Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מזהים רכב "שמור" ביד2?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכולם,

אני עומד בפני קניית רכב ראשון. לאחר שהתמקדתי בעזרתכם בסוג הרכב הרצוי אני ניגש לחיפושים באתר יד2.

וכאן נשאלת השאלה לפי אילו פרמטרים לחפש?

כיצד מזהים את אותו רכב שמור ומטופל?

בהתחלה חיפשתי לפי קילומטרז' נמוך וכו' אך כשהתלבטתי בשאלה מה עדיף שנתון/יד/קילומטרז' חיפשתי בפורום ומצאתי תשובות נחרצות שהפרמטר היחיד שקובע הוא מצב הרכב ולא יד/שנה/ק"מ.

אם כך - איך אפשר לקבל מושג לגבי מצב הרכב מבלי לראות אותו ולקחת אותו לבדיקה?

הרי וודאי שאני לא אקח לבדיקה מספר רכבים בשביל לראות איזה מהם הכי שמור ורק אז להחליט.

אז מאיפה מתחילים? איך מתוך 10 מודעות אתם מחליטים במה להתמקד? ע"פ שיחת טלפון למוכר? מה שואלים? (שלא כתוב באתר) על מה לשים דגש?

אותה שאלה נשאלת לגבי אלו שכתבו בפורום שהם חיפשו בשכונה רכבים "שמורים" וביררו האם הם למכירה. איך מזהים רכב שמור? האם העובדה שהרכב לא קיבל מכות בחניה והפח שלו נקי הופך אותו ל"שמור" מכנית?

אני מקווה שהבהרתי את עצמי, אשמח לשמוע מנסיונכם באיזו צורה אתם מתנהלים.

תודה רבה

מצב הרכב הוא הפקטור הקובע. כרגע יש לי (מהעבודה) ניסאן מקסימה שנסעה קרוב ל400K מבלי שהוחלף אפילו טרמוסטט!

כל הטיפולים היו במוסך המרכזי ללא דיחוי.

לפני שאתה רוכש רכב, תתעניין באדם ממנו אתה רוכש. אל תהיה פזיז ונמהר. בקש ספר טיפולים **מלא**. אל תוותר.

אם האדם שממנו אתה רוכש לא נראה לך אמין - עבור הלאה.

רכב יכול לגרום גם להנאה וגם לסבל (בדיוק כמו אשה). אם אין לך מושג על רכב כלשהוא, תמיד טוב לשאול. אף אחד לא נולד מוסכניק.

אגב, אל תתלהב מרכבים שחיצונית נראים כחדשים. ישנם מקרים לא מעטים שרכבים אלו עברו התעללות.

פורסם

מהנסיון שלי:

1. לוודא האם למוכר יש להציג בפגישה חשבוניות מטיפולים בשנתיים האחרונות+טיימינג+טיפולים גדולים (רק מוכר שמביא ניירת לפגישה בלי "הניירת אצל אישתי","תראה את זה במוסך בטיפול הבא").

2. לחפש רכב בנזין שלא עבר את ה170 אלף ורכב דיזל שלא עבר 250 אלף.

3. יתרון גדול למוכר שמוכן להראות את הרכב בבית שלו

4. לחפש רכב שהוחזק על ידי הבעלים הנוכחי יותר משנתיים.

5. לחפש רכב עם ממוצע של שלש שנים ומעלה ליד.

6. לשאול על מצב חיצוני קוסמטי,מצב פנימי, נורות הזהרה בלוח השעונים, היסטוריה של טראומות (תאונות)

7. לעשות תחקיר האינטרנט ולעלות על הבעיות האופייניות לדגם ולשאול עליהם

8. לברר על המערכת שמותקנת (תתפלאו כמה מוכרים מוציאים את המערכת "הטובה" מהרכב ושמים יחידת ראש ללא חיבור כלל.

9. לא לנסוע רחוק לראות רכב- עלות הנסיעה+אבדן ימי עבודה +עייפות מצטברת מחיפוש רכב יביאו להתפשרות שעלולה לכאוב.

10.אינטואיציה לגבי המוכר- מוכר שממהר, נראה במתחמק מתשובות או מסתיר פרטים, שלא מכיר את הרכב היטב, שנראה שקרן- לפסול מיידית.

11. רישום בעלות- לשאול האם הרכב רשום על שמו. אם הרכב רשום על שם האחות, האישה הדודה לבקש מסמכים שמוכיחים את אמיתות הקשר.

הנסיון שלי נבנה על מאות מודעות שסקרתי באינטרנט, עשרות בעלי רכב שדיברתי איתם, ומעל 10 מכוניות שראיתי...

שורה תחתונה: האתר "יד-2" הוא ממלכה של סוחרים ונוכלים קטנים. יש בו מכוניות טובות אבל מומלץ לחפש גם במודעות המכירה באתר זה (יש רכבים מצויינים !) וגם להדפיס דפי פנייה למוכר ולשים על רכבים אטרקטיביים באיזור המגורים שלך.

בהצלחה

פורסם

asa160 נתן הסבר מצויין. כל הכבוד!

הייתי מוסיף שעלייך להחליט עקרונית אם אתה רוצה רכב שהיה בהשכרה או ליסינג. תשאל מי היו הבעלים הקודמים ומי היד הראשונה. בשנתון "ותיק" מעל 10 שנים יש חשיבות כמה זמן הרכב אצל הבעלים האחרון ואיך הוא מתחזק. אני הייתי מכניז שאלה עוקצנית אם אפשר לנסוע עם האוטו למבחן לירושלים וחזרה , או לדרך הררית קשה בגליל, לפי האיזור שלך (כמובן תציע לשלם על הדלק) - רק לראות מה תהיה התגובה.

כעת תתעניין בנושא הבא: מה בודקים כאשר באים לראות את הרכב.

יש באתר שרשור והכוונה טובים לשני הנושאים. ותמיד טב לשאול עצות מכמה מבוגרים בעלי נסיון שיש בסביבה. יהיו מיליון עצות, תשקלל לבד מה אתה לוקח.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כמה הערות ברשותכם.

1. לוודא האם למוכר יש להציג בפגישה חשבוניות מטיפולים בשנתיים האחרונות+טיימינג+טיפולים גדולים (רק מוכר שמביא ניירת לפגישה בלי "הניירת אצל אישתי","תראה את זה במוסך בטיפול הבא").

העדרות חשבונית לא בהכרח מצביעה על טיב טיפולים. לא כל מוכר שנפגש עם קונה אלמוני רוצה בפגישה ראשונה להביא את כל תיק טיפולים.

2. לחפש רכב בנזין שלא עבר את ה170 אלף ורכב דיזל שלא עבר 250 אלף.

תלוי איזה רכב ובאילו תנאים עבר את הקילומטרז', יש הבדל בין 100ק"מ בכביש במהירות קבוע ללא החלפת הילוכים לבין 100ק"מ בעיר שכל כמה מטר עוצרים ומתחילים לנסוע. יש מכוניות בנזין שלא ממש מתרגשות מ-300K ק"מ ויש כאלה שמתפרקות אחרי 150.

6. לשאול על מצב חיצוני קוסמטי,מצב פנימי, נורות הזהרה בלוח השעונים, היסטוריה של טראומות (תאונות)

נורות אזהרה ניתן לנתק ולעשות קומבינות, לישאול לא מספיק.

9. לא לנסוע רחוק לראות רכב- עלות הנסיעה+אבדן ימי עבודה +עייפות מצטברת מחיפוש רכב יביאו להתפשרות שעלולה לכאוב.

ארצנו היא ארץ קטנה, לפעמים בשביל אקזמפלר טוב כדאי לעשות מאמץ. לחפש רכבים שחונים ברכב שאתה גר, לאו דווקא תמצא את מבוקשך.

הנסיון שלי נבנה על מאות מודעות שסקרתי באינטרנט, עשרות בעלי רכב שדיברתי איתם, ומעל 10 מכוניות שראיתי...

אם ראית רק 10 מכוניות במהלך חיפוש שלך אחרי רכב - מצבך טוב.

רציתי להוסיף כמה נקודות למחשבה:

1. כדי לקנות רכב צריכה להבנות מערכת אימון בין קונה למוכר - זה הדדי (למשל לא הייתי מוכר משהו למישהו שיש לי מימנו רושם לא טוב).

2. לפעמים יהלום צריך ללטש. לא כל מה שמבריק זה זהב.

3. לא להלחץ ולא למהר. לקנות יש לאט וביסודיות, אבל לא לשכוח שאין סיבה שמוכר ימתין עם מכירת רכב שבוע עד שאתם מחליטים כאשר מישהו אחר כבר דוחף לו חבילת שטרות.

4. יש להבין שרכב חדש הוא לא 2009 בניילונים ויכול להראות סימנים של בלאי.

5. בקניית רכב דרושה סובלנות, התמדה ומוכנות לחצות את הארץ בשביל אקזמפלר טוב. נסעתם נסיעה ארוכה לקנות את הרכב שניראה על פניו עסקה טובה? את תבנו על זה שכך היה המצב בפועל. התארגנתם לנסיעה ארוכה? תבדקו מספר מכוניות.

6. לא לשלול לגמרי אקזמפלר שראיתם, יכול להיות שאקזמפלרים אחרים שתיראו במצב פחות טוב. תבדקו עוד אפשרויות.

7. ככל שתיהיה לכם רשימת דגמים גדולה יותר, כך סיכוי שתמצאו רכב במצב טוב גדול יותר.

8. אם דרוש תיקון, תבררו עלויות מול מוכנות מוכר להתגמש במחיר - בסופו של דבר עיסקה יכולה להיות לא עד כדי כך גרועה. אבל כאן אפשר לפספס בגדול.

עדיף לתקן לבד מאשר לתת למוכר לעשות זאת. מוכר יתקן כדי למכור. מנוע דופק? הוא יחליף שמן בשמן גיר ידני (!) ומנוע לא ידפוק בגלל צמיגות גדולה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רוצה מציאות ברכב ישן? תסנן לפי תקציב מקסימלי (נגיד 13 אלף שיש לך), ללא תחתית לתקציב.

אח"כ תעשה סינון לפי יד, מקסימום יד 2. גם אם זה לרכבים של שנת 92.

אחרי זה תעשה סינון הגיוני של שנתון, נגיד מקסימום שנת 98.

אני מבטיח לך שתקבל מגוון מאוד מעניין של רכבים, חלקם יהיו שנת 93-94 שנמכרים מאנשים שהחזיקו אותם במשך 15 שנה ומעלה או כאלה שנמצאים באותה בעלות ב-8 שנים האחרונות.

מי היצרן כבר פחות חשוב בשנתונים כאלה, שמירת ערך לא משחקת תפקיד.

אני הצלחתי למצוא ככה לאבא שלי רכב שנת 97, יד 2, עם 100 אלף ק"מ.

פורסם

שמע בחיים לא תזהה רכב שמור ביד 2 לא משנה מה.

גם מטלפון לא תזהה שום דבר.

כיום יש סוחרים והמון אנשים שנשמעים אמינים אבל בת'כלס הם מוכרים לך בלוף.

לא משנה איזה רכב אתה קונה גם אחד שעולה 10 אלף שקל, לך תעשה בדיקה מקיפה לכל מה שאפשר.

אז תיפרד מ1000+ ש"ח אבל תהיה עם ראש שקט, כמובן שאחרי הבדיקה כמה שהיא תהיה טובה אף אחד לא מבטיח לך תכולת חיים ארוכה לכל הבלאי ברכב אבל עדיין זה ייתן לך ראש הרבה יותר שקט.

בהצלחה.

פורסם

לחבר שלום

בנוסף לשלל העצות

בראש ובראשונה עליך לחפש רכב מאדם המוכר לך או לקרוביך ,סבלנות היא המפתח להצלחה

לאחר מכן מצא לך מוסכניק מומלץ אשר דרכו תוכל לבדוק את הרכבים שתרכוש בעתיד ולטפל בהם

בסכום הנל יהיה קשה עד מאוד למצוא רכב שמור ומטופל עם הסטוריית טיפולים מסודרת,אך יש כאלה !

פורסם
אז תיפרד מ1000+ ש"ח אבל תהיה עם ראש שקט.

היכן אתה מבצע את הבדיקות שלך?!:shock:

ולעצם הדיון עצמו, פרמטר נוסף שיכול לסייע, הוא ההתרשמות מהמוכר והתנהגותו.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

דרך הטלפון/תמונות וכו' אתה לא תוכל לקבל מצב אמיתי של הרכב. אין לך ברירה אלא לסנן כמה שאת היכול להתחיל לטייל בדרך לאחד. כשאתה נמצא ליד הרכב ואתה עושה ככה את הבדיקה שלך, תבדוק את מצב הרכב חוץ/פנים תראה את המנוע תעשה כל הרכב סיבוב. ותסתכל על דפנות הצמיגים הקידמיים, אם הם יבשים או עם סדקים זה אומר שנהגו ברכב באגרסיביות. בכלל, אם הצמיגים לא חדשים וצריך להחליף כבר באותו רגע תגיד שלום למוכר, כי אם הוא לא מחליף צמיגים כשצריך, אז גם חלקים במנוע/רכב הוא לא ימהר להחליף. ועוד דבר חשוב, תסתכל מתחת לרכב אם אין מכות/עיקומים וכדומה. ואם אתה רואה גם איזה שלט של נהג חדש ככה שמבצבץ, גם תוותר.

• תוכן חדש...