Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אולי הכרתם אותי בתור 'Batman' עד ששיניתי את השם שלי..

לאחר זמן יחסית ממשוך שאני מחפש רכב

אני עומד לפני קנייה של פיג'ו 205 מודל 95' 1400 סמ"ק

ידנית(כמובן) דגם Forever

הרכב יד שנייה ועבר 121K ק"מ..

מצבו יחסית טוב חיצונית והמוכר מתחייב שהשלדה נקייה.

מעבר לכך הפאקים באוטו הם-

1) 'מיסב' של הגיר(לפי מה שהוא אומר),הגיר משמיע בהילוך ראשון וקצת בשני מעין רעש(טק טק טק טק)

שכשמעבירים הילוך מעלה הוא נעלם.. הוא אורמ שזה מיסה גיר ועלותו כולל עבוה והכל בערך 400 ש"ח פחות או יותר.

2) המוסכניק של המשפחה שלנו שאיתו אנו עובדים כבר למעלה מ15 שנה העיף מבט על המנוע ואמר שישנם סימנים לכך שהמנוע אוכל שמן,כמה שמן בדיוק זה רק תקופת זמן יכולה ליידע אותי

אך בכל אופן הדק' אמר שכשמנוע אוכל שמן זה מראה על בעיה של הרינגים שזה בעצם חלק מלב המנוע..

אמממ את המחיר המקורי הורדנו לא מעט... כך שיש לי מעט כסף בצד להשקיע ברכב

שאלתי היא מה אוכל לעשות על מנת שאבטיח לי שהמנוע לא ילך לי בקרוב

הפח שלי זה ליפול עם הרכב..

כמה עולה מנוע 1400 של פיג'ו 205? כם ובלי עלות ההרכבה?

האם שווה לי להסתכן?

מעבר לכך ישנן כמה מכות פח,קלות יחסית אך עדיין נמצאות שם ושאלתי היא האם זה יקח לתקן מכות פח?

וביחס לאוטו לא צרפתי?

-אשכול זה שום בתת-פורום זה ולא בתת הפורום 'יעוץ לפני רכישה'

בכוונה משום שהשאלות כאן הינן טכניות לגבי אחזקה טיפולים וכדו'

מודה מראש על כל העזרה,אשמח אם יהיו תגובות נוספות לגבי אם אצטרך לבדוק משהו נוסף

מעבר למה שציינתי פה..

:)

פורסם

מנוע משופץ עולה בסביבות 4000-4500 ש"ח.

בקשר למכות אני לא מבין את השאלה שלך. האם זה יקח הרבה זמן לתקן את הפגיעות ביחס לרכב אחר?

אני הייתי ממליץ לך לוותר על הרכב ולחפש אחד שמור שאין לו בעייה בגיר ובלי מנוע לפני החלפה.

יש לא מעט אקזמפלרים שמורים של הדגם הנ"ל.

אני חושב שתהייה קצת מתוסכל אם כל שני וחמישי הרכב יבלה במוסך בגלל תקלות פה ושם עקב הזנחה ואי טיפול נכון.

פורסם

מזל טוב על הקניה, ברוך הבא למועדון היוקרתי "הדאש המתפרק" :smile:

ה205 סובלת מבעיות ראש מנוע בקילומטראז'ים האלו. זאת מחלה ידועה ולא צריך להתרגש ממנה ב205, פשוט להוריד במחיר הקניה.

אינדיקציה טובה לשריפת שמן תיהיה עשן לבן-כחלחל מהאגזוז. אבל הכי בטוח - קח את הרכב לבדיקת קומפרסיה ותדע את מצבו האמיתי של המנוע.

לגבי מיסב גיר - לא מכיר רעשים של "טק טק טק טק" ב205. באמת מעניין, מדובר בתקלה שעדיין לא חוויתי, ואני מתנצל :smile:

אתה בטוח שלא מדובר בטקטוקים של ציריות דופקות?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שלום לכולםשכשמעבירים הילוך מעלה הוא נעלם.. הוא אורמ שזה מיסה גיר ועלותו כולל עבוה והכל בערך 400 ש"ח פחות או יותר.

תהיה בטוח שזה הרבה יותר.

פירוק גיר בלבד ללא החלפה חלק מסוים זה עסק יקר.... זמן מוסך....

פורסם

לגבי מיסב גיר - לא מכיר רעשים של "טק טק טק טק" ב205. באמת מעניין, מדובר בתקלה שעדיין לא חוויתי, ואני מתנצל :smile:

אתה בטוח שלא מדובר בטקטוקים של ציריות דופקות?

אופטימיות זו לא מילה גסה, ידידי.

פורסם

אמממ אני יודע שזו לא ציריה כי זה מהמיסב של הגיר

ציריה ימנית ומשאלית כבר עשיתי בסובארו DL

רעש דומה אבל ההרגשה שונה מאוד

זה בא מהגיר

אבל נוסע ללא בעיה גם לא נשמע כיאילו זה פוגע.

אמממ אני אנסח את זה יחסית בפשטות.

מנוע שאוכל שמן,בן הסתם אצטרך להזין אותו בלא מעט שמן יחסית לאוטו אחר

אם אני אזין אותו במספיק שמן,כמה שהוא יצטרך

האם הוא ימשיך לעבוד באופן תקין?

-Lethal_Acid וצביקה פיק

יניב ו-zvih

תודה על התגובות:)

ד"א מה עלותו של מיסב גיר +התקנה והאם מישהו נתקל בבעילה זו?... צביקה?

פורסם

מה מחירון הרכב?כמה הצלחת להוריד כדי ליישר קו לאחר מכן?אתה מתכוון לעשות בדיקה מסודרת במכון?-כדאי!אם החלפת מיסב גיר עולה רק 400 ש"ח,למה לא תוקן?יד שניה 112,00 ק"מ,נשמע טוב מאד,אוכל בתיאבון שמן-לא כל כך.לבדוק טוב טוב..בהצלחה:-)

פורסם

מנוע שאוכל שמן,בן הסתם אצטרך להזין אותו בלא מעט שמן יחסית לאוטו אחר

אם אני אזין אותו במספיק שמן,כמה שהוא יצטרך

ד"א מה עלותו של מיסב גיר +התקנה והאם מישהו נתקל בבעילה זו?... צביקה?

מנוע שאוכל שמן מעשן.

מנוע מעשן לא עובר טסט.

אהה, וליטר שמן הרבה יותר יקר מליטר בנזין :idea:

לא מכיר את המיסב הזה.

אני הייתי חושד מאוד מרעשים שמגיעים רק בהילוכים מסויימים ולא בכולם. אם הם קשורים למיסב של הגיר, למה לא כל ההילוכים מרעישים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

דבר נוסף...

לדעתי התקלה בגיר לא נובעת ממיסב אם זה היה כך אני בטוח שהבעלים היה מסדר זאת מזמן. הרי מה זה 400 ש"ח טיפול 10K במוסך. אני חושב שאתה צריך לבדוק טוב טוב את התקלה שבסוף לא יפול עליך איזה שיפוץ גיר שיעלה 2500 ש"ח.

אהה ועוד עצה אף פעם אל תקשיב לבעלים שמנסה ליפה את התקלה ואמור לך "זה לא רציני". בשביל להחליט על חומרת הבעייה אתה צריך לבדוק טוב טוב במקום שמתמחה לכך!

פורסם
אופטימיות זו לא מילה גסה, ידידי.
תגיד, הייתה לך מאתימחמש? :wink:

לשואל - לפי המידע שמסרת, קנה את האוטו רק אם אתה מוריד את המוכר בכמה אלפי שקלים לפחות. איזור ה-2000-3000 ש"ח נשמע סביר. אין שום דבר שאתה יכול לעשות כדי להבטיח שהמנוע לא ילך בקרוב. כלום. נאדה. ניל. זיפ. זילץ'. זירו.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

פורסם

חברה,קניתי את הרכב.

הוא נקנה מתחת למחירון

מחר אני אבדוק במוסך את הרעשים בהילוכים

רק מעניין האם מישהו חווה רעשים שכאלו מתיבת ההילוכים בזמן נסיעה כאשר הילוכים משולבים

בעיקר ראשון קצת שני וטיפה שלישי...

אני לא רוצה להגיע למוסך שאין לי שום מושג לגבי הבעיה הזו..

שוב תודה :)

• תוכן חדש...