Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא שרייד ידנית, 1.3, שנת 97 (כמו שכתוב בחתימה)

הרכב עבר כ160 אלף ק"מ.. התלוננתי כבר על הבעיה הזו, הלכנו למוסך לטיפול, הוחלף מצמד שהיה גמור, היה ניקוי של מערכת ההזרקה וכיוון של סל"ד הסרק שהיה מאוד גבוה וכו'.

למרות הכל, אם לקחת את נתוני היצרן לצריכת דלק משולבת ולהוריד אותם לתחומים קצת יותר ריאליים, הרכב צריך לצרוך משהו כמו 1 ל 14... הרכב צורך במקרה הטוב ביותר 1 ל 11.5 ולפעמים פילו 1 ל 8 !!

נוהגים בו אני ואבא שלי. אני לא סבתאל'ה אבל גם אין לי רגל מעופרת, רוב הזמן אני משתדל לשייט, ובמיוחד בתקופה האחרונה לאור הצריכה אני מקפיד במיוחד על המצערת... בקיצור, אני בטוח שהנהיגה שלי לא בזבזנית עד כדי כך, ואני גם לא חושב שאבא שלי כ"כ כבד על הגז, סה"כ ברכב הקודם הצריכה היתה אחלה ורק הוא נהג עליו...

אנחנו גם לא כל הזמן עם מזגן, זה די מאוזן, גם מבחינת נסועה, חלק גדול מהנסיעה היא בבין עירוני, בקיצור באמת רבוב של כל התנאים הנפוצים ככה שצריכת הדלק צריה באמת להיות באזור ה 1 ל 13-14.

מה יכול לגרום לכזו זלילה של דלק ? יש לכם רעיונות מה אפשר לבדוק\לנסות כדי לטפל בעניין ?

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

1- קרא שרשורים דומים- למהירות הנסיעה ולהתנהגות הנהג יש חשיבות עליונה בנושא.

מהירות (90-100 בבין עירוני,ללא מזגן אמורה לתת לך את הצריכה בערך לפי נתוני היצרן.

בתוך העיר אל תצפה לצריכת דלק של 1:14 זה לא ריאלי.

2- אם אתה מתנהג היטב עם הרכב,אולי בכל זאת יש בעיה וביצוע של בדיקת 4 גזים יכולה לתת את הסיבות לה.

יכול להיות שהבעיה היא בחיישן הלמבדה כי הרכב עובד על תערובת עשירה מידי.

זה ניחוש פרוע,שוב בדיקת 4 גזים תעזור לאבחון !!

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כמו שאמרתי, אני מאמין שאני ואבא שלי נוהגים בסדר. אנחנו לא נוהגים בכוונה של לא לבזבז ולו טיפה אחת מיותרת, אבל אנחנו לא נוסעים באופן בזבזני.

נתוני היצרן הם משהו כמו 1 ל 17...שזה לא ריאליסטי באמת. בכל מקרה מדובר ברכב 1.3 ליטר, ידני ! עם הזרקה רב נקודתית.. יחסית חסכוני בכל מקרה.

בנסיעה מעורבת, רגועה, הצריכה באזור ה 1 ל 10. זו צריכה שיש לחבר שלי בגולף 1.6 אוטומט שלא מכבה לעולם את המזגן. לחלוטין לא הגיוני שבשרייד תהיה אותה הצריכה.

הרכב עבר טסט לא מזמן והנתונים מהבדיקה תקינים.

סלד הסרק תקין, באזור ה 800.

לא יוצא עשן, הרכב לא מתחמם...

יש רעיונות נוספים ?

פורסם

אפרופור דייהטסו אני זוכר שהייתה לנו אפלאוז היא גם הייתה מפריזה בצריכת הדלק שלה ובאמת כמו שאמרו כל מערכת הפליטה שלה הייתה גמורה שתיקנו את זה היא גם סחבה יותר טוב נשמע יותר טוב וכמובן צריכה הדלק התזנה...

פורסם

טיפול 10K היה הטיפול האחרון בו גם החלפנו קלאץ', טרמוסטט, ניקוי מצערת ובית מצערת ומערכת הדלק וכו'...

עברו מאז אני חושב 7K.... אולי 8. הטיפולים בזמן.

לחץ אוויר כמובן תקין, אני מאוד מקפיד על זה.

בכל מקרה, הבעיה היא כבר זמן רב ברכב, הוא אצלנו כבר באזור השנה וחצי, התחלתי למדוד צריכת דלק לפני איזה שנה או יותר והמצב מאז לא השתנה, למרות שהרכב עבר מספר טיפולים, עבר תאונה ותיקון, עבר עונות... התוצאה הסופית מבחינת צריכת דלק נשארה כפי שהיתה...

איזה דרך יש לי לבדוק את מערכת הפליטה ? בעיות במערכת הפליטה (חורים וכו') לא אמורות להתגלות ע"י חוזר איזון בולט בבדיקת 4 גזים ?

אני מתחיל לחשוד בדליפות כלשהן ממערכת הדלק, או שיש לי בעיה כלשהיא במערכת ההזרקה. אם יש לכם בדיקות ורעיונות שני יכול ליישם אני אשמח, אין לי בעיה לבצע פרוצדורות טכניות שונות... לחלופין, אם זה משהו שלדעתכם אני לא אסתדר איתו אשמח להמלצה למוסך שיוכל לעזור באמת, ולא ימציא מחלות שלא קיימות רק כדי "שהלקוח יהיה מסופק", באזור ראשון לציון והסביבה.

בתודה מראש, מוטי

פורסם
בנסיעה מעורבת, רגועה, הצריכה באזור ה 1 ל 10. זו צריכה שיש לחבר שלי בגולף 1.6 אוטומט שלא מכבה לעולם את המזגן. לחלוטין לא הגיוני שבשרייד תהיה אותה הצריכה.

הרכב עבר טסט לא מזמן והנתונים מהבדיקה תקינים.

צריכת דלק עירונית ל-ע-ו-ל-ם לא תהיה זהה בין אדם X לאדם Y.

אתם לא נוסעים באותן הדרכים, באותן השעות, באותו הסגנון ובאותו הרכב.

ההבדלים, אם כך, מתבטאים בעשרות אחוזים :!: ולכן כל השוואה בין איש לרעהו אינה נכונה.

מאחר והרכב שלך עבר טסט בהצלחה ונתוני פליטת הגזים שלו תקינים, אני מהמר ש:

1. אתה נוסע מעט ועיקר הנסיעות שלך קצרות.

2. החבר שלך, כמו רבים מהישראלים, פשוט לא יודע כמה הרכב שלו "שותה" ולכן אומר לך 1:10 - או שהוא נוסע בשעות ובדרכים שהן קלות (מבחינת צריכת דלק לרכב) ולכן משיג תוצאה טובה יחסית.

כל אוטו שיסע נסיעות קצרות בתוך העיר, במיוחד עם פקקים, יתקשה מאוד לעבור נתון של 1:10 - ואני מדבר על גיר ידני עם מנוע קטן.

במצבים של נסיעות "נורמליות" אין בעיה להשיג נתון של 12-14 קמ לליטר.

כל זה מניסיון אישי הן על מכוניות ידניות ואוטומטיות, עם מנוע גדול \ קטן, ומניסיון ארוך טווח של חברים קרובים שמחזיקים מכוניות עם מנועים גדולים וקטנים ובאופן בולט דיווחו לי על הרעה בצריכת הדלק ברגע שעברו להתגורר בעיר ו\או שינו מקום עבודה והחלו לעמוד בפקקים ו\או עומסי תנועה.

דוגמאות:

מכונית משפחתית עם מנוע 2 ליטר וגיר אוטומטי- בתוך העיר עם פקקים 1:7, בנסיעה עירונית עם עומסי תנועה אבל מרחק גדול (60-70 ק"מ ביום, כ 30-35 קמ כל צד) צריכת הדלק היא 1:10. נסיעות נטו מחוץ לעיר 1:13-1:14.

מכונית משפחתית עם מנוע 2 ליטר וגיר ידני- בתוך העיר עם פקקים 1:7.5, בנסיעה עירונית עם עומסי תנועה סבירים אבל מרחקים קצת יותר גדולים (15 ק"מ כל צד) - כ 8.5 ק"מ לליטר. נטו מחוץ לעיר - בערך כנ"ל.

מכונית קטנה 1.4 גיר ידני - נסיעות קצרות בתוך העיר 1:10, נסיעה משולבת עם מרחק של כ 20 ק"מ (כל צד) 1:13-1:14, נסיעות נטו מחוץ לעיר 1:16.

שיהיה ברור: רוב האנשים שגרים באיזור המרכז (איזור ת"א רבתי: חולון,ר"ג,פ"ת וכד') ועובדים באיזור המרכז (שעות נורמליות: בוקר עד אחה"צ) נוסעים נסיעות עירוניות HARD-CORE. בנסיעות הללו להשיג צריכת דלק של 1:10 (בנסיעות קצרות + עומסי תנועה, מזגן ופקקים) הוא בגדר פנטזיה. מי שמספר לך סיפורים על מכוניות שעושות 10 ק"מ לליטר ומעלה בנסיעות מהסוג הזה - פשוט מחרטט אותך. מי שרוצה הוכחה פשוט יעשה במשך שבוע מסלול נסיעה עירוני, קצר, עם פקקים - ויראה בעצמו איך גומעים מרחק של קילומטרים בודדים במשך חצי שעה עד שעה - ולא מגרדים את ה 10 ק"מ לליטר משום כיוון (אולי רק בחלום).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תצרוכת הדלק שאתה מתאר אולי שערוריתית, אבל בטח לא לדיהטסו.

נסיעת מבחן עם דיהטסו קו (מטריה) חדשה לא הניבה תוצאה טובה יותר מ 11.5 ק"מ לליטר בנסיעה שרובה שיוט מתל אביב לחיפה ובחזרה.

זה לא סוד, שאלו מנועים שאוהבים דלק והרבה. אם תלך לטבלאות פליטת CO2, שהופכות להיות זמינות בכל פינה באירופה, תראה שנתוני הפליטה בגרם CO2 לק"מ נסיעה של הדיהטסו, גבוהים יותר מכל האירופיות בודל דומה, לפעמים ביותר מ 10%. הדבר מעיד באופן ישיר על תצרוכת דלק.

במידה והנושא חשוב לך, החלף למכונית אירופאית משנתון מקביל, ותקבל חסכון בדלק, וכמובן בטיחות ונוחות משופרים.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

דייהטסו גרנד-מוב 98 אוטומטית שעושה נסיעות יומיומיות בקו שוהם-אשדוד, עם נסיעה בעומס תנועה קל על כביש 1 בבוקר, עוברת 12.8 ק"מ לליטר, כשכל הדרך, למעט בפקקים, מחוג המהירות על 120.

דייהטסו שרייד קלאסיק אחרת, מודל 93, שחיה באיזור כפרי עושה 1:12.5

לא נראה לי שאפשר לקבוע קטגורית שהדייהטסו אוכלות הרבה דלק, לפחות לא מההיכרות שלי עם המותג.

פורסם

בנוסף למה שחנן אמר, בעלי דייהטסו שרייד אחרים משתנתון דומה לא מדווחים על צריכה כזו, כמו כן למרות שנתוני יצרן הם מופרכים הם כן מבוססים על אמת כלשהיא... משמע בכל זאת יש חריגה, אני לא מצפה לקבל יחס של 1:14 בנסיעות עירוניות זה ברור לי לחלוטין, אבל בנסיעה משולבת לקבל 1:9.5 או 10 נראה לי מוגזם.

מסלול הנסיעה השבועי הוא בד"כ כלהלן:

מידי יום אבא שלי נוסע לעבודה, מראשון לציון למושב מזור שליד פתח תקוה. זו נסיעה דרך בית דגן, שפירים, עוברים ליד יהוד ואז בצומת הטייסים פונים שמאלה... חלקים קטנים (בעיקר בית דגן והטייסים) פקוקים בבוקר, כל השאר די חופשי, מהירות נסיעה כ80 קמ"ש רוב הדרך, שזו מהירות נוחה לשיוט באוטו עם מנוע קטן כזה.

כל היום הרכב עומד. בערב הוא חוזר באותה הדרך, ואז בדכ מדובר בכמה נסיעות עירוניות קצרות אך ללא פקקים - אם אני לוקח את הרכב ב8 בערב, קופץ לחברה שנמצאת 2-3 דקות נסיעה מפה פחות או יותר בתוך השכונה, ואז נוסעים לאיזה חנות או מסעדה באזור ובחזרה הביתה.

בקיצרו מדובר בנסיעות שגרתיות לחלוטין, יש איזון יפה בין הנסיעה בעיר ומחוצה לה, וזהו בדיוק הסיבה שאני כ"כ מופתע. כשאבאשלי בחו"ל ואני כל היום נוסע לכל נקודה בעיר (אני עצלן :-D) אני באמת לא מצפה למשהו מעבר ל1:8 כי מדובר בהמון נסיעות קצרצרות עם מלא רמזורים. ברגיל, אני כן מצפה למשהו כמו 1:12 - 1:13.

התוצאה הכי טובה שהצלחתי לקבל היתה בנסיעה בין עירונית ארוכה, נראה לי לירושלים ובחזרה, שקיבלתי משהו כמו 1:13.2.

בכל מקרה אני רואה שרובכם לא מעלים חשדות בנוגע למנוע ותפקודו, אני אנסה להחליף צמיגים (הגיע הזמן) ולבדוק צריכת דלק כשרק אני נוהג, בבין עירוני ורק בשיוט ונראה אם התוצאות ישתפרו.

בכל מקרה, תודה על העזרה ושיהיה סוף שבוע נעים !

פורסם

"מועדון סאאב" ,איך אתה קובע שאם הוא יחליף לרכב אירופאי הוא יקבל צריכת דלק יותר טובה?

חדל קשקשת.

לפותח הט'רד,בבעלותי הרכב הנל,אותו שנתון רק אוטומט,צריכת הדלק היא 13 ק"מ לליטר, בנסיעה משולבת עם מזגן.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אתה אומר שהחליפו לך את בית המצערת , יכול להיות שלא כיוונו אותה טוב ואז יש יותר דלר מאויר , ואז הצריכה של הדלק גבוה וגם הסחיבה של המכונית יותר טובה

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
אתה אומר שהחליפו לך את בית המצערת , יכול להיות שלא כיוונו אותה טוב ואז יש יותר דלר מאויר , ואז הצריכה של הדלק גבוה וגם הסחיבה של המכונית יותר טובה

אם מה שאתה אומר היה נכון הוא היה מקבל תוצאות שליליות בבדיקת 4 גזים בטסט (עובדה שהוא עבר אותה כמו שצריך).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל לא החליפו את בית המצערת אלא ניקו, וניקו טוב. המטרה היתה לטפל בבעית צריכת הדלק, בתאכלס.

צריכת הדלק היתה לפני הטיפול אותו הדבר כפי שהיא עכשיו, הרכב מתנהג טיפה יותר טוב אחרי הניקוי, התגובה למצערת חדה יותק וכיו"ב אבל בנוגע לצריכה אין שום שינוי.

אני חושב שכמסקנה עליי לבצע סריה של ניסויים ומדידות באופן עצמאי ואם יהיו ממצאים מעניינים אני אחזור לדווח. שיהיה לכולם שבת שלום :)

• תוכן חדש...