Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי אחידות צמיגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא הבנתי על מה ולמה כל הסיפור הזה?

למה אתה מתייחס לצמיג כ"צמיג מקורי" כאילו זה איזה חלק במנוע שבבירור ידוע שיש יתרונות בכך שאם מחליפים אותו אז עדיף מקורי?

סה"כ צמיג. התפוצץ ונקרע בגלל משהו בכביש, לא נורא. קונים 2 צמיגים חדשים וזהו. וזה לא משנה אם תשים שמה 2 צמיגים שהם לא של קומהו. (אולי אפילו עדיף מחברה יותר טובה).

פשוט יש לי שריטה עמוקה של מקוריות!

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

תחליף את שני הצמיגים על הסרן האחורי, ואת הקומהו שנשאר תשמור עד שתצטרך להחליף את שני הצמיגים הקדמיים. ואז תקנה רק קומהו אחד, שבטוח יהיה כשתצטרך להחליף:-)

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם
פשוט יש לי שריטה עמוקה של מקוריות!

זאת לא שריטה, זאת בקשה הגיונית.

אבל בכל הנוגע לצמיגים אין שום משמעות למקוריות. האם אתה מקפיד גם להשתמש בשמן המנוע המקורי בו השתמש היצרן בקוריאה? האם אתה מקפיד להשתמש בנוזל השמשות המקורי?

כמו שכבר הסבירו לך, היות והמחירון הרישמי של הצמיגים בארץ הוא פחות או יותר פיקציה, אתה עלול לגלות שרכישה של צמיג בודד ו"מקורי" תעלה לך יותר מזוג צמיגים חדשים, טריים וטובים יותר מהמקוריים. תשלם יותר ותקבל פחות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סטינו מהשאלה שבגינה נפתח הפוסט: האם אפשר להרכיב צמיג שונה בדגם או ביצרן , כל זמן ששומרים על זהות במידות הצמיג?

ולמה בעצם באה השאלה? כי יבואן הצמיגים ונציג יונדאי בצפון הצליחו לשכנע את אשתי שאין בעיה (לא חוקית ולא בטיחותית) בהחלפת צמיג יחיד לדגם אחר.

לכן העלתי (אישתי העלתה) את הסיפור בקצרה ובסופו את השאלה.

לאחר שאשתי קראה את התגובות היא השתכנעה שאכן חייבים להחליף את שני הצמיגים.

בסופו של דבר אני אחליף את שני הצמיגים, על חשבוני או על חשבון היבואן.

אף פעם לא קניתי צמיגים אצל היבואן או במוסך מורשה של היבואן! מה שכן תמיד קניתי צמיגים זהים לצמיג המקורי, למעט

מקרים בודדים לפני שנים, שהחלפתי צמיגים + ג'נטים לצורך שיפורים ומראה.

תודה,

ישראל

פורסם
סטינו מהשאלה שבגינה נפתח הפוסט: האם אפשר להרכיב צמיג שונה בדגם או ביצרן , כל זמן ששומרים על זהות במידות הצמיג?

ישראל

עניתי לך כבר - לא.

למד ואחריה האות אלף.

ל-א! (הנה, הוספתי גם סימן קריאה).

וגם נימקתי למה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
עניתי לך כבר - לא.

למד ואחריה האות אלף.

ל-א! (הנה, הוספתי גם סימן קריאה).

וגם נימקתי למה.

איפא הבנת שלא הבנתי את המובן שבהבנה שהתשובה לא! לא הובנה, ולכן הדגשת את המובן (שלי היה מובן מאליו) שהינו לא!

למרות זאת קבלנו תשובה מבעל מקצוע (תודה kompy) אמין ביותר שתורם מהידע המוכח שלו ודווקא אומר שכן!

בכל אופן תודה לך על התגובה ותודה גם ליתר החברים על התגובות הכנות והרצון לעזור.

ישראל

פורסם

אין סתירה מהותית בין התשובה של פאלו לתשובה של קומפי.

מבחינת התקנות היבשות, אין מניעה להשתמש בצמיגים שונים על אותו הסרן. מבחינה בטיחותית, זה כנראה לא רעיון חכם.

התקן זוג צמיגים חדשים על רכבה החדש של אשתך ויפה שעה אחת קודם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

התקן זוג צמיגים חדשים על רכבה החדש של אשתך ויפה שעה אחת קודם.

:mm_yeah: מקובל עלי.

פורסם
איפא הבנת שלא הבנתי את המובן שבהבנה שהתשובה לא! לא הובנה, ולכן הדגשת את המובן (שלי היה מובן מאליו) שהינו לא!

למרות זאת קבלנו תשובה מבעל מקצוע (תודה kompy) אמין ביותר שתורם מהידע המוכח שלו ודווקא אומר שכן!

בכל אופן תודה לך על התגובה ותודה גם ליתר החברים על התגובות הכנות והרצון לעזור.

ישראל

אתה יוצא מתוך הנחה שגויה מיסודה שמה שהחוק אומר הוא מה שהכי טוב בשבילך.

במקרה הזה החוק לוקה בחסר, ומתיר חוקית לנסוע ברכב שעלול להיות בעל התנהגות מסוכנת דווקא במצבים ההכי בעייתיים על הכביש.

אני גם ממליץ לך להרכיב תמיד זוג זהה של צמיגים על אותו ציר, במצב שחיקה זהה, למרות שהחוק לא מחייב זאת.

עצוב מאוד שיבואן רכב בישראל לא ממליץ אותו דבר.

ולגבי "מקוריות" צמיגים - ממש אין לזה חשיבות. דגמים רבים מסופקים מהיצרן עם צמיגים מיצרנים שונים, ויש לא מעט צמיגים שהם טובים יותר מהצמיגים "המקוריים".

במכוניות עממיות בחירת הצמיגים המקוריים היא פשרה של איכות/מחיר/תמיכה בתעשייה המקומית, ואתה יכול בעצמך (ואני ממליץ) לרכוש צמיגים יותר טובים.

אני יכול לתת כדוגמה את הפוקוס דור שני, שהגיע במקור עם כמה סוגי צמיגים, ביניהם מישלין אנרג'י, פירלי P6 ואיזשהו דגם של ברדיג'סטון. עם המישלין היתה לו חרא של אחיזה (אבל אולי צריכת דלק נמוכה יותר ב 0.04%), ועם הפירלי P6 היתה אחיזה ראויה לציון בכל קנה מידה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ישראל ידיד,

אתה צריך להבדיל בין מה שאומר החוק היבש, לבין מה שנכון לעשות מבחנה מקצועית - טכנית - בטיחותית.

מאחר וצמיג אינו סתם חתיכת גומי עגול בצבע שחור, אלא זהו רכיב בעל משמעות מהמעלה הראשונה בהקשר הבטיחותי, אני חושב שכדאי לך לפעול על בסיס זה ולא לפי מה ש"יעבור טסט".

על פי אותו חוק יבש, גם מרבית הצמיגים הסיניים עלומי השם הם חוקיים לשימוש ויחד עם זאת לא הייתי ממליץ לך להתקרב אלייהם מפני שהם נחותים וחלקם אף מסוכנים (וכנ"ל לגבי בלמים סיניים).

כמו שאלעד הסביר מאד יפה וברור, לצמיג יש תכונות שונות המגדירות את יכולת ניקוז המים, טווח טמפ' עבודה, מידת האחיזה הצידית ומידת האחיזה לבלימה / האצה. כמו כן הצמיגים נבדלים במידת הקשיחות של הדופן ועמידותה בפני עיוותים בסיבובים.

לכן, הרכבת שני צמיגים בעלי מידה זהה אך מיצרן שונה, תגרום לכך שהתנהגות הרכב תיפגע מאד ובמצב חירום עלולה להביא לתוצאות הרסניות.

אגב, אפילו כאשר מדובר באותו יצרן צמיגים, הרכבת שני דגמים שונים עלולה לגרום לבעיה כזו.

אגב2, אני מבין את רצונך לשמור על המקוריות, אלא שלמרבה הצער הצמיגים שסופקו עם הרכב אינם בדיוק משהו להתפאר בו, לכל היותר זה עוזר ליבואן לקזז עוד משהו קטן מעלות המכונית.

דני G.

• תוכן חדש...