתי קודם אינני רואה התלבטות אמיתי בין S3 לGTI, האאודי היא רמה מעל ובגדול.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

נכון, האאודי רמה מעל.

יש היררכיה דיי ברורה בקונצרן.

אתה יכול לחלוק , אבל זו עובדה שמי שרוצה את הראשונה ומתלבט בינה לבין השניה -לא יתחיל פתאום להתלבט בין השלישית לרביעית.

בלי להעליב חס וחלילה : מי שמעוניין באאודי S3, לא יגמור עם סקודה ... הוא מחפש ייחודיות מסוג אחר ופרקטיות לא מעניינת אותו כנראה (פרקטיות = תא מטען גדול יותר , כי יש S3 וגם GTI במרכב 5 דלתות ,יש לאחד הדיירים בשכונה שלי ספורטבק S3)

ואין לי שומדבר נגד ה VRS, ההפך ,אני חובב נלהב של סליפריות שנראות תמימות כמו הרכב (או המונית) של השכן אבל מתחת למעטפת התמימה - פראיות... :)

כל אחד לוקח את מה שכחבילה מתאים לדרישות שלו. אני לא חושב שנכון להציע כאן סיאט או סקודה כי הסינון הראשוני נעשה.

אגב- הסקודה כחדשה זולה כיום מה GTI ב500 ש"ח :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

על סמך איזה נתונים אתה מסתמך?

כתבתי , Carfolio .

(ד"א הR32 שוקל כ100 קילו יותר מהS3, אי פעם הזכירו בפורום הזה בעיית משקל של R32?)

זה ממש קשור :roll:

גם דגמים מסויימים של קאררות שוקלים ככה (פחות או יותר) , וההבדל מורגש (מניסיון) , אבל לא ראיתי שאיי פעם הזכירו בפורום הזה שיש להן בעיית משקל .

שוב , אני לא אומר שוב דבר מלבד העובדה שה-S3 שוקלת יותר מה-GTI .

אני גם לא אומר עד כמה הפרש המשקל בין שתיהן מורגש , או מי מבין שתיהן עדיפה .

אמנם , אני כן אומר שכבר החזקתי רכב במשקל כמעט כמו של ה-S3 (פחות 20 ק"ג) , וגם רכבים במשקלים נמוכים יותר בכמה מאות ק"ג .

מניסיוני , וסביר להניח שאני לא כזה יחיד סגולה ויש עוד "כמה" , הבדלי משקל של עשרות או מאות ק"ג בהחלט מורגשים .

יכול להיות שהפרשי המשקל בין ה-GTI ל-S3 נמוכים ממה שכתבתי (כתבתי שאולי הנתונים לא נכונים) , יכול להיות שה-S3 מתמודדת\מחפה היטב על הפרשי המשקל , ככה או ככה - רק ייעצתי לפתוח השרשור לבדוק את זה אם נושא המשקל חשוב לו .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני יכול להגיד לך בתור אחר שעשה את אותו השיקול בדיוק.

בסוף הלכתי על ה S3 ואני מרוצה לגמריי מהבחירה.

אין ספק שה S3 לוקחת את ה GTI בכל פרמטר שרק תרצה (אולי לא בשכירות) אבל מי שקונה רכב כזה לא כל כך מחפש שכירות. כי בסופו של דבר זה לא מאזדה 3.

שוב הנעה קדמית זה נחמד. GTI MK6 עם XDS זה הנעה קדמית עוד יותר נחמדה.

אבל אין להשוואת לקוואטרו ואחרי כמה פניות חדות עם לחיצה על דוושת הגז בריצפה תבין את ההבדל.

אז כן ה S3 יותר כבדה בכ150 קילו (אם מדברים על תצורת שלוש דלתות ידנית בשני הרכבים)

אז בלחיצה מול GTI מ50 קמ"ש (במידה והGTI משופרת מעט) אז סביר שהיא תיתן לך בראש בקו ישר.

אבל שוב כנס קצת לפניות שמערכת האלדקס לוקחת בגדול מול ההנעה הקדמית בגולף.

מהכרותי עם הגרמנים אם המערכת ההנעה באודי לא הייתה מעולה היא לא הייתה שורדת את היום. ואני יכול להגיד לך שהיא עושה עבודה מצויינת.

מה גם שאם אתה מסתכל על עוד פרמטרים מעבר לכוח/אחיזה בS3 תקבל תא נוסעים איכותי יותר כיפי יותר ומלא עור ואלקנטרה בנוסף מערכת השמע הבסיסית איכותית יותר באודי ועוד ועוד כמו קסנון וכו.

ואל תשכח את הנקודה האחרונה, אם אתה צופה שיפורים בדרך אין ספק שה S3 יותר בוא נגיד 'מוכנה' מאשר לה GTI

S3 מגיעה עם אינטרקולר גדול יותר טורבו K04 וכן מנוע ה TFSI החזק יותר מאשר בGTI. (כל אחד עם המינוסים שלו כמובן)

ושוב בעניין המשקל יש פיתרון קל ומהיר נוסעים (לאט) PITSTOP מבקשים מנתי להתקין לך APR STAGE I בעלות זניחה של כ 3000 שקלים והנה לך האוטו שלך (S3) ללא כל מאמץ קיבל זריקת כ"ס ומומנט שחבל על הזמן. באזור ה 320 כ"ס ו43 קג"מ והנה נפתרה בעיית המשקל העודף :)

תעשה חיים תשמור על עצמך ואני בטוח שתעשה את הבחירה הנכונה בשבילך. נראה לי שכבר את כל העובדות יש לך.

דיטיילר בנשמה...

מוכן לעזור בכל שאלה, בעיה ומה לא

פורסם
נכון, האאודי רמה מעל.

יש היררכיה דיי ברורה בקונצרן.

היררכיה דיי ברורה בקונצרן? אולי בארץ.

שכחת מקיומה של גולף R? :wink:

פורסם

ARCO - צר לי אבל אתה טועה. ה-R32/36 הן די קוריוז כאשר ה-GTI מגלמת את מה שפולקסוואגן אמורה להיות - חצי עממית, איכותית יותר מרכבין עממיים כמו פוקוס/אוקטביה/אימפרזה/לאון וכו', אבל בהחלט לא אמורה לאיים על האאודי אשר מסווגת בתאגיד כפרמיום-ספורטיבי. זו הסיבה שהאיכות הכוללת באאודי טובה יותר, ולדחוף מנוע מפלצתי לגולף עדיין לא יהפוך אותה לאאודי.

ואגב - היו לי פוקלסוואגנים, היו לי אאודי, ובסופו של דבר הפולקס' אכן מאוד איכותיות אבל חסר להן את אותו "משהו, שהופך איכות ליוקרה. למרצדס יש את זה. וולבו, עם כל הנסיונות, לא יצליחו כנראה בימי חיינו להגיע לשם. וכן, היו לי גם מאלו...

בסיפא לדברים - אתמול נסעתי על S500L 2007 של חבר. האמת? מאכזבת - גדולה מדי, מוגזמת מדי, מנותקת מחוויית הנהיגה, המושב לא אוחז אלא סתם מרגיש כמו ספה בסאלון, כל העברת תחנה ברדיו מחייבת תואר שני במחשבים (כדי שלא תפעיל את המסאג' בכיסא הנוסע בטעות) וציפיתי ממנוע 5500 סמ"ק ליותר מחץ. אחרי כן נכנסתי לגולף GT שלי, הגעתי לסיבוב הקרוב ונהניתי הרבה יותר

מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

אני הייתי ממליץ על S3.

לקנות GTI 6 אחרי שהייתה לך 5 זה מיותר.

מצאת S3 עם 30,000 ק"מ, זה ממש כמו רכב חדש, לך על זה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

msigal

סליחה, אבל מי דיבר אל R32?

בגולף R האחרונה יש בדיוק את אותו מנוע ומערכת ההנעה כמו ב-S3.

פורסם
msigal

סליחה, אבל מי דיבר אל R32?

בגולף R האחרונה יש בדיוק את אותו מנוע ומערכת ההנעה כמו ב-S3.

אני דיברתי על סדרת ה-R של הגולף, ולדעתי לשים בה את המכלולים של ה-S3 לא הוך אותה לזהה. כמו שהאוקטביה פחות איכותית מהגולף למרות המכלולים הזהים. VAG יוצרת מעט קניבליזציה ללא ספק, אבל עדיין לאאודי יש יתרון איכות בלתי מבוטל.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מסכים,באופן כללי הקוקפיט של האאודי יותר איכותי מזה של הגולף וגם ישרוד יותר טוב את השנים.

הרכב משדר יותר יוקרה וסולידיות וגם עולה יותר בהתאם.

ה S3 היא גרסת ההGTI של ה-A3 ולכן למעשה נבדלת ממנה בכמה וכמה הבדלים.

אותו דבר יהיה נכון גם כאשר מדברים על הגולף לה יש עדיפות מול האחיות מסקודה וסיאט .

בסופו של דבר יש כאלה שההבדלים עבורם מינוריים ויש כאלה שמוכנים לשלם יותר .

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לפותח השרשור - תלויה מה אתה מחפש.

הS3 קשיחה יותר מבחינת מרכב ומתלים, אוחזת משמעותית יותר, תא נוסעים איכותי מאוד. היא גם צפופה, למנוע אין את זמינות הכוח של הGTI (עקב טורבו גדול יותר) והרבה יותר לאג. הוא כן מושך עד איזור 7000 סל"ד כשהGTI נחנקת ב5500 - שוב, טורבו גדול יותר. ההגה מת לגמרי, השלדה גם.

הGTI מרווחת הרבה יותר, מרגישה "חיה" ואינטראקטיבית יותר מבחינת שלדה אך מבחינת יכולת אבסולוטית מוגבלת מול הS3, בין אם מנוע, בלמים או אחיזה. אחרי יום אחד עם S3, הבנתי שזה לא בשבילי. כמו כמעט כל אודי מודרנית, זו מכונית מהירה מאוד, יעילה מאוד ואוחזת מאוד, אבל מה זה משעממת. אפילו המנוע נשמע משעמם.

הקוואטרו בעיקר משפר את היכולת לצאת מפניות עם כוח, בעיקר פניות איטיות. השלדה פשוט מכויילת לאחוז.

בין הS3 לMK6, הייתי לוקח את הMK6 בלי לחשוב פעמיים, ועוד מקבל אחריות (ומימון, אם אתה בקטע). לעומת הMK5 היא סוגרת את הפער מול תא הנוסעים באודי (למעשה, אני מעדיף את תא הנוסעים בMK6). הMK6 מרגישה קצת יותר קלילה ומהודקת לעומת הMK5, עם חסרון בולט של בקרת היציבות הלא מתנתקת (מה שפולקסווגן הודיעו שהם ישנו החל ממאי).

מבחינת פלטפורמה לשיפורים הS3 לוקחת בגדול - כמו שנאמר כאן, 320 כ"ס (או יותר) עם צ'יפ בלבד. תשווה את זה ל255 כ"ס בMK6 עם צ'יפ גם היא.

אם הנהיגה עצמה במקום הראשון אצלך, כדאי לך לבדוק את המגאן ספורט. ניצחה את הGTI בכל מבחן בחו"ל (ומאחר והGTI - עוד מתקופת הMK5 - ניצחה את הS3, אתה יכול להסיק שזו בחירה לא רעה בכלל). בתור חבילה כמעט מושלמת, גם אם קצת מוגבלת, הGTI. ואם אתה רוצה סמל יוקרתי, או לעשות את כביש 6 ממש, אבל ממש מהר, יש את הS3.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אחלוק עליך לחלוטין.

חיפשתי GTI וVRS בו זמנית.

לשמחתי מצאתי את הסקודה.

ייחודית יותר ופרקטית יותר מהגולף וכמובן לא פחות חזקה.

מבחנתי אין הבדל גדול מותגית, בין הגולף הלאון והאוקטביה.

אינני רוכש את הרכב בגלל שמו או בשביל מה שיחשבו עלי "יודעי דבר" או "מבינים בתחום".

וכמו שאמרתי קודם אינני רואה התלבטות אמיתי בין S3 לGTI, האאודי היא רמה מעל ובגדול.

עידן

אין דמיון בנהיגה בין הVRS לGTI מלבד המנוע. הVRS רכה יותר, הגה קל יותר וכו'. חשבתי על VRS לפני הGTI אבל היא פשוט לא הרגישה ספורטיבית מספיק, גם אם אובייקטיבית זו מכונית מוצלחת להפליא (במיוחד כשהיא נמכרה כאן בפחות מ170K).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...