Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

יש לי סובארו אימפרזה AWD אוטומטית 2003 (2000 סמ"ק)

סובארו מאפשרת אופציה לחבר פיוז ובכך להפוך את התמסורת ל FWD

(בספר רכב זה מוגדר כאשר נוסעים עם גלגל חלופי)

השאלה שלי האם מותר לי לחבר מפסק במקום אותו פיוז

ובכך לשלוט בתמסורת האחורית?

האם לא יגרם נזק אם אני אשנה את אותו מפסק בזמן נסיעה?

האם יש הבדל בתיצרוכת הדלק בין AWD ל FWD ?

האם יש קצת יותר כח בתחילת נסיעה במצב FWD ?(נדמה לי בכל אופן)

תודה על עזרתכם

פורסם

אחי עשה את זה בB4,והוא אומר שזה שיפר משמעותית את צריכת הדלק,לגביי המפסק אין לו מושג אבל לא מומלץ.

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם

אני יודע שבאימפרזה טורבו ניתן לנתק איזשהו חלק בגיר ואז להפוך את הרכב להנעה אחורית בלבד.

אני מכיר לפחות בנאדם אחד שכבר ביצע את זה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ביציאה מהמקום ישנה עדיפות לAWD מהסיבה ש4 הגלגלים מניעים את הרכב כך שהוא לא מפרפר ואוח טוב יותר,במהירוית גבוהות ההנעה הכפולה מאבדת כוח.

צריכת הדלק תשתפר למרות שעדיין בעלת משקל גבוהה יותר עקב דפרניצאל ומכלולים נוספים מאשר ברכב הנעה קדמית\אחורית.

אך עדיין תשפר את צריכת הדלק.

נשמע טוב הרעיון של המפסק השאלה האם זה לא יפגע במכלולי הרכב בנסיעות ארוכות ושינוי התכוף בפונקציה הנ''ל.

פורסם

ביציאה מהמקום עם אימרפזה 2000 אוטומאטית, במידה ותהיה הנעה קדמית תהיה מהירה יותר מהנעה כפולה.

מי ישמע ה125 חמורים של האימפרזה יחפרו את האפסלט....

פורסם

גם אני מחזיק באמפריזה AWD 160כ"ס, וראיתי שאפשר לחבר פיוז לנסיעה עם גלגל ספיר,

ואם אחבר את הפיוז וסע עליו כל החיים עם הנעה קדמית האם זה מזיק לרכב או למנוע או מערכת ה 4X4?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

אכן כן קיימת אפשרות לביטול AWD באימפרזה -בעיקר עת נוסעים על הגלגל הרזרבי וכן והכי חשוב במידה והרכב נתקע ונאלצים לגררו למוסך כאשר שני הגלגלים הקדמיים מורמים באוויר {משקפי גרירה} בלבד, מחוייב גם ניטרול המערכת ע"י הפיוז אחרת עלול להיגרם נזק לתיבה.זהה א.

ב. לגבי השאלות : ללא ספק שתצרוכת הדלק תקטן במידה משמעותית כאשר מבטלים את המערכת {בדוק על ידי}.

לגבי הבלאי : הרי ידוע כי רכב זה משתמש בתיבה "חכמה" ז"א במצב נורמלי וכאשר מערכת ה AWD מתפקדת באופן רגיל חלוקת הכוח לגלגלים יהיה עד המהירות של 50 קמ"ש לפי מיטב זכרוני 50:50 .מעבר למהירות לעיל המערכת מחלקת את הכוח ביחס של 90 גלגלים קדמיים ו10 אחוריים.כמוכן בעת קיקדאון החלוקה חוזרת 50:50.יצויין כי גם במקרה של החלקת שני הגלגלים המקבילים {קדמי ואחורי} המערכת מעבירה את הכוח כמעט בשלומותו לגלגלים בעלי האחיזה .

עכשיו מה קורה בעת שהמערכת מנוטרלת 100 כוח מועבר לגלגלים קדמיים והנה הפתעה -אתה מרגיש שהרכב פתאום קביל מנת ניטרו אבל בל תטעה המדובר במצב שהוגדר ע"י היצרן כזמני , ז"א ניטרול המערכת , וככל הנראה היצרן מודע לבלאי שיווצר עקב כך למכלול התיבה .

לשאלתך בדבר המתג :ממש לא הייתי ממליץ לבצע את המהלך במיוחד כאשר לבך אמור לחשוש "מה קורה אם אני במהירות של 90 קמ"ש התקלקל חרב יצא מכלל שיטה המתג " רק תחדוב על זה ותבין לבד כי מדובר בסכנה מוחשית להרס התיבה אם לא תאבד שליטה ברכבך.

לעומת זאת הייתי מציע לחשוב על הרעיון הבא :להפוך את המערכת AWD למעבר כוח ביחס של 50:50 כל הזמן ובכל התנאים.

ידוע לי שהדבר בוצע בחו"ל ולמעשה הרכב יתפקד באופן מעולה במיוחד בנהיגת חול או שלג.

תחפש בגוגל ותמצא תשובה .

מקווה שעזרתי.

פורסם

הנעה קידמית / כפולה / אחורית אינה רק תירגום לדרך העברת הכוח מהמנוע לגלגלים.

לפני ואחרי הכל, מדובר במרכיב בעל השפעה על התנהגות הרכב, ולא רק על צריכת הדלק והסחיבה.

וכאן מגיעים לחלק החשוב -

כל יצרן מכייל את השילדה, מערכת המתלים (כולל חלוקת המשקל) וההיגוי, בהתאם למערכת ההנעה וסוג המכונית.

כאשר לוקחים מכונית משפחתית רגילה ומשנים לה את סוג ההנעה עלול להיווצר מצב מאד מסוכן בו המכונית לא תתנהג בהתאם לכיול שלה.

אתם מדברים על לקחת מכונית שיוצרה במקור כהנעה קידמית, לאחר מכן התווספה לה גם הנעה כפולה קבועה (שהתנהגות הכביש שלה גם בעייתית משהו), ורוצים להפוך אותה למשהו שהיא מעולם לא יועדה להיות - הנעה אחורית.

אין לי צל של ספק שכיול המכונית אינו מתאים ומדובר במתכון מסוכן. על אחת כמה וכמה כשמדובר במכונית ללא ESP.

כל נושא הבלאי נראה לי זניח בהשוואה למה שכתבתי.

דני G.

פורסם
אתם מדברים על לקחת מכונית שיוצרה במקור כהנעה קידמית, לאחר מכן התווספה לה גם הנעה כפולה קבועה (שהתנהגות הכביש שלה גם בעייתית משהו), ורוצים להפוך אותה למשהו שהיא מעולם לא יועדה להיות - הנעה אחורית.

דני G.

אתה מכיר עוד שוק בעולם שבהן שווק הרכב הנ"ל עם הנעה קדמית?

האימפרזה ניו איג' תוכננה ויצורה כרכב עם הנעה כפולה כאשר גרסת ההנעה הקדמית (שבכלל שודכה רק למנוע 1.6) יוצאה לעולם רק לשוק הישראלי, אנין הטעם.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

דני G.

לא, אני ממש לא מתכוון להפוך את הרכב להנעה אחורית.

אני רוצה רק לשלוט בעזרת מתג בין הנעה כפולה (ההנעה המקורית) לבין הנעה קידמית בלבד (צריכת דלק נמוכה).

למישהו יש דעה מושכלת בנושא הבלאי?

ושוב האם תוך כדי נסיעה יהיה מותר לי להכניס את ההנעה הכפולה לפעולה וההיפך?

תודה לכל אלה שענו .

פורסם

נראה לי הזוי,

יש לך אוטו מעולה שעם תחזוקה נכונה ישרת אותך נאמנה הרבה יותר שנים ממה שאתה מתאר לעצמך (עשרות שנים).

לא הייתי מסכן מכלולים כ"כ יקרים באוטו לשם שיפור כלשהו בתצרוכת הדלק.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
הרי ידוע כי רכב זה משתמש בתיבה "חכמה" ז"א במצב נורמלי וכאשר מערכת ה AWD מתפקדת באופן רגיל חלוקת הכוח לגלגלים יהיה עד המהירות של 50 קמ"ש לפי מיטב זכרוני 50:50 .מעבר למהירות לעיל המערכת מחלקת את הכוח ביחס של 90 גלגלים קדמיים ו10 אחוריים.כמוכן בעת קיקדאון החלוקה חוזרת 50:50.

לא ידוע לי על דבר כזה. בגיר אוטומטי החלוקה בנסיעה רגילה היא אכן 90/10 והעברת מומנט היא על פי צורך (החלקת גלגלים קדמיים). בגיר רגיל החלוקה היא יותר דומה ל-50/50 עם שינויים במומנט על פי צורך.

יצויין כי גם במקרה של החלקת שני הגלגלים המקבילים {קדמי ואחורי} המערכת מעבירה את הכוח כמעט בשלומותו לגלגלים בעלי האחיזה .

אתה מתאר מערכת מאוד מתוחכמת שמחלקת מומנט לא רק בין הצירים אח'/קד', אלא גם בין הגלגלים. ולא רק בין אחד הצירים, אלא שני הצירים? הדבר מצריך 3 מערכות נפרדות לחלוקת המומנט (האלדקס? ויסקו?). אני בטוח ב-99.9% שהדבר לא קיים באימפרזה, ובסובארו בכלל. זה מאוד יקר.

עכשיו מה קורה בעת שהמערכת מנוטרלת 100 כוח מועבר לגלגלים קדמיים והנה הפתעה -אתה מרגיש שהרכב פתאום קביל מנת ניטרו

למען האמת כמעט ואין הבדל. כיצד יכול להיות הבדל משמעותי כאשר רק 10% מהממנט מועבר לציר אחורי? "מנת ניטרו"? - הגזמת לגמרי.

לעומת זאת הייתי מציע לחשוב על הרעיון הבא :להפוך את המערכת AWD למעבר כוח ביחס של 50:50 כל הזמן ובכל התנאים.

במילים פשוטות - נעילת דיפרנציאל מרכזי. יש את זה באימפרזה, לא צריך להמציא גלגל מחדש. ב-STI אומנם.

ידוע לי שהדבר בוצע בחו"ל ולמעשה הרכב יתפקד באופן מעולה במיוחד בנהיגת חול או שלג.

ההפך. נעילה של 50/50 יעל רק בהאצות חזקות על משטח קשה (אספלט).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

עד כמה שידוע לי (לפחות בפורסטר), המצמד הויסקוזי (זה שיודע לחלק את המומנט בין הצירים) נמצא בדגמים האטמוספריים בדיפרנציאל המרכזי בלבד (וזה אומר שעדיין "יתבזבז" חלק מהמומנט בגלגל המחליק). בדגמים המוגדשים (או לפחות בחלק מהם) ישנם ויסקוזים גם בצירי הרוחב.

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...