רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קיבלתי לפני כמה ימים דוח כשחניתי במקום שבו יש תמרור של אין עצירה..המקום הוא ליד הבית שלי תמיד אני חונה שם ואף פעם לא ראיתי שם תמרור(כנראה חדש) בכל מקרה יש לי רכב מסוג מיצטובישי ובדוח שקיבלתי מס' הרכב שמצויין הוא נכון אבל ביצרן רשום מאזדה!!! לפי מה שהבנתי טעות בדוח זה עילה לביטול הדוח.. האם זה נכון ואם כן מה הצעדים שעליי לעשות כדי לבטל אותו?
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 778 צפיות
אוקיי אז ככה, התחלתי מן פרויקט שיפוץ על הרכב שלי,הוא די ישן (94) אבל החלטתי שאני מאוהב בו מידי ,ואני לא מוכן למכור. האוטו אמור לצאת שבוע הבא מפחחות\צבע,ואני עובר לחלק הקוסמטי פנימי. הדילמה כזאת, 1.לקנות סט של RECARO הכולל מושבים קדמיים + ספסל אחורי במצב חדש ב2000ש''ח. 2. להשקיע בריפוד חדש. אשמח לשמוע דעות ועם אפשר נימוקים.
הודעה אחרונה מאת VW Vento 1994, -
-
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום וערב טוב לכל חברי הפורום. אני בן 18 מה שאומר שאני נהג חדש,יש לי רישיון קרוב לשנה ועדיין לא עשיתי תאונה/דפקתי את האוטו,נוהג ממש בזהירות,בהתאם לתנאי הדרך אבל לא נוסע כמו סבתא. אני מגדיר את העצמי כנהג טוב וחסר ניסיון,היסודות עליהם אני בונה את הנהיגה שלי הם מצוינות ואמרו לי את זה הרבה נהגים וותיקים שנסעו איתי. בתחילת השבוע יצאתי מחנייה,לא הייתי בטוח אם אני עובר או לא,הייתי אחרי יום ממש מתיש והייתי מת כבר להגיע לבית,נסעתי נסיעה ממש ממש איטית אולי 1 קמ"ש,לבדוק אם אני עובר ואז פתאום אני שומע את רעש כזה[מוזר,עד עכשיו לא ידעתי איך זה נשמע],ירדתי מהאוטו וראיתי שדפקתי את האוטו שמלפניי[מאזדה 3 חדשה],עשיתי בדיקת נזקים וראיתי שלא קרה לשנינו כלום,אפילו לא שריטה,מה שכן ק…
הודעה אחרונה מאת fanman, -
אמינות גרמנית (; 1 2
מאת Charge-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ללא ספק אחד הסרטונים היותר הזויים שראיתי, סתם רציתי לשתף. http://www.youtube.com/watch?v=jsiR6B9jb94 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Ave, -
-
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היי, מה קורה, עבר זמן מה ויש לי שאלה: ברשותי ינשופון לבדיקת אחוז אלכוהול בדם, עכשיו אם אני הולך למקום בילוי, שותה כוסית-שניים של וויסקי (אני לא שותה הרבה), ואחרי 3-4 שעות רוצה לעלות על ההגה, האם בדיקה עם הינשופון (שעלותו כ80 ש"ח) תהיה אמינה מספיק? והאם זה נכון שאם אני נתפס נוהגג תחת השפעה גבוהה מהמותר (0.025%) ייפתח לי תיק פלילי ולא אוכל להיכנס לארה"ב? אפשר להתחמק מזה בעזרת עו"ד טוב? כי זה נשמע לי ממש הזוי...
הודעה אחרונה מאת אביחי א., -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש ברשותי פולקסוואגן פולו 2001 עם 65000 ק"מ במצב מצויין, הרכב הורד מהכביש ב 2006 בשל תאונה, לאחר ההורדה מהכביש תוקן הרכב באופן מושלם וכיום הוא במצב מצויין, האם יש דרך להחזיר אותו לכביש?
הודעה אחרונה מאת francis_r, -
- 0 תגובות
- 649 צפיות
ערב טוב. האם לדודג' קליבר יש מקום מאחורה לכ-4 מזוודות? (לא מזוודות ג'יימס בונד אלי מזוודות טיולים גדולות כאלו). אשמח לתשובה, ומצטער אם זה הפורום הלא נכון.
הודעה אחרונה מאת MaDdogG, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברה! מישהו יודע אם יש צפי להגעת המנועים החדשים של הסיטרואן C5 החדשה לארץ? ומישהו יודע איך הביצועים יהיו? אריאל
הודעה אחרונה מאת ariel-ro, -
- 0 תגובות
- 904 צפיות
היי, קניתי פנסיי אנג'ל אייז מEBAY במזל טוב. בדקתי באתר המכס והבנתי שיכולים לקחת לי מכס של עד 46% (חלקי חילוף למכונית) אך קראתי במדור אחר באתר שלא משלמים מכס או משלמים פחות אם המחיר הכולל לא עולה על 1000$. (הפנסים כולל המשלוח עלו 350$) קצת התבלבלתי, ורציתי לדעם האם מישהו בעל נסיון יכול להבהיר לי את העניינים. המשלוח נעשה דרך USPS Priority Mail InternationaL (הבנתי שזה משנה, באופן מסויים). מה הסיכויים שאני ישלם מכס? במידה ואני יצטרך לשלם, עד כמה זה יגיע? 46% או פחות? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת johnny12, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני סטודנט שנה 4 לקרימינולוגיה ועליי להגיש עבודה טרום סימנריונית בנושא שחיתות. עקב כך שאני עובד באוויס מזה שנה וחצי,אני מעוניין לעשות את העבודה כחקר על יצחק לוי והמחירון שלו עקב חשד לשחיתות. אני רוצה להביא בעבודתי מספר דגמים מסויימים שמחירם יורד בכל חודש בעקביות אבל על כך שאני צריך לנתח את המחירון של יצחק לוי לפחות ב24 חודשים האחרונים. מישהו יודע כיצד ניתן להשיג את המידע הנ"ל ברשת? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
עד אתמול בערב אף פעם לא ניסיתי לנסוע על אוטו עם מנוע בנזין, נסעתי רק על דיזל. בתחילת הנסיעה בדיזל אני רגיל לשחרר קלאץ' לבערך חצי עד שלושתרבע, שהאוטו יזוז איזה 5 מטר ואז נותן גז ומעביר הלאה.. ניסיתי ליישם אותו דבר במנוע בנזין כשניסיתי אתמול והמנוע נכבה. רק אחרי שנתתי גז בתחילת הנסיעה (תוך כדי שחרור הקלאץ') האוטו זז והמנוע לא כבה. עכשיו השאלה שלי היא: כל מנועי הבנזין הם כאלה? שאם משחררים טיפה יותר מדי קלאץ' האוטו נכבה וחייבים לתת גז תוך כדי שחרור הקלאץ'? אולי זה בעיה באוטו הספציפי? תודה לכל העוזרים (:
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם! השאלה שלי היא: האם אפשר לעשות העברת בעלות למישהו שהוא ללא רישיון?
הודעה אחרונה מאת volvo s90, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
במוו מוציאה לעיתונות הודעה על מתיחת פנים של הרכב הכי חשוב שלה. סדרה 3 הנוכחית יצאה לאוויר העולם בשנת 2006 ובעולם המוטורי שלנו, שלוש שנים בדר"כ מסמנות שהגיע הזמן לקצת בוטוקס. במוו משדרגים את המראה של הקופה והקבריו בעזרת פנסים שונים מלפנים ומאחור, מראות שונות,גריל קצת שונה, קו שונה ב"כתפיים של הרכב" שלי באופן אישי מזכיר את סדרה 6 הישנה והמדהימה. אני קצת אמביוולנטי לגבי התוצאה הסופית, אני חושב שדגמי הקופה של ה-3 האחרונה היו יפיפיים ונכונים, מאיך שזה נראה בתמונות, במוו הצליחו לקלקל קצת. בנוסף לשינויים קוסמטים במוו מציגה מנוע חדש ל 335 עם שם הקוד N55, 6 צילינדרים בטור המוגדשים בעזרת שני מגדשי טורבו שיפיקו , בסופו של יום בדיוק את אותו הספק כמו המנוע הישן רק בצורה חסכוני…
הודעה אחרונה מאת Isibane, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, זה היה ביום שישי האחרון. 1. ראיתי נהג שנוסע במעגל תנועה נגד כיוון הנסיעה. כלומר בכניסה למעגל הוא מיד נסע שמאלה . מעניין מה מרגיש נהג שנכנס למעגל תנוע ופתאום רואה מישהו בא מכיוון הנגדי ? 2. הייתי בתחנת דלק ושילמתי על התדלוק. ואז אני מריח משהו שבהתחלה אפילו לא קלטתי מה זה הריח הזה. אני מסובב את הראש ורואה מישהו נכנס עם סיגריה דלוקה. אני יודע שיש דברים יותר מפחידים על הכביש. אבל אני פשוט לא תופס את זה. יכול להיות שזה רק בבאר-שבע ?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 0 תגובות
- 734 צפיות
אני צריך להחליף גיר ברכב,והייתי מעוניין לבדוק מחירים לפני כן,אז חשבתי אולי יש אתר,בסגנון יד שניה או אתר שאני יכל לקבל הצעות מחיר.. תודה!
הודעה אחרונה מאת subwoffer, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם. כל הדברים היקרים נפלו עלינו. אני אסביר: ממה שהבנתי ישנו חוק האומר שאם אין לבנאדם ביטוח למשך שנתיים-שלוש הביטוח שלו עולה בסכום די מכובד. אפשר להגיד שזה הרכב הראשון שלנו ולא היה שום רכב אחר לפניו כך, שזה הפעם הראשונה שאנחנו רושמים את הביטוח עלינו. + אני נהג חדש ונהג צעיר (בן 18). אמרו לי שאפשר לעשות קומבינה קטנה בעניין: לעשות את הביטוח על אדם אחר (שיש לו וותק של שלוש שנים ומעלה [עדיף מן הסתם ללא תאונות]) ואת המשפחה שלי להוסיף כנהגים משניים (או משהו בסגנון). כך בגלל שהביטוח עליו לא תהיה את השטות שמייקרת את הביטוח. כך או כך עם הקומבינה הזאת המחיר הסופי הוא 11 אלף: מקיף+נהג חדש+נהג צעיר+ביטוח חובה מישהו פעם נתקל בבעיה כזו? אשמח לשמ…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
הפרסומת החדשה של רנו 1 2 3 4 11
מאת danielobreja-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 151 תגובות
- 15.4 אלף צפיות
יש את הפרסומת הזאת של רנו שהיא לא רואה מוסך עכשיו ברגע שראיתי אתזה ישר חשבתי לעצמי שבעקבות זה אנשים לא יטפלו ברכבים שלהם ובעצם הם פשוט יהפכו לגרוטאות במיוחד בשוק הישראלי
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
-
כיסוי חלון
מאת nakar- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
בוקר טוב, אני מחפש כיסוי לחולון (שחור שמכסה את הוילון מבחוץ ומבפנים ומצל על מי שיושב בפנים). מעין שרוול כזה שראיתי בלא מעט רכבים. חיפשתי באייס והום סנטר ולא מצאתי. מישהוא מכיר חנות אביזרים שיש לה כאלה באיזור הרצליה/נתניה?
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יכול להיות שאני מבין משהו לא נכון - נוצר מצב אבסורדי שבו מיד לאחר שקנית את הרכב (משומשת מפרטי), אין לך עדיין ביטוח עבורו על שמך. כך שאם תופס אותך שוטר ברגע שאתה מסיע את הרכב לחניה הסמוכה לביתך, ואותו שוטר מבקש רשיונות וביטוחים, אתה לא יכול להציגם, פשוט מכיוון שעדיין לא הספקת לעשות ביטוח על אותו רכב. מה עושים במצב כזה?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי התמזגות פיאט-קרייזלר, אחרי איחוד פולקסווגן-פורשה, האם אנחנו בדרך לראות עוד מיזוג ענק בתעשיית הרכב? סוכנויות הידיעות בעולם מדווחות על מגעים בין פז'ו ומיצובישי לסוג של מיזוג מיצובישי כחברה-בת של פז'ו. http://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3386604,00.html http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=nh20100115_06 לפני כמה ימים, עם השקת דגם הקונספט החדש SR1, אמרו בפז'ו שהם חוזרים לייצר "מכוניות לנהג". מעניין איך מיצוג שכזה עם מיצובישי ישפיע על התוכניות הללו והאם יש סיכוי שנראה מכוניות עם חווית נהיגה צרפתית משנות ה90 ואמינות יפנית משנות ה2010 ?
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן. שבוע שעבר הייתי מטעם העבודה באזור SAN JOSE קליפורניה, והתגלגלתי לתערוכת רכב במרכז כנסים מקומי. התערוכה הייתה בעיקר רכבים "רגילים", כאשר הכיף הוא להיכנס ולשבת בכל הרכבים הקימים. לפחות דבר אחד למדתי - שאני לא מסוגל פיזית לשבת במזדה RX8... ולמה לא מוצעת בישראל מזדה 3 2.3 טורבו?? אייל
הודעה אחרונה מאת 123 boom, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כמה כוחות סוס יש בגולף קומפורטליין שנת 2002 ידנית?
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- 3 תגובות
- 785 צפיות
שלום לכולם ראיתי שבאתרי יצרני הרכבים הם מפרסמים מפרט מלא של הרכב [מלא כולל כל דבר שקיים ברכב]. רציתי לדעת אם אפשר להשיג מפרט כזה רק של רכב משנת 06 \ 07 ולא חדש מהניילונים. אני מחפש מפרט כזה של הונדה סיוויק 06\07 LS. חיפשתי בגוגל ולא ממש מצאתי דברים טובים. אשמח לעזרה, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת samc, -
http://www.motocar.co.il/article/11885.aspx עוד ידיעה שאני סקפטי לגביה. הרי קרסו פרסמו שהם מתכוונים לייבא את דגמי הספורט של רנו, אבל ייבאו רק שנתיים וחצי אחרי ההבטחה הראשונית. לגבי ה-Z, אני עוד זוכר שהיו דיבורים שה-Z350 אוטוטו נוחתת. לפי כל הידיעות באתרים 2010 הולכת להיות חגיגה (פרארי, מזראטי, SLS, קאדילק CTS-V)...
הודעה אחרונה מאת 504L, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב, חבר שלי מעוניין להביא רכב מארה"ב לישראל. העניין הוא כזה: הרכב לא משווק בישראל, ובעצם נמצא רק רכב אחד כזה בארץ, וע"פ מה שאני יודע הוא של תייר שבא לביקור. נגיד והרכב של החבר שלי יגיע לארץ, איזה בדיקות הוא יצטרך לעבור? מה משמעות המונחים "גיור" ו"תקינה"? האם יכול להיות שלא יאשרו לו להכניס את הרכב לארץ? אם כן, מה עושים במצב כזה? אכלתי אותה? עשיתי לכל השאלות האלה חיפוש בפורום ועדיין לא מצאתי תשובות מדוייקות. חוץ מזה, אני לא אמסור את שם הרכב, אני רק אגלה שזו איזשהי פנינה מוטורית. תודה רבה לכל העונים והעוזרים.
הודעה אחרונה מאת bublik1, -
אם בעצם קונים בארץ כ30 אלף יחידות לערך של המותג מאזדה, למה בעצם לא בונים מפעל כאן בארץ? צדדים חיוביים: 1) תעסוקה ישראלית 2) הוזלה משמעותית של הרכבים צדדים שליליים/בעייתים: 1) נראה יותר ויותר את המותג 2) SHIPPING לא נוח לשאר המדינות 3) הישראלי יעלה יותר מטורקי או מישהו זול יותר.
הודעה אחרונה מאת greenhero, -
- 2 תגובות
- 704 צפיות
שלום חברים, אני צריך קצת עזרה בקניית פנסים שקופים אחוריים("בקליות"). אז ככה,האוטו הוא סובארו אימפרזה שנת 2004 ולא כ"כ מצאתי מקומות שמוחרים פנסים שמתאימים לשנה הזו רוב הפנסים הם לשנים2002-2003. השאלה שלי היא האם אני יכול להתקין פנסים אחוריים שקופים של שנת 2002-2003 בסובארו שלי כי לא כ"כ מצאתי הבדלים בין הפנסים בשנים האלו. * רשימת מקומות שמוחרים פנסים שקופים אחוריים לאימפרזה בהחלט יעזרו לי..!
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 23.4 אלף צפיות
שלום לכולם . כבר כמה פעמים היה לי מקרה של "כמעת התנגשות" בכיכר בעל שני נתיבים באשדוד . החלתתי לחפש בספר תאוריה ואינטרנט את כללי נסיעה בכיכר בעל שני נתיבים ולא מצאתי הגדרה מפורטת . מה שהיה לי : אני נכנס לכיכר לנתיב ימני , עובר את יציאה ראשונה ושניה ויוצא ליציאה שלישית אם איתות ימינה , למשך מעבר על יציאות ראשונה ושניה אני מאותת שמאלה כדי להראות שאני לא מתכוון לצאת מכיכר . לקראת מעבר על יציאה ראשונה ראיתי במראה רכב שנסע בנתיב פנימי במהירות , לפני יציאה שניה רכב האיץ וחלף על פני בפניה ימינה , תגובה שלי היתה עצירה פתאומית כך שמרחק בין קדימה שלי וצד אחורי שלו היה כמה סנטימטרים . מזל שלי היה שכשראיתי רכב במראה כבר היה לי חשש שהוא יעשה משהוא והיתי מוכן . מ…
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן, חבר מקבל רכב קבוצה 6 מהעבודה. שאלה: האם ג'יפ גראנד צ'רוקי נכלל בקבוצה 6 , במיוחד לאור ההנחה האחרונה? אלעד
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אוקיי אז יש לי שאלה דיי פשוטה, יש לי יונדאי I30 אוטומטית עם ידית הילוכים בצורת זיגזג, עכשיו יש שם D ואז יש 3, 2, ו-1, כאשר ב-1 הוא לא מאפשר לרכב להעביר להילוך 2 וכך הלאה. (לא טיפטרוניק) השאלה שלי היא מה קורה אם אני משלב את ההילוך 1, ופשוט לוחץ על הגז עד שהטורים כבר מגיעים לסוף, ולא מעביר את ההילוך?
הודעה אחרונה מאת SHON2402,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 972 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- pooh-bear
- פיזיקאי שימושי
- מלטבשי
- גולד1
- VVWpolo
- עוזי ל
- פלוני אלמוני21
- ELIA56
- דובצע
- Coresh
- פאר האורה
- נירו72