Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה - מקטינה נפחים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אישית בכלל מעדיף גיר ידני, כך שאין לי כל כך עניין בתיבות האלה, אבל למה אתה(alexk) קובע ש-DSG הרבה יותר טוב מהתיבה של בראבו? רק בגלל העובדה שיש לו קלאץ כפול? אולי אתה וגלובאלי חברים?

הרבה אנשים פה קוראים לגיר הרובוטי של טויוטה זוועתי... אז יצא לי לנסוע בתור נוסע באחת כזאת לא מעט ואפילו פעם אחת(!) לא הרגשתי את ההעברה. הבחור נהנה מהתיבה וגם מהעברות היולוכים מאחורי ההגה. עכשיו אני מניח שפיאט הרבה יותר מתקדמים בנושא תיבות הרובוטיות מטויוטה, לכן החסרון היחיד שיכול להיות לה זה יום-יומיים להתרגל עליה. חוץ מזה אני בטוח שהיא הרבה יותר זולה באחזקה. רוב המכריע של רוכשי גולף הם בני 50 ומעלה, אז שימשיכו לקנות גולף, עכשיו יש לצעירים יותר אלטרנטיבה טובה. לנו יש פחות כסף בדרך כלל :)

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מעניין אותי כמה ק"מ ישרוד מנוע שכזה, שצריך לסחוב טנק כמו אוקטביה

הוא לא חלש מה1600 הישן. בדיוק על זה מדבר האשכול.

פורסם
הוא לא חלש מה1600 הישן. בדיוק על זה מדבר האשכול.

הוא מפצה על הנפח הזעום בגדישה מטורפת לחלוטין. השחיקה ב1.2TSI תהיה משמעותית יותר.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

^

בדיוק מה שאני מדבר עליו.

זה מסתדר יופי עם גישת "בניית אוטו ל-4 שנים" המקובלת בקרב היצרנים היום, כי הרי הם צריכים לצמוח ולהגדיל את המכירות (לאן להגדיל, אני לא יודע).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אני אישית בכלל מעדיף גיר ידני, כך שאין לי כל כך עניין בתיבות האלה, אבל למה אתה(alexk) קובע ש-DSG הרבה יותר טוב מהתיבה של בראבו? רק בגלל העובדה שיש לו קלאץ כפול? אולי אתה וגלובאלי חברים?

לא אמרתי שהתיבה של הבראבו זוועה ופוסלת לגמרי את הרכב, אבל אין לי ספק שה DSG יותר טובה בגלל שהיא דו מצמדית. לא מאמין? לך תבדוק בעצמך.

emotion of motion

פורסם
אני ממש לא חושב שזה ירתיע קונים. מי שקצת מבין ברכב יודע לעשות את ההפרדה בין הנפח להספק ומי שלא יגיע לאולמות תצוגה ובטוח ישמע אחלה חפירות בעיניין

זה יכול לעבוד ל 2 הכיוונים,לדעתי גולף 2.0 115 כ"ס מוצלחת יותר מגולף 1.8 125 :idea:

זה לא קשור להפרדה,בסופו של דבר מנוע 1.2 שמוציא 105 כ"ס צריך להתאמץ יותר.

ואני בטוח שהמנוע הזה ירגיש אחרי 150 אלף ק"מ יותר עייף ממנוע 1.6 8 שסתומים....

פורסם

שיגיע קודם ל150 אלף ואז נחשוב אם הוא יהיה עייף או לא, מנוע 1200 8 שסתומים שגודש 1.5-1.6 מרגע צאתו מהמפעל תוך כדי תקופת ההרצה שלו והכול אני לא יודע איך הוא שורד 150 אלף קילומטר, זה מנוע פיצפון שרוצים להוציא ממנו הספק של 1600

פורסם

כנראה יש להרבה חברי פורום כאן טורבו-פוביה :)

ובנוגע לתיבה, אני מסכים שאם עושים נסיעה אחת על DSG ועל רובוטי רגיל, אז DSG ירגיש יותר טוב, אך לאחר הסתגלות קצרה כבר לא יהיה לה את האיתרון הזה. לדעתי לצעירים זה לא צריך להפריע אם הם לא עצלנים גמורים...

פורסם

ואני פשוט לא מבין למה צריך גיר רובוטי חד מצמדי. אם אני צריך להסתגל ולהעביר הילוכים, כבר לא משנה לי שאני צריך ללחוץ גם על עוד דוושה.

היתרון בגיר דו מצמדי הוא שלא צריך להסתגל לשום דבר. הוא גם מעביר הילוכים הרבה יותר טוב מכל תיבה פלנטרית שאי פעם ניסיתי.

emotion of motion

פורסם
שיגיע קודם ל150 אלף ואז נחשוב אם הוא יהיה עייף או לא, מנוע 1200 8 שסתומים שגודש 1.5-1.6 מרגע צאתו מהמפעל תוך כדי תקופת ההרצה שלו והכול אני לא יודע איך הוא שורד 150 אלף קילומטר, זה מנוע פיצפון שרוצים להוציא ממנו הספק של 1600

מנוע 16 שסתומים.

פורסם
מגניב שיש לנו פה בפורום מהנדסים יותר טובים מאלה של VW.

לא,אבל הרבה פחות אינטנרסנטים כלפיי הלקוח הממוצע :-D

כי,בינינו?

אף אחד לא יציין בפנייך שמנוע שגודש בלחץ כזה ירגיש הרבה יותר עייף ממנוע שלא גודש בלחץ כזה :-o

לרוב,יציינו את הדברים החיובים.

אז סבבה, 1200 טורבו 105 כ"ס.

אני בכל מקרה מעדיף את ה 1.6 המיושן :wink:

פורסם

כי מלכתחילה גיר רובוטי דו מצמדי לא הומצא כמחליף לגיר ידני - אלא בתור פשרה של ביצועים וצריכת דלק + עצלנות של הלקוח הממוצע שלא בא לו לעמוד בפקק עם גיר ידני :wink:.

אני מבטיח לך שבגרמניה, ממשיכים למכור המון המון וולקסוואגן עם גיר ידני למרות שה DSG מעולה.

פורסם

לוולוו S80 יש עכשיו מנוע 2.0 עם 203 כ"ס.

לפיאט פונטו יש מנוע 900 עם 105 כ"ס

אנשים רוצים מכוניות נקיות וחסכוניות

אז יצרני הרכב נותנים להם.

המנועים החדשים של פיאט ופולקסווגן יותר חסכוניים לטווח ארוך מההיברייד של טויוטה.

אין את כל המצברים שצריך להחליף והם יותר חסכוניים הכביש מהיר.

בארץ ש 70% מהמכוניות הנמכרות הם ליסינג את אף אחד זה לא מעניין אם המכונית עושה ק"מ לליטר או 100 ק"מ לליטר.

אייל

פורסם
ואני פשוט לא מבין למה צריך גיר רובוטי חד מצמדי. אם אני צריך להסתגל ולהעביר הילוכים, כבר לא משנה לי שאני צריך ללחוץ גם על עוד דוושה.

היתרון בגיר דו מצמדי הוא שלא צריך להסתגל לשום דבר. הוא גם מעביר הילוכים הרבה יותר טוב מכל תיבה פלנטרית שאי פעם ניסיתי.

כי לאחר הסתגלות קצרה תרגיש כאילו אתה נוהג באוטומט. אני לא אומר שזה מתאים לכל אחד. אבל מי שאין לו בעיות אם קואורדינציה לא ישים לב ל"פעולות הסתגלות" שהוא עושה אחרי זמן קצר. היתרון הוא עלות הזולה של התיבה. אם ה-DSG יתקלקל זה יעלה משהו כמו 20K להחליף אותו בטח...

• תוכן חדש...