רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בזמן שהרכב הנפגע בו אני נוהג נמצא במצב של עצירה מוחלטת לקראת כניסה לחנייה בהילוך רוורס , בתוך גבולות המסלול הימני מתוך 2 המסלולים בכביש החד סטרי. הרכב הפוגע סטה ממסלולו ופגע באיזור הגלגל של הרכב הנפגע. לאחר מכן, הרכב בו נהגתי נשאר במקומו לצורך החלפת פרטים, מכיוון שהרכב לא סטה למסלול השמאלי התנועה המשיכה ללא כל הפרעה. 2 שאלות? ברור שאני לא אשם נכון? אם הייתי בזמן תזוזה לאחור אז כן הייתי אשם??? היא בכלל באה מהמסלול השני...
הודעה אחרונה מאת Shotdown, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חיפשתי בהרבה חנויות והדבר הזה לא קיים יותר פשוט, אני מחפש אחד כזה כי עם מזגן הרכב חלש יותר וצורך יותר דלק, המזגן שלי ברכב גם צריך טיפול וחבל לי להשקיע את הכסף גם ככה אני לא אוהב מזגן אפילו בבית אני מעדיף מאוורר. מישהו יודע איפה ניתן למצוא אחד כזה בחיפה? חנות או מישהו שסתם רוצה להיפטר מה"זבל" הישן שלו?
-
- אחראי פורום
- 49 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אני רוכב על הקטנוע שלי בדרכי לחבר היום בסביבות חמש וחצי בערב על לה-גרדיה לכיוון מערב (לכיוון תל-אביב). יש שני נתיבים ואני בשמאלי מבין השניים ומימיני מיצובישי סופר לאנסר. מגיעים לצומת אחת לפני יגאל אלון, מהירות הנסיעה בהחלט איטית, משהו כמו 35 קמ"ש אני מעריך. לפתע נהג הרכב החליט שהוא רוצה שמאלה, אך כדרכם של נהגי מכוניות, שמאלה פונים דרך הקטנוע, לא ממתינים חלילה שיחלוף. אז הוא פגע בי. הסיט אותי שמאלה תוך כדי שניגחתי לו את המכונית ועשיתי לו שקע בכנף הקדמית שמאלית והפכתי לו את המראה עם המרפק. הוא פגע בי והסיט אותי מדרכי שמאלה, כמובן ששיתפתי פעולה עם השמאלה מניסיון להימלט (אינסטינקט). ואז תוך כדי ששנינו בולמים ואני אומר לעצמי (שיט שיט שיט אין לי סבלנות לשטויות …
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ממה יכול להגרם "רעד בהילוכים" ברכב שנת 2009 שמור פרטי לא משהו שקרעו אותו יש למישהו מושג?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 824 צפיות
עם כל הרצון לקדם את הבטיחות בדרכים, הרעיון הזה נשמע לי הזוי. כיצד בדיוק ניתן להעריך את יכולתו הכלכלית של הנהג? http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=as20100111_06
הודעה אחרונה מאת asafk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
הגיר הרובוטי כפול המצמדים ידוע בעדיפתו - במספר פרמטרים חשובים - על זה האוטומטי. ברם מצאתי מספר נקודות שהייתי רוצה לחלוק עם קוראי הפורום: קיים קושי מסויים בחנייה בין מכוניות בכביש משופע בכך, שהרכב מתדרדר קדימה כאשר לדוגמא, הוא משולב להילוך אחורי והכביש בירידה. מאחר ואני נוסע הרבה בכבישי הגליל מצאתי כי בירידות, עם כל לחיצה קלה על דוושת המעצורים הגיר מוריד הילוך, עד להילוך רביעי (מתוך 7), הילוך נמוך מידי למהירות הנסיעה בירידה, המאלצני להעלות הילוך באופן ידני. ולבסוף, העברת הילוכים לא חלקה בעיקר בזחילה בפקקים ובלחיצה נמרצת על דוושת הגז ממצב עמידה. שאלתי, האם קיימים שותפים לממצאיי והאם יש להתנהג בשונות וכיצד, עם גיר זה מאשר האוטומטי הפלנטרי. מדובר באוטבייה 1.8 TSI…
הודעה אחרונה מאת archimedes, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו קנה פעם ויכול לשתף אותי קצת בתהליך , אני מתעניין והגעתי לאתר כונס1 שם יש רכב שאני מעוניין בו , מישהו יודע איך התהליך עובד ?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
פורד פוקוס החדשה הוצגה בארה"ב
מאת Guest Arco- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2010/01/11/2011-ford-focus-unveiled-u-s-and-euro-models-finally-unite/ http://motocar.co.il/article/11877.aspx עיצוב חיצוני לא הכי יפה (לפחות לא שמרני מדי כמו הקודמת), אבל בפנים פשוט פצצה לדעתי. אם רק עד שיתחילו לייצר אותה יהיה כבר ייבוא מקביל, כך שיתאפשר לרכוש אחת כזאת עם גיר ידני ובמחיר שפוי..
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 6 תגובות
- 925 צפיות
עוד 3 חודשים אני מגיע למדריד ואני מבקש מידע בנוגע להשכרת רכב ישירות משדה התעופה. חשוב לציין שאני בן 21 ואיני יודע אם יש את האפשרות להשכיר רכבים בגיל כזה,מה המחירים,איזה רכבים ניתן להשכיר. ואם אפשר לקבל סתם עוד מידע שימושי אני אשמח. תודה.
הודעה אחרונה מאת fanman, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 52 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
ערב טוב. קודם כול קצת רקע על הרכב: הרכב בעל גלגלים 195/55/15(ברישיון 175/65/14), מונמך על ידי סט קוילאוברים, אגזוז זרימה חופשית, פילטר פתוח+צנרת, קסנון, מתיזי מים של החלון הקידמי עם לדים והפנסים הקדמים+האחורים הם לא המקוריים. היום בדרכי לעבודה נעצרתי על ידי שוטר\בוחן תנועה\רכב. לאחר שביקש את הרישיונות רכב+נהיגה, הוא עשה סיבוב מסביב לרכב, ביקש לפתוח תא מנוע, פתחתי. אחרי כמה מבטים למנוע פנה אלי ואמר:" יש לך מספר ליקויים ברכה לכן אני מוריד לך את הרכב מהכביש עד שתסדר אותם ותגיע להראות לי בתחנת משטרה". הליקויים הם: מנורות הקסנון(ללא הפנס, הפנס תקין, למרות שלא עבר טסט) המתזים של המים. והגלגלים. לא אכפת לו מהאגזוז, פילטר, או שהרכב כ-5 ס"מ מהרצפה. …
הודעה אחרונה מאת =Adi=, -
-
- 1 תגובות
- 771 צפיות
במזל טוב קניתי סיאט אלתאה 2006 2.0 על פתח התידלוק רשום 98 (95) .. משהוא יודע אם אפשר לתדלק 95? ואם משהוא מכיר את הדגם, מה יכול לומר על האוטו? דגשים עניינים שצריך לדעת......... כאלה תודה
הודעה אחרונה מאת Eladle0, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נתקלתי באזהרה הבאה כשבדקתי קארפקס של רכב מארהב, מישהו יכול להסביר לי מה זה בדיוק? זה מויע לי בריבוע אדום של אזהרה Alert! This vehicle was reacquired by Chrysler Group,LLC pursuant to applicable state consumer warranty laws or to promote customer satisfaction.
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
עד היום לקחתי את הכלב באוטו לוטרינר בלבד וזה היה רק בחורף ככה שנסעתי עם חלונות סגורים. תמיד הוא יושב ליד הנהג כי הוא קצת בעייתי בתחילת הנסיעה בהלוך (הוא מתרגש רועד ולפעמים יורד לו ריר). את המושב הזה אני מכסה עם כיסוי שעוונית למזרן של ילדים. זה כמו סדין פלסטי שמונע מעבר של נוזלים וזה שומר על הכיסע מפני הקאות וכ"ו. כמובן שאני מוריד את המשענת ראש כדי שהסדין הזה יכסה את כל הכיסא. הבעיה שנוצרה אתמול זה שנסעתי עם חלון פתוח מעט בגלל שהיה מזג אויר חמים, הכיסוי פשוט התנפח כמו בלון ובסוף הוא גם ירד מהמשענת גב לגמרי ונאלצתי לעבור עם שואב אבק כדי לנקות את השערות. בנוסף גם ברגע שזה מתנפח כמו בלון, זה יוצר אשליה אצל מר בידיבמבם שהכיסא קטן יותר ולכן הוא זז יותר לכיוון הדש…
הודעה אחרונה מאת shlomida81, -
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם,שאלתי היא כזאת... שינוי חיצוני ברכב מותר על פי חוק? שינויים כמו: אנג'ל אייז בקליות שקופות ליפ לבמפר הקידמי אני רוצה לדעת עם צריך אישור לדברים האלה,או שזה לא מחייב. כמובן אני לא מדבר על קיטים ,חצאיות וספוילרים,זה לא מעניין אותי. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Sergo, -
- 1 תגובות
- 762 צפיות
שלום לחבריי הפורום. רציתי לישאול כמה שאלות בנושא ה scanner. אמרו לי שיש אחד שסורק כול רכב ומאתר כול טקלה זה נכון ? ואמרו לי שאני יכול ליקנות אחד מחו"ל בזול והוא יהיה באנגלית. ורציתי לדעת מה בידיוק שם הדגם של הסקנר ומאיזה חברה הוא ואם ביכלל כדיי אחד כזה מחו"ל תודה מראש
הודעה אחרונה מאת MoonKnight, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2010/01/11/2011-ford-focus-unveiled-u-s-and-euro-models-finally-unite/ גרסת הסדאן נראית כמו פלואנס. גרסת החמש דלתות, שלא במפתיע, נראית כמו פיאסטה מגודלת. לדעתי התוצאה בסדר. מבפנים היא נראית לטעמי יותר מידי כמו קרוז. יותר מידי בלאגן.
הודעה אחרונה מאת S^M, -
-
הפז'ו החדשה
מאת רפי לין- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הפז'ו החדשה כאן: http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/27590164.JPG בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שאלה בנושא זכות קדימה בפניה. ישנה צומת מרומזרת, וכאשר פונים בה שמאלה משתלבים לכביש דו סיטרי בעל 2 נתיבים לכל כיוון, כאשר ישנו נתיב השתלבות מצד ימין לבאים מצומת מהכיוון השני. בנתיב ההשתלבות ישנו רכב, ומשמאלו ישנו גם רכב אשר הגיע לנתיב מהפנייה שמאלה. מי נותן זכות קדימה למי? תודה.
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ביום חמישי האחרון העברתי את רכבי טסט אחר כבוד. הבודק לקח ממני את מס' הק"מ שהרכב עבר אבל לא ציין זאת ברישיון עצמו. שאלתי: האם כך הוא היה צריך לנהוג? לפי הבנתי הנתון החדש צריך להימצא ברישיון. אם כן, לאן מועברים פרטי הק"מ לאחר הטסט? תודה, נתן
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם, לכל מי שעוד לא מכיר - פרוייקט הגריטה יצא לדרך, ומה-1/1/2010 ניתן לשלוח כל רכב בן 20 שנה ומעלה עם טסט בתוקף לגריטה ולקבל בתמורתו כ-3000 ש"ח! ברשותי סיאט מלאגה שנת 88, עד לפני חצי שנה החזקתי אותה עם רישיון (טסט) וביטוח בתוקף.. מכיוון שהרכב כבר לא בשימוש (למרות שעדיין נוסע, לא היה לי צורך בו), ביטלתי את רישיון הרכב וקיבלתי אישור שהרכב מבוטל. השאלה היא האם עדיין יש אפשרות לשלוח את הרכב לגריטה ולקבל תמורתו את הסכום הנ"ל או שזה כבר בלתי אפשרי? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת taurus, -
- 6 תגובות
- 863 צפיות
קיבלתי היום הזמנה למשפט שיתקיים במאי. אני נהג חדש, בעל וותק של שנה על הכביש. אצטט את הכתוב במכתב שמצורף לזימון: "ב. הוראות החיקוק - 1. אי ציות לתמרור ב - 36 ("תן זכות קדימה") - עבירה על תקנה 64(ג) לתקנות התעבורה + סעיף 38 (2) לפקודת התעבורה 2. נהיגה בקלות ראש - עבירה על סעיף 62 (2) + סעיף 38 (2) לפקודת התעבורה. 3. גרימת תאונה בה נפגע אדם ונגרם נזק - עבירה על תקנה 21 (ב) 02) לתקנות התעבורה" מהי חומרת גזר הדין שאני עלול לקבל? מהו סעיף 38 (2) לפקודת התעבורה? מהו סעיף 62 (2) לפקודת התעבורה? ישנה אפשרות כלשהי לדחות את המשפט? עדיף להגיע עם עורך דין או בלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיבלתי דואר רשום ואני לא זוכר שהזמנתי משהו ולא קיבלתי דוח"ות על בטוח ולא כלום. אבל עברתי תאונה והביטוח עד היום עושים לנו בעיות, יכול להיות שזה הזמנה לבית משפט? או שיכולים לשלוח משהו בגלל שרשמו לי את מספר הרכב בגלל שהייתי על ווליום גבוה באיזו שכונה אז מישהו רשם לי ויכול להתלונן על משהו אחר? השאלה שהכי חשובה לי פה ואני ישמח שתענו לי עליה: אם הבן אדם שפגעתי בו בתאונה טוען שנסעתי בלי מלווה ואמר זאת לביטוח והביטוח לא רוצים לשלם לי ויהיה משפט האם יכול להשלל לי הרישיון אם הם ינצחו במשפט? למרות שנסעתי עם מלווה הוא בכלל לא היה שם הוא היה בחנות ויצא בהיסטריה. תודה רבה חשוב לי מאוד שתענו לי וכמה שיותר מהר תודה!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
שאלה : אורות לבנים 1 2
מאת nati_t- 19 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
יש אורות לבנים כאלה שקונים בהום סנטר וזה עושה אור לבן במקום צהוב בפנסים זה חוקי ?
הודעה אחרונה מאת BaruchFS, -
לפני כמה שבועות זומנתי למשטרת התנועה. לא ידעתי במה מדובר אז לקחתי עו"ד (אסף שמיר) שיבוא איתי. לונג סטורי שורט, אזרח (לא שוטר) התלונן עלי שעקפתי בפראות ודיברתי בסלולארי (ברוקח בת"א... מאוד קשה לעקוף שם בפראות, יש שלושה נתיבים עם חוצץ בין שני כיווני הנסיעה). עורך הדין אמר לי שהם לא ידברו איתי על העקיפה אלא רק על הסלולרי. אמרתי לשוטרת שלא יכול להיות שדיברתי בסלולרי כי יש לי דיבורית בלוטות' והיא אמרה לי שכנראה הבנאדם סתם מתלונן סדרתי ובלה בלה בלה. כעבור שלושה שבועות קיבלתי דו"ח על 1000 ש"ח על דיבור בסלולרי. כמובן שאני הולך להישפט על זה. השאלה שלי היא האם יש תקדימים בנושא הזה? האם אני יכול להצביע על אדם ברחוב, או כל אדם שיש לי איתו בעיה כלשהי (למשל אם אני נוסע בפיאט אונ…
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
ניקוי פנסים
מאת TAL-H-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה אפשר לעשות כדי לנקות את הפנסים הקידמיים? יש לנו רכב במשפחה(אקסנט 06) והפנסים כבר לא כמו שיצאו מהחברה, הם נהיו כמו זכוכית "חלבית" וזה נותן לרכב מראה מאוד ישן. יש מקומות שאני מכיר שמנקים את הפנסים אבל הם לוקחים 100 שקלים לכל פנס! זה נראה לי סכום לא הגיוני בשביל עבודה של פחות מ2 דקות על כל פנס. יש חומר או שיטה כדי לנקות אותם? או שזה רק אצל "המומחים"? תודה.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם בתמונות מהפתיחה של מסלול קארטינג חדש אצלי בעיר. העסק ממוקם בקומה השניה של מרכז מסחרי ענקי, הוא הוקם במקור כחלק מרשת המסלולים של קארלוס סיינז, בתקופה שעוד היו לה סניפים בכל רחבי ספרד. לפני מספר שנים נסגר הסניף שלנו וכעת הגיע זכיין חדש שהחליט להחיות את המיזם. ככל הנראה, מדובר בעוד כמה חבר'ה מסצנת המירוצים המקומית, כפי שניתן להתרשם ממה שחיכה לנו בכניסה: האטרקציה הזאת מתחלפת מדי שבוע, ולפעמים משמשת גם לקידום מכירות של מכוניות ואופנועים שיוצאים לשוק. השבוע למשל, כיכבה שם האופל אסטרה החדשה. אבל לענייננו... ממשיכים פנימה: ולמסלול עצמו (שימו לב ללוח התוצאות): עוד כמה תמונות מהמבואה ומחדר הת…
הודעה אחרונה מאת Yaron Edry, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני לפני חודש וחצי עברתי תאונת דרכים והרכב שלי הושבת, ברוך השם אני וחברתי שרדנו את התאונה והרכב מוגדר כאובדן להלכה. משמע טוטאלוס. לאחר זמן לא ארוך אני וחברתי חזרנו לשגרה, התביעה הועברה לטיפול מלא של עורך דין שמייצג אותנו גם ברכוש וגם בפגיעה בגוף. מה שנותר הוא רק "לסגור כמה פינות", להכין דו"ח שמאי, להעביר מסמכים לעורך הדין, לשלוח בקשה למשרד הרישוי להחזר כספי יחסי לכסף ששולם לאגרת הטסט (הרכב עבר טסט פחות מחודש לפני התאונה) וכמובן לקבל החזרים מחברת הביטוח על הזמן היחסי שנותר מיום התאונה עד ליום שביקשתי לבטח את הרכב. כי מן הסתם אין כבר יותר מה לבטח ומגיע לי כחוק החזר כספי. ואז מתחילות הבעיות. התאונה התרחשה ב27.11.09 באמצע הלילה, פוננו באמב…
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
- 3 תגובות
- 744 צפיות
מבקש מידע למקום שיכול לשכפל שלט של אזעקה לרכב. זה פשוט בכלל? וכמה זה אמור לעלות בערך? תודה
הודעה אחרונה מאת Sergo, -
- 1 תגובות
- 579 צפיות
הרכב הוא מאזדה 3 שנת 2005, הלכתי למוסך המורשה ורצו ממני 2000 ש''ח על הפאנל המקורי מכיוון שהכפתור שמוריד ומעלה טמפרטורות לא עובד, מישהו מכיר מקום במרכז (אזור ראשון והסביבה) שאני יכול לקנות ממנו חלק משומש??
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
אולי היא לא נמכרת באירופה , אבל מסתבר שאלינו היא כן הגיעה . בקרוב עוד הרבה תמונות ועוד תצפית ענקית שתשאיר אותכם המומים! בקרוב מאוד! בקרוב עוד תמונות...
הודעה אחרונה מאת מאור דוידי BORA,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- pooh-bear
- yd b-4
- benny62
- לב טוב
- arice
- ידית
- Pavlik
- zvigolden
- Shay Shd Dave
- אלעדית
- lanosforce