רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 816 צפיות
שלום לכולם , יש לי פורד מונדאו 2004 אני פירקתי את הפנס הקדמי וצבעתי את הפלסטיק מבפנים (כמו שבתמונה). רציתי גם לעשות אותו דבר לפנס ערפל , אך אי אפשר לפרק את הפנס עצמו. (הוצאתי אותו) ביררתי והבנתי שאי אפשר לצבוע כי זה זכוכית וגם מדבקה לא תחזיק... יש לכם ראיונות מה אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת Maximus777, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כולם חוגגים. והקונה התמים משלם ביוקר. כל מגרש רכב נהיה "טרייד-אין סופר סנטר". עם עמדות מכירה ממוחשבות,אתר אינטרנט,סוכנים מעונבים,רחבה מצוחצחת ורכבים מבהיקים מנקיון. רק הקומבינות נשארו כמו פעם, ב"מגרש השדים" של הגשש. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3385721,00.html
הודעה אחרונה מאת natco, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ברשותי רנו קליאו 94 אוטומוט, עם בעיית גיר (הרכב נוסע) בלבד, שאר הרכיבים תקינים לגמרי. בנוסף ביצעתי החודש טסט לרכב ויישרתי קו. איני יכולה להרשות לעצמי להמשיך לתחזק את הרכב ולכן נאלצת למכור אותו (לפירוק או ביד 2). מה עדיף? והאם אני מקבלת איזשהו החזר על הטסט במידה ואני מורידה אותו מהכביש? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת fa_maya, -
מכירת רכב עומד
מאת zebra-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, ברשותי רנו קליאו מודל 95, שעקב רכישת רכב נוסף לפני כשנתיים, לא חידשתי לו טסט והפקדתי את הרשיון במשרד הרישוי. (אבל לא הורדתי אותו מהכביש) בקיצור פשוט העמדתי את האוטו בחניה במשך כשנתיים ומתוך עצלות לא מכרתי אותו. אם החלטתי כרגע שאני רוצה למכור אותו. מה הן האפשרויות שלי ? איך אני עושה את זה הכי קצר ? תודה
הודעה אחרונה מאת zebra, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 979 צפיות
שלום וערב טוב ברשותי דייהטסו שרייד קלאסיק 1997 ידנית 1.5 ברכב שלי לא קיימת מראה אמצעית עם אפשרות למצב נגד סינוור. היום אני מגלה במכללה שרייד קלאסיק עם צורת הגה שונה מעט ועם מראה אמצעית נגד סינוור! חוץ מההבדל הזה לא ראיתי הבדלים לא חיצונית ולא פנימי. שאלתי היא האם ישנם הבדלים נוספים בין הדגמים? ולמה החליטו בדייהטסו לחסוך דוקא בפרט הזה?? אני מרגיש מקופח תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת carbonfiber, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 934 צפיות
בעקבות ויכוח סוער: אם הרכב שלי לוקח 1-10 בדלק, אבל אני נוסע במסלול הלוך-חזור כך שחצי מהדרך עלייה וחצי ירידה, (ז"א שהרכב צורך יותר מ1-10 בעלייה אבל פחות בירידה). האם הרכב עדיין ייקח 1-10? במילים אחרות: האם רכב שמתאמץ בעלייה ושורף עקב כך יותר דלק, באותה מידה יצרוך פחות דלק בירידה ברמה פרופורציונאלית לעלייה כך שההוצאות יתאזנו וצריכת הדלק הכוללת תהיה כמו במישור?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
הבנתי שאגרת הרישוי לרכב דיזל יישרה קו עם ריכבי הבנזין פחות או יותר. הייתי מעוניין לדעת על כמה עומדת כיום אגרת רישוי שנתית (מחיר טסט) לרנו קנגו דיזל כמובן מנוע 1.9? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 783 צפיות
בס"ד היי.. אני מחפש גלאי רדאר שיודיע כשיש רכב משטרה בסביבה שמותקן במשטרה הדבר הזה שמודד מהירות. מה אני צריך לחפש? גלאי רדאר שקולט לייזר? גלאי שקולט מולטינובה ? מצלמות מהירות מופיעות לי ב GPS.. בכל מקרה אני לא טייס, פשוט לפעמים (מנסיון) יש שוטרים שעוצרים על שטויות וטוב אם אני ידע לפני תודה מראש
הודעה אחרונה מאת elan22, -
מדובר ב5 דלתות DSG שזה משקף עליה של 15 אלף ש"ח מוזר קצת העליה לא??? דרך אגב אספקה במאי
הודעה אחרונה מאת rubycoupe, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמובן שעדיף דיבורית. אבל איזו הכי טובה? האם שווה להתפשר על אוזנייה BT? נהיגה נחה עם אוזנייה? תודה
הודעה אחרונה מאת misterb, -
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בניגוד לדעה הרווחת והתחושות של כולנו, לפי הכתבה ישראל הפכה ב-2009 למדינה עם מספר ההרוגים הנמוך ביותר לנפש בעולם המפותח. נשמע די מדהים ומפתיע. הכותב מייחס זאת לאיכותו של הנהג הישראלי (???). לדעתי, אולי ניתן לייחס את זה בין היתר לרמת המינוע הנמוכה בישראל (כמות כלי רכב לנפש), או שמא העובדה שיש יותר אנשים על פחות מכוניות אמורה דווקא להעלות את כמות הנפגעים? איני יודע. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3828373,00.html
הודעה אחרונה מאת soli, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחר המתנה ממושכת של חודש (שבמהלכה כנראה כל בעל הנחת-סלב ברדיוס 500 ק"מ ענד לצווארו תעודת "כתב-רכב" ורץ להתחרע על ה-GTI) קיבלתי סופסוף גם אני סיבוב. לקחתי את ה-GTI לסיבוב לא ארוך מדי, רבע שעה של גלגול בפקקים, עוד כרבע שעה באיילון ועוד רבע שעה על הכביש הכי דומה למסלול באזור המרכז - ואין צורך לפרט... אפשר לגשת ישר לשורה התחתונה - לאחר לא מעט אכזבות בשנים האחרונות, לא מעט מהן מתוצרת קונצרן VW על מותגיו השונים, מצאתי מכונית שפשוט תענוג לנהוג עליה - אולי לא מושלמת אבל בהחלט לא מאכזבת. קודם כל, החיבור הוא מיידי - ההגה מצויין, המושבים טובים, תנוחת נהיגה ניתנת להתאמה מהירה וטובה, והכל יושב בידיים כמו שצריך. ברגע שמגיעים לאיילון אפשר להנות מהמנוע - בועט היטב, בעל צ…
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם, אתמול בלילה נסעתי במהירות גבוהה על כביש 1 (147 קמ"ש, 142 לאחר הפחתה). שללו לי את הרשיון עד ליום ראשון, כאשר אני אמור להגיע בראשון לקצין שיבחן אם להחזיר לי אותו עד למשפט או לא. אין לי היסטוריה של עבירות תנועה (למעט עבירה קטנה עם קטנוע לפני כמה חודשים). לפי הנסיון וההבנה שלכם, מה הסיכוי שאני אקבל את הרשיון בחזרה. מה צפוי להיות העונש שלי? אשמח לדעות כנות ולהמלצות.
הודעה אחרונה מאת locus, -
- 17 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפי דעתכם העונש שהנהג קיבל מוצדק, או שהנהג לא צריך להישפט על הרג העובר? http://news.walla.co.il/?w=/10/1629796
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 792 צפיות
שלום ב 15-12-09 נשלל רישיון נהיגה(של חבר)למשך 30יום. השאלה היא מתי הוא יכול לגשת למשטרה כדי לקחת את הרישיון חזרה? ב 15-01-10 או ב 13-01-10 ? אם סופרים 30 יום מ 15-12-09 אז יוצא 13-01-10.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 594 צפיות
שלום! שמתי לב שבמזדה לאנטיס 2001 שלי, שהיא תת דגם LX יש כיתוב נוסף מתחת לLX במדבקת יצרן שמודבקת על הפח איפה שהדלת נסגרת, כתוב שם special edition, כאמור בצמוד לLX. מה זה אומר (לא הפרוש המילוני כמובן)? האם כל הלאנטיסים הגיעו כ"גרסאות מיוחדות"? אני אשמח לשמוע פרטים על העניין. תודה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ירדתי בלילה לרכב וגליתי שמישהו גנב (או בלשון נקיה ,סחב,פילח,הרים) לי את המכסה פלסטיק שיושב במקום מנורות ערפל בצד של הנוסע ליד הנהג (שמאל). היכן ניתן להשיג כזה פלסטיק בצבע שחור? לא מיתכוון לקנות בשלב הזה מנורות ערפל. תודה.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מישהו שמע עליהם ביקורת כלשהי? או התקין אצלם מערכת?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
אוי חברים חברים, מה יהיה עם השוטרים במדינה שלנו???? היום עצר אותי שוטר בטענה ששונה מרכב הרכב האגזוז והספויילר של הרכב (לטענתו) לא מקוריים ובכך מפרים את תקנה 5807 של משרד התעבורה. לעזאזל! מי לא מכיר את הצורה והצליל של הרכב?? מה יש עדיין אנשים בארץ שלא יודעים מה זה אימפרזה טורבו?? הרי זו מכונית פולחן שהפכה לאגדה בעודנה חיה! אפילו כשסבי היקר בן ה-80 שומע את קול הגרגור של האימפרזה טורבו מתנפחת לה בליטונת למטה. אנחנו גברים, זה בגנים שלנו, צלילי הבוכנות שנפרסות לצדדים במנוע הבוקסר, לדעתי, שווי ערך לגניחה של אסייתית בחדר עם הד. הערה: *עכשיו לפני שאנחנו ממשיכים, ראוי לציין שהספויילר אכן חוקי ומקורי והאגזוז אכן עבר טסט בשבוע שעבר ללא שום בעיה (אפ…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מה העונש על נהיגה ללא רשיון רכב מתחת לחצי שנה ראיתי מלא סברות והבנתי ששינו את החוקים בגלל זה אני שואל שוב למרות שיש פה בפורום מענה על זה! אשמח לדעת כי אני רוצה לנהוג היום באוטו שלי ולדעת אם זה שווה. יש לי בנוסף תיק שמתנהל על נהיגה בשכרות אז עוד הזמנה לדין לא תתאים לי אהה ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 181 תגובות
- 32.7 אלף צפיות
הי כולם.. TSPORT כבר אין לי.. אבל אחרי הטריוס החדש שלא התחברתי אליו.. החלפתי לסוויפט החדשה.. לפני 3 ימים בערך, היונים אצלנו בגינה החליטו לחר*** על האוטו.. או קי קורה.. כששטפתי אותו היום ביום שישי, גיליתי שהצבע התקלף בכמה מקומות (כמו שאתם רואים בתמונות)I על המכסה מנוע במספר מקומות ועל הגג כנ"ל. כמו שאמרתי, הרכב בן 7 חודשים, לפי דעתי צבע של רכב אמור לעמוד בפני חרא של יונים, רוצה לדעת את דעתכם לפני שאני פונה ליבואן.. תודה
הודעה אחרונה מאת idandavid, -
-
- 1 תגובות
- 794 צפיות
היי חברים . התחדשתי בבלנו 98 . אני מעוניין לשנות את המראה המשעמם שלה . אך אני לא מוצא שום מוצר לרכב. רציתי לרכוש ניקלים חיצוני,(ניקלים עם איתות למראות.ידיות ניקל.פנים ניקלים. ) לא מצאתי שום מוצרים לרכב באינטרנט. גם לא ב EBAY. אשמח אם משהו יוכל לעזור בנידון . ואם יש לכם עוד הצעות אשמח לקבל בברכה . תודה רבה נתי.א
הודעה אחרונה מאת natio2, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם הפוליש והווקס של טרטל הם איכותיים וראויים לשימוש? האוטו הוא אלפא 166 בת 10 שלא עברה בחיים ווקס ופוליש. כיצד למרוח אותם? אם למישהו יש ניסיון עם טרטל שיכתוב את דעתו.
הודעה אחרונה מאת B///MW, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום לכולם. אמיר ( BMW) ואני מעוניינים לארגן מפגש של נהגי \ בעלי \ חובבי טויוטה, היפנית מס' 1 בעולם. עובדה. למפגש מוזמנים כל בעלי הטויוטות בארץ, יאריס, ראנקס, אוריס, קורולה, פריוס, קארינה, אוונסיס, סטארלט, קאמרי, MR2, סליקה, סופרה, פריוויה, סולרה, היילקס, לנד-קרוזר, FJ קרוזר, ראב 4, סקוייה, פוראנר, הייאס, בעלי דגמים בייבוא אישי ואפילו בעלי מיניבוס קואסטר מוזמנים להגיע לאירוע המפגש יתקיים ביום שישי, 8.1.2010 החל מהשעה 13:00 בחנייה שמאחורי אצטדיון ר"ג מול הבאולינג (מפה מצורפת). במקרה של מזג אוויר סוער האירוע יתקיים במועד אחר. מומלץ להביא לאירוע כל חומר טכני שיש ברשותכם כדוגמת Service Manuals או ספרי היינס וכו' שיכולים לעזור לאנשים עם …
הודעה אחרונה מאת iziba_sto, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שאלה טיפשית קצת: למישהו יש מושג היכן ניתן לקנות שקיות ניילון ש"מתלבשות" על החלק העליון של המושב הקדמי? תודה!
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אנחנו סתם בוכים פה על הדוחות תנוע, רק שהשופטים לא יקבלו עוד רעיונות. תראו את הלינק : http://news.walla.co.il/?w=/2/1629909
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 697 צפיות
שלום, יש לי רכב ללא טסט וללא ביטוח ואני רוצה להעבירו טסט ולמכור וכדי לעבור טסט חייבים ביטוח חובה לרכב, וכבר אין לרכב ביטוח חובה ורציתי לשאול אם אפשרי לעשות ביטוח חובה ליומיים?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיבלנו אתמול הונדה אקורד חדשה מהחברה בצבע שחור (דגם אלגנס). וכבר היום נהג\ת נחמדים הספיקו לדפוק לנו את הכנף השמאלית מקדימה. ירד קצת צבע, והפח התעקם טיפה פנימה. דיכאון רציני כמובן שלא השאירו שום פרטים. מה הכי מומלץ לעשות עכשיו? תיקון פחחות וצבע יעזור פה?
הודעה אחרונה מאת atikot, -
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו אולי מכיר פירוקיות רכב בין אזור נתניה לאזור תל אביב? תודה
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- 3 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
רציתי לדעת האם אורות חניה בצבע כחול (לדים) חוקי או לא חוקי? ומה לגבי האור שבתוך האוטו שנדלק כשהדלת נפתחת, אם להחליף אותו במנורת לדים כחולה/אדומה זה חוקי? ואם אחד מהשניים זה לא חוקי, מה ההשלכות? כאילו מה קורה במידה ושוטר תופס אותי עם זה? תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת MoonKnight,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- pooh-bear
- yd b-4
- benny62
- לב טוב
- arice
- ידית
- Pavlik
- zvigolden
- Shay Shd Dave
- אלעדית
- lanosforce