Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה קניתי פז'ו פרטנר 2001 (שזה בעצם כמו סיטרואן ברלינגו רק עם סמל אחר)

היום ניסיתי להתקין את הרדיו דיסק ברכב (קיבלתי את הרכב ללא רדיו כלל) אך לאחר שחיברתי את החוטים הרדיו לא עבד , בדקתי את תיבת הפיוזים בחיפוש אחר פיוז שרוף אך לא מצאתי.

לאחר שסיימתי ללא הצלחה והחלטתי לקפל את הדברים גיליתי לצערי שיש תקלה חדשה ורצינית ברכב :

הקילומטרז של הרכב התאפס,

מד הטורים, מד המהירות ומד חום המנוע הפסיקו לעבוד בכלל.

לאחר שאני מוציא את המפתח מהסוויץ האור בלוח המכוונים עדיין דולק למספר דקות ומנורת STOP מהבהבת לי בלוח המכוונים, כשאני פותח את הדלתות עם השלט האור בלוח המכוונים נדלק וגם מנורת ה STOP עוד בטרם הכנסתי מפתח לסוויץ.

האיתותים הפסיקו לעבוד.

המזגן הפסיק לעבוד כמזגן ומוציא אוויר רגיל.

אני חושב שמהנוע חם יותר מהרגיל (עד כה חשבתי שהמנוע לא מתחמם מספיק כי מד הטמפ' בקושי הגיע לרבע ובנגיעה המנוע לא היה חם במיוחד אבל היום אחרי נסיעה קצרה היה נדמה לי שבנגיעה המנוע חם יותר מהרגיל אבל כאמור מד הטמפ' לא עובד אז אני לא בטוח).

שאר החשמל ברכב עובד - כלומר אורות.

מה יכולה להיות הבעייה? איפה אפשר לתקן את זה? (אני מרחובות) וכמה זה אמור לעלות?

תודה רבה

ליאור

פורסם

רוב הסיכויים ששרפת פיוז (אבל לא מצאת אותו). חפש היטב גם בתיבת הנתיכים במנוע וחפש עוד יותר ביסודיות בתיבת הנתיכים בתוך הרכב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם אתה יודע לבדוק מתחים לרדיו? האם אתה בודק נכון את הנתיכים? איך אתה בודק אותם?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יכול להיות שלא מצאתי פיוז שנשרף - בדקתי גם בתיבת הנתיכים שמתחת להגה וגם בתיבת הנתיכים שבתא המנוע בצד ימין (ליד המצבר)

חלק מהפיוזים ניתן לראות בלי להוציא אותם שהחוט שלם ולא קרוע/שרוף וחלק מהם אני מוציא מסתכל ומחזיר למקום.

תודה

ליאור

פורסם

בדוק שנית, בבית הנתיכםי בתא הנוסעים, ובבית הנתיכים בתא המנוע.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בדקתי ולא מצאתי כלום אז הלכתי לחשמלאי רכב שבדק גם הוא את כל הפיוזים ולא מצא כלום אז הלכתי לעוד חשמלאי רכב שאמר לי ללכת למוסך מורשה של פז'ו שם לא היה להם זמן לקבל אותי היום אז אני אמור לחוזר לשם ביום ראשון - במוסך של פז'ו אמרו שכנראה שנגרם קצר במחשב הרכב ולכן גם הקילומטרז התאפס ובכל מקרה תיקון של הבעיה מצריך בדיקה רצינית שכאמור לא היה להם זמן לעשות היום.

האם מישהו נתקל פעם בבעיה? האם באמת רק במוסך מרכזי יכולים לטפל בבעיה? מישהו יודע כמה אמור לעלות כזה סיפור?

תודה

ליאור

פורסם

האם חתכת חוטי חשמל מקוריים כלשהם מתקע מקורי שהיה באזור הרדיו?.

אם כן ניתקת אחד מחוטי הזנה.

מהיכן אתה בארץ?, כי אולי ניתן יהיה לכוונך למקום מתאים לאיתור ותיקון הבעייה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בתקע המקורי של הרדיו ישנם שני חוטים אדומים שמחוברים יחד .אם ניתקתה אחד מהם כניראה ששם התקלה ...ניניו

פורסם

תודה רבה, ממש תודה רבה

חיברתי את שני החוטים האדומים האלו חזרה אחד לשני והכל חזר לקדמותו, הקילומטרז חזר , האיתותים חזרו לפעול ומד הטורים גם כן

עזרתם לי ממש

אם אפשר לשאול מה תפקיד השקע הזה שהיו מחוברים אליו שני החוטים האדומים? כי החוטים של הרדיו לא באו מהשקע הזה

אני חשבתי שזה קשור למערכת קול שהייתה ברכב לפני כי ראיתי שהיה לו מגבר וציינג'ר (לפי כבלים שנשארו ברכב ) אבל עכשיו אני מבין שזה לא קשור, אז מה בעצם השקע הזה עושה?

היומחוברים לשקע הזה עוד חוטים בצבעים אחרים, האם אני צריך לחבר את השקע הזה מחדש? או להשאיר את החוטים חתוכים?

שוב תודה רבה

ליאור

פורסם

הדבר החמור הוא שבמוסך מורשה היבואן (איזה?) אמרו לך שעשית קצר ונשרף מחשב הרכב.

מי שמכיר את המכונית הזאת אמור מייד לחשוב על הכוון שניתן לך כאן.

לשאלתך, חוטים שניתקת, חברם בחזרה בצורה המקורית שהיו מחוברים.

עבודך חובבן (ושבוצעה בחובבנות) באמת עלולה לגרום לנזקים גדולים, היזהר להבא.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בנוסף לתקע הזה יצאים מהחור של הרדיו חוטים נוספים של רמקולים וגם חוט צהוב חוט אדום וחוט שחור

לאן אמור הרדיו שלי להתחבר ? לתקע הזה או לחוטים האחרים החופשיים?

אם התקע הזה הוא לרדיו אז האם שני החוטים האדומים הם המתח?

תודה

ליאור

• תוכן חדש...