Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשמלמדים נהיגה כדי לעבור טסט - מקבלים על הכביש ה-ר-ב-ה נהגים שאין להם מושג וימינם ומשמאלם [אבל יודעים לא לחנות 12 מטר מתחנת אוטובוס, למשל]

זה אומר שגם רוכבי הדו וגם ההולכים על ארבע לא נהנים ממנת משכל מוטורית גבוהה כל כך.

לשמחתך זה הסתיים בלא-כלום [יחסית] אבל לדאבונם של הרבה אחרים זה היה נגמר אחרת לגמרי.

אז מה קיבלנו?

מהירות הורגת

אם שותים לא נוהגים

אבל כשאתה כבר כן פיכח ועל הכביש - תעשה מה שאתה רוצה - הנה לך תרבות נהיגה ישראלית.

כדי לשנות צריך לחנך.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כשמלמדים נהיגה כדי לעבור טסט - מקבלים על הכביש ה-ר-ב-ה נהגים שאין להם מושג וימינם ומשמאלם [אבל יודעים לא לחנות 12 מטר מתחנת אוטובוס, למשל]

כמה שזה נכון:? (לצערי הרב).

Insane things comes from insanely people.

פורסם
jalaad:

אני לא חושב שלאותו נהג יש משהו נגד קטנועים או אופנועים.

זה בסדר, לא טענתי לרגע שיש.

גם ראיתי בעיניו את ההתנצלות הכנה.

זו רק החוסר תשומת לב, קלות הדעת שבה אנשים יכולים להרוג או לאשפז אנשים אחרים, היא מפריעה לי.

אופנוען

פורסם

Jalaad, העיקר שאתה בסדר.

ולמען הכנות - גם אני לא מחובבי הדו"ג (ואל תסקלו אותי על זה).

נמאסה עלי הטיפשות של לחתוך בכל מקום אפשרי.

חותכים בעמידה ברמזור, בנסיעה אורבנית, בנסיעה בינעירונית, דרך השוליים ודרך מעברי חצייה...

מילא מסכנים את עצמם (וישאו בתוצאות - פגיעה או הרג), אלא הם מסכנים את אלה שמסביבם ואני לא מוכן להיות הפוגע (או ההורג. חס וחלילה) בנהג דו"ג שכזה - בגלל חיתוך/קיצור/קפיצה מיותרת שהוא החליט לבצע.

קטנוע 125 סמ"ק נוסע לו בנתיב השמאלי באיילון צפון. מה עובר עליכם?!

אני לא אמור לצאת לעקיפה מהימין - הוא פשוט לא צריך להיות שם. חושב שהכביש של אבא שלו והוא שייך לו וכמובן שאף אחד לא יזיז אותו מהשמאל.

יש לכם את היכולת לחתוך ולקצר לעצמך את הפקקים - שיבושם לכם.

זה עדיין לא הופך אתכם לנבונים במיוחד או לחסיני פגיעות וכל חיתוך/קיצור שכזה יכול להיות קטלני במיוחד - הרי לא חסר נוהגים על 4 שאינם יודעים וערים למתרחש סביבם.

בכל נסיעותיי לגרמניה (ואירופה בכלל) עוד לא ראיתי התנהגות כזאת מצד נהגי הדו"ג.

מצד שני - שם כ-ו-ל-ם נוהגים הרבה יותר טוב, ערים ויודעים למתרחש סביבם ונוהגים בהתאם (עם כבוד הדדי).

הכתוב אינו מכוון כלפי המעורבים בת'רד, אלא באופן כללי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אין מה לעשות חביבי, מי שלא נסע על קטנוע\אופנוע מימיו לא ידע להתנהג היטב לידו בכביש.

אני בתור שליח לשעבר כשאני מבחין בקטנוע או אופנוע לידי אני נוהג בהתאמה אליו, לעומת זאת ישנם נהגים שאפילו לרכב לא שמים לב וחותכים כמו *ונות. ע"ע אוטובוס ששפשפתי עליו מראה כי חתך אותי כשעמדתי ברמזור אדום!, מילא לחתוך תוך כדי נסיעה כשאני עוד מסוגל לברוח, אבל בזמן עמידה לחתוך ועוד בחוצפה של לשפשף לי את המראה ואז לצאת ולהגיד לי איך אני נוסע(אני עמדתי כזכור באור אדום, עמדתי לעזאזל!).

בקצרה, הנהגים בארץ הם פשוט על הפרצוף.:|

ומקרה שקרה לי על קטנוע, נסעתי לי בכביש ראשי על 80(קימקו דיג'יי בירידה כבוד) פתאום חותכת אותי S80 בשיא החוצפה, ואין לי לאן לברוח, אז במזל ננעל אצלי הגלגל הקדמי ולא האחורי והצלחתי להתיצב. אם לא הייתי מצליח כנראה שהייתי נמרח על עמוד, אה לא בעצם בוודאות הייתי נמרח על עמוד.

לאחר כ200 מטרים היה רמזור אדום וכמובן שעצרתי ושאלתי אותו "מה אתה עיוור?" ומה הוא עונה לי? תנחשו מה היה התירוץ שלו? "חתכו אותי" אבל מה? משמאלו לא היה שום רכב. בדואי מ*דיין.

אני שוקל לעבוד לאופנוע כבד, אבל בארץ לא נראה לי שזה יקרה לצערי.

פורסם

בהמשך למה שאמר הבחור מעלי, אני באמת יכול להגיד שאחרי שהפכתי לנהג על דו"ג יש המון דברים ששינתי מבחינת הנהיגה על 4 גלגלים.

אני חייב לציין שאני מביט ה-ר-ב-ה יותר במראות, נותן מבט מקיף יותר שאני יוצא לעקיפה, לא עובר נתיב מבלי לתת מבט אפילו קטן כי אולי בדיוק השתחל שם מישהו, כשאני רואה דו"ג מתקדם אני נצמד לצד הרחוק ונותן לו לעבור יותר בבטחה ביני לבין הרכב שליידי, ברמזור אני משתדל לתת מרחק גם מהרכב משמאלי או מימני כדי שאם יגיע דו"ג הוא יוכל לעבור שם בצורה בטוחה.

המון דברים קטנים, ואין ספק שאמרתי לעצמי מספר פעמים , כשראיתי מישהו עושה טעות פאטאלית עם רכב "וואי גם אני הייתי עושה את אותו הדבר פעם, ואפילו לא חשבתי שזה לא תקין"

פורסם
כשאני רואה דו"ג מתקדם אני נצמד לצד הרחוק ונותן לו לעבור יותר בבטחה ביני לבין הרכב שליידי, ברמזור אני משתדל לתת מרחק גם מהרכב משמאלי או מימני כדי שאם יגיע דו"ג הוא יוכל לעבור שם בצורה בטוחה.

חבריקו, זה בדיוק מה שאני עושה!

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הכתוב אינו מכוון כלפי המעורבים בת'רד, אלא באופן כללי.

המעניין הוא כשהציבור מתייחס לדו"ג הוא מדבר בהכללה וכשמתייחס למכוניות הוא מדבר בפרט.

אופנוען

פורסם
Jalaad,

בכל נסיעותיי לגרמניה (ואירופה בכלל) עוד לא ראיתי התנהגות כזאת מצד נהגי הדו"ג.

אם הייתי חושב שנהגי הפחיות פה נוהגים כמו נהגי פחיות ארופיים הייתי רוכב כמו רוכבים ארופיים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

" לאופנוע הרבה יותר קל לבלום , פחות מאסה , מכלולים יותר איכותיי והרוכב לא מבודד בתוך קופסא עם סטריאו ומזגן . ברוב המקרים הרוכב יהיה ממוקם גבוה יותר מהנהג ברכב ולכן גם שדה הראיה שלו יהיה רחוק יותר והיקפי יותר"

"כשאני מהיר מהתנועה (פקק) ופועל נכון לך הנהיגה שלי תראה כמו השתוללות , אבל לי היא נראת כמו נהיגה מצילת חיים.

המשוואה פשוטה , אם אני עוקף , אני יוזם , אני יודע ב90% מי עכשיו מסכן אותי ומתרכז בלבדוק שהוא לא חותך אותי .

אם אני נוסע ככה שרכבים עוקפים אותי אני חייב להיות עסוק כל הזמן בלחפש איזה נהג ינסה להרוג אותי הפעם.

כשאני מפתיע אותך זה אולי קצת מעצבן אבל לא מסכן אותך, בדרך כלל עד שתגיב אני כבר יהיה כמה מטר קדימה אם לא רכב שלם קדימה.

כשאתה מפתיע אותי לרוב זה נגמר על הכביש ."

"+1 אומי. ברכיבה אני מסכים, רצוי להיות אקטיבי, עירני ויוזם."

טוב, לפי הדברים פה אני מבין שלאופנועים יש מין "חוש שישי", הבנה אבסולוטית של הכביש ושל המשתמשים בו, ובעקבות כך אני מסיר מעצמי כל אחריות לגבי הרוכב אופנוע שנוסע מאחורי\לידי\מלפני מכיוון שהוא מקביל לסופרמן וימנע מכל מצב מסוכן.

ועוד שאלה לי לכל נהגי הדו"ג - ברגע שהוצאתם רשיון בעצם "התחייבתם" לציית לחוקי התנועה והסדר בכביש, אז מה זו כל ההתייפיפות הזו, אסור לחתוך דרך השוליים, אסור לקצר דרך מעברי חצייה, אסור לרכב על מדרכות, אסור לעבור את קו העצירה בכל אדום, אז אל תחפו על כל העברות שלכם בכך שזו היא "נהיגה מצילת חיים", אתם מעדיפים לחסוך חצי שעה בפקק? שיבושם לכם, אך תנהגו על פי חוקי התנועה, לא מתאים לכם? גם לנו לא, תחזרו למכוניות או שאל תסעו בכלל.

אתם מציגים את כל העניין הזה כאילו על הכביש זה עניין של הישרדות יום-יומית, אף אחד לא הכריח אותכם לעלות על אופנוע, לא מתאים לכם לנהוג לפי חוקי התנועה על אופנוע? תעברו למכוניות, אף אחד לא מכריח אותכם להשאר על הדו"ג.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
" לאופנוע הרבה יותר קל לבלום , פחות מאסה , מכלולים יותר איכותיי והרוכב לא מבודד בתוך קופסא עם סטריאו ומזגן . ברוב המקרים הרוכב יהיה ממוקם גבוה יותר מהנהג ברכב ולכן גם שדה הראיה שלו יהיה רחוק יותר והיקפי יותר"

"כשאני מהיר מהתנועה (פקק) ופועל נכון לך הנהיגה שלי תראה כמו השתוללות , אבל לי היא נראת כמו נהיגה מצילת חיים.

המשוואה פשוטה , אם אני עוקף , אני יוזם , אני יודע ב90% מי עכשיו מסכן אותי ומתרכז בלבדוק שהוא לא חותך אותי .

אם אני נוסע ככה שרכבים עוקפים אותי אני חייב להיות עסוק כל הזמן בלחפש איזה נהג ינסה להרוג אותי הפעם.

כשאני מפתיע אותך זה אולי קצת מעצבן אבל לא מסכן אותך, בדרך כלל עד שתגיב אני כבר יהיה כמה מטר קדימה אם לא רכב שלם קדימה.

כשאתה מפתיע אותי לרוב זה נגמר על הכביש ."

"+1 אומי. ברכיבה אני מסכים, רצוי להיות אקטיבי, עירני ויוזם."

טוב, לפי הדברים פה אני מבין שלאופנועים יש מין "חוש שישי", הבנה אבסולוטית של הכביש ושל המשתמשים בו, ובעקבות כך אני מסיר מעצמי כל אחריות לגבי הרוכב אופנוע שנוסע מאחורי\לידי\מלפני מכיוון שהוא מקביל לסופרמן וימנע מכל מצב מסוכן.

קודם כל כן, רוב הרוכבים קוראים את הכביש טוב יותר מנהג ממוצא, חוק הג'ונגל. אל תסיר מעצמך אחריות, תאותת לפני פניה , ואל תיצמד לרוכב, סביר להניח ששתי פעולות אלו יורידו כמעט לאפס את הסיכוי שתתנגש ברוכב.

ועוד שאלה לי לכל נהגי הדו"ג - ברגע שהוצאתם רשיון בעצם "התחייבתם" לציית לחוקי התנועה והסדר בכביש, אז מה זו כל ההתייפיפות הזו, אסור לחתוך דרך השוליים, אסור לקצר דרך מעברי חצייה, אסור לרכב על מדרכות,תראה לי אחד שהצדיק את הפעולות הללו? אני רוכב בת"א ונדיר שאני רואה את זה קורה(בהחלט במגמת ירידה לדעתי) אל תכליל או שאני אתחיל להאשים אותך בכל עברות התנועה שנעשות ע"י פחיות כי גם אתה נוהג בפחית ... אסור לעבור את קו העצירה בכל אדום בהחלט דילמה האם לעמוד בנתיב ולחכות לכך שפעם ביום נהג רדום יזרוק אותך לכביש או לעמוד אחרי המעבר חציה אני בהחלט בוחר לעמוד אחרי מעבר החציה במקום שמאפשר זאת ואם לא אז לפניו , אז אל תחפו על כל העברות שלכם בכך שזו היא "נהיגה מצילת חיים", אתם מעדיפים לחסוך חצי שעה בפקק? שיבושם לכם, אך תנהגו על פי חוקי התנועה, לא מתאים לכם? גם לנו לא, תחזרו למכוניות או שאל תסעו בכלל.

בולשיט , אתה ממש לא רוצה שנחזור למכונית כי אתה ידוע שכל טוסטוס שעומד ברמזור מקדימה היה עוד רכב לפניך בפקק.

אתם מציגים את כל העניין הזה כאילו על הכביש זה עניין של הישרדות יום-יומית, אף אחד לא הכריח אותכם לעלות על אופנוע, לא מתאים לכם לנהוג לפי חוקי התנועה על אופנוע? תעברו למכוניות, אף אחד לא מכריח אותכם להשאר על הדו"ג.

כן הכביש הוא הישרדות יומיומית בגלל נהגים כמוך שבמקום להבין שזה כלי שונה ולתת לו לעבור אתה מרגיש פראייר שעוקפים אותך ומנסה לשמיץ קהילת רוכבים שלמה .

אגב משטרת ישראל בחרה שלא לאכוף את הנסיעה בשול ימני .

ולא לאכוף את העמידה אחרי הקו עצירה , כי גם הם מבינים שאין ברירה אחרת בכבישי ישראל .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

Charge , אתה שוכח דבר אחד מאד פשוט. זה שמישהו אחר עובר עבירה, לא נותן לך את הזכות לפגוע בו. לא נותן לך את הזכות לעבור נתיב מבלי להסתכל (שכן אם היית מסתכל כמו שצריך תאמין לי שהיית רואה אותו). לא נותן לך את הזכות לפנות או לעשות פרסה מבלי להסתכל. בקיצור - כל מה שאמרת, גם אם זה נכון, לא נותן לך רשיון להרוג. למען חוש ההתחסדות שהפגנת בהודעות שלך - כל אותן הפעולות מעוגנות גם בספר החוקים. תחשוב על זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

להיות אקטיבי פירושו לצפות מהלכים וגם לזרום בתנועה. דו"ג מטיבו וטבעו לא יעמוד בין רכבים אין זה הגיוני.

ומכאן גם האיזון הנכון (המפתיע) של המחוקק שלא אוכף את העקיפה על השול.

כאן המקום לציין שנסיעה בשול היא רק כשיש פקק ובמהירות סבירה

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

טעות ידידי.

החוק אוסר אכיפה מהשול הימני בכל מצב .

היתה הנחיה של מתנ"א לפני כמה שנים להתעלם מרוכבי דו"ג שנעים במהירות איטית בשול בזמן פקק , אך היא בוטלה .

כיום ישנה הנחיה חד משמעית לעצור כל כלי רכב שנע בשול הימני ולתת לו דו"ח .

רכיבה/נהיגה בשול השמאלי , דינה כדין חציית קו הפרדה רצוף .

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

• תוכן חדש...