Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עמרי , משרת כבר יותר משנה בחיל המודיעין , בתפקיד טכני , בצפון הארץ. אפשר להגיד שהתפקיד נחמד , היציאות לא רעות (עכשיו כבר 9-5 , ז"א חמישה ימים בבית ותשעה בבסיס).

בינתיים גם הספקתי לחתום על דחייה ליציאה לקורס קצינים כי מגעילה אותי התחושה שהשלמתי עם מקומי כג'ובניק במודיעין (עם כל הכבוד...).

התגייסתי עם פרופיל נמוך (64) ולכן נמנע ממני למקות שתמיד רציתי להגיע , לאחת היחידות המובחרות בצה"ל. תמיד השירות באחד מהמקומות הללו נראה לי כמו איזה חלום , מקום שבו יקרעו לך את התחת אבל ייבנו אותך ויחשלו אותך כמו שצריך , וייתנו לך כלים לשמור על עמצך בצבא וגם כלים להתמודדות בחיים.

במהלך השירות שלי עד היום יצא לי לדבר עם הרבה אנשים , חלקם היו ג'ובניקים גאים , חלקם לוחמים מורעלים , חלקם ביחידות מובחרות. גם חלק לא קטן מהחברים שלי הם לוחמים בגדודים וגם בסיירות ופלס"רים למיניהן. משיחות עם האנשים האלה עולה הרושם שמה שלי היה נראה מהצד כמו שירות מאתגר ומלא עניין , מתברר יותר כמסלול אימונים ארוך ומפרך ומיותר ברובו , שבסופו נכנסים למן שגרת אימונים רגועה יותר ובטלה ברוב הזמן , למעט פעילות מבצעית לעתים די רחוקות. זה הרושם שהתקבל מהאנשים ששירתו בסיירות והפלס"רים למיניהן. מהחברים שמשרתים בגדודים מתקבלת תמונה עגומה עוד יותר , לאחר סוף המסלול כניסה לשגרה משעממת ביותר של שמירות , סיורים ומארבים כל השירות , עם פעילות לעתים נדירות.

אפשר להגיד שנהייתי יותר מציאותי לגבי "החלום" שהיה לי ומה שדימיינתי לגבי שירות קרבי בצה"ל ודי התפכחתי.

אני מספר את כל זה , משום שעכשיו , בתהליך רפואי שרק עכשיו קרוב לסיומו , אני כנראה יקבל את הפרופיל הנכסף , 97 , והיתי רוצה לשמוע מאנשים פה בפורום מה הם מציעים לי לעשות , על סמך נסיונם בצבא. לנסות לעבור ליחידה כלשהי גם אם זה יחייב ויתור פז"מ? להתעקש על הפז"מ ולחתום קבע? לעבור לקרבי מתון יותר , שירות בגדוד שהוא לא חי"ר (תותחנים , שריון ,מוד"ש) שלא יחייב חתימה על ויתור פז"מ. בקיצור הייתי רוצה לשמוע דעות של אנשים שידברו מהנסיון שלהם במקום שאני סתם ינסה לנחש ולשער השערות.

רציתי לנסח הכל קצת אחרת אבל ספרות זה לא הצד החזק שלי , מקווה שהעברתי את הרעיון.

תודה לעוזרים , עמרי

וואלאק אתה!!

פורסם

אין דבר כזה וויתור פז"מ.

יש שס"ן- שירות סדיר נוסף ולא ייבקשו ממך.

ניסוח של הנושא שכתבת זה חיבור ולא ספרות (אתה לא כותב טרגדיה יוונית).

אחרי שתקבל פרופיל 97- אם תחליט שזה מה שאתה רוצה ואתה עדיין מעוניין ביחידות מובחרות תגיש טופס 55 התנדבותי(מחוייב אישור).

במידה והנתונים שלך מתאימים יתנו לך גיבוש כזה או אחר וההמשך תלוי.

בכל אופן לחי"ר אני מאמין שאפשר לסדר מעבר כזה. (טופס 55 לחטיבה המבוקשת- יעבור לאישור)

פורסם

אני חושב שענית לעצמך.

אם אני מבין אותך נכון, יש לך אחלה תפקיד בצפון. מעבר לעובדה שקשה לי להאמין שהיחידה תוותר עליך ותתן לך לרוץ עם השינוי שיבוץ, זה די מטופש לאבד תפקיד כזה בגלל גחמה לקרבי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עמרי שלום.

אני מבין אותך לחלוטין, והייתי באותה נק' בדיוק, רק שלי לא הייתה אפשרות להעלות את הפרופיל ולמרות ששירתתי בסיירת (לא בתור לוחם) בתפקיד מעניין והשתחררתי לפני 5 שנים אם הייתי יכול לחזור אחורה הייתי מתגייס לקרבי.

תחושת ההחצמה שיכולת ולא עשית תלווה אותך לאורך זמן...

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

א. אם אתה משרת כבר למעלה משנה - ספק רב כי יגייסו אותך לתפקיד לוחם.

ב. אל תחשוב שמישהו ישקיע מחשבה בעיצובך והפיכתך לאיש מעללים רב תושייה.

יריצו אותך, יטרטרו אותך, יבנו לך קצת כושר, יפתחו לך כנראה פציעות, ואחרי שנה וחצי כאלו אתה תתחיל לשמור על איזה מוצב בחאן יונס במקום על הש.ג. של הקריה.

ופעם אחת בשירות יירו עלייך.

אולי אם יתמזל מזלך תוכל לספר לנכדים שגם ירית חזרה.

גילוי נאות:

הכותב עבר הכשרת הדרכת כושר גופני לסיירת מטכ"ל, כחלק מעבודתו, וחלק ממתאמניו עדיין "משרתים" שם וביחידות מובחרות אחרות. והוא גם די פציפיסט.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדסון צודק. יש לך ולהרבה אנשים דימוי של שירות קרבי כמו משהו מדהים ובעל ערכים שישנה לך את החיים מקצה לקצה ויעשה שתהיה שמח יותר עם עצמך.

עיצת החינם שלי (בדרך כלל אני גובה כסף על עצות) היא:

תשאר איפה שאתה כרגע. בצה"ל אין כזה דבר לעבור תפקיד למשהו יותר טוב. זה תמיד מתדרדר לזוועות, ואם לא מצליח לך, אתה יכול להגיע למקום הרבה יותר גרוע, אחרי שורה של טרטורים שתוציא לך את כל החשק לשרת את המדינה.

לי קרה שכל פעם שעברתי תפקיד הגעתי למקום גרוע יותר, עד שבסוף הייתי חייב לעשות משהו דראסטי כדי לא ללכת לכלא על דפיקת מכות רצח למפקד שלי.

תגיד תודה ותעבור את השנתיים הבאות בשקט. אחר כך תמשיך את החיים, וכל מה שעשית בצבא, קרבי או לא, לא יהיה משנה בכלל.

גילוי נאות גם ממני:

הכותב עבר הכשרה בשוטר צבאי, חוקר פלילי במצ"ח, חקירות תאונות דרכים, חקירות למטרות ביטוח, ושבירת תחת מכל הבירוקראטיה של הצבא, אחרי שעלה לארץ במטרה להתגייס כחייל בודד, והקריירה הצבאית הזו נגמרה אחרי שנתיים אצל הקב"ן.

פורסם
בצה"ל אין כזה דבר לעבור תפקיד למשהו יותר טוב. זה תמיד מתדרדר לזוועות, ואם לא מצליח לך, אתה יכול להגיע למקום הרבה יותר גרוע, אחרי שורה של טרטורים שתוציא לך את כל החשק לשרת את המדינה.

יש ויש. מוכר לי מקרה של אדם מאוד קרוב אלי שמתאים 1:1 לתיאור הזה ובסוף זה נגמר אצל הקב"ן. מדובר באדם בריא לגמרי בנפשו שאף בשלב מסוים רצה לצאת קצונה, אך המערכת דאגה שהדבר לא יצא לפועל.

מנגד, הנסיון האישי שלי לימד אותי שבכל פעם שהצבא החליט להעביר אותי למקום/תפקיד חדש, זה תמיד הגיע לשפל חדש. עם זאת, כשאני הייתי זה שיזם את המעבר, זה תמיד הוביל רק לתוצאות טובות.

עמרי,

בתור אדם שגם שירת בחיל, אני יכול להניח מה אתה עושה והיכן אתה מוצב.

אתה בעצמך מודה בעובדה שהתנאים שלך אינם רעים. תחשוב לבד אם שווה לך לעזוב את כל זה בפז"מ הנוכחי שלך (בהנחה שהדבר אכן יאושר לך) בשביל ללכת לעבר עתיד לא ברור במסגרתו אתה עלול בקושי לראות את הבית, לקבל שברי מאמץ ולהשתחרר עם מקצוע צבאי שספק אם יועיל לך למשהו באזרחות (מעבר למציאת עבודה במקומות הדורשים עבר קרבי).

תחשוב על כל מה שאתה הולך להפסיד.

אומנם אני כנראה מייצג את האנטיתזה המושלמת שלך (פרופיל 97, לא רציתי קרבי ושירתתי במודיעין) וסביר שנקודת המבט של שנינו שונה מן הקצה אל הקצה, אבל אני חושב שאולי בכל זאת כדאי לך להביט שוב פעם אל החלום הקרבי שלך ולשקול אותו שנית, במיוחד לאור הדברים (הצודקים, לדעתי) ששאר המגיבים בשרשור כתבו פה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מניסיוני הצבאי (העשיר) אני יכול לומר שכיף לישון צהריים כל יום.

וברצינות: לפעמים השגרה טובה. יש לך תפקיד טוב - ואתה תורם למדינה לא פחות מאחד קרבי, בעצם העובדה שאתה עושה משהו מועיל.

אפילו אני, אחד החפשנים, חושב שאני תורם ושהנוכחות שלי ביחידה נחוצה, למרות שאני לא עובד רצוף. לפעמים הגישה של "יכולתי לתרום יותר במקום אחר" לא מובנת לי. מי אמר שמה שאתה עושה עכשיו זו לא תרומה?

פורסם

צודקים, יש את הגישה של "יכולתי לתרום יותר במקום אחר", והיא די רעה. אני יכול להגיד בוודאות שתרמתי המון, ואפילו שחסכתי בעצמי 4.7 מיליון שקל למשרד הביטחון כשטיפלתי בתביעות נגד המערכת. כל אחד תורם, לא משנה איפה הוא. ככה היא המערכת הצבאית. כל בורג חשוב.

פורסם

אין דבר כזה וויתור פז'מ, אני בספק אם תוכל לעבור עם פז'מ כזה במידהו וכן,

השירות של לוחמים ממש לא משעמם, קשה זה נכון,משביז וכ...

לך בעקבות החלום ידידי, לא סתם התאמצת לעלות את הפרופיל, השירות בקרבי זה דבר שונה מאוד(ורק לטובה).

"קרבי זה הכי אחי".

פורסם

נכון.

וגם "טוב למות בעד ארצנו".

הכי קל לדבר בסיסמאות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לאחר שנה וחצי של שירות בשריון נאלצתי לעבור לתפקיד לא קרבי (יומיות). למרות שזה היה תפקיד מצויין, כל יום התגעגעתי לחבר'ה ולטנקים. לדעתי שריון יכולה להיות בחירה מוצלחת עבורך. (רק טען או נהג).

פורסם

וויתור פז"ם זה מושג שנאמר בצורה לא נכונה, אבל יש דבר כזה;

הוויתור נעשה ע"י החייל ולא על ידי הצבא, הוא מוותר על שרותו הצבאי עד כה והולך לטירונות 05-07 לפי צרכי הצבא, במידה ושירתת שנה ואתה רוצה להיות קרבי, מסלול של לוחם ביחידה מובחרת אף אחד לא יתן לך.

ישנם יחידות עם אימון מתקדם + טירונות מזורזת, נניח קיימת יחידה בחרוב שכמעט כל חייליה מרגע כניסתם לצבא ועד לפעילות מלאה שירתו חצי שנה - אבל שוב, זה בהתאם לצרכי הצבא. אני חושב שלא מזמן עשו את זה ב'7' של השיריון.

אני בזמנו הייתי לוחם, אחרי פציעה עשיתי הסבה ללוחם בדרכים (נהג) ותוך כדי החזרה ליחידה מתערבת (אחרת) נפלטתי מהמערכת עקב תאונת דרכים.

הצבא זה מקום מטומטם, אל תיהיה חייל.

אבל במידה והחלטת להיות קרבי - זה לא הכי אחי, קרבי זה שונה זה משהו אחר - אם אתה מסוגל לשרת בתור טירון עם עוד 30 אנשים שבוכים בלילה שקשה להם כי הסמל מחלקה החליט שהיום אוכלים רק את הלבן של הביצים ושותים 4 ליטר מים עם טעם של מגבות משומשות, ואם אתה יכול לקבל מרות מילדון שהתגייס לצהל אחריך, ואם אתה יכול לחזור הביתה חמשוש אחרי 21 יום ולישון לאורך כל הסופ"ש, וכל זה בשביל סתם - לך על זה טייגר.

אם אתה לא בטוח במאה אחוז שזה מה שאתה רוצה אתה תעשה טעות חמורה.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

בשביל שהתשובות פה לא יבלבלו אותי עוד יותר אלא ייתנו לי איזשהוא כיוון מחשבה , אני מפנה את השאלה לכל מי ששירת כלוחם ביחידה מובחרת ויכול להגיד בדיעבד אם הוא היה חוזר ומתגייס לאותו המקום והאם הוא מרגיש שהשירות שלו היה מספק או שצבא זה צבא וגם שם הכל חרטא??

וואלאק אתה!!

פורסם

מה שאומרים לך פה על השירות הקרבי הוא נכון. הטלוויזיה מייפה אותו (ראה ערך "טירונות" ו-"מילואים"), ונכון שהסיפורים של אנשים מעניינים, אבל את החרא אתה תרגיש, ועוד איך. אני לא אומר שזה בהכרח רע, ויש אנשים שרק מרוויחים מהחוויה, אבל אתה צריך להיות בטוח ב100% שזה מה שאתה רוצה - דמיין שלושה שבועות של שמירה 8-8, מחסומים, חום, סרחון, אוכל זוועתי לפעמים (והרבה לוחמים מבלים כך את זמנם), אם זה מתאים לך, אז לך על זה.

נק' מבט שונה - בחיל (מודיעין) יש כל כך הרבה תפקידים מעולים, מרגשים ומרתקים, שחבל שתוותר על ההזדמנות להגיע אליהם. לא יודע מה הסיווג שלך, או שאר הנתונים אבל תתחיל לברר על אפשרות קידום בחיל. לא רק שהשירות מאוד מאוד מעניין, אבל אתה יוצר קשרים מעולים להמשך חייך (ואני דוגמא מעולה - עובד היום בתפקיד הנדסאי, ללא תואר כלשהו).

לצערך, לא תקבל בשרשור הזה הרבה מידע על התפקידים האלו (מסיבות שמובנות לכולנו), אבל אני בטוח שביחידה שלך תצליח למצוא כמה "מוקדי ידע" שיוכלו לכוון אותך.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...