Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני, נביא זעם אני. זבינאמו הנביא, אלאק.

כשרשמתי את זה פה ב-2005 זכיתי לקצת קיטונות.

אז מה? טעות לעולם חוזרת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אין שום בעיה להתאים את גובה הקנס לעומק הכיס.

הקנס יחושב ביחס ישיר לשווי הרכב במחירון, דבר המעיד על יכולתו הכלכלית של בעל הרכב.

עם זאת, צריך עדיין להישמר קנס מינימום שכן אחרת נהגים במכוניות זולות עלולים "להרשות לעצמם" לנהוג בצורה מסוכנת.

דני G.

פורסם

ואם הרכב שכור או מושאל ?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
הקנס יחושב ביחס ישיר לשווי הרכב במחירון, דבר המעיד על יכולתו הכלכלית של בעל הרכב.

1. אנשים רבים נוהגים על רכבי ליסינג/שכירות, רכב חברה, רכב של חברים/משפחה וכיוב'. לכן אין אין היגיון לקנוס לפי שווי הרכב נשוא העבירה.

2. אין ממש דרך לדעת מהו עומק הכיס. האם השווי ברוטו או השווי נטו? האם זה כולל הכנסות צפויות? התחייבויות? אין לזה סוף! כל משפט תעבורה פשוט יהפוך לדיון של שנים עם דיונים מתמשכים, הוכחות, עדים ושלוש ערכאות (גם כך בתי המשפט עמוסים). אין ספק שאנשים יילחמו בשינים אם יקנסו במאות אלפי שקלים.

פורסם

שראיתי את הכותרת חשבתי שמדובר במשהו אחר וגאוני.

"דו"חות תנועה באירופה: מי שיש לו יותר - ישלם יותר "

חשבתי שלמי שיש יותר דוחות ישלם קנס גבוה יותר.

לא חושב שצריך לקנוס לפי המצב הכספי,יש לי חבל שלאבא שלו יש BMW חדשה והמצב כלכלי שלהם לא משהו,הוא עושה הכל בשביל להחזיק את הרכב כי הוא פשוט אוהב את זה.

פורסם

אני אספר לכם איך זה עובד באחת מהמדינות ההזויות באירופה - פינלנד (ביקרתי שם מספר פעמים בשנתיים האחרונות במסגרת העבודה, והסתובבתי לא מעט עם מקומיים).

קודם כל, המדינה באמת הזויה. חופש המידע הגיע למקומות שאתם לא יכולים להאמין. השוטר, על ידי שליחת SMS יכול לדעת למי הרכב שייך, ומה הכנסתו השנתית המדווחת (לפי רשויות המיסים). למעשה, כמעט כל אזרח יכול לדעת מי בעל הרכב בקלות, כי יש חופש מידע, כאמור. הם חושבים שככה אנשים מתנהגים יותר יפה בציבור.

את העניין הזה סיפרו לי כשנסענו בסיבוב כלשהו בכביש (ליד הקמפוס של נוקיה) וזה שנסעתי איתו סיפר לי שבסיבוב הזה, סמנכ"ל בנוקיה קיבל דו"ח של עשרות אלפי יורו בגלל שרכב על האופנוע שלו במהירות 75 במקום 50 (או משהו בסגנון הזה, תסלחו לי שאני לא זוכר את הפרטים). למרות שאני מניח שמדובר בהגזמה מבחינת הסכום, ככה זה עובד שם כבר כמה שנים.

בשורה התחתונה, כל אזרח מדווח לרשויות על הכנסותיו. החוכמה היא לדעת מתי ואיך להשתמש במידע הזה.

אסף.

• תוכן חדש...