Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות אוטו מנהלים בתקציב של 75K - 80K . למיטב ידיעתי זה מספיק בערך לפאסאט שנת 2003 או למאזדה 6 שנת 2004. אני לא רוצה לקנות רכב שהוא יותר מ 4-5 שנים על הכביש. מה כדאי מבין שתי אלה?? במיוחד מעניינים אותי נושא האמינות, האבזור, נוחות הנהיגה וצריכת הדלק. יש רכבי מנהלים בתקציב הנ"ל שעדיפים על שתי האופציות האלה?

תודה רבה!!

פורסם

הפאסאט נוראית בגירסאת ה2.0 ליטר בנזין.

מאוד עצלה,רוכנת ,התנהגות מאכזבת.

ה6 לעומתה ממש קיצונית התנהגות ספורטיבית יחסית.

זריזה,מהנה יחסית,מרגישה לא רע בכלל ומאובזרת.

אל תשכח שהפאסאט יחסית מבוגרת ובעלת תיכנון ישן לעומת ה6 החדשה יותר.

אני מאמין שאחזקה תהיה זולה יותר אצל ה6,חלפים זמינים,צריכת דלק תלויה באופי הנהג אבל אני חושב שהמנוע של ה6 מודרני יותר ומנוצל טוב משל הפאסאט העתיק.

אופציה נוספת הינה המונדיאו(אחותה של ה6).

מהנה יותר לנהיגה,מרגישה יותר איכותית ומבודדת,מאובזרת יותר,היגוי מעולה,אחיזה גבוהה,הייתה ברשותי שנת 2006 עברה הרבה תלאות המון ק''מ,התנהגות ברוטלית.

חוץ מטיפולים שגרתיים פעם ב15 אלף ק''מ ואולי תקלות בודדות כגון מנעול דלת ימין שהפסיק לתפעל כראוי,אלטרנטור ששבת(הרבה חשמל הועמס על הרכב,כריזה,צ'אקלאקה,פליקרים)לא היו שום בעיות.

לגבי עלויות טיפולים אין לי אינדקציה כי הרכב מליסינג.

ד''א

לקולגה מהעבודה היה 6 שנת 2006,עברה בדיוק את אותם תנאים,ק''מ כמעט זהה והמון תקלות ,בעיקר חשמל אך גם מעבר לזה

ייתכן והיה זה רכב לימון.

במחיר של מונדיאו תוכל להביא שנתון מעט גבוהה יותר עקב הסחירות הנמוכה וירידת הערך הגבוהה יחסית לרכב.

פורסם

נכון, מאזדה 6 אכן חדישה יותר וזה בא לידי ביטוי במנוע חדשני יותר וחזק יותר. אך לא הייתי קורא לפאסאט "נוראית/עצלה", מאחר ואת מירב הכח של היא מספקת בסל"ד נמוך, וזה בהחלט יתרון.

גם מבחינת תא הנוסעים היא עולה על המאזדה, לפחות באיכות החומר.

פורסם

מה העמידות של הפלסטיקים / דיפונים / ריפוד גג / תא כפפות וכו בפאסאט?

האם בשנים האלו (עד 2005) העוצמה של דגם ה 2000 סמ"ק היא 115 כ"ס?

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אני כרגע נוהג על פאסאט 2002 מנוע 2000, הרכב נראה בפנים כאילו יצא עכשיו מהחברה ללא קירקושים, שברים או משהו דומה.

לגבי הספק מנוע, אכן הפאסאט מגיעה עם 115 כ"ס.

פורסם
הפאסאט נוראית בגירסאת ה2.0 ליטר בנזין.

מאוד עצלה,רוכנת ,התנהגות מאכזבת.

ה6 לעומתה ממש קיצונית התנהגות ספורטיבית יחסית.

זריזה,מהנה יחסית,מרגישה לא רע בכלל ומאובזרת.

כמה הגזמות בפיסקה אחת.

ניתן היה להגיד כי ה6 מרגישה זריזה יותר...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

נראה שאף אחד מכם לא נהג במאזדה 6, ומסתפק במיחזור דברים שקרא באינטרנט (שנכתבו על ידי אנשים אחרים שלא נהגו בה).

מאזדה 6 נבראה כמכונית משפחתית גדולה (בינונית בארה"ב) עם ניחוח של תדמית ספורטיבית.

משמעות המלל הזה היא שאין בה שום דבר שמזכיר מכונית מנהלים (מלבד מימדים, אולי).

שאון המנוע נוכח בתא הנוסעים יותר מכל מתחרה אחרת בקטגוריה, ומערכת המתלים עושה עבודה מאוד לא מרשימה בשיכוך תלאות הכביש.

להגנתה אפשר להגיד ששני המאפיינים הללו ניתנו לה בכוונה, ולא בטעות.

למי שמחפש משפחתית גדולה עם אספירציות ספורטיביות (ככל שרכב אוטומטי יכול להיות כזה) היא מתאימה.

למי שמחפש מכונית "מנהלים", כלומר נוחה, שקטה, מפנקת - שיתכבד לחפש במקום אחר.

פורסם

חברים תודה על העצות המועילות.

לחבר שלי יש פאסאט 2003 והיא נראית איכותית אך מאובזרת באופן מאד בסיסי.

המאזדה 6 באה מראש עם מתגים מאד נוחים בהגה ועם בקרת שיוט ומערכת סטריאו מובנים ומפנקים.

בעניין הרעש - האמת היא שנראה לי שאכן הפאסאט טובה יותר. הפאסאט היא בכלל מכונית אמינה?

פורסם

האמינות של הפאסאט שנוייה במחלוקת, אני מניח כמו עוד הרבה רכבים מוכרים. תלוי את מי שואלים.

מנסיון שלי עם פאסאט 2002, 2.0 אוט' שנמצאת אצלי 5 שנים (וחודשיים), למעט טיפולים שוטפים החלפתי את מיכל העודפים (בסוף הסתבר שרק המכסה היה דפוק), ולפני כמה חודשים הייתה לי בעיה בחיישן esp ובמנעול דלת הנהג. בעיית החיישן נפתרה על יד פירוק וניקוי שלו ושל המגעים, והמנעול הוחלף. לרכב בן 6 וחצי, לדעתי זה סביר. כמובן שתמצא מקרים שונים, אבל בעיות צצות גם אצל יצרנים אחרים, מי יותר, מי פחות.

בדגם הזה (וגם בגולף המקבילה) ישנה הנחייה לא להחליף את שמן הגיר, כי מהנסיון שהצטבר התברר שבסמוך להחלפה מתעוררות בעיות בגיר. בפורום יש חומר כתוב בנושא זה.

לגבי הטיפולים, אני מקפיד לבצע אותם רק במוסך מורשה, לא חוסך בחומרים וחלפים מקוריים ואיכותיים, ואין לי ספק שזה תורם לאמינות הרכב. ניתן להתרשם ממחירי הטיפולים לאורך השנים כאן.

פורסם

הפשרה הכי טובה - חפש פאסאט 1800 טורבו - הן מעט פחות מבוקשות כך שהמחיר לא יהיה גבוה בהרבה. ואם אפשר, ברמת גימור לקשורי ואז הרכב יהיה חזק, מאובזר ומפואר.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

מצטרף לעצה האחרונה.

בתור מי שמכר בפולקסווגן כשנתיים בתור סוכן מכירות את הרכב הזה, בשנתון עליו אתה מדבר, התמורה הטובה ביותר לכסף (וגם הנאה מנהיגה-וגיר טיפטרוניק) היא הפסאט טורבו. מנוע שנולד בשביל השילדה הזו.

• תוכן חדש...