Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שניכתב האם מישהוא יכול להסביר לי למה שהמנוע קר אז הוא לא סוחב ומגמגם ואפילו בלחיצת גז המנוע מיתכבה?

לדוגמה לאחי יש פיאט אונו מודל 92 מנוע 1000 ולא ניתן לינסוע עליו המנוע קר ,תמיד צריך לחכות שלוש עד 4 דקות שהמנוע יגיע לטמפרטורה נורמאלית נגיד 55 עד 60 מעלות ורק אז הרכב נוסע חלק.

אשמח אם מישהוא יוכל לסביר לי למה הרכב לא סוחב ומקרטע וניכבה כאשר הוא קר?

יש לי חבר עם מזדה שעברה את ה 200 אלף קמ והבחור לא מחמם את האוטו אפילו שניה ואין קירטועים או גימגומים למה אצל אחי זה קורה שהרכב עבר רק 175 אלף קמ ?

בברכב רז...

פורסם

רז שלום רב!

אינך יכול להשוות בין רכב פיאט בעל קרבורטור, לבין מזדה רכב מדור מתקדם בהרבה, בעל הזרקת דלק, בעל מחשב וחיישנים, שקובעים ומשנים את העשרת הדלק לפי צרכי הרכב, בנתונים משתנים, של טמפרטורה קרה או חמה, ומעשירים או מצמצמים את העשרת או הפחתת הדלק למנוע , בהתאם לצרכי רכב, ללא שליטת יד אדם!

בפיאט אונו יש להניע ולהתחיל לנסוע עם צוק משוך חלקית, ובמידה והקרבורטור נקי ומכוון היטב, ההצתה מכוונת, המצתים תקינים, חוטי ההצתה אינם יבשים, התרמוסטט תקיים ותקין, הרכב יכול ויוכל לשנות את התנהגותו בצורה משמעותית, אך לעולם הוא לא ישתווה למזדה מוזרקת!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לי יש סוזוקי סויפט 92 עם מנוע 1000 והתופעה זהה לשלך, רק שאצלי הסיבה ידועה: הצ'וק החשמלי עשה בעיות וניתקתי אותו לבנתיים

עד כמה שידוע לי בפיאט 92 הצ'וק הוא ידני לכן כל מה שצריך לעשות זה להתחיל נסיע עם צ'וק חצי בחוץ ולהכניס אותו לפי מידת החום של המנוע, בן אדם שמכיר היטב את הרכב ומרגיש אותו ידע עם הזמן כמה להכניס את הצ'וק ומתי, עניין של ניסיון...

יום טוב גם לך

פורסם
כמו שניכתב האם מישהוא יכול להסביר לי למה שהמנוע קר אז הוא לא סוחב ומגמגם ואפילו בלחיצת גז המנוע מיתכבה?

כן.

הסיבה היא דיי פשוטה למעשה-פיזיקה 3 יחידות...

המנוע עשוי מתכת.נכון,יש סוגים שונים וסגסוגות שונות.עכשיו-מה קורה למתכת ולמעשה לכל חומר בקור?-מתכווץ.מכיוון שהמנוע והבוכנות לא עשויות מאותו חומר,שיעור ההתכווצות של זה לא זהה לשיעור ההתכווצות של האחר(כמובן מדובר על מידות זעירות).עד כאן אתה איתי? יופי.

בדרך כלל המנוע מתכווץ טיפה יותר מהבוכנה,ואז לבוכנה יותר קשה לזוז בצילינדר שלה.בגלל זה האוטו מגמגם-יותר קשה לו (מפעיל יותר כוח)להזיז את הבוכנות.כשהמנוע מתחמם המירווחים חוזרים להיות נומינליים,והמנוע עובד כשורה.

המישחק עם הצ'וק נועד להעשיר את תערובת הבעירה על מנת לתת לה יותר אנרגייה חומנית(מהמילה חום,לא מהמילה אייטולה...)כדי לגרום למנוע להתחמם יותר ולקבל יותר אנרגייה מהבעירה.

מקווה שעזרתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...