Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שציינו כמה וכמה אנשים לפני, אנשים במדינה (וזה כולל כל אחד פה!), לא ממש יודעים לנהוג.

אז יש 1% מהנהגים בארץ שעשו נהיגה מתקדמת, כל השאר, לא ממש...

אני אמנם לא עשיתי נהיגה מתקדמת, אבל קיבלתי טיפים מאחד כזה שמעביר קורסים כאלו, מאז התחלתי לשים לב לכביש יותר ממה שהייתי שם לב עד עכשיו. כל החשיבה השתנתה לי.

אז זה המצב. הרבה מרוכבי הדו"ג עושים עבירות תנועה שמרגיזות את נהגי המכוניות, שבינינו, קצת מקנאים שעוקפים אותם והם לא יכולים לעשות כלום, ואז מתחילות השטויות על הכביש.

בעיה נוספת, היא יצר התחרות שיש לישראלי הממוצע. "למה שיעקפו אותי? אז מה אם הרכב שלי לא יציב כבר ב- 120 קמ"ש, אני בכל זאת אנסה לעקוף את הפורשה ב- 150 קמ"ש!" או "איך הפיאט הזו עקפה אותי?!?! אין מצב שאני נותן לו לחזור לנתיב הימני! אני חייב לעקוף אותו חזרה!!!"

שתי הבעיות האלו, גורמות לתאונות מטומטמות!

מה הבעיה לשים לב אם אתה בורח מנתיב?(סעו במהירות של 110 קמ"ש בכביש אחד ותראו את זה כל הזמן!)

מה הבעיה "להגיד" לנהג שבסביבתך מה אתה מתכוון לעשות? (וינקר? מי שמע על זה?)

מה הבעיה לוותר לרכב אחר שרוצה לעקוף אותך ולא לצאת אלא רק לאחר שהוא מסיים את העקיפה? (נו, שיחכה עד שאני אסיים את העקיפה שלי...)

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"מה הבעיה לשים לב אם אתה בורח מנתיב?(סעו במהירות של 110 קמ"ש בכביש אחד ותראו את זה כל הזמן!)

מה הבעיה "להגיד" לנהג שבסביבתך מה אתה מתכוון לעשות? (וינקר? מי שמע על זה?)

מה הבעיה לוותר לרכב אחר שרוצה לעקוף אותך ולא לצאת אלא רק לאחר שהוא מסיים את העקיפה? (נו, שיחכה עד שאני אסיים את העקיפה שלי...)"

למה מה, אתה פראייר של מישהו? חוץ מזה, אני בכלל לא מסוגל לאותת עם הוינקר, כי יד שמאל שלי נמצאת בשעה 12 על ההגה ויד ימין שלי נותנת קונטרה עם מושב הנוסע והמושב שלי בכלל בזוית של 140 מעלות

לפותח הטופיק, הייתי איתך עד הבכיינות על נהגי המכוניות העולזים ועל המכונות המגושמות, אני יודע שזה ידהים אותך אבל ההתנשאות של כמה מרוכבי הדו"ג פה גורמת לאנטגוניזם אצל אלו שלא אוהבים להרטב כשיורד גשם בדרך לעבודה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
כלומר החוק מתיר אכיפה ואוסר עקיפה מהשול.

אכן ,

שגיאת כתיב בלתי מכוונת .

אסור לעקוף , צריך לאכוף .

:oops:

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם
כן הכביש הוא הישרדות יומיומית בגלל נהגים כמוך שבמקום להבין שזה כלי שונה ולתת לו לעבור אתה מרגיש פראייר שעוקפים אותך ומנסה לשמיץ קהילת רוכבים שלמה .

אגב משטרת ישראל בחרה שלא לאכוף את הנסיעה בשול ימני .

ולא לאכוף את העמידה אחרי הקו עצירה , כי גם הם מבינים שאין ברירה אחרת בכבישי ישראל .

תודה רבה לך, אבל אל תדבר בשמי, אני ממש לא יתפוצץ אם הם יעברו למכוניות, וכן, גם אם הם יעמדו לפניי בפקק.

אני מעדיף שיעמוד עוד אוטו מלפניי בפקק מאשר דו"ג שיצמד לי לתחת ובגלל טעות שלו אני בטעות יטיס אותו ועוד יצא אשם.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

נסיעה בשוליים אסורה בהחלט גם לרכבים וגם לאופנועים (כן, גם בפקק).

יצא לכם לראות פעם רוכבי קטנועי משלוחים בת"א?

ואחרי זה שרואים רוכב דו"ג מרוח על הכביש, ישר הנהג אשם.

שלא נדבר על הקטנועי 50 סמ"ק, שמנסים בכל הכוח להדביק את הקצב של התנועה באיילון.

וה-T-MAX שמשתוללים כמו מטורפים, ממש טלית שכולה תכלת.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

לשניר וג'לאד וכל שאר ה"כמעט ונפגעים" על דו"גים:

קודם כל חבל על המאמץ שלכם בויכוחים עם "שונאי אופנועים" למיניהם. לא צליחו להסביר להם שום דבר. חבל על הבלאי של המקלדת.

העצה שלי - אם אתם רוצים להבטיח שתצליחו להגיע הביתה בשלום בתנאי הכביש בישראל - זה פשוט להניח הנחת יסוד שכל רכב שאתם עוקפים מתכוון בדיוק באותו רגע לחתוך שמאלה עליכם, ולתכן את מסלול הנסיעה, את מהירות הנסיעה ואת שמירת המרחק שלכם (לא רק מקדימה אלא גם מהצדדים ומאחורה) מתוך ידיעה שזה הולך לקרות.

וכמובן שזה נכון גם לכל מצב אחר בכביש - כל רכב שמתקדם לקראת תמרור עצור/תן זכות קדימה לא מתכוון לעצור. כל רכב שנמצא בחניה ונהג יושב בפנים עומד לצאת מהחניה בדיוק כשאתה עובר וכו' וכו'.

זה נקרא להיות פרנואיד, אבל ככה שורדים.

לקח לי 7 שנים של רכיבה עד שהגעתי לרמת תודעה כזאת, אבל אחרי שעברתי את הנקודה הזאת, לא היה לי יותר אף מקרה של "כמעט" על הכביש.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

השרשור הזה ואימבצילים כמו charge זה בדיוק הפרצוף העכשווי של קארזפורום. אם הייתה פה באמת קהילה או קבוצה של אנשים בעלי תרבות מוטורית, השנאה והרעל כלפי רוכבי דו"ג (שאגב לפחות 90% מהם הם גם נהגי מכוניות) פשוט לא היו קיימים.

כשמלמדים נהיגה כדי לעבור טסט - מקבלים על הכביש ה-ר-ב-ה נהגים שאין להם מושג וימינם ומשמאלם [אבל יודעים לא לחנות 12 מטר מתחנת אוטובוס, למשל]

זה אומר שגם רוכבי הדו וגם ההולכים על ארבע לא נהנים ממנת משכל מוטורית גבוהה כל כך.

לשמחתך זה הסתיים בלא-כלום [יחסית] אבל לדאבונם של הרבה אחרים זה היה נגמר אחרת לגמרי.

אז מה קיבלנו?

מהירות הורגת

אם שותים לא נוהגים

אבל כשאתה כבר כן פיכח ועל הכביש - תעשה מה שאתה רוצה - הנה לך תרבות נהיגה ישראלית.

כדי לשנות צריך לחנך.

כל מילה בסלע! הייתי שם את כל ההודעה הזו בחתימה אם היה מספיק מקום.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ההרכב הדמוגרפי של הפורום בסה"כ מייצג את המדינה. אולי ב-2002 זאת הייתה קהילה, כיום זה ערב רב של משתמשים מכל הקשת החברתית בישראל, ועוד כמה עשרות אנשים בעלי תשוקה לתחום, המהווים את הגרעין הקשה של CF.

לענין השרשור - אני זוכר היטב את אחד התחקירים שיצא לי לקרוא בעת שירותי בחיל האוויר, נדון שם מקרה של איש קבע שעבר צומת באור ירוק ונכנס בו נהג אחר שנסע באדום. בסוף התחקיר, תחת "מסקנות והמלצות" חתם אחד הקצינים הבכירים את הדו"ח במילים: "בכביש יש להיות ערני בכל עת ולחפש 'מי רוצה להרוג אותי עכשיו'" - ביטוי שאם היה לי משרד, הייתי ממסגר אותו ותולה על הקיר.

הנהיגה בארץ היא המשך טבעי של הטבע האנושי ו(חוסר) התרבות הנהוגה שם - הבריונות, חוסר ההתחשבות בזולת והערך העליון של "לא לצאת פראייר". במצב כזה, אין מי שילמד ואני בספק גם אם יש נכונות ללמוד מהי נהיגה או התנהגות נכונה.

פורסם
ההרכב הדמוגרפי של הפורום בסה"כ מייצג את המדינה. אולי ב-2002 זאת הייתה קהילה, כיום זה ערב רב של משתמשים מכל הקשת החברתית בישראל, ועוד כמה עשרות אנשים בעלי תשוקה לתחום, המהווים את הגרעין הקשה של CF.

אמרת יפה - ערב רב...

לענין השרשור - אני זוכר היטב את אחד התחקירים שיצא לי לקרוא בעת שירותי בחיל האוויר, נדון שם מקרה של איש קבע שעבר צומת באור ירוק ונכנס בו נהג אחר שנסע באדום. בסוף התחקיר, תחת "מסקנות והמלצות" חתם אחד הקצינים הבכירים את הדו"ח במילים: "בכביש יש להיות ערני בכל עת ולחפש 'מי רוצה להרוג אותי עכשיו'" - ביטוי שאם היה לי משרד, הייתי ממסגר אותו ותולה על הקיר.

אני רוכב על אופנוע ביום-יום והאיזון הוא שלמרות שאני יודע שאיש לא קם בבוקר והחליט להרוג אותי בדרך לעבודה, אני עדיין מחפש כל הזמן מי מנסה להרוג אותי. מבחינת רמת העירנות הנדרשת, אופנוען הוא כמו טייס קרב.

הנהיגה בארץ היא המשך טבעי של הטבע האנושי ו(חוסר) התרבות הנהוגה שם - הבריונות, חוסר ההתחשבות בזולת והערך העליון של "לא לצאת פראייר". במצב כזה, אין מי שילמד ואני בספק גם אם יש נכונות ללמוד מהי נהיגה או התנהגות נכונה.

אני לא מאמין שאני אומר את זה אבל הלוואי והנהיגה בארץ הייתה מייצגת המשך של ההתנהגות הברברית גם ככה של הישראלים. בכביש אנחנו גרועים יותר! ננעלים בקופסת הפח ושמים זין על העולם. מרגישים גיבורים.

תגובתי באדום.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
נסיעה בשוליים אסורה בהחלט גם לרכבים וגם לאופנועים (כן, גם בפקק).

יצא לכם לראות פעם רוכבי קטנועי משלוחים בת"א?

ואחרי זה שרואים רוכב דו"ג מרוח על הכביש, ישר הנהג אשם.

שלא נדבר על הקטנועי 50 סמ"ק, שמנסים בכל הכוח להדביק את הקצב של התנועה באיילון.

וה-T-MAX שמשתוללים כמו מטורפים, ממש טלית שכולה תכלת.

אני מאשים אותך בכל עברה של רכב ? למה אתה מאשים אותי בעברות או טיפשות של רוכב אחר ? אגב אני עם 50 סמ"ק ולא יורד לאיילון בחיים, זה פשוט חסר כל הגיון.

כאילו אופנוענים מתיחסים לאיתותים נו באמת ... :roll:

תתפלא , יש משפט ידוע שאומר שמי שלא מאותת אין לו אח אופנוען , אני מתפלל ליום שאנשים יתחילו לאותת , אני בחיים לא עוקף או עמד ליד רכב שמאותת ( אלא אם הוא הימני כבר 2 ק"מ ומאותת שמאלה וברור שהוא שכח את האיתות).

לשניר וג'לאד וכל שאר ה"כמעט ונפגעים" על דו"גים:

קודם כל חבל על המאמץ שלכם בויכוחים עם "שונאי אופנועים" למיניהם. לא צליחו להסביר להם שום דבר. חבל על הבלאי של המקלדת.

הכל מתקווה שאולי אולי למישהו אחד זה קצת יחלחל, אפילו אם הוא רק קורא סמוי של השירשור .

העצה שלי - אם אתם רוצים להבטיח שתצליחו להגיע הביתה בשלום בתנאי הכביש בישראל - זה פשוט להניח הנחת יסוד שכל רכב שאתם עוקפים מתכוון בדיוק באותו רגע לחתוך שמאלה עליכם, ולתכן את מסלול הנסיעה, את מהירות הנסיעה ואת שמירת המרחק שלכם (לא רק מקדימה אלא גם מהצדדים ומאחורה) מתוך ידיעה שזה הולך לקרות.

וכמובן שזה נכון גם לכל מצב אחר בכביש - כל רכב שמתקדם לקראת תמרור עצור/תן זכות קדימה לא מתכוון לעצור. כל רכב שנמצא בחניה ונהג יושב בפנים עומד לצאת מהחניה בדיוק כשאתה עובר וכו' וכו'.

במילים פשוטות: "דו"ג זכור : בכביש כולם מנסים להרוג אותך, נהגי מוניות עושים את זה בכוונה".

זה נקרא להיות פרנואיד, אבל ככה שורדים.

לקח לי 7 שנים של רכיבה עד שהגעתי לרמת תודעה כזאת, אבל אחרי שעברתי את הנקודה הזאת, לא היה לי יותר אף מקרה של "כמעט" על הכביש.

לגבי הדיון שנפתח על CF כקהילה, אני חדש יחסית רק מ2004 לא יודע מה היה פה ב2002 אבל כמו כל מקום מוביל הפורום גורר אחריו בליל משתמשים לאו דווקא על רמה, אני אוהב את הדיונים של הגרעין הקשה בעיקר בפורומים הקהילתיים ( אספנות ספורט וכו' ), אני מקווה ומאמין שפה ושם לא מעט ילדים גם לומדים משהו מהפורום והנהיגה שלהם מתבגרת .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בחיל האויר זו הגישה גם בשמים.

אני זוכר את מפקד טייסת הפייפרים כשהייתי בקורס טיס לפני 20 שנה מזכיר לנו שלמרות שיש נתיבי טיסה, גבהים מוגדרים, כיוון הקפה קבוע, פקח/בקר שמנחה, ערוצי קשר קבועים ושאר נוהלים, הנחת היסוד בשמים צריכה להיות שכל אחד מתכוון לחרוג מהנהלים האלה.

כל טייס מתכוון לחרוג מהנתיב, מהגובה ומהאזור שלו, הפקח יכניס אותי להקפה בכיוון ההפוך או יגיד לי להנמיך לתוך נתיב של תנועה נגדית, הטייס השני יהיה על הערוץ הלא נכון וכו' כו'.

רק אני מבטיח לעצמי שאני אחזור לבסיס בשלום.

טוב שגישה כזו תחלחל גם לכביש.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
השרשור הזה ואימבצילים כמו "charge" זה בדיוק הפרצוף העכשווי של קארזפורום. אם הייתה פה באמת קהילה או קבוצה של אנשים בעלי תרבות מוטורית, השנאה והרעל כלפי רוכבי דו"ג (שאגב לפחות 90% מהם הם גם נהגי מכוניות) פשוט לא היו קיימים.

כל מילה בסלע! הייתי שם את כל ההודעה הזו בחתימה אם היה מספיק מקום.

תגיד לי חתיכת חסר הבנה, מי אתה שתקרא לי אימבציל בכלל?

איפה בדיוק הראתי שנאה ורעל כלפי רוכבי הדו"ג?, אני רק הצבעתי על עובדות ותו לא.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
איפה בדיוק הראתי שנאה ורעל כלפי רוכבי הדו"ג?, אני רק הצבעתי על עובדות ותו לא.

הנה, בבקשה, מבחר ציטוטים:

ממש טלית שכולה תכלת, באמת, אתם האופנוענים - הטובים שבנהגים...

נמאס לי כבר לראות אותכם על הכביש, אף פעם לא מתאים לכם לסוע בנתיב, תמיד תחתכו דרך השוליים, והכי גרוע תדבקו למכוניות כאילו אין מחר, ואז שחותכים עלייכם יש לכם עוד טענות...

זהו, פרקתי את מה שהצטבר לי כבר יותר מדיי זמן על אופנוענים, תתפסו את עצמכם בידיים אם אתם רוצים שינהגו בכם כמו בכל נהג אחר.

תבין, אין לי משהו ספציפי נגדך, אבל פשוט נמאס לי לגמרי כבר מהנסיעה המטורפת שלכם האופנוענים.

הקטעים "היפים" מודגשים. עובדות לא ראיתי שם, רק האשמות מתלהמות. הרעל ואולי גם הקנאה שיוצאים מהדברים שלך פשוט מגעילים.

ותעבוד על שגיאות הכתיב, לפי הגיל שלך רוב הסיכויים שאתה עדיין בבית הספר, אולי זה עוד לא מאוחר...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא רעל ולא קנאה, בסה"כ ניסיתי לשנות את הפרספקטיבה של פותח השרשור שיבין מה עובר על נהגי המכוניות כשהם מעורבים בסיטואציות נהיגה עם אופנוענים.

ולאחר חיפוש מדוקדק לא מצאתי אף שגיאת כתיב בהודעותיי למעט אולי לסוע - לנסוע, ובכלל מה זאת ההצהרה המתנשאת והפלצנית הזאת שאולי עוד לא מאוחר?

• תוכן חדש...