Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוכב על הקטנוע שלי בדרכי לחבר היום בסביבות חמש וחצי בערב על לה-גרדיה לכיוון מערב (לכיוון תל-אביב).

יש שני נתיבים ואני בשמאלי מבין השניים ומימיני מיצובישי סופר לאנסר.

מגיעים לצומת אחת לפני יגאל אלון, מהירות הנסיעה בהחלט איטית, משהו כמו 35 קמ"ש אני מעריך.

לפתע נהג הרכב החליט שהוא רוצה שמאלה, אך כדרכם של נהגי מכוניות, שמאלה פונים דרך הקטנוע, לא ממתינים חלילה שיחלוף.

אז הוא פגע בי.

הסיט אותי שמאלה תוך כדי שניגחתי לו את המכונית ועשיתי לו שקע בכנף הקדמית שמאלית והפכתי לו את המראה עם המרפק.

הוא פגע בי והסיט אותי מדרכי שמאלה, כמובן ששיתפתי פעולה עם השמאלה מניסיון להימלט (אינסטינקט).

ואז תוך כדי ששנינו בולמים ואני אומר לעצמי (שיט שיט שיט אין לי סבלנות לשטויות האלה!!!) הגיעה פגיעה שניה.

ואז נעצרתי, לתדהמתי נשארתי על שני גלגלים ולא הושתחטי על הקרקע.

נשענתי על מכוניתו והסתקלתי לתוך חלונו, שלחתי יד והפעלתי לו את הוינקר שלו: "כל כך קשה לאותת? מילא אתה לא שם עלי אבל לפחות תן סימן, הנה יש לך וינקר שעובד" אמרתי לו מצוהר הקסדה אל חלונו הפתוח.

נשבר לי וינקר ימין בחזית, נכון לרגע זה, לא ראיתי נזק נוסף, השריטות עושות רושם שירדו בפוליש קל ולא יותר. בגוף לא נפגעתי, את המכה שהמרפק הוריד למראה ספג מגן המעיל.

עצרנו בצד, החלפנו פרטים, הוא התנצל מאוד ואני מאמין לו שהוא מתנצל בכנות.

לחצתי ידו ואמרתי שאין דבר, שאני סולח ואודיע לו רק בדבר הנזק לקטנוע.

אני מבין שעלי לומר תודה על כך שנחסך ממני בלאגן וסכנה אמיתית.

אבל אני שואל: עד מתי נהגי מכוניות יעלוזו?

עד מתי?

ועוד בהמשך:

בדרך הביתה על ז'בוטינסקי מכונית מהנתיב האמצעי שוב חתכה לשמאלי שלי מבלי לאותת.

נו לא יהיה לזה סוף?

יש וינקרים במכונות המגושמות האלו, למה הם לא בשימוש?

מאמין שלא יהיה סוף לתאונות הדרכים בישראל, באמת מאמין כך.

אופנוען

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממש טלית שכולה תכלת, באמת, אתם האופנוענים - הטובים שבנהגים.

יפה לראות אותך מצטדק פה על גבי הפורום, כמה נהגי "המכוניות המגושמות" פראיים, לא מאותתים, חותכים.

להזכיר לך שאתם האופנוענים גרועים פי כמה, שאני יתחיל? השוליים אצלכם הם הנתיבים המהירים הביתה, לזגזג בין מכוניות כאילו אין מחר זה בשגרה, אדום מלפנינו? שטויות, נחתוך דרך מעברי החציה, אין כניסה? אני קטנוע אני פשוט יסע על המדרכה כל הדרך ועוד ועוד ועוד.

נמאס לי כבר לראות אותכם על הכביש, אף פעם לא מתאים לכם לסוע בנתיב, תמיד תחתכו דרך השוליים, והכי גרוע תדבקו למכוניות כאילו אין מחר, ואז שחותכים עלייכם יש לכם עוד טענות.

ומזה הברבריות הזאת בזמן האחרון שלכם, עושים לכם משהו שנראה לכם לא במקום, באותו רגע מרפק או בעיטה לאוטו, מי אתה בכלל שתבעט לו במראה? תפנים דבר אחד, אף אחד מכם לא מתנהג כמו מישהו שמשתמש בדרך אז אל תצפה לכזה יחס מאחרים.

זהו, פרקתי את מה שהצטבר לי כבר יותר מדיי זמן על אופנוענים, תתפסו את עצמכם בידיים אם אתם רוצים שינהגו בכם כמו בכל נהג אחר.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
א: לא בעטתי לו במראה, הוא נכנס לי עם המראה במרפק.

ב: לא ציפיתי לתגובה אחרת.

תודה.

מי אתה לעזאזל שתכניס את המרפק שלך במראה שלו ? אתה רואה שהבנאדם חותך אותך , אתה רואה שהמראה אוטוטו תיכנס לך במרפק וברוב חוצפתך נותן למרפק שלך להכנס לו במראה ? :evil:

ברוך הבא למדינת הבבונים jalaad , ככה זה כאן היום .

בפעם הבעה שאתה יוצא לרכב ברחבי הג'ונגל הזה , זרוק איזה אשכול בננות מתחת לכסא , אין לדעת מתי תזדקק לו .

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

א) "תוך כדי שניגחתי לו את המכונית ועשיתי לו שקע בכנף הקדמית שמאלית והפכתי לו את המראה עם המרפק" - נשמע שאתה גרמת לו לנזק.

ב) הפעלת לו את הוינקר? מה בדיוק חשבת לעצמך? כי פשוט אם תדחוף לו את היד לאוטו ותתחיל לשחק לו שם, זה באמת מה שילמד אותו לנהוג.

תבין, אין לי משהו ספציפי נגדך, אבל פשוט נמאס לי לגמרי כבר מהנסיעה המטורפת שלכם האופנוענים.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
א) "תוך כדי שניגחתי לו את המכונית ועשיתי לו שקע בכנף הקדמית שמאלית והפכתי לו את המראה עם המרפק" - נשמע שאתה גרמת לו לנזק.

ב) הפעלת לו את הוינקר? מה בדיוק חשבת לעצמך? כי פשוט אם תדחוף לו את היד לאוטו ותתחיל לשחק לו שם, זה באמת מה שילמד אותו לנהוג.

תבין, אין לי משהו ספציפי נגדך, אבל פשוט נמאס לי לגמרי כבר מהנסיעה המטורפת שלכם האופנוענים.

אין לי כח להכנס איתך לויכוח .

רק נקודה קטנה .

רצוי שיהיה לך משהו ספציפי נגד אופנוענים , כי אחרת אתה נשמע כמו עוד נהג אחד שלא איכפת לו וולא מפריע לו לדרוס אופנוענים .

גם ככה המטורפים האלה ישלמו את המחיר.

בברכה

רוכב אופנוע שעקף , עוקף ויעקוף רכבים בתוך הנתיב שלהם משמאל ( כל עוד החוק מתיר לי )

There's no bike too sacred, too slow, too heavy, too ugly, too small or too big that can't be turned into something amazing

פורסם

משהו ספציפי?! האם לא רשמית מספיק? - להזכירך, "השוליים אצלכם הם הנתיבים המהירים הביתה, לזגזג בין מכוניות כאילו אין מחר זה בשגרה, אדום מלפנינו? שטויות, נחתוך דרך מעברי החציה, אין כניסה? אני קטנוע אני פשוט יסע על המדרכה כל הדרך ועוד ועוד ועוד.

נמאס לי כבר לראות אותכם על הכביש, אף פעם לא מתאים לכם לסוע בנתיב, תמיד תחתכו דרך השוליים, והכי גרוע תדבקו למכוניות כאילו אין מחר"

ובקשר לטענתך "רוכב אופנוע שעקף , עוקף ויעקוף רכבים בתוך הנתיב שלהם משמאל" - עצם העובדה שאתה נכנס בתור כלי רכב שני לאותו מסלול אינה חוקית מכיוון שהנתיק הוא מקום לכלי רכב אחד בלבד, כך שבכל מקרה הינך עובר על החוקים.

"כי אחרת אתה נשמע כמו עוד נהג אחד שלא איכפת לו וולא מפריע לו לדרוס אופנוענים" - ממש לא כך, דווקא בגלל שאני מבין את רמת הפגיעות שלכם, תמיד כשאני רואה אופנוע מאחורי בתוך העיר לדוגמא אני מאט באופן הדרגתי ולאורך זמן, מתוך הבנה שלו קשה יותר לבלום, כשאני רואה אופנוע משתלב אני כן אתנהג בהתאם ולא פשוט יעלה עליו ועוד.

וכן, אני מבין לליבו של כל אופנוען שמבין שהוא באמת רוכב בתוך ג'ונגל (מנסיון, יש לי רשיון לאופנוע ואחרי כמה נסיעות מטלטלות החלטתי שהחיים שלי יותר חשובים) ואין כל קשר בין ההתנהלות שלי עם אופנועים לגבי העובדה שרובכם המוחלט מצפצף על החוק ומתנהג כאילו הוא לא קיים בכלל.

פורסם
משהו ספציפי?! האם לא רשמית מספיק? - להזכירך, "השוליים אצלכם הם הנתיבים המהירים הביתה, לזגזג בין מכוניות כאילו אין מחר זה בשגרה, אדום מלפנינו? שטויות, נחתוך דרך מעברי החציה, אין כניסה? אני קטנוע אני פשוט יסע על המדרכה כל הדרך ועוד ועוד ועוד.

נמאס לי כבר לראות אותכם על הכביש, אף פעם לא מתאים לכם לסוע בנתיב, תמיד תחתכו דרך השוליים, והכי גרוע תדבקו למכוניות כאילו אין מחר"

באיזו זכות אתה מאשים אותי בעבירות כאלו או אחרות?

אתה מכיר אותי ? את הנהיגה שלי ?

למה אתה מכליל?

צא מזה ! או שתהיה ענייני או שתתעל את הכעסים שלך לספורט או מאסטורבציה . עוינות כוללנית נגד ציבור שלם וללא הצדקה ממשית לא תוביל אותך לשום מקום .

ובקשר לטענתך "רוכב אופנוע שעקף , עוקף ויעקוף רכבים בתוך הנתיב שלהם משמאל" - עצם העובדה שאתה נכנס בתור כלי רכב שני לאותו מסלול אינה חוקית מכיוון שהנתיק הוא מקום לכלי רכב אחד בלבד, כך שבכל מקרה הינך עובר על החוקים.

לך תבדוק בספר החוקים ותחזור עם תשובה .

חד משמעית מותר לרכב לעקוף רכב אחר בתוך אותו הנתיב.

יתרה מזאת תבדוק לכמה רכבים מותר להכנס באותו הנתיב עפ"י חוק? נכון , כמה שנכנס.

"כי אחרת אתה נשמע כמו עוד נהג אחד שלא איכפת לו וולא מפריע לו לדרוס אופנוענים" - ממש לא כך, דווקא בגלל שאני מבין את רמת הפגיעות שלכם, תמיד כשאני רואה אופנוע מאחורי בתוך העיר לדוגמא אני מאט באופן הדרגתי ולאורך זמן, מתוך הבנה שלו קשה יותר לבלום, כשאני רואה אופנוע משתלב אני כן אתנהג בהתאם ולא פשוט יעלה עליו ועוד.

א לאופנוע הרבה יותר קל לבלום , פחות מאסה , מכלולים יותר איכותיי והרוכב לא מבודד בתוך קופסא עם סטריאו ומזגן . ברוב המקרים הרוכב יהיה ממוקם גבוה יותר מהנהג ברכב ולכן גם שדה הראיה שלו יהיה רחוק יותר והיקפי יותר.

ב אם טעיתי במסקנתי , אני מתנצל , אתה לא רוצח אופנוענים פוטנציאלי , אתה סתם מסית .

וכן, אני מבין לליבו של כל אופנוען שמבין שהוא באמת רוכב בתוך ג'ונגל (מנסיון, יש לי רשיון לאופנוע ואחרי כמה נסיעות מטלטלות החלטתי שהחיים שלי יותר חשובים) ואין כל קשר בין ההתנהלות שלי עם אופנועים לגבי העובדה שרובכם המוחלט מצפצף על החוק ומתנהג כאילו הוא לא קיים בכלל.

יש לא מעט פסיכים , מסכים איתך . רק היום ראיתי איזה דביל יוצא ברמזור אדום עם הקטנוע שלו וטס לאנשהו . אבל יש גם מספיק נהגים כאלה . אתמול בלילה שעט עלי רכב נגד כוון התנועה בפרישמן .

זו עדיין לא סיבה להכריז כי כל נהגי המכוניות מטורפים וכו..

הגבתי לך באדום .

לפי דבריך בפסקה השלישית אני מבין גם למה זנחת את האופנוע, אתה פשוט לא יודע לרכב .

בטח למדת ממורה הנהיגה שלך. טעות נפוצה . רובינו נופלים שם .

באשר לצפצוף על החוק , קודם תבדוק מה החוק היבש אומר ואח"כ תכליל .

כל טוב

נ.ב בן כמה אתה ומה ותק ונסיון הנהיגה שלך?

פורסם

אולי בחוקי המדינה אני לא ממש מבין, אבל בחוקי הפורום כן - אל תצטט הודעה מעליך, היא שם, רואים אותה.

א) איזה תשובה פרנואידית, היכן בדיוק ראית שהאשמתי אותך?, רשמת לגבי דברים ספציפיים, אז נתתי לך אותם.

ב) אוקי, מקבל את זה, תעקוף כמה שבא לך.

ג) אין בעיה, מעכשיו אני אהיה קשוב לדבריך, ממש לא מעניין אותי אם זה אופנוע מאחוריי, אני אבלום איך שבא לי ומצידי שימרח לי על הוישר האחורי ושאני יצטרך לגרד אותו עם שפכטל כי הרי "לאופנוע הרבה יותר קל לבלום , פחות מאסה , מכלולים יותר איכותיי והרוכב לא מבודד בתוך קופסא עם סטריאו ומזגן . ברוב המקרים הרוכב יהיה ממוקם גבוה יותר מהנהג ברכב ולכן גם שדה הראיה שלו יהיה רחוק יותר והיקפי יותר." שכנעת אותי.

לחלק השני - אני לא מסית אף אחד, היכן ראית שדברי מסיתים? שאמרתי שאני מתנהג בהתאם כשיש אופנוע בסביבה? האם שידלתי משיהו לעשות עברה?

ד) אני מצטער להודיע לך, אבל ישנם הרבה יותר משוגעים על אופנועים מאשר על מכוניות, ואתה יודע זאת, הרי איזה אופנוע לא נוסע דרך השוליים גם אם הם ברוחב 40 ס"מ ויש גדר בטון בצד.

ה) מה פתאום? אני למדתי נהיגה ממורה נהיגה? השכן הגריאטרי שלי מקומה שביעית לימד אוית נהיגה. בטח שלמדתי אצל מורה נהיגה, הרי שם לומדים לא? ואני כן מסכים איתך שלא שם אתה מקבל את הידע לשלוט באופן מירבי על הכלי אבל שם מתחילים.

ועוד דבר, לעובדה שירדתי מאופנוע אין כל קשר לנסיון שלי ברכיבה, מספיק שתעמוד באדום, גם בצד כמו שאתם עושים, ואיזה ילד שלפני 10 דקות נגמר לו המלווה ולא מכיר את יכולות הבלימה של האוטו שלו יטיס אותך לצד השני של הצומת, זה, כמו עוד אינסוף תרחישים אחרים שבמידה הויו קורים במכוניות לא היה נזק, יכולים להרוג אותך, וזה לא שווה את כל הזמן שתחסוך בעולם.

פורסם

אני רוכב טייפון בת"א.

אני אסביר לך דבר מאוד פשוט.

כשאני מהיר מהתנועה (פקק) ופועל נכון לך הנהיגה שלי תראה כמו השתוללות , אבל לי היא נראת כמו נהיגה מצילת חיים.

המשוואה פשוטה , אם אני עוקף , אני יוזם , אני יודע ב90% מי עכשיו מסכן אותי ומתרכז בלבדוק שהוא לא חותך אותי .

אם אני נוסע ככה שרכבים עוקפים אותי אני חייב להיות עסוק כל הזמן בלחפש איזה נהג ינסה להרוג אותי הפעם.

כשאני מפתיע אותך זה אולי קצת מעצבן אבל לא מסכן אותך, בדרך כלל עד שתגיב אני כבר יהיה כמה מטר קדימה אם לא רכב שלם קדימה.

כשאתה מפתיע אותי לרוב זה נגמר על הכביש .

כי כשנהגי מכוניות מפתיעים רוכבים זה בדרך כלל כי הם בכלל לא ראו אותם או לא חיפשו אותם , כשאנחנו מפתיעים מכוניות זה בידיעה שהן שם ובמצבים שאולי נראים לנהג פחית קרובים אבל לא משאירים לכם אפשרות לפגוע .

כשאני מרכיב את חברה שלי אני נוסע הרבה יותר לאט מהסיבה הפשוטה שיותר קשה לטייפון לנסוע עם שני אנשים מבוגרים, רוב הכמעט תאונות שלי ( וגם היתהפכות אחת ) היו בהרכבה בגלל מכוניות שפשוט התעלמו מקיומי ( אני מדבר על נסיעה איטית בנתיב ימני).

*ברור שיש גם רוכבים שמגזימים, ואני לא מצדיק מעבר על מדרכות, מעברי חציה, טיסה של 50 קמ"ש בתוך פקק וכו', צריך לדעת את הגבול בין רכיבה נכונה לחוצפה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

+1 אומי. ברכיבה אני מסכים, רצוי להיות אקטיבי, עירני ויוזם.

תקפידו להתמגן (גם מגיני ברכיים).

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אני שמח שסה"כ לא נגרם לך יותר מידי נזק.

מתי זה יגמר? תסתכל על חלק מהתגובות פה, כנראה לעולם לא. איזה שליח משתולל ופתאום כל נהגי הדו"ג פושעים.

emotion of motion

פורסם

למה נשמע?

הוא חסם את דרכי אז התנגשתי בו, נו מה אתה מנסה להפוך יוצרות? :lol:

אני חושב שרק ניתן לבקש להפיק מהפוסט הזה עוד קצת צומת לב וקצת יותר שימוש במאותתים.

קצת התחשבות, בוקר טוב, הקפה טעים על הבוקר.

אופנוען

פורסם

jalaad:

אני לא חושב שלאותו נהג יש משהו נגד קטנועים או אופנועים. גם לcharge אין משהו נגד דו"גים (חרף נסיונו הרב של לא יותר מכמה חודשי נהיגה...). הם לא שמים באופן שוויוני לחלוטין על אף אחד מסביבם, אלא פשוט מפחדים יותר ממכוניות ומשאיות (בהתאמה) ונזהרים מהן יותר כי זה יגרום להם ליותר נזק, בעוד אם הם ייכנסו בדו"ג זה לא יהיה המצב.

אנשים צריכים להבין שברגע שהם מודעים לסביבתם תוך כדי נהיגה שום דבר לא יפתיע אותם, גם לא השליח הכי דפוק שיוכלו למצוא. זה אומר לכוון נכון את המראות, להשתמש בהן, ופשוט להיות אקטיבי ולחפש מוקדי סכנה ולתכנן את מסלול הנהיגה כמה צעדים קדימה. ליזום, לא להגיב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הנה הסיפור שלי מלפני שבוע - נראה מה יהיה לכם להגיד עכשיו על נהגי האופנועים הנלוזים

שלום לכולם,

משום מה יום ראשון הוא יום כזה, אז אני כמעט מעדיף להישאר בבית, אבל מיילא.

היום נסעתי לי מפ"ת בדרכי לכפר יונה, בדרך מעט לפני צומת דרור ישנה פניה ימינה לאחד המושבים (לא זוכר את שמו), בדרך אליו ישנו פקק גדול.

נסעתי על השוליים ברגוע (לא יותר מ 50-60 קמ"ש כי היה פניה ימינה, ושם אני בכל מקרה עוצר למקרה שמישהו פונה ימינה)

בשלב כלשהו, בערך 3-4 מכוניות לפני שמתחילה הפניה ימינה, יצא פתאום בפראות רכב מהטור והחל לסוע על השוליים, עשיתי לו אורות גבוהים מס' פעמים כדי שידע שאני "כאן" והמשכתי בנסיעה איטית מאחוריו, לאחר שנכנס לפניה, הרכב הדליק איתות ימינה, ומכאן הבנתי שהוא ... פונה ימינה. כשהחלה הפניה ימינה, חזרתי לטור הראשי (נתיב ימין) ונסעתי את הקטע הקטן הזה מאחורי אחד הרכבים (ח"ח לבחור שנתן לי להשתחל לפניו, חסכתי לו פיצוץ לכנף) - הגענו כבר כמעט לסוף הפניה, קו לבן רצוף החל כבר ממזמן, ופתאום אני מרגיש כאבים בברך, ומבין פתאום שמישהו נכנס בי, אני יורד על הבלמים מנסה לייצב את הקטנוע, בערך מצליח ויורד עם 2 הרגליים על הכביש, אבל הקטנוע יציב.

מסתכל איפה אני ומה קרה, ומתברר שכך:

אותו רכב שעקף את הטור מהשוליים, ואותת ימינה בתוך הפניה, החליט שהוא חוזר שמאלה, מבלי שהוא מאותת או שם לב שיש שם קטנוע, ונכנס בו על פס הפרדה רצוף.

לאחר הרבה צעקות של "תסתכל - אבל תסתכל איפה אתה עומד, אתה הרגע פגעת בי ואתה ואני עדיין עומדים על קו הפרדה רצוף מה נסגר איתך ?@!#$!@"

אחר כך עצרנו בצד, לקחתי פרטים, והוא כמובן בירך אותי ב"רפואה שלמה" (בחור חרדי) - וזאת אחרי שכשביקשתי ביטוח חובה הוא אמר "אין לי כזה, זה שייך לאלדן זה רכב מושכר, אתה צריך לדבר איתם"

למזלי אני לא אידיוט, אז אמרתי לו שלא יבלבל לי את האשכים ויתן מיד את הביטוח חובה לפני שאני מזמין ניידת.

קיבלתי את כל הפרטים והוא נסע.

• תוכן חדש...