Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5988 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא התכוונתי שהתיבה היא הגורם לתאונה, רק העלתי השערה שהתיבה האוטומטית "מרדימה" את הנוהגים בה ומטשטשת את הבנת הדינמיקה של הרכב.

אני יורד בכביש פרויד מדי יום, יוצא לי לראות המון נהגים שיורדים את כל הירידה על הברקסים, במצב קיצון יש להם רק ברירה אחת- עוד ברקס, ברכב ידני אתה מוכרח ליותר התערבות ויש גם את אופציית הקלאץ' או גז.

במעט שיוצא לי לנהוג על אוטומט אני מרגיש פחות מעורב ומכאן גם פחות בטוח.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שכבר כתבו, אין קשר לסוג הגיר, ואם נתמקד באותה ירידה - גם נהג על רכב ידני יכול לרדת את כל הירידה בניוטרל, עם רגל על הברקס.

וגם נהג על גיר אוטומטי, שמבין למה יש עוד מצבים בגיר, חוץ מ D, יעביר את הידית להילוך נמוך, או יבחר במצב טיפטרוניק בהילוך נמוך, וינצל את בלימת המנוע בירידה.

פורסם

דו-שיח של חרשים.

כל אחד פה מדבר על משהו אחר, ואין דיאלוג אמיתי.

הקשר שמדבר עליו פותח השרשור הוא עניין קוגניטיבי ושל רמת העניין של הנהג בנהיגה.

נהג שלא מעוניין בנהיגה בכלל, ינהג תמיד על אוטומט.

האוטומט יכול לגרום להרגשה של נסיעה על "טייס אוטומטי", ככה שהנהג שם לב פחות למה שהוא עושה, ומרגיש יותר מנותק מהעולם.

הוא מסתכל על המכוניות האחרות ועל הכביש כסוג של סרט שהוא רואה על מסך, ולא מרגיש בדיוק שהוא שם, או שהוא צריך לעשות משהו בנידון.

ישנן תיבות מהנות כמו אלו של VW, אבל במאזדה 3 למשל, אני מעדיף לנסוע בקו ישר מאשר בסיבובים שאני לוקח עם רכב ידני, שבו יש לי יותר שליטה על הסל"ד ועל האחיזה.

גילוי נאות: יש לי רכב אחד אוטומטי, אחד ידני ואחד עם גיר רציף.

פורסם

Fangio

מעולם לא ראיתי מחקר שקושר בין סוג תיבת ההילוכים ורמת המעורבות בתאונות.

זו טענה (השערה) שאין לה ככל הנראה סימוכין מכיוון שזה יהיה בלתי אפשרי לבודד את המשתנים.

מנגד אפשר גם לטעון שתיבה ידנית צורכת יותר משאבים קוגניטיבים ומוטוריים לצורך תפעולה והם נגרעים מכלל המשאבים של הנהג, במיוחד אם הוא חדש או בלתי מנוסה בשימוש בתיבה כזו.

כמו כן אפשר לטעון שנהגים ברכב ידני הם אנשים מחפשי ריגושים הנוטים לקחת סיכונים ולפיכך הסבירות שיהיו מעורבים בתאונות דרכים היא גבוהה יותר.

קיבלת pro bono שני נושאים למחקר , אחד בהנדסת אנוש והשני בפסיכולוגיה.

פורסם

שאלה מאד יפה ומעניינת, והתשובה שלי עליה מעט מורכבת.

מהידע שצברתי ומהנסיון שלי בהדרכת נהגים מכל הסוגים (לאורך יותר מ- 11 שנים) אני יכול לומר שישנם שני גורמים בעלי השפעה מכרעת על בטיחות נהיגה בהקשר של הנהג:

א. מודעות (ובכלל זה תשומת לב).

ב. הימנעות מלקיחת סיכונים.

שני הגורמים הללו מעלים או מורידים בהתאמה את גרף הבטיחות/סיכון באופן משמעותי, יותר מכל גורם אחר (וישנם גורמים נוספים).

אם נתייחס לשאלה המקורית, המדברת על הקשר שבין התיבה האוטומטית לרמת הבטיחות בנהיגה, אזי שאפשר למצוא קשר עקיף בין הדברים. הקשר הוא עקיף ולא ישיר, משום שקיימים אנשים הנוהגים ברכב אוטומטי מבלי להיות מעורבים בתאונות, ולחילופין נהגים הנוהגים ברכב ידני שכן מעורבים בתאונות.

הקשר בכל זאת מתקיים כאשר מנסים למצוא התאמה בין סוג הנהגים שיעדיפו תיבה אוטומטית והסיבה לאותה העדפה, לבין אותם 2 גורמים שרשמתי בהתחלה.

כלומר, מרבית הנהגים שיבחרו באוטומט יעשו זאת מהסיבות שמביאות בסופו של דבר לפגיעה במודעות בנהיגה, דהיינו הם רוצים להיות מנותקים מהנהיגה עד כמה שאפשר.

בשולי הקשר הזה, אפשר למצוא אצל אותם נהגים פרמטרים נוספים שתורמים ומגדילים את הסיכון, כגון : חוסר ריכוז בנהיגה עקב חוסר עניין, היעדר הבנה בסיסית במצב הרכב עקב התייחסות אליו ככלי שרות בלבד (כמו מקרר למשל), צימצום זמן הנהיגה למינימום והימנעות מנהיגה כשהדבר לא הכרחי (מביא לנסיון מועט וסלקטיבי), ועוד...

אז אם השאלה היא - "האם תיבה אוטומטית מעלה את הסיכון לתאונה", התשובה היא כנראה - לא.

אבל, אם השאלה היא - "האם סוג הנהגים המעדיפים העדפה ברורה תיבה אוטומטית ללא קשר לצרכיהם הרלוונטיים, עלולים להיות נהגים מסוכנים יותר", ייתכן מאד שהתשובה היא - כן.

העניין הוא שפילוח כזה אפשר לעשות באותה מידה גם לפי - סוג הרכב, גיל הנהג, ועוד הרבה תחומים אחרים.

דני G.

פורסם

כמו כן אפשר לטעון שנהגים ברכב ידני הם אנשים מחפשי ריגושים הנוטים לקחת סיכונים ולפיכך הסבירות שיהיו מעורבים בתאונות דרכים היא גבוהה יותר.

כל הדוגמאות שמובאות כאן מתייחסות לשוק המקומי (פחות מזניח), האם אתה יכול לטעון ש95% מהנהגים האירופאים הם מחפשי ריגושים הנוטים לקחת סיכונים? אני מקווה שאתה לא רציני...

אני עדיין מרגיש שתיבה ידנית מובילה לתכנון נסיעה אחר (גם אם לא במודע), או כמו שפרנרוס היטיב לקלוע לדעתי ודיבר על נהיגה קוגניטיבית.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

כמובן שלא טענתי כי הנוהגים בתיבה ידנית נוטים לקחת סיכונים.

רק העליתי השערה שיכולה להציג קשר הפוך בין התיבה הידנית למעורבות בתאונות.

רק בשביל ה- "איפכא מסתברא".:wink:

פורסם

אני חושב שמי שבאמת גורם לתאונות אלו הנהגים...

כשאני נוהג ברכב אוטומטי אני שם לב לרכב יותר מברכב ידני כדי למנוע העברות הילוכים מיותרות ( כלומר למנוע מהרכב להעלות הילוך, ואז שוב להוריד) דבר שצורך ממני יותר ריכוז מנהיגה בגיר רגיל (כמה שזה נשמע מפתיע...).

בנוסף אני נוסע 40 קמ"ש בתוך העיר במקרה הטוב ולא עובר את ה90 מחוצה לה. אני גם מנקה את השמשות שלי ושומר מרחק. אני חושב שזה מקטין את הסיכוי שלי להיות מעורב בתאונה, יותר מסוג התיבה שלי.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

אוטומט זה נוחות, זה הכל.

פשוט רוב הרכבים שנמצאים על הכביש, רובם אוטומט, לכן יותר סיכוי כי התאונות ייגרמו מאוטומט.

פורסם

מההיבט הטכני \ תפעולי, אני רוצה להעלות 2 דברים:

1. כיוון שבאוטומט יש "יד אחת פנויה", נהגי הארץ התותחים והמובחרים, בעלי יכולות המולטיטסקינג של מעבדי אינטל, ינסו למצוא להם תעסוקה כלשהי. כיוון שאין צורך בהעברת הילוכים הנהג פנוי להתעסק בכל מיני שטויות - כמו טלפון, נגן, מסמכים, אוכל וכו'. כיוון שבארץ לא כולם יודעים כמה חושב להתרכז בנהיגה בזמן הנהיגה, זה פתח לצרות. לעומת זאת נהג בידני צריך להיות בהיכון לתפעול התיבה ולכן כנראה שיתעסק פחות בכל מיני שטויות מסביב. למרות שאני בטוח שישנם גם נהגים על ידני שהם מאוד מוכשרים על מנת לתפעל עוד כל מיני דברים מלבד התיבה.

2. אני מוצא שרכב אוטומטי כל הזמן דוהר קדימה. זה מתבטא גם בגלישה בפקקים וגם כיוון שהתיבה שואפת להיות תמיד בהילוך גבוה, לרוב המנוע לא נבלם, למשל לקראת רמזור. אני חושב שזה מצריך שמירת מרחק רבה יותר, כיוון שהמנוע כמעט אף פעם לא נבלם על ידי הילוך כלשהו. השאיפה הזאת של הרכב כל הזמן להתגלגל קדימה, לעומת הידני, יכולה לתרום לתאונות נוספות (אולי גם קלות יותר, שאינן נרשמות בסטטיסטיקות).

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אני לרוב נוהג על ידני, אבל לפעמים יוצא לי לנהוג גם על אוטומט ואני יכול להגיד שיש הבדל בטיחותי משמעותי בין השניים.

יש כאלה שיגידו שתיבת הילוכים האוטומטית היא יותר "בטוחה" כי אין צורך לדאוג לגבי הקלאץ' והעברת הילוכים והנהג יכול כל הזמן להיות מרוכז בכביש, אבל בפועל נהיגה על אוטומט משעממת והנהג מתחיל לחפש עיסוק נוסף ולחשוב על דברים שלא קשורים לנהיגה וכתוצאה מכך מאבד את הריכוז, כך הסיכוי לעשות תאונה גדל(כמו כן, נהגים בארץ סובלים ממחלת המולטיטסקינג מתמיד כמו שקודמי כתב).

רכב ידני רוב הזמן יחזיק את הנהג מרוכז בכביש מכיוון שהנהג חייב להעביר הילוכים לפי תנאיי הדרך ושני הרגליים והידיים יהיו בפעולה מתמדת(קצת כושר לידיים והרגליים:lol:), ככה שיש פחות סיכוי לפשל ולעשות תאונה בגלל חוסר תשומת לב וזה גם יותר כיף ואכן בנהיגה קיצונית לרכב אם תיבה ידנית יש יותר שליטה מרכב אם תיבה אוטומטית. כמו כן,אותי אישית "המוח" של אוטומט ברכבים מסויימים ,פשוט מעצבן.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
אפשר למצוא קשר סטיסטי בין כל דבר לבין כל דבר .

http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3730358,00.html

תודה! אני בהחלט אשתמש בקישור הזה בפעם הבא שמישהו מנסה לבסס טיעונים קלושים על "סטטיסטיקה".

מההיבט הטכני \ תפעולי, אני רוצה להעלות 2 דברים:

2. אני מוצא שרכב אוטומטי כל הזמן דוהר קדימה. זה מתבטא גם בגלישה בפקקים וגם כיוון שהתיבה שואפת להיות תמיד בהילוך גבוה, לרוב המנוע לא נבלם, למשל לקראת רמזור. אני חושב שזה מצריך שמירת מרחק רבה יותר, כיוון שהמנוע כמעט אף פעם לא נבלם על ידי הילוך כלשהו. השאיפה הזאת של הרכב כל הזמן להתגלגל קדימה, לעומת הידני, יכולה לתרום לתאונות נוספות (אולי גם קלות יותר, שאינן נרשמות בסטטיסטיקות).

יואב

אתה מתאר את הפגם היסודי הזה בגיר האוטומטי כבעיה טכנית.

לטעמי, הפגם היסודי הזה הוא הרבה יותר מטכני.

לכל אורך ההסטוריה - אם אתה רוצה לגרום לכלי התחבורה שלך להתקדם, אתה צריך לבצע פעולה אקטיבית. בין אם זה ללחוץ על הגז באוטו, לדחוף דוושות באופניים, להזיז מצערת במטוס, להכניס דורבנים על סוס וכו'.

במכונית עם גיר אוטומטי, האוטו מתקדם בלי שהנהג צריך לבצע פעולה פוזיטיבית. זה אנטי-אינטואיטיבי ונוגד את כל ההגיון של השליטה של האדם בכלים שלו.

אני לא מבין כלום בפסיכולוגיה, אבל כל התפיסה הזאת לא נראית לי בריאה, וזו אחת הסיבות שאני שונא לנהוג על רכב עם גיר אוטומטי (זה והממיר מומנט שמבטל את הקשר הישיר בין המנוע לגלגלים).

ובגדול - אני מסכים עם דני G. לדעתי גם - סוג האנשים שיעדיפו גיר אוטומטי הם גם סוג האנשים שיותר סביר שהם נהגים פחות טובים. כמובן שאין לי כל בסיס עובדתי להשערה הזאת. רק תחושת בטן.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לא חשבתי על הקטע עם הפעולה האקטיבית שצריך בשביל שהרכב ייסע.

זו נקודה טובה.

וג'רמי, יש דברים שלא צריך בשבילם סטטיסטיקה. צריך היגיון בריא.

ההיגיון הבריא אומר שרוב חובבי הנהיגה קונים ידני.

אבל זה לא אומר שכל מי שקונה ידני הוא חובב נהיגה.

יש קשר הגיוני מאוד בין סוג הרכב שלך לרמת הנהיגה שלך לרמת העניין שלך בנהיגה.

• תוכן חדש...