Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט- S3 משומשת או GTI חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

התלבטות בפני.

אני עומד בפני רכישת רכב חדש ומתלבט בין GTI חדשה ידנית או S3 ידנית 2009 עם מעט קילומטרים (30000).

כרגע אני נוהג על A3 מנוע 2 T. מאוד מרוצה מהרכב. הייתה לי תקופה על GTI 07, אהבתי את הרכב מאוד.

מה אתם אומרים? יש מישהו שיכול להעיד על הצריכה האמיתית של הS3 ולא רק נתוני יצרן? לפי ההתרשמות והקריאה שלי היא עושה 1 ל10 האם ככה?

מה ההבדלים מבחינת המתלים בנסיעה מנהלתית בין הS לGTI? קראתי עליהם אבל הייתי רוצה לדעת בתכלס יום יום אם מישהו יכול לומר לי.

יש כאן בעלי S3 משנים הללו שאני יכול להתייעץ איתם?

תודה חברים.

פורסם

לדעתי אם אתה מחפש שינוי מהותי, לא תמצא אותו ב GTI החדשה ביחס לדור 5 .

נהגתי גם ב A3 2.0TFSI , היא קצת פחות ספורטיבית מבחינת התנהגות כביש אבל פחות או יותר אותו רעיון.

ה S3 יכול להיות כבר שינוי כלשהו, עם זאת הרכישה של רכב חדש מאוד קורצת במיוחד במחיר בו מציעים היום GTI MK6.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני יכול להגיד לך מנסיעה על ה S3 שהרכב לדעתי לא שווה את המחיר 180-200K (ביד2. שלא נדבר על חדש)

הרכב מאוד מהיר ובעל הרבה כוח, אבל הוא לא מהנה ממש לנהיגה.

ה S היא בעצם הנעה קדמית וההנעה האחורית נכנסת לפעולה רק שהרכב מרגיש צורך בכך (בניגוד ל STI)

הצורה של ה S3 מאוד מרשימה, אבל מעבר לזה לא הצלחתי למצוא סיפוק וייחודיות ביחס למחיר שמשלמים.

קח בחשבון שיהיה הרבה יותר קשה למכור אותה מאשר למכור GTI.

בהצלחה

פורסם

אם מדובר על הS3 הלבנה מהאתר יד 2 יצא לי לראות את הרכב הזה בראשון לציון בתחנת דלק מיקה, הרכב פשוט מושלם.

בכל מקרה כמה שהS3 יפה יותר ומושכת את העין יותר [לפי דעתי כמה רמות מעל יותר], הייתי הולך על הGTI, אחריות, 0 ק"מ, מכירה קלה יותר בעתיד וראש שקט.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

לגבי צריכת הדלק. הממוצע הכולל שלי עומד על כ1:8. תזכור שאני חיפאי ולכן רוב הנסיעה שלי היא באיזור הררי.

בנסיעה רגילה בכביש מהיר הרכב צורך כ-1:12.

אני לא חושב שהרכב לא שווה את המחיר. אתם עסוקים בלהשוות אותו לרכיב נחותים ממנו ומתפלאים שהם זולים יותר.

השיקול כאן הוא אם לקנות רכב חדש או משומש. אני בטוח שעם הS3 אתה כל בוקר תכנס לרכב עם חיוך כי לי לפחות זה לא עבר גם אחרי שנתיים וחצי.

הקוואטרו בS3 מתפקד בצורה מרשימה ובוא נגיד שהוא "יודע מתי צריך" לפני שאתה יודע.

צורת הפעולה הזאת גם חוסכת לך דלק וחיי צמיגים וגם נותנת לך את האפשרות ללחוץ בזמן סיבוב ולא לקבל בכלל תת היגוי. תנסה את זה בגולף...

תשים לב שאת הS3 משווים בד"כ לSTI (ותקבל כמובן משהו הרבה יותר רגוע אך לא פחות מהיר ואוחז).

הGTI לטעמי לא מתקרבת בכלל לאותה רמה (לפחות לא ה2008).

אם אתה נהנה מ2.0T אז יהיה לך טבעי לעבור לS3.

מנסיון עם בעלי המנועים האלה, אחרי סיבוב על הS3 הם לא יכלו לחזור ל-2.0T. זה עולם אחר...

הכיול אמנם שונה והרכב נמוך אך עדיין נוח לנסיעה יום יומית רגילה. כמובן שעדיף שהכביש יהיה כביש ולא אוסף בורות ;)

הרכב לא שובר את הגב ולא מתפרק.

פורסם

אני הייתי הולך על הGTI. בלי שום שאלה בכלל.

דבר ראשון , רכב חדש, שזה כבר יתרון .

דבר שני, צריכת דלק יותר טובה,

דבר שלישי, לפי מה שאני רואה יש הרבה אופציות נחמדות מאוד בGTI החדשה :

שליטה על ההילוכים מההגה, סאן רוף, מערכת שמע איכותית מאוד עם 8 רמקולים וצ'אנג'ר ועוד כל מיני "צעצועים נחמדים" , ואם תוסיף את חבילת הפרימיום, אוללה, בכלל תקבל אוטו ספורט איכותי לשמו.

וגם, תראה איך האוטו הזה נראה , פשוט מדהייים, שחבל על הזמן כמה שהוא יפה.

גם בנוסף יותר בטיחותי, 7 כריות אויר ו5 כוכבי בטיחות.

שוקל פחות, האודי יותר כבד, ומתנהג יותר טוב על הכביש .

קבוצה 8 בפליטת מזהמים, יותר שומר על הסביבה וגם אוטו ספורט .

אין בכלל שיקול פה לדעתי.

פורסם
ואם תוסיף את חבילת הפרימיום, אוללה, בכלל תקבל אוטו ספורט איכותי לשמו.

ידוע שהוספת חבילת פרימיום הופכת את הרכב לרכב ספורט ;)

פורסם

הGTI די קרובה לביצועי ה2.0T שיש לך עכשיו.

וכבר היתה לך GTI 07 לדבריך.

לכן, אם אתה מעוניין ברכב שירגיש לך ממש אחרת וחזק יותר הרי הS3 צריכה להיות הבחירה שלך.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אני הייתי הולך על הGTI. בלי שום שאלה בכלל.

דבר ראשון , רכב חדש, שזה כבר יתרון .

דבר שני, צריכת דלק יותר טובה,

דבר שלישי, לפי מה שאני רואה יש הרבה אופציות נחמדות מאוד בGTI החדשה :

שליטה על ההילוכים מההגה, סאן רוף, מערכת שמע איכותית מאוד עם 8 רמקולים וצ'אנג'ר ועוד כל מיני "צעצועים נחמדים" , ואם תוסיף את חבילת הפרימיום, אוללה, בכלל תקבל אוטו ספורט איכותי לשמו.

וגם, תראה איך האוטו הזה נראה , פשוט מדהייים, שחבל על הזמן כמה שהוא יפה.

גם בנוסף יותר בטיחותי, 7 כריות אויר ו5 כוכבי בטיחות.

שוקל פחות, האודי יותר כבד, ומתנהג יותר טוב על הכביש .

קבוצה 8 בפליטת מזהמים, יותר שומר על הסביבה וגם אוטו ספורט .

אין בכלל שיקול פה לדעתי.

צריכת הדלק בנסיעה רגועה דומה מאוד ב2 המנועים ובלחיצות זה גם ככה לא משנה (אם הוא אוכל 1 ל5 או 1-4.5 בלחיצה זה מה שיזיז לך?)

אין פה בכלל שום השוואה לדעתי.

מחפש הוט האצ' מצויינת ונותנת ריגושים אבל פחות מככבת על המגבלות? לא על הGTI.

מחפש הוט האצ' יוקרתית בכמה רמות מהגולף, בעלת ביצועים טובים יותר ואוחזת יותר אבל בלי יותר מידי דרמות עד המגבלות? S3 בשבילך.

אני אישית הייתי הולך על S3 בלי לחשוב פעמיים.

פורסם

תודה רבה על העצות חברים!

אכן הייתה לי GTI 07 ומאוד אהבתי אותה. השאלה היא אם השינויים בין הדור החמישי שהייתה לי לבין הדור השישי (או שמא נקרא לה דור חמש וחצי) הם גדולים ואני ארגיש הבדל או לא.

אני אכן נוטה לכיוון הS למרות שהזכרונות שלי מהגולף היו טובים ולא הייתי מתנגד לחזור לגרסה מעט משופרת.

ישבתי בלאון, לא נהגתי בה. אולי אני לא מכיר את הטכנולוגיות החדשות שמניעות את הלאון אבל 240-265 כ"ס על הנעה קדמית? איך ההתנהגות של כוח כזה על מרכב כזה עם הנעה כזאת?

גיל, הרכב שלך ידני?

פורסם

אף פעם לא נהגתי על S3 (רק על אחיותייה הגדולות) , ואני לא יכול לתת עלייה חוות דעת (היא בהחלט נראית מעניינת) , אבל מבט מהיר על הנתונים זועק משקל עודף - והרבה .

הגולף GTI בעצמה לא רזונת (אבל אין שום תלונה על ההתנהגות שלה , טובה מאוד בהתחשב בקטגורייה ובמחיר) , ואם הנתונים ב-Carfolio נכונים , ה-S3 שוקלם כמעט 200 ק"ג יותר .

לא יודע עד כמה זה מתבטא בשטח (מניסיון עם הרכב הקודם במשקל דומה , שמכוייל יותר טוב מ-S3 , זה מורגש מאוד) , אבל אם המשקל חשוב לך כדאי מאוד שתבדוק לפני שתחליט אם לקנות S3 .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
כדאי לשקול גם לאון קופרה באותו התקציב, מנוע 2.0TFSI 240 כ"ס, גיר 6 הילוכים ידני, מאובזרת למדי ומרשימה לא פחות מהGTI והS3

חיצונית היא מרשימה את חובבי המיני ואנים אולי :)

[מי שמתלבט בין אאודי לגולף, לא מחפש סיאט או סקודה...]

אם היתה לך MK5, לדעתי לא יהיה הרבה שינוי מהMK6 מבחינת מנוע והתנהגות כביש, עוד 10 כ"ס במנוע , שינוי מסויים בהתנהגות אם כי לא קריטי.

בתור בעל MK5, אני יכול לומר שכשהתנסיתי בMK6, הרגשתי בבית...

וגם הייתי קצת מודאג כי בעוד שנה שנתיים כשאמכור את הרכב לא יהיה לי לאן לעשות את הקפיצה הבאה (בין ה MK4 לMK5 זו קפיצה אדירה)

אני הייתי מעדיף רכב חדש בכל מקרה.

אגב, גם לדעתי האאודי שוקלת יותר , כנראה בגלל מערכת ההנעה הכפולה מה שלדעתי פחות או יותר מתקזז עם עודף כוחות הסוס

(ממליץ להסתכל על נתוני מומנט - יותר משקף)

נ.ב. GTI עם APR STAGE 1 תתייצב באיזור ה240-250...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אגב, גם לדעתי האאודי שוקלת יותר , כנראה בגלל מערכת ההנעה הכפולה מה שלדעתי פחות או יותר מתקזז עם עודף כוחות הסוס

(ממליץ להסתכל על נתוני מומנט - יותר משקף)

סביר להניח שאתה צודק , אבל אני חושב שלהתייחס להספק או אפילו להעברת הכוח העדיפה , לא מכסה על עודף המשקל .

התייחסותי לעודף המשקל , הייתה לאיך הוא ישפיע על התנהגות הרכב באופן כללי , ובעיקר על תחושת הנהיגה ברכב .

שוב , הכל ברמת הדיון מכיוון שלא נהגתי על S3 ואני לא יכול לתת דעה ממשית על עד כמה עודף המשקל מורגש (אבל כמו שציינתי כן החזקתי מספר קטן של רכבים , בהם רכב במשקל דומה לשל ה-S3 ומספר רכבים קלים ממנו) , ובכלל זה עניין של העדפות אישיות לחלוטין (יש כאלה שיעדיפו רכב קל יותר עם התפשרות בנתונים כאלו או אחרים , יש כאלו שלא) .

כנראה שאני מעט אובססיבי לנושא המשקל .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...