Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי פג'ו 306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם רק הדיסקים מאחורה היו ההבדל המשמעותי - המצב היה טוב.

אני הייתי יותר מודאג לבולמים , גודל הבלמים מקדימה המוטות המייצבים , האנטירולים והקפיצים קודם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

אהה, בלוק T16 היה במקור 2 גירסאות:

1.8 , ו2.0.

בהתאמה XU8 וXU10

הגירסא השניה - שישבה על ה405 - מומלץ לך להעיף קצת מבט עליה.

ועוד רמז - תבדוק ממה עשוי הבלוק בMI ובמנועים האלו.

על ראש GTI6 אני בכלל לא מדבר - ששם אין קשר - זה ראש שבכלל לא היה מתוכנן בתקופות של הT16.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
Kookoo הרשה לי לתקן אותך,

בלוק MI16 ראש GTI6 והריי לך T16 למהדרין.

Dodiko יקר,

באחד הפורומים התבוננתי , ויש מישהו שכנראה "עושה סדר" והציב למכירה כמה דברים:

סרן 405 T16

אז..אם חפץ ליבך, תוכלו לשוחח ולהבין איש את כיסו של השני.

מה הוא יעשה עם סרן של 405t-16? ה405 הזאת היא הנעה כפולה.

יוגב

SNC00271.jpg

פורסם

חמוצים.

(או - מה אפשר לעשות עם רוב המידע בשרשור הזה?)

בקשר לשואל המקורי, עזוב אותך השתלות מנוע, הסבות מתלים וחארטה בארטה -

חפש לך 306 S16 או ZX16V מקוריות, תוסיף:

סעפת פליטה Mi16, סעפת יניקה Mi16, איירפלואו-מטר Mi16, מצערת Mi16.

בובה.

פורסם
באמת שאין צורך לצטט את ההודעה שמעליך. תודה, יאשה

אני מחפש כבר המון זמן בינתיים אני תקוע עם 306 1600 מעשנת, בדילמה האם להחליף מנוע או פשוט למכור ולקנות משהו יותר חמוץ וכמובן שיש בצד גם את העניין של התקציב

פורסם

מנועי MI16 וT16 תוכל להזמין רק מחו"ל(למעט מקרים מאוד נדירים ואז גם הספק לגבי מצב המנוע מאוד גדול), תחרוש את איביי ותנסה לפנות למוסכים שמתמחים בפזו-סיטרואן.

אם הרכב מעשן, או שתפתח מנוע ותבדוק מה הבעיה או שתמשוך עד שימות ובינתיים תרכוש מנוע שתוכל לאשר ותשפץ אותו.

פורסם

אם אתה מצפה לשפר 1.6 לגירסא ספורטיבית בפחות ממה שתעלה גירסא ספורטיבית (אפילו בלי למכור את ה1.6 שלך) ואין לך מוסך ורכב לפירוק - שכך מזה מבחינת עלות כספית.

(ואין כ"כ טעם להתווכח - היו לי חברים שעשו את זה - אחד אפילו שיפר מ1.6 לS16 משופרת בדיוק במצב שלך - עם S16 לפירוק שהיתה אצלו עם כל החלקים)

זה לא פרק והרכב - זה סרט סרט שרוב המכונאים לא יהיו מוכנים לעשות לך את העבודה.

אוויה - מעט מאוד דברים נכונים כתבת:

א. סעפת יניקה של MI ממש לא שיפור - אולי אחת של GTI6 תיהיה שיפור , את הפליטה נגיד שנשאיר - למרות שהיא לא ממש מתאימה לאופי המנוע.

ב. מצערת של MI - היא קטנה ואובאלית - והכי גרוע - לא מתאימה לשום חיישן של S16 ופה אנחנו מגיעים לחלק האחרון

ג. בS16 / ZX16V - אין AFM - יש מאפ! - לחץ! לא כמות! זה לא 205 GTI! ויהיה חבל להחליף מערכת ניהול מנוע מצויינת ומתקדמת של בוש (כולל קויל לצילינדר , מחשב שיודע לשלוט גם בגדישה ד"א ופיצויים מאוד רחבים על מצבים של שינויים במפות דלק) לטובת מערכת מיושנת מבוססת AFM

(שוב - אין בכך להגיד שמערכות AFM הם מיושנות ולא טובות - רמז - הרבה מכוניות טורבו גם היום משתמשים בהם - פשוט המערכת הזו שייכת לדור אחר כבר - בעדינות)

אם תרצה לשפר באמת S16 ותרצה עצות רציניות מבחינת כח - דבר איתי, אבל עשה טובה ותגיד למי שנתן לך את העצות האלו - שיעיף מבט במנוע כזה קודם.

לגבי T16 וMI16 - האחד נדיר ומיושן , השני סתם מיושן וללא מומנט בצורה סטנדרטית מספיק לדחוף 306 יפה.

הפתרונות הנורמאלים הם:

XSI16V משופר או GTI6 לאטמוספרי או RGX (הידוע בתור 605 טורבו) למי שרוצה לגדוש.

כמובן - שכל זה רלוונטי לרכב שכבר בא 2000

Then dying is forgetting

פורסם

כנ"ל, מחזק את דברי ליביו.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני זוכר S16 אחת...

-סעפת יניקה, סעפת פליטה, AFM, מצערת, מחשב - Mi16.

-מערכת פליטה מלאה.

הוציאה 180 כ"ס. נסעה הרבה לפני GTi6.

פורסם

הוציאה איפה? יש פלט דיינו?

מה זה מערכת פליטה מלאה ? של מי?

של מי היא היתה? איזה צבע? בא תן פרטים... כי לא בטוח שהם כ"כ מדויקים

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

נמדד לה בדיינו 180 כ"ס במנוע לטענת הבעלים.

אני חושב שהבדיקה שהוא עשה מול GTi6 מקורית היא הוכחה מספקת.

היא הייתה S16 כחולה 5 דלתות, אביב בנה לו אותה. לבעלים קראו שי.

מה זה מערכת פליטה מלאה? דוד אחורי, סנטר פייפ, אולי הוא גם העיף ממיר.

פורסם

GTI6 מקורית זה לא אוטו כזה מהיר , למעשה עד ל100 קמ"ש (כנראה קצת יותר) 306 S16 עם ממיר ספורטיבי / ללא ממיר, צנרת מוגדלת (ל2.25) ואינבוקס - יסעו אותו הדבר ואולי אפילו לטובת הS16 - רק במהירות גבוהה היתרון יעבור לGTI

GTI6 זה רכב ששוקל 70 קילו יותר מS16 - מה שאומר שאם 306 עם מנוע GTI6 על דור ראשון לדוגמא - זה יראה כאילו היא משופרת משמועתית יותר מ306 GTI6 מקורית (וגם כזאת ראיתי ... במקרה)

לגבי השאלה על המערכת פליטה - זה אם זה קיט בנוי (מה שאין יותר מדי לMI על 306) או סתם הגדלת צנרת שזה גם אני עשיתי ברכב הקודם שלי.

בכ"א - הפרטים נשמעים לי "קצת" סקצ'ים - גילעד - אתה מתבקש לשאול את אביב - לעדכן אותנו, אם זה הרכב שאני חושב שזה - מקסימום צנרת ופילטר פתוח...

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...