Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוטי שלום.

באחד הפרוייקטים שלך ראיתי שהרכבת קלאץ משופר.

הדיסק של הקלאץ הוא בצורת צלב, ויש בו 4 נקודות מגע עם גלגל התנופה.

ההגיון שלי אומר, שכמה שיש יותר שטח מגע בין הקלאץ לגלגל התנופה,

האפקטיביות של הקלאץ יותר גבוהה, ואילו בקלאץ שהרכבת, שטח המגע

יותר קטן.

אתה יכול להסביר מה היתרונות של הקלאץ ה"מרובע" ?

פורסם

יש מספר הבדלים -

היתרון הראשון הוא שהחלק עצמו קל יותר, ומכיוון שהוא חלק נע הרי שהיתרון מתבטא בהפחתת העומס על הציר ולכן העליה בסל"ד תהיה מהירה יותר במקצת.

גם החומר שממנו עשויות הפלטות שבאות במגע עם גלגל התנופה אגרסיבי הרבה יותר מקלאצ' נורמלי בקלאצ'ים עם "זרועות" (מה שנקרא באנגלית Puck style), שבד"כ ניתן לראות עם 3, 4 או 6 משטחי מגע.

בשביל להבין למה זה טוב אנחנו צריכים להסתכל על אופי הפעולה של כל סוג של קלאצ' -

מה שקורה הוא שככל שלקלאצ' יש יותר משטחי מגע הוא נוטה להחליק יותר, מה שעובד לטובה בנהיגה בכבישים ציבוריים - אתה צריך לבצע פעולות כמו חניות ונהיגה בפקקי תנועה שבהם החלקת הקלאצ' היא יתרון גדול.

בנהיגת מירוצים, לעומת זאת, כמה שהחיבור יותר מהיר -משמע מחליק פחות - הכוח מגיע מהמנוע לגלגלים יותר מהר, וכאן החיבור האגרסיבי הוא יתרון כי לא מתבזבזות לך מאיות שניה יקרות שהקלאצ' מחליק בהן על כל החלפת הילוך.

במירוצי דראג נהוג להשתמש בקלאצ'ים עם כמות זרועות גבוהה יותר כמו נאמר 6 זרועות כדי לאפשר החלקה קלה של הקלאצ' בעת הזינוק מהמקום וזאת כדי למנוע צניחה בסל"ד עקב אחיזה גבוהה של צמיגי דראג.

נשמע מבלבל קצת? בוא נבין מה קורה.

הרכב עומד על קו הזינוק כשהוא מצויד בצמיגים סופר דביקים, הנהג מעלה את סיבובי המנוע בד"כ לקו האדום ומשחרר את הקלאצ' בזינוק:

אופציה ראשונה - קלאצ' 3-4 זרועות: הקלאצ' מתחבר בלי שום החלקה הרי שמשקל הרכב העומד יאיט את המנוע כי הצמיגים לא יאבדו אחיזה.

אופציה שניה - 6 זרועות: הקלאצ' יחליק מעט הרי שהמנוע יישאר בסל"ד גבוה יחסית ובשניה שהרכב כבר זז הקלאצ' יפסיק להחליק וכל הכוח יועבר לגלגלים.

אופציה שלישית - דיסק שלם: הקלאצ' יחליק הרבה הרי שמהירות סיבוב המנוע לא תואט אבל עם זאת לא כל הכוח יועבר לגלגלים.

קלאצ' משושה זרועות הוא הפשרה הנכונה במקרה זה.

לעומת זאת במירוצי מסלול הזינוק בד"כ פחות חשוב מהחיבור בכל החלפה והחלפה ולכן קלאצ'ים אגרסיביים יותר נכנסים לשימוש, לכן אתה רואה שבמיאטה שלי הרכבתי קלאצ' עם 4 זרועות.

יש מבין?

מוטי

פורסם

מוטי, אשמח אם תפרט יותר בנושא מצמדים משופרים, האם כוח ההצמדה של טס הלחץ (הפלטה) חזק יותר? מקדם החיכוך של רפידת המצמד גבוהה יותר משמעותית ממצמד OEM?

פורסם

לנהיגה בכבישים ציבוריים לא הייתי ממליץ על קלאצ' Puck style בשום מקרה.

אם אתה רוצה חיבור קצת יותר אגרסיבי יש מספיק קלאצ'ים בעלי דיסק מלא עם חומר חיכוך קצת יותר אגרסיבי שעדיין נוחים לשימוש בכביש ציבורי.

הכל יחסי כמובן, בד"כ נוחות התפעול נפגמת מעט בשימוש בקלאצ' אגרסיבי.

למה אתה צריך קלאצ' כזה?

מוטי

פורסם
מוטי, אשמח אם תפרט יותר בנושא מצמדים משופרים, האם כוח ההצמדה של טס הלחץ (הפלטה) חזק יותר? מקדם החיכוך של רפידת המצמד גבוהה יותר משמעותית ממצמד OEM?
כן וכן.

השימוש בקלאצ' כזה מחייב שימוש בפלטת לחץ חזקה יותר ולכן נוחות התפעול נפגמת - הדוושה קשה יותר.

מקדם החיכוך של הקלאצ' גבוה יותר, כמובן שניתן למצוא דיסקים מחומרים שונים ובד"כ האופן שבו הם מפורסמים הוא בציון המומנט שהקלאצ' אמור "לטפל" בו בלי בעיה.

מוטי

פורסם

גלגל התנופה שלי יותר קל מהמקורי אבל באמת שאין בזה שום צורך או חובה, המקורי עובד יופי גם כן עם קלאצ' מסוג זה.

עדיין לא ענית לי על השאלה למה אתה צריך קלאצ' כזה.

מוטי

פורסם

שלום.

מוטי צר לי לאכזב אותך אבל לדעתי כימעט כול מה שכתבתה שגוי ולא נכון!

לא פלטה מחוזקת ולא בטיח.

פולו גולף שאל את השאלה הבאה "שכמה שיש יותר שטח מגע בין הקלאץ לגלגל התנופה,

האפקטיביות של הקלאץ יותר גבוהה, ואילו בקלאץ שהרכבת, שטח המגע

יותר קטן". וזה לא נכון בדיוק הפוך תקרא ותבין!!!

שים לב וגם תה מוטי. ככול ששטח המגע של דיסקת החיכוך או הכריות יותק קטנה הלחץ היחסי גדול יותר ואגרסבי יותר.ללא קשר לפלטה לחץ [פרשפלייט]

דוגמא בשפת העם.

אם ניקח לדוגמא אדם ששוקל 100 ק"ג והאדם יעמוד יחף בחוף הים ולמען ההסבר נניח ששטח כף הרגל הוא 10 סמ"ר נעשה חשבון חלוקה של המישקל המיתחלק בשטח הלחיצה על הקרקע ונקבל כך.

שתי רגליים שטח לחיצה=20 סמ"ר נחלק 100 ק"ג ל-20 סמ"ר התוצעה 5ק"ג ל-סמ"ר.

אכשו נעשה ניסיון ניתן לאדם ששוקל 100 ק"ג על שתי דיקתים בגודל של 20 סמ"ר מה נקבל?

100 לחלק ל- 40 =2.5 סמ"ר . שים לב מישקל האדם לא הישתנה אבל המישקל היחסי בלחיצה אל הקרקע הישתנה מ-5 סמ"ר ל-2.5 סמ"ר. אים נקטין את כף הרגל מ-10 ל-5 סמ"ר התוצעה היא

10 ק"ג ל- סמ"ר .

מסקנה כחול ששטח המגה או החכוך יקטן הלחץ יעלה. כאכשו אתה מבין למה דיסק 4 כריות ניצמד יותר חזק ויותר אגרסבי.

אגב אותו הדין תופס לגבי איכות הבלמימה ביין דיסקיות בלם ונעלי בלם ואו דיסקיות קטנות ודסקיות גדולות. כמו כן זו היזדמנות להבין למה צמיגים רחבים טובים רק למי שמוכר ולא טובים בדרך כלל לרכב כי צמיג רחב מעבד את האחיזה בכביש יותר מהר מצמיג צר ואל תתחילו אים צמיגים של מכוניות מרוץ כי הם לא רחבים אלה בלון והם אוחזים בכביש בנקודה אחת קטנה כמו שכדור נוגע בריצפה רק בעיגול קטן.

זה על קצה המזלג.

מכונאות זה מיקצוע נירכש ונילמד ולא מחלקת הימורים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני -

אני לא רואה איך הפכנו למחלקת הימורים, בשום מקום ההסבר שלך לא סותר את התיאור שנתתי לפותח השרשור לגבי החיבור של כל קלאצ' וקלאצ' - אם כבר - משלים אותו בהסבר מספרי שאני מודה לך עליו.

לגבי רפידות בלם הרי שדעתנו חלוקה קשות כי נכנס לעניין גם אלמנט של פיזור חום שהצלחת איכשהו להתעלם ממנו לחלוטין.

לגבי צמיגים אתה מתעלם מהחלק במשוואה שמדבר על צורת שטח המגע של הצמיג - אורך ורוחב ולמה כל צורה של שטח זה או אחר מתאימה למטרה שונה.

מוטי

פורסם

בני שלום.

בני כתב: "מוטי צר לי לאכזב אותך אבל לדעתי כימעט כול מה שכתבתה שגוי ולא נכון!

לא פלטה מחוזקת ולא בטיח."

במה שכתבת, אתה בעצם ממחיש למה ההסבר של מוטי

נכון.

שניכם בעצם כתבתם את אותו דבר, בצורה שונה.

ככל ששטח המגע של הדיסק קטן יותר, הלחץ גדול יותר,

ויותר כח עובר לגלגלים בפחות זמן ( אין החלקה של הקלאץ)

ולכן דרוש גם טס לחץ, חזק יותר, כי הכח שמגיע ממנוע

משופר הרבה יותר גבוהה ממנוע רגיל.

אם אתה משפר את מערכת העברת הכח, אתה לא יכול לשפר רק חלק

אחד, אלא את כל מכלול החלקים במערכת.

שאלה למוטי, האם הקלאץ הזה הוא קלאץ on\0ff ?

• תוכן חדש...