Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מזהים רכב "שמור" ביד2?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עומד בפני קניית רכב ראשון. לאחר שהתמקדתי בעזרתכם בסוג הרכב הרצוי אני ניגש לחיפושים באתר יד2.

וכאן נשאלת השאלה לפי אילו פרמטרים לחפש?

כיצד מזהים את אותו רכב שמור ומטופל?

בהתחלה חיפשתי לפי קילומטרז' נמוך וכו' אך כשהתלבטתי בשאלה מה עדיף שנתון/יד/קילומטרז' חיפשתי בפורום ומצאתי תשובות נחרצות שהפרמטר היחיד שקובע הוא מצב הרכב ולא יד/שנה/ק"מ.

אם כך - איך אפשר לקבל מושג לגבי מצב הרכב מבלי לראות אותו ולקחת אותו לבדיקה?

הרי וודאי שאני לא אקח לבדיקה מספר רכבים בשביל לראות איזה מהם הכי שמור ורק אז להחליט.

אז מאיפה מתחילים? איך מתוך 10 מודעות אתם מחליטים במה להתמקד? ע"פ שיחת טלפון למוכר? מה שואלים? (שלא כתוב באתר) על מה לשים דגש?

אותה שאלה נשאלת לגבי אלו שכתבו בפורום שהם חיפשו בשכונה רכבים "שמורים" וביררו האם הם למכירה. איך מזהים רכב שמור? האם העובדה שהרכב לא קיבל מכות בחניה והפח שלו נקי הופך אותו ל"שמור" מכנית?

אני מקווה שהבהרתי את עצמי, אשמח לשמוע מנסיונכם באיזו צורה אתם מתנהלים.

תודה רבה

פורסם

אני לא ממש מסכים איתך כי בסה"כ השנתון , הקילומטראג' והיד כן משחק תפקיד לא קטן, רכב שהוא שנת 2000 לדוגמא והוא יד 4,5 ככל הנראה הוא רכב בעייתי והבעלים פשוט מנסים להיפטר ממנו כי אחת הידיים הקודמות לא שמרה עליה , גם הקילומטראג' חשוב מפני שרכב שעבר 350 אלף סביר להניח שלא יהיה במצב ממש טוב מפני שלכל חלק יש אורך חיים מסויים, השנתון זה כמובן גם כן פרמטר , כי ככל שיהיה הרכב שמור אם הוא עמד זמן רב בחניה כנראה הוא גם לא במצב מכני הכי טוב וללא קשר הרכב סופג את האקלים הקשה בישראל ואת הלחות הגבוהה ונרקב עם השנים.

אבל כמובן אתה צודק המצב , ואיך הבעלים טיפל זה פרמטר נורא חשוב אך לעולם לא תדע איך באמת הבעליים הקודמים התיחס אליה

אלא עם כן הוא קרע לה ת'צורה

אוהב מוטוריקה וגם רטוריקה.

פורסם

תתחיל מלחפש רכבים באתרים של חובבי מוטוריקה ורכב. למשל באתר שלנו אבל לא רק. הסיכוי שחובב רכב טיפל ברכב שלו בצורה טובה גבוה יחסית.

בשלב הבא אתה יכול לסנן את אלו שדורשים מחיר נמוך בצורה מחשידה. לרוב מי שמחזיק סחורה טובה לא ימהר למכור אותה במחיר נמוך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

נכון מאוד , וגם כל אלה שתמצא הדורשים הרבה מתחת למחירון בד"כ יש להם קילומטראג' גבוהה או הרבה ידיים , או שהיא פשוט לא נראית טוב לא בפנים ולא מבחוץ ולדעתי מי שלא שומר על המראה של הרכב גם לא שומר על המצב המכני שלה , הבעיה בעצם היא ברכבים שנראים ממש לא רע ויש להם בעיות רציניות וגם בבדיקה לא תמיד מוצאים את כל הבעיות

פורסם

לא מדויק בהכרח.

בדרך כלל מי שחובב רכב, מנצל את הרכב יותר על טורים גבוהים וסביר להניח שהרכב עובר עדיין התעללות יחסית לא?

וזה לא משנה עם הרכב מטופל נון סטופ

תמיר.

פורסם

אנסה לחדד מעט את השאלה שלי:

ברור שבסופו של דבר לוקחים את הרכב לבדיקה וזאת "המילה האחרונה".

השאלה שלי איזה רכב מתוך עשרות מודעות לקחת לבדיקה? אילו שאלות בטלפון נותנות לך את המידע האם הרכב טופל כמו שצריך?

ואיזה פרטים חיצוניים יכולים להעיד על רכב שמור? (פח נקי?)

(אולי מודעות שכתוב בהם "שמור במיוחד!!! לרציניים בלבד!!1":wink:)

פורסם

דבר אחד נוסף חשוב להזכיר ..אל תלך עם הלב שלך,החיפזון מהשטן.

לא משנה כמה הצבע מתאים בול ויש בדיוק את התוספות שאתה רוצה,ואתה חם לקנות את הרכב כי גם המחיר מתאים,אל תנסה לשכנע את עצמך ש"יהיה בסדר כי בעל הרכב אמר שזה בקטנה וזה לא רציני".

קח ת'זמן אל תתבייש להיות חשדן סך הכל מדובר בהוצאה לא קטנה.

Porsche 944 turbo

פורסם

היסטורית טיפולים סדורה ומתועדת במוסך מורשה מתמחה (רצוי יבואן) לפחות בשנים האחרונות לחיי הרכב.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

היום אני ילך לראות רכב דייהטסו אפלאוז שמוכרים 5 מחת למחירון , מחירון 13600 , המחיר הרצוי 8000 , נראה על מה ולמה ואני יעדכן אתכם עם פרטים

פורסם

ממש לא מחייב, הרכב שלי לא רואה מוסך יבואן פרט לתיקונים הדורשים אבחון.

את רוב החלקים אני קונה עצמאית ומתחזק את הרכב לבד.

תיקונים גדולים כמו טימינג או אוברול אני עושה אצל בעלי מקצוע - לרוב במחירים נמוכים משמעותית כי הם מבוצעים ללא קבלות.

בסופו של דבר אתה בא לרכב ונוסע בו, מרגיש ושומע את הרכב.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אני חייב לציין, שמדד מאוד חשוב שמשום נוטים להתעלם ממנו כליל, זה התקופה בה נמצא הרכב אצל הבעלים הנוכחי. ככל שהתקופה ארוכה יותר, כך גדל הסיכוי שהרכב מטופל בצורה טובה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

בשיחת טלפון די קשה לברר מהו באמת מצב הרכב, אנשים לרוב נוטים להגיד אמת חלקית או פשוט לספר ניסים ונפלאות.

רכב שווה מכל הבחינות קרוב לוודאי שירצו אליו מחיר קרוב למחיר המחירון גם במקרה של :קבלת רכב מעבודה, נסיעה לחו"ל, שידרוג וכדומה.

כאשר אתה שואל שאלות נקודתיות ובמקום לתת לך תשובה עיניינית וחד משמעית מספרים לך על מערכת מאוד שווה ויקרה או כמה שווים ונדירים פנסים שקופים שהותקנו רק אתמול גם אמור להדליק נורה אדומה. חדש חדש ! לבוא ולקחת! בדרך כלל במציאות הופף להיות "למה באתי עד לפה בשביל גרוטאה".

אם אתה מבין שרכב הוא של סוחר ובמודעה הוא נמכר במקום א איך כרגע הוא במקום ב אז כנראה זוה זבל שלא הצליחו למכור אותו ולכן הוא עבר הלאה.

בסוף אין כמו לבוא ולראות בעיניך, לראות היסטורית טיפולים (כדי מאוד שתיהיה). כך איתך מישהו שמבין אבל באמת מבין כי אם מוכר שם לב לכך ש"מקצוען " למעשה בור אז הוא יבלבל לכם ולמקצוען את המוח ואז חבר שלך כדי לא להיתפדח יסכים ובנימה רצינית יסכים אם כל שטות שיגיד המוכר.

פורסם

לפי דעתי אתה לא צריך לחפש רכב שהוא שמור-שמור.

תלך למוסכניק או למבין במכוניות כלשהו, תבקש ממנו עצות, ואז כשתבוא לראות את הרכב, תפתח את המנוע ותראה מה קורה בפנים. יש הרבה דברים שאפשר לראות ולהוריד עליהם מחיר : נזילות שמן, גומויות ישנות, מאווררים רופפים/ יוצרים רעש. פשוט תגיד להם כמה התיקון יעלה ושיורידו במחיר, ואז תיישר קו.

פורסם

עוד תופעה מעניינת, אנשים שהחליפו מנוע לדוגמא כותבים בקילומטרז כמה המנוע החדש עשה ולא כמה האוטו, והרי ברור שיש באוטו חוץ מהמנוע עוד חלקים שלא הוחלפו וקילומטרז גבוהה יכול להשפיע עליהם.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...