Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רציתי להתייעץ בנוגע לרכב שאני מחפש.

לאחר שכמעט קניתי GTI MK5 ובסוף התחרטתי כי עיצוב הפנים והאבזור ממש דלים לעומת הסכום שאתה משקיע, (מדובר ב06 בלבד*).

ואחרי שדי התאכזבתי מהנסיעה הנוקשה מדי ב330CI ולאחר שהמחירים של XK8 שערוריתים!, מצאתי CLK 430 99 אוטומטית.

אני יודע בדיוק שזה לא ספורטיבי לעומת מיאטה או סדרה 3 אבל אני חושב שהיא פשרה טובה מאוד.

האם למישהו יש ניסיון עם הדגם הזה? אפילו ב-S רציתי לדעת זמינות חלפים וצריכת דלק (אני יודע שהיא גבוהה מראש), אבל רציתי לדעת עד כמה זה קריטי לעומת ה320 (איתה יש לי ניסיון קטן).

אני פתוח לעוד כמה דגמים אבל אני אקצר לכם במיאטה NC אני בקושי נכנס, STI אין למצוא כנ"ל לגבי איבו. GTI עדיף מ-07 אבל ירידת הערך תהיה גדולה מדי.

ב.מ.וו 330CI אני לא פוסל אבל קשה למצוא אחת שהיא לא בצפון.

התקציב שלי הוא הוא בערך 110K

עם אמינות אני יסתדר, וגם עם צריכת דלק, הרי היום כבר B4 משפחתית צורכת כמו ספורטיבית עם 200 כ"ס.

הבעיה שאיתה אני לא יסתדר זה ירידת ערך, בכל הנוגע לגרמניות, הם די מניות טובות בשוק.

חשבתי גם על A3 2.0T אבל היא לא ידנית והיא הנעה קדמית.

מה אומרים?

פורסם
והCLK ידנית? :shock:

אני לא הייתי מתפשר ומחכה ל330.

היא אוטומטית, אבל היא מיוחדת קודם כל היא אדומה, מאובזרת, ועם 280 כ"ס!

אני חושב שאפשר למחוק את פרק 330 ידנית כי אני המון שנים מחפש כזו ואין ב-כ-ל-ל!

פורסם

אין לי ניסיון מעשי עם CLK, אבל כיוון ששקלתי כזו, עשיתי דוקטורט באינטרנט עליה.

רכב מודל 99 כבר ספג את רוב ירידת הערך שלו, כך שזאת לא הסוגייה.

השאלה היא האם אתה לא יכול "להסתפק" ב 320, שתוכל למצוא גם מודל חדש יותר (עד 2002, שבה הסתיים ייצור הדגם והוחלף בדגם שלטעמי נראה הרבה פחות טוב) ויש לה "רק" 215 כ"ס. יש היצע גדול יותר של יותר מכוניות כאלה ואני מניח שעלות הטיפול במנוע 6 צילינדרים תהיה זולה מאשר מנוע עם 8.

רוב חוות הדעת באינטרנט (וזה עוד בחו"ל) אומרות שה 320 מספיק (אבל כמובן לא לגעת ב 200).

הבעיות שנצפו לגבי ה CLK הן בעיקר בתיבת ההילוכים וקלקולים של אביזרי החשמל - וכל תיקון עולה 4 ספרות, אפילו בדולרים.

למרות הכל - בשורה התחתונה - אני חושב שה CLK היא אחת המכוניות הכי יפות ומיוחדות שיש על הכביש.

פורסם
אם אתה לא מסתדר עם ירידת ערך - אז מרצדס זה לא בשבילך.

אין שום ירידת ערך בCLK אתה מוזמן לראות מחיר של שנתונים מוקדמים.

ירידת ערך שלה היא מזערית לחלוטין.

כנ"ל ב.מ.וו סדרה 3.

הבעיה היא שאין לי מושג לגבי הV8 התיקונים לא מפחידים אותי מה שמעניין אותי זה איך המנוע ביחס לרכב איך הוא מתנהג וכמה הבדל יש בתצרוכת דלק בין ה320.

תודה

פורסם

ככל שעולים עם השנים, הפרש המחירים בין השנים עולה. אל תשכח גם שהמכוניות האלה נמכרות מתחת למחיר המחירון לרוב.

פורסם

ואו, סלט כזה גדול כמו בהודעה הראשונה שלך לא ראיתי הרבה זמן.

1. עיצוב ואבזור דלים לך ב-GTI MK5? אבסולוטית לא נכון, ביחס לרכב במחיר כזה משנתון כזה.

2. 330CI מאוד נוקשה, זה נכון. אבל גם GTI MK5 לא רכה בכלל.

3. XK8? מה זה קשור בכלל? ברור שהמחיר גבוה משמעותית - מדובר ברכב משלוש דרגות למעלה...

4. צריכת דלק ב-V8 תהיה גדולה מב-V6. בכמה? נניח 20-30%. השאלה האמיתית היא כמה אתה נוסע.

5. מיאטה NC - פשוטה משמעותית מגולף GTI מבפנים, אז אם זו הפריעה לך...

6. STI - מה הקשר לכל המכוניות הקודמות?

7. GTI - אין הבדל בין ה-2006 ל-2007, וירידת הערך לא תהיה הרבה יותר גדולה.

8. מה זה "עם אמינות אני אסתדר" - אתה יודע כמה עולים חלקים ועבודה במרצדס או ב.מ.וו בת 10? הון עתק! ועל ירידת הערך אתה דואג?

9. צריכת דלק - B4 לא צורכת כמו רכב עם 200 כ"ס באותו שימוש, אבל היא בזבזנית יחסית בגלל ה-4X4, כך שזו לא דוגמה טובה.

10. שוב - ירידת ערך מפריעה לך? תאמין לי, בשנה אתה תוציא יותר כסף על תיקונים וטיפולים במרצדס או ב.מ.וו ישנה.

11. A3 - זה כמו GTI, שגם היא הנעה קדמית, אגב. אז תתאפס על עצמך.

12. ירידת ערך של CLK בת 10 היא עדיין סביב 20000 שקלים בשנה, לא הרבה פחות מירידת ערך של גולף GTI בת 4. לאחזקה, אגב, היא ככל הנראה תהיה יקרה משמעותית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

1. בוא בבקשה תגיד לי בכמה המחירון של CLK 320 קבריולט ירד בשנתיים האחרונות?

2. מי קבע שאני צריך להישאר בסגמנט מסוים? זכותי להתענין גם בGTI וגם CLK וגם ב STI אפילו שאחד יותר קיצוני מהשני לכל אחד פלוס ומינוס.

3. כשאני אומר אין לי בעיות של תחזוקה כי ב3 שנים האחרונות החזקתי 156, עד לפני שבועיים היה ברשותי 328CI. (בעצם עד היום היא אצלנו - עברה במשפחה)

אני יודע קצת יותר טוב ממך כמה עולה חלק של כל רכב בסגמנט הזה (אני חי את זה).

שלא נדבר שאין טיפולי טיימינג תקופתיים, + אמינות כללית טובה.

4. סתם לידיעתך אדון רוני ב.מ.וו 745 אוכל פחות מ328CI שהייתה לי, וההצהרה שלך נכונה תיאורתית אך לא בהכרח טועה, לכן אני שואל.

5. אני ראיתי GTI עם מסך באמצע הקונסולה שזה יותר מוסיף יוקרתיות לרכב. וכשאני מדבר על אבזור דל, זה אומר שאין שליטה מההגה, אין חיישני רוורס, אין פנסי קסון מקוריים, הכיסאות ממש טובים אך יש להם ציור של סולמות וגנבים שזה ממש מכוער ולא לטעמי.

אז בטח שלעומת הב.מ.וו היא פחות מפנקת ומאובזרת. מצד שני אני אומר שאם כבר ספורט אז הארד קור כגון STI או איוו, אבל גם אותם אי אפשר למצוא לכן אני פוזל לעוד כיוונים.

אה והמיאטה מצוינת רק שהיא קטנה לי מדי זה הכל. וכבר בדקתי את זה.

6. המחירון של XK8 זה בסביבות ה90 לכן הכנסתי אותו למשוואה. הבעיה שדורשים עליהם 100K מעל וזו זכותו של המוכר. אני לא בוכה על זה.

7. הGTI יותר רכה מ330CI.

8. אני יודע שA3 זה כמו GTI, אבל אודי פחות סחירות בשוק, ואם לשלם היום על אודי מודל 06 120 אלף, בעוד שנה וחצי היא בבודאות תנסוק לכיוון ה100K, אולם הגולף סחירה יותר.

ובמקום שתנסה להסביר לי מה הנעה קדמית ומה אחורית תבין את השאלה, אמרתי שאם כבר ספורטיבית אז עדיף רק GTI, כי אחרי הוולקן שהייתה לי לפני 3 וחצי שנים, היא היחידה שהצליחה להשתוות אליה. בגלל זה היא במשוואה. השאלה היא האם A3 מתנהג זהה זה הכל!

פורסם
חשבתי גם על A3 2.0T אבל היא לא ידנית והיא הנעה קדמית.

גם המרצדס לא ידנית.

ה-A3 היא מכונית מהירה יותר ממה שהנתונים מרמזים. נכון, היא לא ידנית, אבל בגרסת ה-DSG הגיר הזריז תורם לביצועים. "האשם" העיקרי בביצועים הטובים "בעולם האמיתי" הוא המנוע, עם זמינות הכוח המצויינת שלו. הבעיה של ה-A3 היא ההגה, המנותק לחלוטין, אבל אם "בספורטיבי" אתה מתכוון למכונית שניתן לנהוג אותה מהר וחלק, היא מתאימה. וכן, השלדה מתנהגת לא רע, אבל בלי הגה מתקשר קשה לנהג אותה.

וכן, היא מגומרת יותר יפה מה-GTI, וכן, מי שבאמת רוצה ספורטיבית אמיתית לא יעדיף גימור על פני הגה וייקח אותה, אבל אולי מתאימה לרצונות שלך.

רק בעיה אחת, היא גם לא מאוד נוחה. כלומר, המושבים מצויינים, אבל אין רכות בנסיעה. זה מה שקורה עם צמיגים 225 בחתך נמוך.

לסיכום, אתה רוצה ספורטיבי?! קח GTI ותסתכל על הנוף במקום על הדש בורד. מי יודע, אולי הצורך לשלוח יד עד לרדיו יחזק את שרירך וייתרום לך מבחינת הכושר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

1. לפי יד 2, ההפרש במחיר בין ה-CLK-ים קופה הוא כ-20000 שקלים בין השנתונים השונים.

2.אף אחד לא קבע, אבל ההתפזרות שלך רק פוגעת בך - אתה מדבר על דברים סותרים. אתה לא יכול להתלונן על משהו מסוים ברכב מסוים, ושברכב אחר זה לא יפריע לך...

3. אם כך, אז למה אתה ממשיך להתפס לקטע של ירידת הערך? הרי ברור לך שתקלה אחת גדולה וכל ההפרש ישתנה.

4. תן לי לנחש שאופי השימוש ב-745 שונה משמעותית מב-328, זה מאוד משפיע על הצריכה, בטח במנועים גדולים.

5. שוב, אם אתה מתלונן על אבזור ואיכות ב-GTI, מה תגיד על ה-STI או המיאטה...

6. XK היא מרמה אחרת ועלויות האחזקה שלה יקרות יותר מכל המכוניות שציינת, אז בהצלחה.

7.אבל STI לא, למשל...

8. לא ידעתי שקוראים לך לוי יצחק...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
1. לפי יד 2, ההפרש במחיר בין ה-CLK-ים קופה הוא כ-20000 שקלים בין השנתונים השונים.

2.אף אחד לא קבע, אבל ההתפזרות שלך רק פוגעת בך - אתה מדבר על דברים סותרים. אתה לא יכול להתלונן על משהו מסוים ברכב מסוים, ושברכב אחר זה לא יפריע לך...

3. אם כך, אז למה אתה ממשיך להתפס לקטע של ירידת הערך? הרי ברור לך שתקלה אחת גדולה וכל ההפרש ישתנה.

4. תן לי לנחש שאופי השימוש ב-745 שונה משמעותית מב-328, זה מאוד משפיע על הצריכה, בטח במנועים גדולים.

5. שוב, אם אתה מתלונן על אבזור ואיכות ב-GTI, מה תגיד על ה-STI או המיאטה...

6. XK היא מרמה אחרת ועלויות האחזקה שלה יקרות יותר מכל המכוניות שציינת, אז בהצלחה.

7.אבל STI לא, למשל...

8. לא ידעתי שקוראים לך לוי יצחק...

או שיכול להיות שאני לא מסביר את זה נכון או שאתה לא קולט.

אני טוען דבר כזה, GTI היא די ספרטנית באבזור ובגימור ובאיכות לעומת סדרה 3 או CLK. זהו!!! עד פה סיימנו.

עכשיו אם כבר לפזול לכיוון GTI לא עדיף כבר STI? עכשיו ברור שזה 4 על 4 וזה הוט האצ' אבל אני קונה רכב ולא הגדרה!

ואם כבר סדרה 3 שבקושי ניתן למצוא שלא נדבר על ידנית אז ניתן להכניס למשוואה CLK שגם היא לידנית אבל שניהם מפוארות כוחניות והנעה אחורית שזה יתרון גדול בשבילי.

עכשי וכל הסיבוב הזה, בכדי לשתף אתכם ברעיונות שלי ושתייעצו, ולא שתעזרו לי לבחור מיקוד והגדרת נישה.

אני יודע בדיוק למה אני נכנס אני יודע שמחשב ABS עולה 10K וצפונה וגיר עולה המון אבל אלה יהיו כבר בעיות שלי, אני לא שאלתי פה באף מקום על אמינות. בסה"כ שאלתי איך נוסעת CLK V8 והאם יש הבדלים משמעותיים בינה לבין ה320.

מכאן ועד לשמאות רכב הדרך עוד ארוכה, אבל מה לעשות שיש נתון ברור שרכב בשנותיו המוקדמות מאבד יותר מרכב שכבר ספג את רוב ירידת הערך, זה הכל.

פורסם

אני מבין מצוין. אני פשוט חושב שהבעיה שלך היא בדיוק חוסר המיקוד - אתה לא יודע מה אתה רוצה ולכן אתה מתפזר על פני רכבים שונים בתכלית. אם היית אומר מה חשוב לך יותר, אפשר היה לבטל חלק מהם. לכן, אם מפריע לך האבזור ב-GTI, אין סיבה שתתעניין ב-STI או מיאטה, למשל. ואם ה-STI קורצת לך בגלל הביצועים והתנהגות הכביש (העדיפים משמעותית על פני GTI), אז אולי תסכים להסתדר עם הספרטניות - אבל אלו דברים שאתה צריך להסביר, כי אחרת אתה סתם מבלבל את המייעצים.

מה שאתה עושה כאן, ואני מקצין בכוונה, זה להגיד משהו כמו "חשבתי על יגואר XK, אבל אני רוצה משהו צעיר יותר, אז חשבתי על גולף GTI, אבל אני רוצה משהו מאובזר יותר, אז חשבתי על מרצדס CLK, אבל אני רוצה משהו חסכוני יותר, אז חשבתי על סוזוקי אלטו, אבל אני רוצה משהו גדול יותר, אז חשבתי על אוטובוס MAN, אבל אני רוצה משהו מהיר יותר, אז חשבתי על סובארו STI, אבל אני רוצה משהו מפואר יותר, אז חשבתי על יגואר XK..." (וחוזר חלילה).

לשאלתך - לא נראה לי שלמישהו כאן יש ניסיון עם צריכת דלק של CLK 430 ביחס ל-320. העניין הוא - כמה זה באמת חשוב? הרי אם אתה נוסע מעט - החשיבות של זה פוחתת. ואם אתה נוסע הרבה - אז יהיו לך עוד הרבה עלויות מעבר לצריכת הדלק במכוניות הללו, תאמין לי...

ולסיום, בנוגע לשמאות - זה נכון שרכב מאבד יותר בשנותיו הראשונות, אבל לשווי הרכב ברגע נתון יש גם חשיבות גבוהה. מכונית בת 4 שעולה 110000 תאבד בשנה סכומים לא מאוד שונים ממכונית בת 10 שעולה 110000 שקלים...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אתה שואל על ירידת ערך, אבל כשאתה מקבל תשובה שלא לרוחך, אתה לא מוכן לקבל אותה? אז בשביל מה אתה שואל, אתה הרי יודע יותר טוב מרוני וכולם ונוזף במי שמנסה לעזור לך.

1. בוא נתמקד רגע ב CLK שבשורה התחתונה הכי מתאימה לך - וגם אני מאוד אוהב אותה.

הייתי לאחרונה במו"מ על שתי CLK320 קופה: אחת מודל 2002 והשנייה 2001 שתיהן עם קילומטרז' מאוד מאוד נמוך.

במודל 2001 המחירון 100, הורדתי אותו ל-87 ולקחתי לבדיקה במחשב של כלמוביל. דווקא השילוש הקדוש של שלדה-גיר-מנוע היה בסדר גמור, אך עלות תיקון הרג'קטים (כמו כסאות חשמליים וכו') הייתה כל כך גבוהה, שגם 13 אלף מתחת למחירון לא פיצו עליהם ולא הסכמתי לקחת את הרכב. הוא עוד לא נמכר והבעלים מפרסם אותה כבר ב 80 (הוא כבר מנסה למכור אותה שנה, כשהוא התחיל בלבקש 147 אלף). יתכן שהסיבה שכל כך קשה לו למכור, לדעתי, היא בין היתר כי קשה לו עם העובדה שהיא עלתה לו לפני 4 שנים 215 אלף - אובדן ערך של יותר מ 30 אלף ש"ח בשנה.

המחירון של מודל 2002 הוא 116 אלף והבעלים ביקש 104. אני לא יודע בכמה הוא מכר בסוף (אני מניח שבסביבות 100 או פחות) - אבל השורה התחתונה היא ש CLK בת 8-9, גם במחיר מחירון וגם במחיר שוק שנמוך הרבה מהמחירון, מאבדת כ 20 אלף ש"ח בשנה - כלומר הפסד ערך של יותר מ 1500 ש"ח לחודש. זו לא סיבה לא לקחת את ה CLK שהיא מכונית מצויינת במחיר סביר (כי הבעלים הקודמים ספגו אובדן ערך של מאות אלפי שקלים) - אבל לא ניתן לטעון שהיא לא מאבדת ערך.

2. ההפרש בין גולף GTI שלוש דלתות ידנית 2007 שעולה 130 אלף למכונית זהה 2006 הוא 18 אלף ש"ח - כלומר באחוזים (ובמקרה הזה גם במספרים מוחלטים) GTI מאבדת פחות ערך כל שנה. הן נמכרות פחות או יותר סביב מחירון.

3. בשנת 2000 קניתי מיאטה מודל 2007 ב 84 אלף ומכרתי אותה בסוף 2005 תמורת 70 אלף - אובדן ערך של פחות מ 3000 ש"ח לשנה! אבל זו לא הסיבה שקניתי אותה, זה די בפוקס ואני חושב שהיום כבר אין דברים כאלה.

4. אם אתה מתכוון ל430 CLK קבריולה בת 11, אז:

א. בפורומים בחו"ל יש המון דיווחים על גג חשמלי שנתקע.

ב. ה CLK430 היא מכונית חזקה בטירוף, אבל אתה לא צריך פורומים בשביל לדעת את זה.

ג. היום לא הייתי מתפשר על מכונית פתוחה ללא גג קשיח, אבל אם כבר מרצדס פתוחה משנות ה 90 אז אני הייתי הולך, ללא ספק, על צמד האותיות המיתולוגי, האגדי, שצמרמורת עוברת בי כשאני מזכיר אותן : SL.

פה אני כבר יכול להבטיח לך אובדן ערך קטן יותר, כי למכוניות האלה יש ערך אספני (ויש כמה כאלה למכירה). רובן גם נמכרות עם גג קשיח כתוספת, אז זה יתרון.

פורסם
3. בשנת 2000 קניתי מיאטה מודל 2007 ב 84 אלף ומכרתי אותה בסוף 2005 תמורת 70 אלף - אובדן ערך של פחות מ 3000 ש"ח לשנה! אבל זו לא הסיבה שקניתי אותה, זה די בפוקס ואני חושב שהיום כבר אין דברים כאלה.

איך זה אפשרי? מעניין :wink:

• תוכן חדש...