Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זוכרים את האירוע מלפני שנתיים- שלוש בערך, שרוכב אופנוע נמחץ ע"י שתי משאיות (נדמה לי בצומת חולון),

והמצלמה צילמה עשרות רכבים עוברים ליד הגופה ולא עוצרים?

היתה אפילו כוונה להעמיד לדין את אלה שצולמו ולא עצרו.

אם אני לא טועה זה היה אפילו מורה נהיגה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מבין לאיזה סוג עזרה אתם מצפים במיקרה של תאונה עם נפגעים.

עצם ההתקהלות יכולה לגרום להפרעה לתנועה ואף לתאונות נוספות.

בכל מיקרה אסור להזיז את כלי הרכב ואין לנסות להגיש עזרה לנפגעים (למי שלא הוסמך לכך).

הדבר המועיל היחיד שניתן לעשות הינו להתקשר למשטרה/מד"א.

פורסם
זוכרים את האירוע מלפני שנתיים- שלוש בערך, שרוכב אופנוע נמחץ ע"י שתי משאיות (נדמה לי בצומת חולון),

אם אני לא טועה זה היה אפילו מורה נהיגה.

צ'יקו ז"ל, מורה נהיגה ותיק.

אירוע קשה מאוד בו רוכב האופנוע נלכד בין גלגלי המשאית, הקסדה עפה מהראש (גם אם היא הייתה היא לא היתה מסייעת במקרה הזה) והוא נמחץ למוות.

בשיחה לאחר מספר שבועות עם עמיתים של הרוכב שנהרג נאמר לי שהמראות היו קשים ביותר וזו כנראה גם אחת הסיבות מדוע אנשים המשיכו בנסיעה ולא עצרו לסייע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הכי קל לשבת מול המקלדת ולהטיח ביקורת באנשים שכביכול לא עוזרים.

אני בטוח שרוב האנשים פה היו חושבים פעמיים האם לעצור אם היו רואים אופנוען עם עיסת דם במקום ראש.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בדיוק רציתי להזכיר את המקרה הזה.

ולפותח השרשור, אני מקווה שיש לכם את מספר הרכב של יונדאי כי יכול להיות שזה אפילו פגע וברח, ועוד דבר עשיתם טעות חמורה שהזזתם את הפצוע אולי במקרה הזה לא היו לו פציעות נוספות אבל כזה מקרה חייב קיבוע ראש וצוואר.

אם לא יודעים להגיש עזרה ראשונה - לא נוגעים יכולים להיות נזקים יותר גדולים, לא נורא אם הפצוע ישכב על הכביש עד שיגיע אמבולנס, שאנשים יחכו!

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

ראשית, כל הכבוד על האכפתיות והרצון לעזור. אני בטוח שעבור הרוכב שנפצע הגעתם בדיוק בזמן ועזרתם לו המון.

שנית, מכיוון שבלימת פתע שלא לצורך (כלומר לא עקב מקרה חירום) הינה עבירה על החוק, חבל שלא רשמתם את מספר הרכב של היונדאי, שכן הרוכב צריך לתבוע אותו על נהיגתו ומן הראוי גם שיועמד לדין.

נאחל לרוכב החלמה מהירה.

דני G.

פורסם

על סמך מה אתה קובע שהוא בלם "סתם" ?

שלא תבין לא נכון,יכול להיות שהבלימה באמת היתה מיותרת,אבל בלי להיות שם אתה לא יכול לדעת,אולי נהג היונדאי ראה ילד שקפץ לכביש,אולי רכב לפני היונדאי בלם ונהג היונדאי היה קצת שאנן ובלם ברגע האחרון,קשה מאוד לתבוע מישהו על עניין של בלימה מיותרת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני מקווה שיש לכם את מספר הרכב של יונדאי כי יכול להיות שזה אפילו פגע וברח.

רגע, אם רוכב אופנוע נכנס בי מאחורה אז אני אשם?

להגיש עזרה זה מחובתו, אבל בין זה לבין פגע וברח ההבדל גדול.

יותר נפגע וברח.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

לפי תיאור הארוע הבנתי שלא היה מגע בכלל בין האופנוע ליונדאי.

לדעתי אין קייס ל"פגע וברח" במקרה כזה (אבל אני לא עו"ד...)

הכי סביר לפי התיאור: האופנוען לא שמר מרחק ו/או לא ביצע בלימה באופן האופטימלי (חוסר מיומנות) ולכן נפל.

אם היה מגע בין הרכבים אז ברור שהנהג היה חייב לתת את הפרטים שלו, בלי קשר לאשם כן או לא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

את האמת אני מציע את עזרתי בעת תאונות דרכים (אם אני שם כמובן) רק במקרה ואני רואה שאין איש במקום או שיש מעט אנשים. אם אני רואה שישנה התקהלות או לחילופין כוחות הבטחון הגיעו- אין לי מה לעשות שם.

הבעיה היותר גדולה אצלנו בארץ היא מקרים כאלו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=239336

פורסם

לפי התיאור ששמעתי על מה שהיה שם , אף אחד לא יכל לעזור לו , ובלי לפרט יש מצבים שלא צריך להיות דוקטור כדי להבין שזה נגמר .

כמו שאמרו כאן קודם התקהלות או טיפול לא מקצועי יגרמו נזק , ופקק יפריע לכוחות ביטחון להגיע , לכן חשוב בזירת תאונה שישארו רק מי שבכיר יותר בהגשת עזרה , וששאר הרכבים והאנשים יתנדפו משם כמה שיותר מהר .

יש נוהל בטיפול בפצוע שהדבר הראשון שמטפל אומר לשני זה את הכשרתו , שלא יווצר מצב שמע"ר אומר לפרמדיק מה לעשות, אבל הפרמדיק בטוח שהמע"ר ידוע לפחות כמוהו ...

אם אני רואה תאונה ורואה שכבר מטפלים בפצוע , אני מפנה את עצמי משם , אם אני מטפל בפצוע ומגיע אמבולנס , אני רושם על פתק טלפון ונותן או לפצוע שאם יצטרך עדות ( דוגמא ) או לשוטר שוב לגביית עדות והולך לדרכי.

לפי תיאור הארוע הבנתי שלא היה מגע בכלל בין האופנוע ליונדאי.

לדעתי אין קייס ל"פגע וברח" במקרה כזה (אבל אני לא עו"ד...)

הכי סביר לפי התיאור: האופנוען לא שמר מרחק ו/או לא ביצע בלימה באופן האופטימלי (חוסר מיומנות) ולכן נפל.

אם היה מגע בין הרכבים אז ברור שהנהג היה חייב לתת את הפרטים שלו, בלי קשר לאשם כן או לא.

אם בלמת בלימת חרום לשווה יכולים להאשים אותך באשמה תורמת .

תחפש בפורום נידון עשרות פעמים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
רוב האנשים לא עברו קורס ולימוד במתן סיוע לפצועים בזמן תאונה, מה שאומר שלעיתים התערבות של אדם לא מוסמך בפצוע עלולה להחריף את מצבו ולגרום לו נזק.

(אינני מדברת על מקרים קיצוניים לדוגמא, שבהם רכב עולה באש והוצאת האדם מהרכב הבוער תהיה הכרחית על מנת שלא יפגע מעבר לפציעה שלו).

לא אחת נתקלתי בתאונות דרכים עם נפגעים שבהם הייתי היחידה בזירה שדיברה עם הפצועים, הזמנתי את כוחות הביטחון הכוונתי אותם למקום ודיווח על מצב הזירה ומצב הפצועים (לא הערכה רפואית, אלא רק מה שנראה לעין, כגון דימום , פצע פתוח, גיל הנפגע, הכרה וכו').

מעבר לכך לא רואה כל צורך של מי שלא מוסמך לגשת לפצועים, או להזיז את הרכבים מהמקום, מכיוון שבוחן תאונות דרכים במקרה של נזקי גוף ופינוי של פצועים לבית החולים מחייב להביא אותו למקום ולסגור את הזירה כולה.

למי שיש את הידע והוא חובש או פרמדיק, יגש ויסיע באופן אוטומטי.

*צפירות וחוסר סבלנות/סובלנות של נהגים שכבישם נחסם כתוצאה מתאונת דרכים הם חוצפנים, אבל זה עיניין של חינוך, וכמו שלא כל אצבעות הידיים שוות כך התנהגותם של האנשים שונה מאדם לאדם.

ל'

אני נאלץ להסכים איתך בתור חובש המוסמך להגיש עזרה לפצועים בזמני תואנת דרכים.

חשוב לזכור שהפגיעה בזמן התאונה עלולה לפגוע בעמוד השדרה ועמוד השדרה הצווארי ואסור להזיז פצוע אלא אם יש משהו שמסכן את אותו פצועע במידית (למשל רכב שנשרף) על מנת לא להגדיל נזקים, לגרום לנזק בילתי הפיך ואף למוות.

במצב שאדם נפגע בתוך רכבו יש לדאוג שלא יזיז את ראשו בשום מצב ואם הוא עדיין בהכרה יש לדבר איתו ולשמור עליו ער ורגוע!

במקרה של אופנוען שמוטל על הכביש לפעמים כאשר התאונה היא רצינית עדיף לחסום את התנועה ולא להזיז אותו למדרכה ולשמור עליו שלא יזוז בעצמו ולא יאבד את הכרתו.

כל הכבוד לאנשים שעוצרים ומגישים עזרה לפצועים, עזרתכם חשובה לכוחות הרפואה ולפצועים והיא מצילה חיים.

צח.

פורסם
לפי התיאור ששמעתי על מה שהיה שם , אף אחד לא יכל לעזור לו , ובלי לפרט יש מצבים שלא צריך להיות דוקטור כדי להבין שזה נגמר .

אתה רואה את עצמך עובר עם הרכב ליד גופת האדם, וממשיך לנסוע כאילו מדובר בחתול שנדרס?

לא עוצר ליד? לא חוסם את הנתיב, כדי שלא יעלו על הגופה, עד שמשטרה\אמבולנס\זק"א יגיעו?

מה נגמר? כבוד המת?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...