Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

yakovil, ברשותך אני מעלה כאן את הודעתךהפרטית לטובת שאר חברי הפורום.כך שאם אטעה בתשובה אחרים יתקנו. :-P

תמיד עדיף מעל גבי הפורום ולא בה"פ, כדי שתהיינה לך יותר תשובות. :-P

עזרת לי עם הציור של כיוון פולי עליון ותחתון להחלפת הטיימינג. מדובר בפונטו 97 s60 1242 סמ"ק,האוטו הוא של אחי,נקרעה לו הרצועה,כמו שאני מכיר במנוע מסוג זה ברוב המקרים אין מפגש בין השסתומים לבוכנה. כיוונתי את הפולי התחתון לפי הסימון כך גם את העליון והרכבתי את הרצועה,ניסינו להנעיה אבל היו רק בקפיירים די חזקים אבל המנוע לא הצליח להניע. פירקתי את הפלג הראשון-זה שצמוד לטיימינג והבעתי את הבוכנה לחלק הכי עליון שלה-זה התאים לסימון של הפולי התחתון,פתחתי מכסה שסתומים ושמתיי את הפולי לפי הסימון שנתת, במצב הזה נראה שהשתי שסתומים נמצאים למעלה,האם ככה זה צריך להיות? אולי תוכל לתת לי כיוון חדש לבדוק אותו? תודה.

לבינתיים קבל את זה:

CAUTION: This engine has been identified as a FREEWHEELING engine in

which the possibility of valve-to-piston damage in the event of a timing

belt failure may be minimal or very unlikely. However, a precautionary

compression check of all cylinders should be performed.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לבקפיירים לאחר החלפת רצועת טיימינג, יכולות להיות מס סיבות.

1. טיימינג לא במקום. יש לבדוק שוב.

2. שסתום שרוף או עקום. לבדוק קומפרסיה.(זאת רק במידה שהטיימינג במקום).

3. הצתה לא מכוונת, או כבלי הצתה שלא במקומם.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

חשבתי שמע' ההצתה בפונטו היא ממוחשבת ומפוקדת ע"י מחשב נהול המנוע המפעיל את מע' ההצתה והזרקת הדלק ולכן לא ניתן לכוון את ההצתה.אני טועה?

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

במידה ואכן רצועת התזמון מורכבת נכון והכל במקום ואין תקלה מכאנית - בדוק האם הרכבת את הפולי החיצוני במקומו כיאות - יש לו חור אשר אמור להתלקד עם בליטה היוצאת מגלגל התזמון התחתון.

במידה ולא מרכזת את הפולי עם הבליטה והוא הסתובב על צירו בכמה מעלות לכאן או לכאן תתכן התקלה אשר אתה מתנסה בה כעט.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

נכון, בפיאט פונטו אין מפלג ואין אפשרות לכוון הצתה ונתוני ההצתה נקבעים ע"י מחשב נהול המנוע.

נראה לי שרק הפסדת מהרצון לא לבצע עבודה אצל מוסך שכמובן גובה כסף עבור עבודתו (תתנחם בזה שאינך הראשון וכנראה גם לא האחרון).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

אכן כן הפולי המתחבר עם ארבעה ברגים לגלגל התזמון התחתון ואשר בהכיפו יש "שיניים" לתזמון לשירות חיישן גל ארכובה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

עדכון: הבעיה היית כמו שחיים הסביר,הפולי שמתלבש על הפולי של הקראנק אכן לא היה במקום, וכתוצאה המחשב קיבל נתונים לא נכונים מחיישן גן ארכובה ומזה הבקפיירים ואי יכולת התנעה,כבר שפירקתי את הפולי ראיתי שהוא לא במקום. חיים תודה על הפתרון.

לסיכום: נראה שקריעת הרצועה לא גרמה לנזק, לאחר ההחלפה הרכב מתנהג רגיל,נשמע בריא בלי חיתוכים או צלצולים,הרכב סוחב כמו בעבר.

תודה לכולם על העזרה.

• תוכן חדש...