רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 701 צפיות
סיאט ממשיכה את מסורת ה-TDI ממסלולי המירוצים עם גרסת טורבו דיזל ספורטיבית לאיביזה FR. ישראל? בדיחה טובה http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1636939
הודעה אחרונה מאת machinehead, -
-
- 2 תגובות
- 683 צפיות
לאחר כמה זמן נימחקים הנקודות שמקבלים עם הדו"ח? וממתי מתחיל הספירה לאחור?
הודעה אחרונה מאת קיפר סאתרלנד, -
שאלה לגביי עשן
מאת atikot- 1 תגובות
- 639 צפיות
נסעתי אתמול עם חבר ברכבים שונים, וראיתי שיוצא לו מלא עשן לבן מהאגזוז כל הדרך (בערך 5 דקות). שהתקשרתי להגיד לו הוא אמר לי שגם לי יצא עשן שנתתי גז ברמזור(נתתי הרבה גז) אבל עשן שחור, השאלה שלי מה אומר עשן לבן/שחור האם זה בסדר, ולמה זה קורה, אם יש למישהו מושג?
הודעה אחרונה מאת viper05, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, האם משהו מכיר באיזור חיפה - צ'ק פוסט קריות משהו שמוכר מצברים מחודשים? בתודה מראש רוני
הודעה אחרונה מאת ronaldo17, -
- 2 תגובות
- 871 צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1637213&m=1&mid=83694 "שר התחבורה ישראל כץ, שאישר את הדברים וכתב לחסון כי "לאור עבודה מקצועית שבוצעה ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים וכללה בחינה השוואה לנעשה בעולם, נמצא שלמגרשי ההדרכה יש תרומה מעטה ביותר להפחתת תאונות הדרכים. לפיכך, המשרד אישר לקדם פעולות לביטול התקנות" העיקר שהם פורסים מאות מצלמות - ו"נלחמים בתאונות הדרכים". איך אפשר לשנות את התפיסה המקובעת? ומסתבר שאור ירוק רק מדרדרת אותנו ויוצרת נזק גדול יותר. כמו גם הירידה בהרוגים ובתאונות - שמסתכמת במזל, מערך טראומה יעיל ויצור מכוניות בטוחות יותר. ולא בפעילות של שלל הגופים הנ"ל. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3840409,00.html
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא מצליח למצוא.. וחוץ מזה, האם מישהו יכול להפנות אותי - איפה אני יכול להוריד את הספר של הרכב? קניתי אותו, אבל לא היה להם את הספר.. תודה.
הודעה אחרונה מאת iwalup, -
- 1 תגובות
- 738 צפיות
שלום, הייתי מעוניין לדעת האם ביונדאי גטס GLF שנת 2007 יש צפצוף כאשר שוכחים לכבות את האורות ופותחים את הדלת, או שזאת תקלה אצלי ברכב? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת פולו,גולף, -
- 3 תגובות
- 667 צפיות
לכל גולשי הפורום, ערב טוב ושלום רב. זאת ההודעה הראשונה שלי, ומקווה שראשונה מרבות. יש כמה שאלות שאני רוצה לשאול אתכם לגביי מחקר שאני עושה כרגע. ידוע שיש יצרניות שמייצרות מנועים ומוכרות אותם ליצרניות אחרות. איזה מנועים מפורסמים קיימים שנכנסו למכוניות מפורסמות אחרות? האם העברת מנוע זה רק בין חברות בת, או האם זה שוק פתוח? ואם כן, איך תהליך זה מתבצע? האם ידוע מחיר מסוים למנוע ברגע שיצרנית קונה אותו מיצרנית אחרת, או שזה חסוי לכלל?
הודעה אחרונה מאת tkkr, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום! בנושא קודם שלי פה כתבתי על הדו"ח חניה שקיבלתי. לאחר מכן,כתבתי מכתב רשום לעיריית כ"ס במילים האלו:"בתאריך.. קיבלתי מכם הודעת תשלום קנס... אבקשכם להעביר אלי,בהקדם,את צילום הודעת הקנס המקורית,שלטענתכם נרשמה כנגדי,על מנת שאוכל לוודא שלא נפלה כל טעות בזיהוי הרכב שבו מדובר". אחרי שבועיים(היום) הגיע אלי העתק הדו"ח פלוס צילום של הרכב. תגידו לי אם זה נראה לכם כמו צילום שמאפשר מתן דו"ח ע"פ מה שנראה שם.... http://www.siz.co.il/my.php?i=ot5wnvl1zmmy.jpg
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
- 4 תגובות
- 746 צפיות
כביש 2 לכיוון פרסדיה צומת בני דרור ונתניה.. נסעתי חזרה מנתניה לכיוון צומת רעננה הבחנתי בפלש חזק ולפי מה שזכור לי נסעתי על 100 עכשיו הפלאש היה מקדימה מזה אומר שצולמתי? זכור לי שהמצלמות לא עובדות שם.. אמ.. הפלאש היה חזק איזה 30 מטר מלפני עכשיו אני הולך תסביכים לגבי זה... מה אתם אומרים אנשים?
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 707 צפיות
שלום לכולם! האים להעביר גיר אוטומט למצב N בירידות קצרות/ארוכות , פוגע ברכב? בגיר? תודה למשיבים .
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
קניתי רכב מתנה לאישתי והייתי רוצה לדעת איפה אני יכול לעשות לה הקדשה.הכוונה להדבקת אותיות מאחורה על השמשה. תודה לכל מי שיכול לעזור.
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 2 תגובות
- 696 צפיות
למנהל שלי יש מזדה 6 הדגם המפואר ביותר והוא רוצה להתחדש בגריל שונה קישור ללינק באיבי : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/New-Mazda-6-2009-OEM-Sports-Front-Grill_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3a56ae1b32QQitemZ250562353970QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories עכשיו השאלה שלי אם המחיר שעומד על 70 +45 דולר על המוצר והמשלוח, האם יהיה תשלום של מכס ואם כן כמה . תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת taotao161, -
- 0 תגובות
- 536 צפיות
שלום רב הבנתי שיש שתי דרכים ע"מ להתיז צבע למשל צבע ולכה של רכב - חיבור הפיסטולט לקומפרסור - זה ידוע לי . אך הבנתי שיש גם מכשיר/מכונה שנקראית טורבינה - שניתן לחבר אליה את הפיסטולט במקום הקומפרסור . הייעוד עבודה בשטח הבית - לשימוש פרטי בלבד . אשמח לשמוע בכלל על מהות הטורבינה - יתרונות מול חסרונות . תודה מראש וערב טוב .
הודעה אחרונה מאת erga25, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם יש חיה כזאת? מה שידוע לי וגם הגיוני לחשוב, שיש אפשרות להקפיא ביטוח לרכב מושבת. (הרכב מושבת כבר חודשיים, מחכה לאיזה חלק חילוף שלא נמצא, ואולי יושבת סופית) היום המכונאי אמר לי שיש אפשרות "להקפיא" טסט. הטסט אמור להיגמר באוגוסט. מישהו שמע משהו על זה?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי פורום, נסעתי השבוע מת"א לאשדוד וחזרה על כביש 4. נסעתי עם פלאפון פתוח על WAZE. התוכנה התריעה על חלק מהמצלמות ועל חלק לא. בדיקה בפורום העלתה שחוץ מהמצלמה ליד סיירים, אין מצלמות פעילות בקטע הנ"ל. האם המצלמות המדווחות בתכנה אינן פעילות? האם יש עדכון שניתן להוריד עם המצלמות הפעילות בלבד? בקיצור, אם למישהו יש מידע, אשמח לשיתוף. תודה,
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כזכור GM החליטה לסגור סופית את חברת סאאב השבדית שבבעלותה . http://www.carsforum.co.il/vb/search.php?searchid=540293 המהלך עורר ביקורת רבה ברחבי העולם , כולל צעדי מחאה של ארגונים ובעלי רכבי סאאב. עתה חל מהפך מפתיע שבו GM החליטה לחזור בה וחברת סאאב תמכר לחברת מכוניות ספורט הולנדית SPYKER. המהלך יגובה בערבות ממשלת שבדיה . http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601209&sid=aFn8NdGVhOuk יהיה מעניין כי לסאאב יש כבר בקנה 2-3 דגמים חדשים ממש לפני ייצור או השקה.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
אחת המגבלות שלי בנהיגה זה לנהוג עם משקפים. יום חמישי שעבר יצאתי לבלות בת"א, ושבאתי לרכב להוציא את המשקפים, ראיתי שהם נשברו לשתים ואין לי אפשרות להרכיב אותם. אותו זמן שיצאתי ראיתי בכניסה לקריית גת נער שמחפש טרמפים, ואני מכיר אותו כי הוא חבר של אחי הקטן. החלטתי לתת לו טרמפ, הוא ישב מאחורה, אמרתי לו שיחגור ונסעתי. בצומת פלוגות פתאום עצר אותי לבדיקה שגרתית, בדק וגילה שאני בלי משקפים, ולמרות שהראיתי לו שהם נשברו ל-2 הוא אמר לי שמצדו ההורים שלי יבואו וייקחו את הרכב לבית ואני מקבל דו"ח. בנתיים הטרפסיטים מצאו טרמפ אחר ואני חיכיתי כדי שהשוטר יבדוק מה העונש על עבירה כזו (בושה שהוא לא יודע באיזה סעיף בספר זה מופיע). בנתיים השוטר שעצר אותי נסע עם הניידות שלו להביא אוכל למ…
הודעה אחרונה מאת barezra, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היום בבוקר, בעודי נוסע באיטיות בנתיב המיועד לפנייה שמאלה (מעין מפרץ), הגיח משום מקום נהג מונית ו"חתך" אותי לפני הפנייה. כתוצאה מכך האזור שלפני הכנף הימנית הקדמי שקע פנימה וכל הצבע ירד כתוצאה מהשפשוף. הנהג טען שלא ראה אותי והבין שמדובר באשמתו. הוא ציין שאין לו ביטוח מקיף אלא רק ביטוח צד שלישי (הוא אמר ביטוח צד שלישי של 5000 שקל ולא הצלחתי להבין על מה הוא מדבר) והציע שהוא פשוט ייקח אותי לפחח שהוא מכיר וישלם על כל התיקון. אמנם הרכב הוא לא רכב חדש אבל לא מתחשק לי לקחת את הרכב לפחח חאפר שיעשה עבודה גרועה ואני אשלם על זה במראה של האוטו (דבר שלא קרה באשמתי מלכתחילה). אציין שאין לי יותר מידי ידע לגבי סוגי הביטוח והפעלה של הביטוח בזמן תאונה,וזו הסיבה שאני צריך עצה טובה כי באמת …
הודעה אחרונה מאת shlomida81, -
- 1 תגובות
- 662 צפיות
נסעתי הביתה לכיוון דרום עכשיו הבחנתי בפלאש חזק ראיתי תפלאש בחזית אליי לא מאוחרה זה אומר שצילמו אותי? לא עברתי ת100 מה שזכור לי .. הפלאש התמקד איזה 10 מטר לפני .. מה זה אומר?
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 5 אלף צפיות
אני מקווה שהנושא מתאים לרכב כללי - ולא לאוף טופיק (במידה ולא - נא להעביר למקום הרלוונטי) לפני כשבוע ידידה טובה שלי ניגשה לעשות טסט לרכב - מסוג יונדאי אטוס (אני לא זוכר את השנה המדוייקת, אבל זו הגרסה הראשונה). הבוחן - לא העביר אותה טסט, בטענה כי חסר לה אור איתות אחד בצד הרכב (מהצד של הנוסע). יש לציין כי לרכב במקור (כמו שהיא קנתה אותו) מעולם לא היה אור איתות שם, והיא גם עברה ארבעה טסטים ללא שום בעיות עד הטסט הזה. הבוחן אמר לה כי עליה (שימו לב) לקדוח בפח הרכב, ולהתקין אור איתות צדי!!! כששמעתי לראשונה את הסיפור, הדבר נשמע לי קצת הזוי (גם הדרישה וגם העובדה שאין לה אור איתות), והחלטתי לבדוק היום באינטרנט את העניין ומצאתי את התמונה הבאה: גם כאן א…
הודעה אחרונה מאת mazda f2, -
-
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז ככה החלטתי בעקבות סיבות כלשהם למכור את הרכב. עכשיו הרכב הושקע רבות, החל מיישור קו, צמיגים חדשים, החלפת חלקים רבים לחדשים, אוברול כללי שהמנוע עבר, מערכת וכו'. 1.רציתי לדעת האם באמת אנשים מוכנים לשלם על כל הדברים האלה או שמבחינתם זה "המחירון שרשום ביצחק לוי הוא יותר נמוך"? 2.האם מקובל לעלות את המחיר שאני מוכר את האוטו, אם הוא עבר בנייה של כל המנוע מחדש (אוברול כללי עם חלקים מקוריים)? או שבעצם המצב היום הוא להוריד את המחיר מתחת למחירון ופשוט לסבול מכל המצב של השוק. או שאלת הזהב איך אני בעצם קובע את המחיר המקסימלי שאני יצליח למכור את הרכב? עזרו לי בבקשה
הודעה אחרונה מאת idango, -
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר זמן רב שאני נהנה מהפורום הגעתי לשלב של לכתוב את ההודעה הראשונה שלי... מדובר בדו"ח חניה על חניה באיזור המיועד לתושבי האיזור בלבד. כל פרטי הרכב נכונים אולם בסעיף צבע הרכב מצויין: "לא ברור". האם לדעתכם זו סיבה לביטול הדו"ח (בדומה לצבע רכב שגוי) או שזו בעצם שיטה בטוחה של הפקחים למניעת ביטול הדו"ח ע"י טעות בצבע? אשמח אם מישהו שכבר נתקל בתופעה יוכל לספר על נסיונו. תודה רבה מראש לכל העונים, אביב.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 0 תגובות
- 465 צפיות
שלום לכולם ברשותי יונדאי אלנטרה 2006 GLS , ניסיתי ללא הצלחה להחליף רמקולים מאחור . בכל פעם אני מפחד שאני אשבור את המכסה המקורי על המגש שעוטף את הרמקול ( 6.9" ) אבקש עזרה איך מחליפים רמקולים אחוריים גם דרך התא מטען אין אפשרות
הודעה אחרונה מאת alon30111, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
Guilenne כתב: נאמר לי שחייבים להחזיק ברכב שנה.האם זה נכון? לא. אני גרטתי רכב לאחר חודשיים של שימוש. אני לא חושב שצריך להשקיע כ"כ הרבה מחשבה - קנה את הרכב הראשון שתמצא עם טסט ב- 2500 ש"ח. אם קרה משהו לרכב - אל תתקן, תחליף! עריכה: אני חושב שיש כאן הזדמנות נדירה לחובבי רכב. קנה ב- 3-2 אש"ח רכב נוסטלגי שאתה אוהב, וכשיימאס לך פשוט קח אותו לגריטה. יש סיכוי אפילו שתרוויח 200 ש"ח פיצוי על יום עבודה שתפסיד. מצד שני, אם זה רכב שאתה אוהב, לא בטוח שיהיה לך לב לגרוט אותו... מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
-
- 4 תגובות
- 924 צפיות
ערב טוב, אחי הקטן קיבל לפני מספר חודשים דו"ח על נהיגה בקטנוע ודיבור במכשיר סלולארי. מה שבאמת היה באותו סיפור, זה שהוא עצר את הקטנוע בצד, אבל עדין ישב עליו שהקטנוע מונע, ודיבר בטלפון. בכל מקרה, שוטר שעצר אחריו, נתן לו דו"ח של 1000 ש"ח. אחי הקטן שלח בקשה להשפט, והמשפט היה היום. שאחי הקטן הגיע לבית משפט, התברר שהשוטר בכלל לא הגיע. השופט אמר טוב, הוא לא הגיע נדחה את המשפט לעוד חצי שנה. השאלה שלי היא, האם זאת לא עילה לביטול הדו"ח? הרי אם אחי הקטן לא היה מגיע, הוא היה מקבל את פסק הדין בדואר, אז למה אם השוטר לא הגיע, הדו"ח לא מתבטל? מה שגם, שמעתי מעוד בן אדם, שהיה לו מקרה דומה על דו"ח מהירות, השוטר לא הגיע, והדו"ח התבטל. יש משהו לעשות בעניין ?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
שרשור האח הגדול 1 2
מאת razmel-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
האח הגדול - תכנית רדודה, חסרת תוכן, חסרת עומק, מבוססת על רכילות ותככים. אף אחד לא באמת רואה אותה, ואם יש כאלו שיוצא להם, אז זה רק כמה דקות, פה ושם, במקרה אצל חברים. אף אחד לא הזמין את הערוץ, ואף אחד לא רואה את כל הפרקים בערוץ 2. אבל נניח, רק בשביל הספורט, שיש פה כאלו שרואים, נניח. במה לדעתכם נוהגים המשתתפים ? אז וידוי קטן - אני רואה האח הגדול, ונהנה מזה. תנו ניחוש, שלא מבוסס על שום עובדה, אלא רק ניחוש של התאמת תדמית, המשקפ יותר דעות קדומות של המנחש, מאשר מצב קיים. זה ה"הימור" / התאמה שלי: ארז - אמור לנהוג לדעתי בסיביק חדשה. איילה - גולף או ג'יפון עירוני קטן. גם 206CC תתאים. פותנה - מזדה MPV. דור קודם. גואל - 206 חבוטה. סער - פאג'רו מא…
הודעה אחרונה מאת .fsound, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
1. פולקסווגן גולף 2. פורד פיאסטה 3. פיג'ו 207 4. אופל קורסה 5. פיאט פונטו 6. רנו קליאו 7. פורד פוקוס 8. פיאט פנדה 9. פולקסווגן פולו 10. אופל אסטרה לרשימה המלאה: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3389192,00.html ומי שרוצה להשוות לדגמים הנמכרים בישראל ב-2009: http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=dsh20100110_938746 פורד פוקוס היא המכונית היחידה שנמצאת בשתי הרשימות. כמו כן מעניין לראות, שלמרות שהמיסוי על מכוניות בישראל הוא מהגבוהים בעולם, באירופה רוב הדגמים הנמכרים הן מקטיגורית הסופר-מיני, בעוד בישראל הסגמנט הקומפקטי/משפחתי והיקר יותר מהווה את רוב המכירות.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם. הסיפור מתחיל ככה: היום נסעתי לכיוון יהוד, בדרך הרחתי ריח רע וראיתי עשן עולה מכיוון הגלגלים. עצרתי בצד, 4 ווינקרים ווסט. וחיכתי עד שהאוטו קצת ירגע. בזמן הזה, פותח את הספר רכב של האוטו ובפנים כל הניירת, משום מה ראיתי את הרישיון רכב והסתכלתי על התוקפ והייתי קצת בשוק. לרכב נגמר הטסט עד ה1.1.10. האוטו הוא של אבא שלי וזה די רשלנות מצידו כי פעם ראשונה שדבר כזה קורה אצלנו. בכל מקרה אבא שלי כרגע בחו"ל ומן הסתם שמחר אני צריך להעביר את האוטו טסט. הבעיה היא- שאבא שלי לא קיבל את החידוש רישיון רכב בדואר וזאת הסיבה למה הוא שכח. אין לי את הטופס- איך בדיוק אני משיג אותו? אני גר בנס ציונה- היכן נמצא משרד הרישוי הכי קרוב? מותר לי לנוסע עם הרכב ל…
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום רב. למי שלא מכיר שמי עזרא רפאל ואני עוסק בצילום בתחום הרכב כבר כמה שנים. בפורום הזה מעולם לא יצא לי לפרסם תמונות אז אני חושב שהגיע הזמן שאני יעשה את זה. בכל מקרה הרכב שצילמי הינו פרויקט של Top Rpm פרטים על הפרויוקט ותמונות מלאות של הכל בקרוב באתר החדש של הסדנה. בקיצור תהנו... 1. 2. 3. 4. 5.
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 284 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- AloniM3
- גולדן191
- Aviady001
- BigMak
- פשוטער איד
- rev-Match
- Fluffy
- IsraCar
- SurfHigh
- lanosforce
- outnex
- Be roo