רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היום אני נוסע לי להנאתי על כביש מספר 2 (החוף) לכיוון צפון. מהירות נסיעה חוקית, אורות דולקים וכו'. במראה האמצעית אני רואה רכב משטרה מתקדם לעברי הרכב חולף ע"י, בזווית העין אני מבחין בו במראת צד וזהו... במקום שהוא יעבור אותי הוא ממשיך לנסוע על ידי אף לאף. אבי שנוסע במושב מאחור אומר לי שהשוטר מדבר איתי... כאילו דא, החלון שלו סגור גם החלון שלי סגור, למי בדיוק השוטר מדבר? אני מסובב את הראש הצידה ואכן השוטר מסמן לי על החגורת בטיחות, אני מותח אותה קלות כדי להראות לו שאני חגור הוא מסמן גם להורי (אימי שיושבת מקדימה וכאמור אבי שיושב מאחור) הם מראים לו שגם הם חגורים ואז הוא מאיץ קלות ונעלם לעבר האופק. אז לעזאזל, איזה מן בדיקה זאת ? הוא רוצה לבדוק אותי, בבקשה תפעיל סירנה…
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
ניסאן מציגה: הג'וק 1 2
מאת TheOne23-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לכתבה: http://www.nihoncar.com/en/news-1231-Nissan+Juke,+bringing+the+Small+Car+market+To+Life.html
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
גיליתי הרגע שהתערוכה מתקיימת ביום בו אני "תקוע" בג'נבה יום שלם בהמתנה לטיסה חזרה לארץ. איזה כיף! מישהו היה שם ויכול לספר איך החוויה? זה שואו אמיתי או "אוטומוטור" רק בניחוח שווייצרי-צרפתי? צריך לקנות כרטיסים מראש או שמספיק לקנות ביום התערוכה?
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
היא מסבירה שזה רק פח. אוטו חדש מהחברה (מאזדה 3 החדשה). בקיצור,ילדיה של השכנה פותחים את דלתות הרכב,פשוט כך,ועשו כבר את כל הדלת עם דפיקות. הסברנו לה מאות פעמים,אך ללא כל תוצאה. מה עוד אפשר לעשות? בתודה,אחת שהתייאש.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי, שבוע טוב, מישהו יודע על מכונית פורמולה 1 שמסתובבת בארץ?? ואם כן איפה מציגים אותה? ראיתי אחת של רנו מסתובבת מידי פעם במגזינים אם מישהו יודע אם היא עדיין בארץ ואם יש מצב לראות/להצטלם. (לצורך העניין- אחי החליט להתחפש לנהג פורמולה ומתעקש להצטלם ליד אחת אמיתית!!) בתודה מראש.. שבוע מוצלח לכולם, א'.
הודעה אחרונה מאת jimbo, -
כעובד מדינה אני נהנה משלל הטבות, הנחה קבוע במכוני ליווי, טיסות לחו"ל במחלקה ראשונה, משכורת שנתית של כמליון ש"ח, אואדי A8 צמודה עם נהג והדובדבן שבקצפת, תחבורה ציבורית חינם. מדי בוקר ממרומי קו 650 מנתניה לתל אביב בדרכי לעבודה, אני מציץ בלי בושה למאות נהגים בחלון כחלק מהטבת התחבורה הציבורית. 90 אחוז לא מחזיקים את ההגה בשתי ידיים ו99 אחוז לא מחזיקים את ההגה נכון באופן כללי. למען האמת, הרוב בכלל לא מחזיקים את ההגה! וזאת למרות תנועת בוקר דיי ערה בכביש החוף, אחרים מסתפקים באצבע אחת ובמקרה הטוב יד אחת שמחזיקה את ההגה בחלקו התחתון באצלנות רבה. ואני שואל, מה יעשו אותם נהגים אשר נוסעים מהר וצפוף בבלימת חרום או כשמישהו יסטה לנתיבם בלי לאותת ובפתאומיות? מה יעשו אם יגלו כתם ש…
הודעה אחרונה מאת Scnell, -
- 5 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
אני קרוב משפחה דרגה ראשונה של נכה ניידות בעל נכות של 75%. (אין צורך לדאוג, הוא מתחת לגיל 67) לפי מה שהבנתי מגיבוב המידע באתר ביטוח הלאומי, אם הוא קונה אוטו חדש: 1. הוא יוכל לקבל הלוואה עומדת רק אם יקנה אוטו עד 1300 סמ"ק. 2. הוא יוכל לקבל הלוואה עומדת על 75% מהמס על הרכב אותו הוא רוכש. האם הבנתי נכון? שאלה נוספת: האם כדי שאני אהיה רשאי לנהוג באוטו, אני חייב להתגורר במרחק של 500 מטר מהנכה? או שמספיק שאני קרוב משפחה דרגה ראשונה? ועוד שאלה: קראתי שאני יכול לנהוג באוטו בלי שהנכה נמצא לידי, רק כשאני מבצע סידורים בשביל הנכה. מישהו באמת בודק את זה? יש בכלל דרך לבדוק את זה? בתודה מראש, אלכס
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לשאול, עם איזה צמיגים(דגם) מגיעה הסיטרואן C5 החדשה. ועם איזה צמיגים מגיעה הC4? אריאל
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום אני צריך מספר צבע אדום אש (לא מטאלי) של פרארי. אם למישהו יש עצה לגוון אחר של אדום (לא מטאלי) אשמח לקבל. בתודה מושיקו
הודעה אחרונה מאת oferh, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
נהג בן 45 אמר לשוטרי התנועה שעצרו אותו, כי אשתו אינו חשה בטוב ולכן נסע מהר. הוא גם האשים את הרכב החדש (מרצדס), 111קמ"ש מעל המותר... שבוע טוב שיהיה. קישור לכתבה המלאה-http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3848436,00.html
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
חיפשתי ברשת ביסוס לתאוריה שלי שרכב בעל תיבה אוטומטית יהיה מעורב ביותר תאונות (לקמ' נסיעה). הנחה שבסיסה בהרגשה שנהיגה ברכב אוטומטי הוא פעולה אנטי-התערבותית, והפאסיביות (היחסית) שבה ואופי תפעול הגיר (פלאנטרי) מוביל לנהיגה בחיבור רופף למכונה ולמציאות. גילוי נאות: הנושא הוא בעצם דרך מסוימת להוציא קיטור על העדר שוק משומשות ידניות לרכבים משפחתיים ומהנים במסווה של דאגה לשלום הציבור.
הודעה אחרונה מאת ranll, -
- 6 תגובות
- 833 צפיות
שלום רב קניתי המון דברים בעבר מארה"ב - אך ייבאתי את כולם לארץ דרך חברת USHOPS . אני מעוניין לקנות מוצר אשר עולה 75$ כולל עלות משלוח לארץ - חלים על המוצר מע"מ בלבד . אני מעוניין לשלוח את המוצר לארץ דרך חברת USPS , אך אני חושש שאני אצטרך לשלם כל מיני אגרות לדואר . קראתי שזה משהו חדש - שדואר ישראל נוהג בו . האם על משלוח של מוצר ששוויו מעל 50 דולר לארץ - אני אצטרך לשלם אגרות לדואר , או שרק מע"מ על המוצר ? . תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת erga25, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה רכשתי לעצמי אופל אסטרה שנת 2000, חיפשתי באינטרנט פנסי Angel Eyes ונתקלתי באתר בריטי שבו דגמי האופל נקראים Vauxhall, כשהסמל שמייצג אותם הוא סמל MG. יש מישהו שיודע למה נוצרה ההבדלה הזאת והאם יש איזשהו שוני בין דיגמי הOpel בארץ לדגמי הVauxhall בבריטניה(כמובן חוץ מהצדדים ההפוכים)? או שזה רק עניין שיווקי? אם לדוגמא אני אזמין מאותו האתר את הAngel Eyes יש סיכוי שתהייה איזשהי אי התאמה? תודה מראש על התשובות
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 6 עוקבים
- 29 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
אני כבר נואש מהאנשים ובעיקר מהנשים היצירתיים שיש במדינה הזאת!!! אני רוצה לעשות פחחות וצבע לרכב אבל אני מפחד שאחר כך אני יבוא לחניה ואראה את האוטו לא במצבו הנורמלי. כמו שקרה לי כבר מה אפשר לעשות? לכסות את האוטו בטח לא יעזור מפני אידיוטים שאם הם רוצים לא משנה איך הם ידפקו את האוטו!
הודעה אחרונה מאת א פ, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
http://news.walla.co.il/?w=/1/1642023
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
התלבטתי בין שני רכבים חדשים: גולף 122 כ"ס וסי4 140 כ"ס. אפילו מצאתי כתבה שמשווה בין השניים. אחרי נסיעה ארוכה על הגולף הגעתי למסקנה שהרכב כמעט מושלם. איכותי מבפנים, זריז, מהיר, מעולה בפיתולים ומאד חסכוני בדלק. טוב, הגיר קצת מעצבן בעיר לפעמים, אבל זהו. אחרי ההתפעלות מהאיכות שמתי לב שזה בעצם משעמם. אז מה אם הוא לוקח ב- 100 איזו עקומה בלי להתגלגל? איפה פה אני בא לידי ביטוי כנהג? ומה עם הגאווה שהיתה לי כשהייתי עוקף עם האונו 70 שלי (ז"ל) מכוניות בעליה לירושלים? אחרי כמה דקות גם התחלתי לזגזג קצת בין מכוניות, כי הדבר הזה מגיב בחלקיק שניה ללחיצה על הגז וכאילו מבקש נהיגה של אופנוען. אפילו אם לא רצית, בכל רמזור אתה נורה כמו בהזנקה. וזה לא טוב כשיש ילדים באוטו. ואז עשיתי נסיעת מב…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 4 תגובות
- 948 צפיות
תוכלו בבקשה לתת לי שם של מגזין רכב טוב , אם אפשר רק מהארץ , תודה . אגב , מה עדיף אוטו או הגה ?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות ניסן z350 שנת 2004 קבריולט טיפטרוניק ואיני יודע מהו מחירה. האם יש משהו שיודע בערך? או לפחות איך אני מברר? הבנתי שאפשר לעשות הערכת שמאי אצל לוי יצחק אבל זה עולה הרבה כסף, אין לי למה לשלם על זה מפני שאני בסוג של משא ומתן עם בעל הרכב והוא מתעקש שאני יציע מחיר אז אין לי אפילו הערכה בכמה כסף משתלם לקנות אותה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת samg, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב חבר שלי מהעבודה - הגיע לצומת עצר בתמרור עצור , ולאחר מכן התקדם לתוך הצומת - הוא בלט טיפה בתוך הצומת . כשהוא ראה שהוא צריך לתת זכות קדימה , והוא לא יכל לעבור כי התקרב אוטובוס הוא עצר לחלוטין - ואז האוטובוס פגע ברכב שלו , בזמן הפגיעה הרכב של החבר לא היה בתנועה כלל . השאלה מי אשם בתאונה , האם החבר בגלל שבלט בצומת ובגלל זה האוטובוס נכנס בו , או שמא על נהג האוטובוס היה לעצור מאחר והוא ראה שהוא לא יכול לעבור . אשמח לתשובה בנושא . תודה מראש ויום נעים , אמיר .
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
http://finland.topdrive.co.il/page.asp?page=27 הדבר הזה שווה? לאחר חיפושים בפורום מצאתי תשובות אך לא מספקות. יש לציין שאני נהג חדש,אם רישיון כמאט שנה. תמיד רציתי לדעת איך זה לנהוג על מכונית שכזו,ולנצל כמובן פעם אחת עד גבול היכולת שלי.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אהלן, קנינו את הרכב בספטמבר שנת 2000 ,האם במידה ונרצה למכור נפרסם אותו כשנת 2000? בעיקרון,אמרו לי שהרכב נחשב מודל 2001. יש לציין שהסיומת שלו היא 10 מה שמאפיין לרוב 2001. אבל רציתי לשאול לכל מקרה, הרכב הוא שברולט קאוואליר. תודה.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- 1 תגובות
- 947 צפיות
שבת שלום. רציתי לדעת היכן יש מקום ששוטף רכבים בצורה ידנית בלבד, בצורה טובה, יסודית ולא חאפרית. אודה למגיבים. ליאור
הודעה אחרונה מאת BaruchFS, -
הזמנה לטיול
מאת GTI2000- 1 תגובות
- 675 צפיות
חברים שלום, מזג האוויר הזה פשוט לא נורמלי! יש שמש אין גשם ולא קר! אני מתכנן מחר לעשות טיול, נראה לי רעיון מצויין לארגן איזה מפגש ככה. אני בעד נסיעה לאיזור נס הרים, קצת עליות ואחרי זה לנפנף באיזה יער. בנתיים מצטרף SHILOV, כולם מוזמנים. אין בעיה גם לרעיונות אחרים במקומות שונים. תגיבו ע"מ שנערך בהתאם, מנגל פחמים ונרגילה עלי בכל אופן!
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
Porsche Intelligent Performance - Hybrid Power After more than 60 years, its time to experience the power created from opposing forces. Electrifying performance: hybrid technology from Porsche. http://www.porsche.com/microsite/intelligent-performance/international.aspx
הודעה אחרונה מאת MoonKnight, -
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, בהמשך לשרשור שפתחתי כאן בעבר בקשר לדו"ח שקיבלתי (נהיגה בקלות ראש) ראיתי שיש אופציה לבדוק מה קורה עם הדו"ח באתר המשטרה, הדו"ח ניתן לפני כ8 ימים אך עד היום כאשר אני מכניס את מספר הדו"ח רשום כך: "לא נמצאו פרטי תשלום המתאימים לנתוני הזיהוי". עכשיו אני בבעיה, האם הדו"ח לא הגיע בכלל למשטרה? האם קרה משהו ופשוט שכחו ממנו? האם הם פשוט לא מעדכנים באתר?, חשבתי על פשוט לשאול במשטרה אבל זה סוג של שאלת קיטבג, בככל מקרה תכננתי לגשת עם הדו"ח לתחנה על מנת לערער עליו בפני קצין אבל עכשיו יש לי מחשבות שניות בעניין, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת חיים רז, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, עלה דיון בפורום אחר לגבי נושא בלימה. השאלה היא,היכן מרחק הבלימה יהיה גדול יותר ,בצמיג חם או קר? אני אישית חושב שבצמיג חם מכיוון שהצמיג אוחז בצורה יעילה יותר את הכביש. הארות והערות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
-
- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
על פי פרסומים שונים באתרי אינטרנט שיטת חישוב שווי שימוש ברכב ליסינג ("השיטה הליניארית") הייתה אמורה לחול רק על כלי רכב שעלו לכביש החל מתאריך 1.1.2010. על פי אותם פרסומים היה אמור שווי השימוש לכלי רכב שעלו לכביש לפני תאריך זה להשאר ללא שינוי (1,860 ש"ח לרכב מקבוצה 2). בפועל עלה שווי השימוש לרכב הישן [מיצובישי לנסר 1.6 2008, לצורך העניין] לסכום של 2,330 ש"ח. המעסיק שלי טוען שזה הסכום המוקטן(?) בו מחוייב רכב ישן. האם הפרסומים היו שגויים או שפיספסתי משהו? אודה לתגובות עניניות לנושא. אין צורך לפתוח שרשור חדש לגבי כדאיות ליסינג.
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 3 תגובות
- 900 צפיות
ההורים שלי אומרים, שאי אפשר לעשות ביטוח מקיף לרכב בן יותר מ12 שנים. האם זה נכון? אני שמתי עין על הונדה סיוויק נחמדה, אבל העניין הוא שהיא מודל 94'. ועכשיו עברו 16 שנים עוד מעט, אז האם יהיה שווה לי לקנות אותה בכלל? שאני אתקע בלי אפשרות לעשות ביטוח מקיף!
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הטיעון הראשון של אדם שקנה רכב אוטומטי הוא לרוב: כי זה נוח יותר. מה שנראה די תמוה כי כפי שאני מכיר את הציבור שלנו, לא יקנו ספת עור או יזמינו כרטיס טיסה במחלקת ביזנס רק כי זה נוח יותר... אבל נגיד שזה נכון, לא עדיף במקרה כזה לחסוך על התיבה האוטומטית ולקנות רכב ברמת גימור גבוה יותר או פשוט רכב איכותי יותר שיהיה נוח? במיוחד עם המצמדים והתיבות המדורניות שיותר קלות לתפעול...? מה שעוד יותר תמוה זה שאנשים לרוב אומרים ש"אני צריך רכב רק בשביל להתנייד, מה אני צריך נוחות?", אז במקרה שרוצים לחסוך, לא עדיף תיבה ידנית שלאורך זמן חוסכת אלפי שקלים? פשוט צריך לומר את האמת...קונים אוטומטיות כי כולם מסביב קונים אוטומטיות....
הודעה אחרונה מאת georgesh, -
-
- 0 תגובות
- 698 צפיות
היי, אני מחפש אתרים שמספקים חדשות רכב "אמינים" והדגש הוא על אמינים בכל העולם בשפה האנגלית- וגם עברית אם יש כאלו .. בינתיים יש לי את http://www.parkers.co.uk/ כאתר שמספק אינפורמציה לגבי רכבים ונחשב כאמין (לפחות בפורום) והרשימה שבניתי כוללת : http://www.automobilemag.com - אמור להיות אמין ======================= אני לא יודע לגבי האמינות שלהם http://www.carpages.co.uk/news/ http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/ http://www.whatcar.com/ http://www.autoblog.com/ http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/ http://www.just-auto.com/ ========================================== אם מישהו …
הודעה אחרונה מאת White-Night,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 283 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Be roo
- גרנד פריקס
- netanel1014
- danbr
- מייק24
- quzzaa
- Shay Shd Dave
- Fluffy
- Supertigre
- hans
- flytomars
- viper83