רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,584 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
סיפור שהיה לי היום בבוקר. יצאתי כרגיל עם הקטנוע בדרך לעבודה. בעודי מזגזג בין רכבים עומדים ברמזור אדום, אני מבחין שהרכב הראשון ברמזור עם אורות רברס. אני נעצר מימין לרכב - סמוך לדלת הקדמית. יושבת שם בחורה בת 50 בערך. אני מנסה להגיד לה לפתוח את החלון. היא בוהה בי. אני מצביע לה לכיוון ידית ההילוכים (אוטומט) שמראה שהיא על רברס. הבחורה נלחצת ומחזיקה חזק את התיק שלה שיושב על המושב ליד. אני מבין שיש לנו פה בעיה, אבל לא נשבר. אני מבקש שתפתח את החלון. כלום. אני מסמן עם האצבע. כלום. אני מסמן שוב. היא פותחת צוהר קטן. אני צועק לה כדי להיות בטוח שתשמע - "את על רברס - שימי לב לפני שתלחצי על הגז שהרמזור מתחלף". היא עדיין אוחזת את התיק בכח, ממלמלת משהו…
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, שמעתי שיצא חוק האוסר דיבור באוזניית BT או כל אוזנייה אחרת בזמן נהיגה. העניין מסוכן ומסיח את תשומת לב הנהג מהכביש. לכן מעכשיו ניתן להשתמש רק בדיבורית קבוע ברכב לשם דיבור בזמן נהיגה. זה נכון שיצא חוק כזה? מה הקנס להפרה של חוק זה? תודה!
הודעה אחרונה מאת psychuil, -
האח הגדול בכבישים 1 2
מאת חיים רז-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/news-law/crime/Article-0762c2cbea59621004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1575680455 שימו לב לקישור הבא!
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
רק בישראל. אין לי מה עוד להוסיף
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
כבר עברתי בכמה פירוקיות ובאף אחת מהן אין את החלקים שאני מחפש... גם קולט וגם סופר לנסר יתאים אבל העדיפות היא לקולט. מכירים אולי? תודה
הודעה אחרונה מאת samc, -
- 1 תגובות
- 629 צפיות
שלום אני יודע שהשאלה קצת מפגרת אבל רק לחזק את הביטחון שלי אני שואל. קיבלתי שלילה לחודשיים הפקדתי את הרישיון ב 10/12/2009 עכשיו השאלה האם חודשיים לפי החוק זה 60 יום שזה היום למעשה או ה 10/2/2010 שזה יום רביעי. כי במסמך שקיבלתי לא רשום תאריך סיום השלילה אלא רק חודשיים שלילה ולהגיע יום למחרת סיום החודשיים. תודה לעונים וסליחה על השאלה המוזרה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 783 צפיות
חברים יקרים. אני חושב לקנות לי רכב, עכשיו אני רוצה לשאול כמה יעלה לי ביטוח לפיאט הונו שנת 1994. השאלה היא מה הוא ביטוח זול, ומה הוא ביטוח חובה\צד ג'\ביטוח מקיף, הייתי רוצה הסבר בבקשה מה באמת צריך לדעת על ביטוח ומה נחשב לביטוח שחייב להיות לי על מנת לנסוע באוטו ולא לדאוג יותר מידי. בבקשה להתיחס לשאלה ברצינו! תודה רבה מראש לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
גם אחרי חיפושים בגוגל לא הצלחתי להבין למה בעצם לא נמכרת בארץ מגאן דור 3, אלא במקומה החליט היבואן להביא את הפלואנס. מה בדיוק ההבדלים בין רכבים אלה מעבר לשינויי העיצוב? ומדוע דגם 5 הדלתות נקרא בארץ מגאן החדשה, למרות שזו לא המגאן הנמכרת באירופה, אלא פלואנס טורקית 5 דלתות?
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
החל שיווק הפונטו איבו יבואנית פיאט לישראל החלה בשיווק הפונטו המחודשת, חמושה במנוע המולטיאייר ומערכת עצור וסע. החל מ-95 אלף שקלים
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לפני כשבועיים קניתי רכב ממגרש - חתול בשק. לקחתי את הסיכון מפני שהמחיר היה 3000 ש"ח לפני מיקוח והרכב משנת 90, כך שבמקרה והרכב יתברר כחתול אוכל למעשה לקבל את הכסף חזרה מהמדינה. כך היה, והגיר ברכב גמור. כשהלכתי למשרד הרישוי לבטל את הרישיון התברר לי שנסעתי שבוע ללא טסט! האגרה הייתה משולמת, המוכר טען שלרכב יש טסט לחצי שנה, אבל לא שמתי לב לכך שלא הייתה מדבקת כשירות לתנועה אלא רק של התשלום. אני מבקש: א. עצה כיצד להתמודד עם המוכר מגרש שטוען לאמינות של 30 שנה, אגב. ב. אם יש מכון טסטים באזוראשדוד (הרכב כבר שם במצב נסיעה איכשהו) ש-100 ש"ח יעזרו לו להבין את המצב ולאשר לי את הרכב - זה יחסוך לי את כל כאב הראש. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 17.2 אלף צפיות
מבחינת בטיחות? תודה
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ביצעת פנייה שהשתבשה ומצאת את עצמך מתגלגל קצת ברוורס באחד ההילוכים בין 1 ל-3. השאלה היא האם הDSG מזהה ומנתק מצמדים על מנת למנוע שחיקה? (אל תשכחו להוסיף למשוואה את ה-Hill Holder שמבצע זינוק בעלייה כאשר הוא מזהה שהרכב מדרדר) תודה, --רן.
הודעה אחרונה מאת drivemaster, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 10 אלף צפיות
לפני דקות אחדות נצפו על כביש 6 לכיון דרום שתי מובילים עם 6 פורדים חדשים! אני חושב שזה F150 חד קבינה עם ארגז סגור. יש מידע? לאיזה שימוש מיועד?
הודעה אחרונה מאת la1234, -
-
- 19 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
טוב, עברה שנה והגיע הזמן לעשות סיכום (כדי שבפעם הבאה שמישהו ישאל "אז כמה עולה אחזקת גולף שנתית?" הוא לא יצטרך לחכות לתשובות). הרכב: גולף 1.6, ידנית, 2002, גרסת איבזור ג'נריישן . הסיפור מתחיל בשרשורים על תהייה מה לקנות (הדילמה היתה בין גולף לפולו, עקב מיעוט אקזמפלרים שמורים של הפולו, נבחרה הגולף). זהו רכב ראשון שלי אי פעם ואיפשהו זאת גם אהבה ממבט ראשון. הטלפון השלישי שעשיתי, הגולף הראשונה שהלכתי לראות, אחרי נסיעה של חצי שעה כבר היינו במכון בדיקה, אחרי שעה וחצי במוסך המורשה המטפל, אחרי יומיים בדיקה אצל רון ואחרי שלושה נוספים, כמה תיקונים ויישור קו כבר נסעתי עליה בגאווה הביתה! (סיפור המקרה נמצא כאן). רכב ראשון זאת חוויה מיוחדת. מצד אחד, תחושת החופש והשחרור…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה, כנראה שאני אשאר עם האוטו של ההורים, אבל ליוםיום חשבתי להוסיף ערכה חשמלית לאופניים שלי שכוללת גלגל עם מנוע מובנה, מצבר, מתקן למצבר וגם תיק... הנתונים של המנוע הם כאלה : 48V/1000W/430rpm, זה הספק גבוה מדי? כדאי לרדת ל500W? זה מומלץ בכלל לאופניים רגילות לעשות דבר כזה? ובכלל האם לדעתכם שווה לעשות את זה? המחיר הוא כ-1200 ש''ח. תודה. קישור למודעה מאיביי: http://cgi.ebay.com/48V-1000W-ELECTRIC-BICYCLE-E-BIKE-RETROFIT-KITS-NEW_W0QQitemZ230425446360QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item35a66d47d8#ht_10747wt_1091
הודעה אחרונה מאת igalr, -
אומנם המכונית עם 210000 קילומטר לאחר השכרה וליסינג ועברה טיפול 10000 אבל מאיצה יפה ונוסעת טוב, אבל כשאני מתייעץ עם כל מיני אנשים הם לא ממליצים עד אילת , למרות שבעל הרכב שקניתי ממנו את המכונית אומר שהוא נסע לים המלח. אז מה המכונית הזאת מיועדת רק לעיר או מה ?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איך אני יכול למצוא את הרכב ואת הבעלים שלו? איפה הוא גר, טלפון? אני יודע את מספר הרכב לפי זה. יש אולי תוכנה? להתקשר למשרד הרישוי אולי? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אז ככה, אני חבר ותיק שהרבה זמן לא יצא לי להכנס לפורום. אבא שלי קבלן שיש לו משאיות רכינה (היבר). יש תופעה שהולכת וגדלה שה"ירדנים" מתעניינים לקנות משאיות יד 2 מישראל- בגלל הסיבה שאין להם כסף לקנות יד 1 אז הם מחפשים לקנות יד 2, בנוסף בגלל שהמלאי שלהם לא גדול בארצם של משאיות יד 2 אז הם פונים אלינו. ישנם הרבה מתווכים למכירת המשאיות האלה שעושים עמלות מאוד שמנות. אבא שלי ביקש שאני יברר לו אולי אני יוכל למצוא באינטרנט סוחרים כאלה ולעקוף כמה מעגלים של תיווך, ישר עלה לי לראש רק פורום אחד. אני מאמין שיש פה אנשים שנתקלו בתופעה הזו ואולי מכירים כמה אנשים שמתעסקים בזה. אז מי שיודע טלפון של מתווך כזה שישלח לי בבקשה בפרטי. תודה רבה מראש, ניב בצלאלי.
הודעה אחרונה מאת dj-niv, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים ברשותי מאזדה לאנטיס 323 שנת 96 במצב מצוין. קיבלתי הצעה לקנות מושבי עור של מאזדה 6 שנת 2007 במצב מצוין בזיל הזול. האם אפשרי להתקין אותם ברכב שלי בלי יותר מדי שינויים? מישהו יודע מה המידות של המושב האחורי של מאזדה 6? מה דרוש בשביל ההתקנה? האם זה חוקי או שזה נחשב לשינוי מבנה? תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
התפרסם בעיתון הגה של החודש. אשמח לקרוא את תגובותיכם.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם,יש לי שאלה קטנה: האם שוטר שהולך ברחוב ורואה אימפרזה חונה בעלת ''שינוי מבנה'' כאלו ואחרים יכול להביא לבעל הרכב דו''ח על השינויים כשבעל הרכב לא נמצא במקום? יש סיכוי שדבר כזה יקרה? תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
נו, אפשרי או לא? http://www.youtube.com/watch?v=Zj3sIFtfb4g דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. מישהו מנדב את הרכב שלו?
הודעה אחרונה מאת Tolik t, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. מישהו יודע אולי אם "אזהרה בתנאי של היעדר רישום קודם" עוצרת את ספירת השנתיים למחיקת הנקודות? תודה!
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
והנהג אפילו לא נזקק לטיפול רפואי! די מדהים. מזל או בטיחות של הרכב? לינק לכתבה: http://www.wcpo.com/news/local/story/Car-Splits-After-Hitting-Pole-Driver-Walks-Away/ml2JtGU1RUK-Mje-uOC63Q.cspx
הודעה אחרונה מאת mystopp, -
-
- 3 תגובות
- 925 צפיות
אם הליסינג היה בארץ הקודש בעידנים קודמים בטח אלו היו הדגמים הפופולריים - לעיונכם דגמי מזדה לפני בדיוק 40 ,30, ו - 20 שנה בקטגוריה המשפחתית... הנתונים נסרקו מקטלוגים שנתיים של OBSERVER. אם משהו מעוניין בסריקה של דגם כלשהו של כל רכב שהוא בטווח השנים 1968 - 1993 , אשתדל למצוא.
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ערב טוב . לחבר שלי היו לדים אדומים ישנים שהוא לא היה צריך , אז חשבתי על משהו והנה התוצאה . לגביי צבע הלד , לדעתי זה נראה טוב (מתאים לפס האדום של הג'אנט והבלמים האדומים , בולם תוף וקאליפר ). בכל זאת , חבל לזרוק.
הודעה אחרונה מאת asafay1, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
"אתה תמיד בשליטה" מקווה שהסתיים ללא נפגעים בנפש ירון
הודעה אחרונה מאת maier, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, לאחרונה נתקלתי בתופעה מרגיזה בטיפול של חברות הביטוח. הרכב של אחותי היה מעורב בתאונה קלה במגרש חניה, תיאור המקרה בקצרה: אחותי חנתה בחניון ציבורי כאשר רכב חסם אותה. (חנה אנכית לשורת המכוניות), היא ניסתה לצאת וכאשר ראתה שהיא לא מצליחה להשתחל החוצה, צפרה לרכב החוסם על מנת שיזוז. ברכב החוסם ישבה נהגת חדשה בת 17 , אשר שילבה לרוורס במקום לדרייב ונסעה אחורה לתוך הרכב של אחותי. הנזק : כנף + דלת צד נוסע. סך של 3.5K ש"ח המקרה הזה היה בחודש ספטמבר. מאז ועד עכשיו , מסתבר (רק עכשיו נחשפתי לפרטים ) שהיו מריבות עם חברת הביטוח של הצד השני על מנת לקבל את הכסף. הצד השני טוען שמדובר ברשלנות תורמת (לא ברור למה) ומערים קשיים בלי סוף וזו למרות שנמסרה הודאה בכתב ע"…
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בואו לראות עד כמה 911 יכולה להרחיק...
הודעה אחרונה מאת Golan Barashi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
חשד: השתמט מתשלום מס בגובה 170 אלף ד' על מכונית שייבא בית משפט השלום בתל אביב שחרר בערבות בגובה 450 אלף שקל את שמואל אביבי, תושב רעננה החשוד בהשתמטות מתשלום מסים בסך 170 אלף דולר. על פי החשד, אביבי ייבא לארץ באופן פרטי מכונית מסוג פורד, תוך שימוש בזכויות תושב חוזר. בהצהרתו לרשויות המס הוא דיווח שערכו של הרכב 20 אלף דולר בלבד, כשבפועל עומד ערכו על 190 אלף דולר. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3843894,00.html מדובר במקרה על הפורד GT40?
הודעה אחרונה מאת reuven, -
-
מי מחובר 20 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 348 אורחים (הצג רשימה מלאה)