Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי בעיה עם חום מנוע, או יותר נכון קור מנוע, הבחנתי בבעיה לפני כשבוע כשהתחיל מזג אוויר קר,

טמפרטורת המנוע לא מגיעה לגובה עבודה (מחוג שעון הטמפ' לא מגיע לחצי). בנסיעה בין עירונית כשיש רוח קרה, המחוג מגיע לרבע, וכשאני מאמץ את המנוע ונכנס למקום בין הרים למשל איפה שאין רוח המחוג נע למעלה, ולאחר זמן מה יורד עוד פעם...

לאחר עיון רב בפורום, החלטתי להחליף את הטרמוסטט, קניתי חדש (למרות שהישן נראה תקין לחלוטין כשהחלפתי אותו), ועדיין הבעיה לא נפתרה, זאת לא בעיה של יוניט גם כן, כי המאווררים נדלקים רק לאחר שחום מנוע מגיע לטמפ' עבודה רצויה, ועובד מס' דקות בטמפ' זו (כשהרכב מונע אבל ללא תנועה).

יכול להיות שיש איזושהי תקלה בחיישן של השעון? כי בעיקרון הוא מראה טמפ' הגיונית, לדוגמא המאווררים נדלקים רק לאחר שבצג המחוג נמצא על חצי.

אהה, ושכחתי להוסיף הרכב היה אצלי גם חורף שעבר, ולמיטב זכרוני המחוג עמד יציב על חצי ללא קשר למזג האוויר בחוץ.

יש למישהו מושג??

(איביזה 99, 1600, ידנית)

פורסם

הפתרון לתעלומה הזאת הוא להתחבר עם סורק תקלות למחשב ניהול המנוע לראות האם נירשמו שגיאות במחשב ניהול המנוע וכמובן ליראות איזה טמפ' מדווחת ע"י החיישנים למחשב. כל עוד הרכב לא מתחמם ו/או אין צריכה מוגזמת של דלק אז הסר דאגה מליבך.

כמובן כדאי לעשות מה שכתבתי.

בברכת שנה טובה חדשה ופוריה ובריאה לנו ולרכבים שלנו.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• ספונסר פורום
פורסם

הבעיה שלך מגיע מהטרמוסטט ,תפקידו למנוע קרור יתר בנסיעה מהירה ובמזג אויר קר ,

אם המנוע שלך מסוג 1F אזי יכול להיות שהתקנת טרמוסטט של 80 מעלות שקיים בשוק והוא נמוך

מהנדרש 87 מעלות .

אם המנוע הינו AEE או ALM בשוק מיסתובבים טרמוסטטים חליפיים לא תקינים

שלא סוגרים טוב את מעבר הנוזל וגורמים גם לקירור יתר,במקרה הזה רק טרמוסטט מקורי

יתן את המענה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה על היעוץ,

נראה לי הפתרון היחיד הוא באמת חיבור למחשב, כמה עולה פעולה זו??

למרק - כשאני נוסע מחוץ לעיר וחום המנוע יורד לפחות מרבע, החימום אכן חלש יותר, עדיין יוצא חום אבל חלש יותר ממצב תקין( או שאולי נראה לי פסיכולוגית שהחום חלש יותר)

למוסך רון - החלפתי את הטרמוסטט ל 87 מעלות צלסיוס, מודפס עליו אפילו 87C. בכל מקרה מה עלות הטרמוסטט המקורי?

הטרמוסטט שקניתי לא מקורי, ועלותו ביחד עם התושבת הייתה 100 ש"ח.

תודה רבה על העזרה אנשים!

פורסם

המממ.... חשבתי על משהו, אולי הבעיה לא בכניסת המים למנוע, מכיוון שהטרמוסטט תקין(חדש), אולי הבעיה היא ביציאת המים מהמנוע, אני לא בדיוק בקיא במנגנון יציאה\כניסה של מים מהמנוע, אבל אולי הבעיה היא ביציאה? אני מתכוון לכך שבמקום לצאת, נכנסים לשם מים קרים מהרדיאטור?

פורסם

סתם מתוך סקרנות, האם טמפ' עבודה של 70 מעלות גוררת אחרייה תערבות עשירה לאומת ה90 מעלות האופטימלי.

כלומר, האם מערכת ההזרקה מעשירה את התערובת? למרות שהמנוע כבר חם (70 מעלות).

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
שלום,

יש לי בעיה עם חום מנוע, או יותר נכון קור מנוע, הבחנתי בבעיה לפני כשבוע כשהתחיל מזג אוויר קר,

טמפרטורת המנוע לא מגיעה לגובה עבודה (מחוג שעון הטמפ' לא מגיע לחצי). בנסיעה בין עירונית כשיש רוח קרה, המחוג מגיע לרבע, וכשאני מאמץ את המנוע ונכנס למקום בין הרים למשל איפה שאין רוח המחוג נע למעלה, ולאחר זמן מה יורד עוד פעם...

לאחר עיון רב בפורום, החלטתי להחליף את הטרמוסטט, קניתי חדש (למרות שהישן נראה תקין לחלוטין כשהחלפתי אותו), ועדיין הבעיה לא נפתרה, זאת לא בעיה של יוניט גם כן, כי המאווררים נדלקים רק לאחר שחום מנוע מגיע לטמפ' עבודה רצויה, ועובד מס' דקות בטמפ' זו (כשהרכב מונע אבל ללא תנועה).

יכול להיות שיש איזושהי תקלה בחיישן של השעון? כי בעיקרון הוא מראה טמפ' הגיונית, לדוגמא המאווררים נדלקים רק לאחר שבצג המחוג נמצא על חצי.

אהה, ושכחתי להוסיף הרכב היה אצלי גם חורף שעבר, ולמיטב זכרוני המחוג עמד יציב על חצי ללא קשר למזג האוויר בחוץ.

יש למישהו מושג??

(איביזה 99, 1600, ידנית)

מחוון טמפ' מנוע פגום (המשדר המחובר למנוע או מד הטמפ') זו הבעיה , עצם העובדה שהמאווררים פועלים לסירוגין הווה אומר מנוע מגיע לטמפ' עבודה.

דוד

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לא נראה לי מחוון פגום, גם בלי תרמוסטט מורכב במנוע, בנסיעה עירונית או עמידה המאווררים יעבדו כך שזה לא אינדיקציה כלל לתקינותו של התרמוסטט.

פורסם
מחוון טמפ' מנוע פגום (המשדר המחובר למנוע או מד הטמפ') זו הבעיה , עצם העובדה שהמאווררים פועלים לסירוגין הווה אומר מנוע מגיע לטמפ' עבודה.

דוד

העניין הוא שהמאווררים עובדים כשהטמפ' בשעון תקינה, וכמו כן כשהשעון מראה טמפ' נמוכה, החימום באוטו חלש.

בדקתי את תקינות הטרמוסטט שהחלפתי (הישן) והוא תקין לחלוטין (ע"י מד חום וסיר עם מים). יש אפשרות שהמנוע לא מייצר מספיק חום?, אם לדוגמא מצת אחד תקול? והאם אני ארגיש את זה בנסיעה?

פורסם

יש עוד רעיונות למישהו?, אתמול לדוגמא נסעתי מערד לב"ש, וכל הדרך השעול הראה לי טמפ' כמעט בתחתי, הגעתי לעיר לרמזורים והמחוג עלה לחצי.

:?:

פורסם

עוד רעיונות? קבל את הראשון: עדיף שתגש לבעל מקצוע מומחה לאבחון ומתן תשובה מקצועית . דרך אגב, קיימים אקדחי מדידת טמפ' ניתן לכוון לצינור המיים העליון, התחתון, הרדיאטור, בית הטרמוסטט, ולהגיע למסקנות במהרה (בימינו).

ניתן לבדוק גם בשיטות הקונבציונליות הידועות למכונאים וחשמלאים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
שלום,

יש למישהו מושג??

(איביזה 99, 1600, ידנית)

אתה לא לבד.. והאמת היא שאני באופן אישי לא בטוח שזו תקלה

הרכב המשפחתי שלי הוא איביזה 98, 1400 ידנית. והיא אצלנו מ2001.

מאז שהאוטו אצלנו, בחורף הוא מתחמם לאט מאוד ובנסיעה בין עירונית במזג אויר קר/קר מאוד.. מחוג חום המנוע לא מגיע לאזור האמצע, עליו הוא נמצא רוב עונות השנה בהן בדיוק כמו אצלך מחוון הטמפ' והמאווררים עובדים באופן מושלם.

בנסיעה עירונית או בעצירה בדרך בין עירונית. החום עולה ומגיע לקו האמצע (טמפ' עבודה נורמלית). ואכן, בנסיעות כאלה החימום פחות חזק. וזה בהחלט מורגש.

כיוון שלמרות התופעה הזו הסל"ד בסרק הוא תקין ויציב בדיוק כמו בטמפ' עבודה, אין בעיות סחיבה, אין גמגומי מנוע ושום אינדיקציה לבעיה או תקלה. אין לי אלא לייחס זאת למערכת קירור טובה, תקינה ויעילה מלווה בנהיגה שלא "קורעת" את האוטו.

אגב,

גם בקיץ.. כשאנחנו חוזרים מארוחת שישי אצל הוריי בחיפה. מטפסים משכונת נווה שאנן לדרך פרויד והמנוע מגיע לטמפ' עבודה.

בסוף הירידה מפרויד, כשהכביש מתעקל ימינה ואז יש ישורת שאחריה העיקול האחרון שמאלה (לפני הרמזורים של הכביש הישן).

בקטע הזה תמיד יורדת טמפ' העבודה.. ועולה חזרה לאחר מכן.

מקווה שזה עוזר

• תוכן חדש...