רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,584 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 660 צפיות
אתמול בממון קראתי שנזקי גוף שאירעו במהלך תחרות בין רכבים יכוסו, אבל לא ישולמו במלואם. מה דעתכם? אם ככה, מה בעצם אוסר לבצע מדידות זמנים במסלולים סגורים?
הודעה אחרונה מאת SHW, -
- 4 תגובות
- 772 צפיות
האם צילום של הנהג מאיץ, תוך כדי שרואים את הספידומטר יהיה תקף משפטית? היה לי דיון עם חבר. אני אשמח אם תענו תשובות מבוססות. תודה!
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
- 16 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
הייתי לפני שנתיים וחצי בערך בשלילה על אלכוהול וזה עבר לי ממזמן. קניתי רכב חדש (הונדה סיויק ופניתי לכמה חברות ביטוח , כמו 9 מיליון - ביטוח ישיר - AIG וכו'.... אומרים לי שברגע שהיה לי שלילה הם לא רוצים לבטח אותי. ואפילו שלא עשיתי אף תאונה בחמשת שנות הרישיון שלי!! אמרו לי שהמדינה הוציאה חוק חדש שאפשר לעשות דרכה את הביטוח בכפול כסף...מה זה הדבר הטיפשי הזה?? מה אני יכול לעשותת??
הודעה אחרונה מאת פומפה, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 836 צפיות
שלום לכולם 2 שאלות. מה זה מנוע VALVATRONIC ? בכמה הוא יותר טוב ממנוע רגיל של BMW? מה זה כל הE46 E50 וכו'? תודה *עריכה. בקשר לE46 וכו' הסתדרתי
הודעה אחרונה מאת or-s, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 803 צפיות
שאלה קצת מוזרה אבל בכול זאת יש לי חבר שרוצה לעשות כמה שינוים במנוע כמו לשים טורבו צנרת וכ"ו... אבל הוא לא רוצה שיראו את הדברים הנל ורוצה לבנות כיסוי פנימי למנוע שיראו רק את מדיד שמן והחורים בשביל הנוזלים השונים. הכיסוי יהייה מוברג לרכב מתחת למכסה מנוע המקורי. השאלה הי כזו האם לבוחן תנועה שעוצר אותו מותר לפרק את הכיסוי או לבקש ממנו שיפרק אותו. והאם זה בכלל חוקי לעשות דבר כזה (לבנות כיסוי שכזה). הרעיון שמה שהוא (בוחן) לא יודע עליו לא יפריע לו אני יודע שכול הרעיון משוגע אבל בכול זאת.
הודעה אחרונה מאת SHW, -
- 17 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, בהנחה שאני מעוניין לייבא מוצר מ-eBay (או כל אתר אינטרנט אחר, לצורך העיניין - לאו דווקא מוצר הקשור לרכב) דרך אחד משירותי ה"כתובת האמריקאית" אשר מוכנים גם לארוז מחדש את החבילה, כיצד מתנהל עיניין המכס? אם החבילה מסומנת כמתנה בערך של מתחת ל-50$ והיא נתפסת במכס, מהו גובה הקנס - אם בכלל - שאצטרך לשלם? אם הפריט מוצהר כראוי (וקיימים לגביו אישורים ברורים), האם אאלץ לשחררו "ידנית" מהמכס או שאוכל לשלם את המכס בסניף הדואר הקרוב לביתי? הסיבה הספציפית לשאלתי היא סוגיית יבוא מכשיר סלולרי (גוגל נקסוס 1, לצורך העיניין) אשר קיבל אישור סוג כדת וכדין בישראל (כלומר שיווקו חוקי), אך מחיריו בחנויות הישראליות פרועים לגמרי בשלב זה, אני מתלבט האם לייבאו דרך הדואר א…
הודעה אחרונה מאת talcom, -
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/entertainment-celebs/local/Article-c0ca437fbe38621006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=237936823 הגינוי הדבר? רק המצבר יכול במצב כזה לא לעבוד,אך לא המנוע.
הודעה אחרונה מאת MX-5, -
ה-1.6 הוותיק (8 שסת') יצא לגמלאות וכעת מחליפות אותו צמד גרסאות חדשות - 1.2TSI עם 105 כ"ס ו-1.4TSI עם 122 כ"ס. http://www.motocar.co.il/article/11934.aspx
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרכב הישן שלי הורד מהכביש בגלל שהוא הושבט. כל התקופה מאז הוא חנה בשכונה ולא הפריע או מפריע לאף אחד. לפני כמה ימים פירקתי ממנו את הגלכלים והפנסים כי מצאתי קונה והיום גיליתי שיש התראה של הערייה שצריך להעיף אותו אחרת אני יקבל קנס, עכשיו הרכב בלי לוחית רישוי עליו יש לי 2 שאלות: 1)יש אפשרות להעיף אותו מבלי לשלם על זה? 2)יש להם דרך לאתר אותי בכלל או יותר נכון מישהו יתעסק אם זה או שיקחו את הרכב וזהו?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ערב טוב לכולם מישהו יודע באיזה יציאה צריך לצאת מכביש שש ע"מ להגיע לאריאל? האם יש שילוט שאפשר להיעזר בו? ואם כן אז מה רשום בדיוק על השלט ? המון תודה
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
יצא לי לראות באזור המרכז, ת"א , רמת גן , אודי שנראית כמו אודי 80, והיא הייתה קופה, בצבע כסף. היה לה ספויילר קטנצ'יק כזה שמחמיא לה מאוד, היא הייתה גיר רגיל עם סאנרוף. למישהו יש מושג? חיפשתי ביד 2 וכו' לא מצאתי את הדגם הנ"ל. יכול להיות? או שפשוט לא זיהיתי נכון
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום היום ניגשתי לעשות טסט לרכב ונכשלתי העניין שהטסט הקודם עד סוף פברואר. ונתנו לי בטסט הנוכחי לתקן את הליקויים תוך שבוע. האם אני יכול לנסוע עד סוף החודש עם הטסט הקודם?שמאושר לי עד סוף פברואור?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
כל התמונות צולמו על ידי אבא שלי בדצמבר 2009 - ינואר 2010. נושא תצפיות ממיאמי משנה שעברה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=284402 נושא תצפיות מבודפשט מאוגוסט 09: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=281761
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 793 צפיות
או יותר נכון, על פי מה? מדוע קובע יצחק לוי את המחירים שהוא קובע ואיך זה שכולם הולכים לפי המחירון שלו פחות או יותר? איך ישנם רכבים שתמיד נהוג למכור מעל / מתחת למחירון ואם זה כך, למה המחירון לא משקף מחיר ראלי? אשמח לשמוע חוו"ד בעניין.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2010/01/29/video-in-depth-look-at-toyotas-sticky-accelerator/#continued רציתי לשתף אתכם בסרטון שראיתי. פשוט לא ייאמן שככה טויוטה מפשלים. במיוחד מה הפתרון שלהם למקרה שלכם יש את הבעיה הנל בזמן נסיעה בכביש מהיר. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
שבת שלום, בחניית הגרנד קניון בחיפה צד את עיני מפלץ חדש ומגודל מבית היוצר של הקורולה והפריוס המשמימות. בדיקה קרובה יותר גילתה שלמשאית הקטנה נפח מנוע של 5.7 ליטר וגוגל תרגם לי את זה ל381 כ"ס. תמונות לפניכם:
הודעה אחרונה מאת Eat-My-Dust, -
נהיגה בשכרות 1 2 3
מאת gadik6- 31 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אז ב"שעה טובה" עצרו אותי היום בלילה על נהיגה בשכרות לטענתם. המכשיר הראה על 595 מק"ג לליטר (או איך שזה לא נקרא). אני לא אתחיל להסביר למה אין סיכוי שזאת המדידה נכונה (את זה אני אצטרך לעשות בבית המשפט כנראה, וסביר להניח שזה גם ככה לא ישכנע רבים פה), ויש לי רק כמה שאלות לגבי כל התהליך. אם זה משנה, אני בן 23 וחצי, עם רשיון 6 שנים וחצי, ללא עבירות קודמות. במועד המשפט (ספטמבר) אני אהיה בן 24. הרכב הוא של ההורים. ולשאלות: 1. לקחו לי את הרשיון ורשיון הרכב, וזימנו אותי לשימוע אצל קצין משטרה היום. אממה, הוא מיהר, ולכן השימוע נדחה ליום ראשון. האם 30 יום פסילה + השבתת רכב לכמה שבועות זה משהו ודאי, או שמא יש אפשרות שזה יגמר בפחות? 2. עורך דין לכל התהליך עולה בסביבות ה6 …
הודעה אחרונה מאת gadik6, -
- 0 תגובות
- 961 צפיות
כותרת.. תודה. שניהם אוטומט. הניסן 1.6. והמזדה זה הספורט 1.8.
הודעה אחרונה מאת Alexhudin, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בחניון בתל אביב, ראיתי רכב שעשה משהו, לא יודע מה אבל היה לי כיף בלב לראות שמישהו שמר על רכב כל כך הרבה שנים.
הודעה אחרונה מאת S^M, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 822 צפיות
היי לכל חברי הפורום! ידידה שלי נתפסה עם כמות אלכוהול פי 3 מהמותר.!! 795 מיקרוגרם. הרכב כמובן נלקח לה. היא נהגת 7 שנים ללא שום עבירה בעבר. איזה עוד הכי טוב מומלץ לה במצב כזה? ואני יודע הטפתי לה ככ הרבה. היא צריכה מישהו ממש טוב. תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 10 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן חברים. לפני כמה שעות קיבלתי דו"ח חניה עירוני על חניה באדום-לבן בת"א (על אבן גבירול), ע"ס 250 ש"ח. מכיוון שאני חייל- די קשה לי לשלם דו"ח כזה. האם ישנן הקלות בתשלום לחיילים (חוץ מ-18 תש'), אם אני אפנה אליהם במכתב בכייני או אגיע למשרד שלהם זה יכול לעזור (אולי להפחית את גובה הקנס,או משהו בסגנון..?) או בקיצור, יש מה לעשות?(לא מצאתי משהו רלוונטי בחיפוש). תודה מראש תומר
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
צריך עזרה בהכוונה והמלצה לחברה להשכרת רכב בלאס ווגס, האם כדאי להזמין מהארץ או במקום ? אשמח לקבל הכוונה והערכת מחיר ל4 ימים , משדה התעופה לאס ווגאס, והחזרה לשדה. תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
מי שקרא אתמול ידיעות אחרונות וכמובן את מוסף ממון היה יכול לראות את המבחן שנערך בקרב המשפחתיות 1,600 שבהם נחכו שברולט קרוז מול רנו פלואנס, פולקסווגן ג'טה וקיה פורטה. אני אסכם ואומר שהמשפחתית שזכתה זו הייתה... שברולט קרוז. אני מצטט את הפסקה האחרונה שמסכמת את הכל (מכיוון שהסורק לא עובד): "הג'טה והקרוז הן הפיינליסטיות. הגרמניה תשרת הכי טוב את חובבי הנהיגה ואת חובבי הסטטוס. מרתק לראות איך גיר חדש ומוצלח משדרג כל כך משפחתית שבלעדיו הייתה אפורה למדי ושתא הנוסעים שלה מביך בשממה שלו. הקרוז אולי לא השקיעה כמוה בשיעורי התעמלות, אבל שולפת כמה טריקים בגיאוגרפיה ובידיעת הארץ. היא יודעת לספק טוב יותר את הפאר, המרווח, והנוכחות שחשובים לרבים כל כך בארץ. לא הכי מהנה, מהירה אבל ה…
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
http://www.auto.co.il/כתבה-24355-מבחן-דרכים-מיצובישי-אאוטלנדר-משו.aspx אם זה לא היה רשום במגזין אוטו הייתי אומר שזה סיפור מצוץ מאצבע. אבל אעדין אני סקפטי לגבי ההספק. אני לא מבין בשיפורי רכב, לכן אני לא יכול לאמר כלום, אז נשאיר את הבמה למומחים. בסוף הכתבה יש פירוט של השיפורים, האם זה הגיוני?
הודעה אחרונה מאת מאור דוידי BORA, -
מישהו יכול להסביר איך דבר כזה קורא?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 0 תגובות
- 616 צפיות
אני צריך עזרה בכתיבת כמה הגדרות מה הקשר בין כוח הבלימה לכוח אחיזה בכביש? ואני צריך הסבר של מומנט מנוע ,מומנט התהפכות, ומומנטי סיבובי?
הודעה אחרונה מאת liran-18, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר חיפוש לא מצאתי תשובה אז החלטתי לפתוח נושא חדש. היום בלילה נשלל רישיוני ל-30 יום. בדו"ח שנרשם לי נכתב : בסעיף הראשון ש"השוטר הבחין ברכב שלי בשעה 03:25..." ובסעיף השני שבו מדובר על כי הוא החליט לפסול את רישיוני נכתב כי הוא קיבל החלטה זו בשעה"02:19" . ברצוני לפנות לעורך דין לענייני תעבורה מצפון הארץ(המלצות יתקבלו בברכה ) אך עד אז, האם הטעויות של השעה הן עילה לביטול ואם כן על איזה סעיף? תודה.
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 10 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן חברים אבא שלי מתחנן בפעם השנייה. אני רוצה להשכיר לאבא שלי רכב יוקרה לכמה ימים. עכשיו ראיתי בכמה אתרים שהשכרת הרכב המפואר באה עם נהג. אני רוצה שאבא שלי יוכל לנהוג. שמעתי שיש סוכנות בהרצליה פיתוח לקסורי קארס. האם למישהו יש תמספר (ובעברית: את המספר) טל" פלא"? אשמח לקבל. תודה מראש על מתן התשובה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת m911, -
חבר שלי הכניס את הרכב שלו למוסך מורשה לצורך תיקון נזק אחרי תאונה. היום ראיתי את הרכב שעדיין נמצא במוסך וראיתי כי הרכיבו לא וילון אחורי עם הלוגו של המוסך ללא הודעה. כמובן שעשו חורים בריפוד של התקרה וגם בחלק התחתון. כמובן שאני אעלה את הסוגיה לפני שהרכב יוצא מהתיקון, אבל מה לדעתכם צריכה להיות עמדתי? רק פירוק של הוילון ישאיר חורים בריפוד, אך גם לא נראה לי סביר לדרוש מהמוסך להחליף על חשבונו את כל התקרה וגם הפאנל התחתון (מאחורי משענות ראש אחוריות, היכן שממוקמים רמקולים).לצורך הענין הרכב הוא שנת 2005 ששווה בערך 60,000 שקל. אני משאר כי החלפה של חלקים כאלה על חשבון המוסך תהיה כמה אלפי שקלים וניתן לשאר כי דרישה כזאת מצידי תגרום לסכסוך רציני וחילופי דברים ביני (הלקוח) והמוסך.
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
למישהו יצא לשמוע את הפרסומות האיומות האלה? כל פרסומת מתחילה בנהג שמדבר בטלפון עם אשתו או ילדתו על נושאי היום יום (תביא שני קוטג' וכו') ואז השיחה נקטעת בבום של תאונת דרכים. המסקנה - אייווקס מערכת מצילה חיים. הם רציניים? זה המסר שהם רוצים להעביר? כי מה שאני מסיק מזה: "קנה אייווקס, ותוכל להתעסק בכל דבר שבעולם חוץ מנהיגה, אנחנו כבר ניתן לך התרעה אם יקרה משהו בכביש ששוה לך לשים אליו לב". דווקא נהג בטלפון, זה הקהל? זה המסר שלכם? נהג שמתקין מערכת אייווקס הוא נהג שמודע לבעייתיות בכביש ורוצה תוספת של בטיחות. אם הוא מדבר בטלפון כל הנהיגה, אז או שהוא מפספס משהו בגדול, או סתם עיוור שהולך אחרי טכנולוגיה. דיבור בטלפון בזמן נהיגה=חוסר ריכוז. כן גם אני מדבר, אבל שיחות …
הודעה אחרונה מאת Fangio,
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 360 אורחים (הצג רשימה מלאה)