Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה החלטתי בעקבות סיבות כלשהם למכור את הרכב.

עכשיו הרכב הושקע רבות, החל מיישור קו, צמיגים חדשים, החלפת חלקים רבים לחדשים, אוברול כללי שהמנוע עבר, מערכת וכו'.

1.רציתי לדעת האם באמת אנשים מוכנים לשלם על כל הדברים האלה או שמבחינתם זה "המחירון שרשום ביצחק לוי הוא יותר נמוך"?

2.האם מקובל לעלות את המחיר שאני מוכר את האוטו, אם הוא עבר בנייה של כל המנוע מחדש (אוברול כללי עם חלקים מקוריים)?

או שבעצם המצב היום הוא להוריד את המחיר מתחת למחירון ופשוט לסבול מכל המצב של השוק.

או שאלת הזהב איך אני בעצם קובע את המחיר המקסימלי שאני יצליח למכור את הרכב?

עזרו לי בבקשה :-)

ליום יום: Mercedes CLS-500 AMG - לסוף שבוע: Ferrari 599XX ולמכולת: BMW M3

:lol: אשליות

פורסם

הרבה מהשאלות והתהיות שלך, יכולות להפתר אם אתה תוכל לומר בבקשה מה סוג הרכב והשנתון.

ככלל (שתלוי כאמור גם בסוג הרכב) - רכב מושקע ומטופל יותר, אמור לקבל מחיר יותר גבוה במכירתו, אם כי לא

את כל הסכום שהושקע בו.

alfa 156 2.5.

פורסם

לפי דעתי תקבע מחיר שאתה חושב שווה את הרכב וכל הטיפולים שהרכב עבר,ותחכה לבן אדם החכם שיבין שהרכב לא "עוד" תרמית מכירה מת,אם יש לך קבלות של האחזקות האלה ,עוד יותר טוב,אם לא,לפי דעתי פשוט תמתין ומישו כבר יבין.

פורסם

לא חושב שהטיפולים שאתה עשית מעלים את המחיר מעל המחירון.

מה שכן מעלה את המחיר מעל המחירון זה תוספות כמו מערכות אודיו,מגנזיום,כל מיני שיפורים וכו',דברים שלא אמורים לבוא עם האוטו.

לא חושב שטיפול כראוי באוטו מצדיק דרישת מחיר מעל המחירון,מה שכן אתה יכול לדרוש מחיר מחירון[בתנאי שאין לך תוספות שאתה מוכר עם האוטו] ולא לרדת מהמחירון ובצדק,כמובן זה תלוי גם במצב המכני הכללי והקוסמטי.

אפשר לדעת באיזה רכב מדובר?

נ.ב

יכול להיות שיש לי כמה טעויות קטנות,לא מומחה "גדול" בנושא של מכירות רכב,ככה שאל תיקח את דבריי כמשהו סופי.

פורסם

גולן יש הרבה מקרים שכל ה"תוספות" האלה שאתה מדבר עליהן צריכות להוריד ממחירון הרכב ולא להפך (ראה אנשים שמורידים ממירים, חיישני למבדה, מתקינים פנסי קסנון לא מקוריים וזה רק קצה המזלג).

רכב שמור מאד, מטופח ומושקע יכול לקבל בקלות מחיר מחירון או מחיר גבוהה ממנו. בכמה? זה כבר תלוי.

באמת סוג הרכב, השנה והק"מ משפיעים על הפרמטר.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

זה תלוי איזה רכב, איזה שיפורים וכמה סבלנות יש לך. זכותך לקבוע לו איזה מחיר שתרצה.

על טיפולים לא נהוג לדרוש תוספת תשלום - קשה לי להאמין שתקבל תוספת כזאת. על שיפורים נהוג להוסיף למחירון, אבל אתה צריך לזכור שאם ברשותך רכב נפוץ יהיה לך קשה יותר למכור אותו כך - רוב האנשים שמחפשים רכב לאו דווקא יתעניינו בשיפורים האלה. לפעמים הם סתם לא אוהבים את הטעם שלך.

לא פירטת על כל השיפורים שעשית ברכב שלך, אבל יהיה לך קשה למכור הרבה מעל המחירון (אם בכלל) בהתייחס למה שפירטת. לא מדובר בתוספות יחודיות למכונית - זה לא משהו שאנשים רואים בעין, ואם יש מבחר בשוק הם יעדיפו על פי רוב לחפש אלטרנטיבות זולות יותר. לגבי מערכת - נהוג להציע אותה בתוספת תשלום או לפרק מהרכב ולמכור בנפרד. שוב, אם הרכב שלך נדיר ונמצא במצב טוב יחסית להיצע השוק, יש לך סיכוי.

לדעתי, קבע מחיר ראשוני אשר עומד על מספר אלפים מעל המחירון. אם לא יהיו פונים - תוריד אותו בהדרגה עד למחירון. זאת הדרך היחידה שלך לדעת בוודאות מה כן ומה לא...

פורסם

הכל תלוי בכמה אויר לנשימה יש לך כדי לחכות שיבוא הקונה שיהיה מוכן לשלם את התוספת.

בזמנו מכרתי רכב שלפי שיקלול לוי יצחק, הייתי אמור לדרוש יותר מ-50,000 מעל המחירון.

לקח לי 4 חודשים למצוא קונה שהיה מוכן לתת כ-30,000 מעל המחירון ואפילו לא לקח את הרכב לבדיקה.

כל מי שראה, רצה מאוד את הרכב עם התוספות ושמור כחדש, אבל לא היה מוכן לשלם את ערכן של התוספות ולא עבור שיקלול מצבו הנדיר של הרכב. לי לא היה לחוץ למכור ולכן לקחתי את הזמן ככל שהיה צריך וכך אני נוהג תמיד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

התוספות לבד אינן 50 אלף (זה כתוב בהודעה המקורית).

השיקלול היה מורכב גם מקילומטראז' נמוך מאוד והיד.

כשאתה מוכר רכב שנראה כאילו יצא מהנילון רק אתמול, אתה גם לא ממהר להיתקפל במחיר לעומת שאר הסחורה המקבילה.

כשאתה מוכר מכונית שמקבילותיה בד"כ מחליפות ידיים כמעט כל שנה ובכל זאת היא יד ראשונה למרות שהשנתון שלה מראה יותר מ-4 שנים, ובנוסף לכל היא רק עם כ-20,000 ק"מ, זה בעיקר מה שהשפיע על המחירון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לפי ההודעות הקודמות של פותח הדיון,מדובר על פונטו HGT

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

לדעי, אין סיבה שתמכור רכב שנמצא לדעתך במצב טוב יותר מאחיו בשוק במחיר המחירון.

אם הטיפול ברכב נעשה ברמה גבוהה. לדוגמא באוברול שעשית שמו אטמים איכותיים ולא זבל סיני, או חלקי חילוף מקוריים, אז לדעתי הדברים האלה צריכים לקבל תמחור מעל המחירון.

דווקא מערכות אודיו\מגנזיום ושאר ירקות יכולים להיות מתומחרים בדיוק כפי שהם עולים בשוק פחות הפחת עבור השימוש שנעשה בהם.

טיפולים במוסך קבוע ומורשה (לאו דווקא אצל יבואן אבל מוסך מסודר) ושמירה על הרכב לאורך חייו לעומת זאת זה משהו שילווה את הקונה לאורך השימוש שלו ברכב ולא ניתן להוסיף\להחליף כמו מערכות אודיו\מגנזיום.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

מה הקטע לבקש מחיר גבוה על רכב שהושקע בו כסף לתחזוקה? זה חלק מהתחזוקה ואין מה לעשות!

צמיגים אתה חייב להחליף ואין מה לבקש על זה תוספת כסף, טיפולים חייב לעשות, אוברול עשית בשביל שיסע לא?

עשית הכל בשביל שהאוטו יהיה שווה למחירון שלו! על המערכת אתה יכול לבקש תוספת מחיר כי זה לא מגיע עם הרכב.

בסה"כ המחירון מתייחס לרכב מתוחזק ותקין. אז לבקש יותר בגלל שעשית לאוטו ישור קו זה חוצפה!

פורסם
מה הקטע לבקש מחיר גבוה על רכב שהושקע בו כסף לתחזוקה? זה חלק מהתחזוקה ואין מה לעשות!

צמיגים אתה חייב להחליף ואין מה לבקש על זה תוספת כסף, טיפולים חייב לעשות, אוברול עשית בשביל שיסע לא?

עשית הכל בשביל שהאוטו יהיה שווה למחירון שלו! על המערכת אתה יכול לבקש תוספת מחיר כי זה לא מגיע עם הרכב.

בסה"כ המחירון מתייחס לרכב מתוחזק ותקין. אז לבקש יותר בגלל שעשית לאוטו ישור קו זה חוצפה!

אני מסכים איתך לחלוטין שהמחירון מתייחס לרכב מתוחזק ותקין אבל יש תחזוקה ויש תחזוקה. לעשות טיפולים ב"מוסך מדרכה" או במקומות לא מקצועיים יביא בסופו של דבר לכך שרוכש הרכב ימצא את עצמו עם לא מעט הוצאות בהמשך.

המחירון בגדול מתייחס לממוצע הפחת, למשל אם לצורך העניין אורך החיים של צמיג הוא 3 שנים בשימוש סביר, אז המחירון מדבר על רכב עם צמיגים בני שנה וחצי. אם הוא התקין צמיגים לפני חודש לא מגיעה לו תוספת מסוימת? או לחילופין אם הוא התקין צמיגים מסוימים הנחשבים פי 2 מהסטנדרט וגם עולים פי 2, אז לא מגיעה לו תוספת?

זו לא בושה (ואפילו יתרון) לקנות רכב במצב טוב ושמור יותר מרכבים זהים אחרים בשוק בקצת יותר כסף.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

בתאוריה אתה צודק.

הבעיה היא שמי שכבר רוצה למכור את הרכב, לרוב עושה זאת מאילוצים שונים ובד"כ כבר "מת" להיפטר מהרכב ולכן מתגמש במחיר.

לא הרבה אנשים מסוגלים לקנות רכב חדש/אחר ולהשאיר את הישן בחניה מספר שבועות או חודשים עד שימכר כרצונם. לרוב אנשים לחוצים לכסף ולכן מעדיפים להוריד במחיר ובלבד שכבר יהיה להם מזומן לשלם תמורת הרכב הבא שלהם (או לסגור הלוואה שלקחו לרכישת רכב אחר). יש את אלה שמפחדים שהמחירון ירד וממילא יפסידו ולכן מתגמשים. יש את אלה שהטסט קורץ להם מעבר לפינה ולא רוצים להשקיע ברכב מועמד למכירה וכו' וכו'.

בראיה של המוכר, הוא מציע רכב אחד וזהו.

בראיה של הקונה - יש מספר רכבים פוטנציאליים שהוא ממשיך לחפש ולבחור.

מוכר שרוצה "למנוע" מקונה לבטים קשים וחושש שקונה יעדיף רכב אחר, פשוט בא לקראתו. אילו המוכר ידע שלריכבו אין תחרות, הוא כנראה לא היה מתגמש בקלות.

.

פורסם

במקרה שלנו מדובר בHGT שבמצב טוב נמכרת אוטומטית מעל המחירון ! כמו כן מדובר בHGT לבנה נדירה כך שלדעתי אתה יכול לבקש בקלות 36-38

אני בזמנו שפירסמתי למכור את שלי קיבלתי 10 מעל המחירון! אחרי בדיקה במכון רישוי.

אבל התוספות שלי זה משהו אחר :):twisted:

• תוכן חדש...