Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה - מקטינה נפחים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם תקרא את כל הפוסטים שלי בשרשור הזה, תראה שאני בכלל אוהב גיר ידני, אז אני לא מתפשר על כלום, אלא משתתף בדיון סה"כ. אם לא כיוונת עליי אישית אז סבבה, אולי אתה צודק, ואולי לא. כי ברוב המקרים לאנשים יש תקציב לרכב ו-DSG יכול להיות חריגה רצינית מהתקציב הזה.

פורסם

Arco

אני לא מבין מה יכול להתקלקל בDSG שיצריך השקעה כזאת, בסף הכול מדובר בגיר ידני עם שני קלאצ'ים.

לא כמו בגיר אוטומטי רגיל שברוב המקרים מצריך שיפוץ יקר/החלפה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

סייג לחכמה שתיקה :arrow:

הסברת את תיבת ההילוכים המתוחכמת הזאת באותה כמות מילים שאתה מסביר איך להכין לך קפה " הרבה קפה שלושת רבעי מים 2 אחד וחצי סוכר"

פורסם

מתוחכמת?

תראה אני לא בא להשוות, בפנדה שלנו הוחלף קלאץ' בגיר הרובוטי במסגרת האחריות, העלות של תהליך כזה היא כ1000-1200 שקלים בבירור במוסך.

נכון הDSG הוא גיר מתוחכם ומתקדם יותר אבל אני לא חושב שהוא שונה לחלוטין ומחיר של 20K שקלים לתיקון שלו לדעתי מופרך.

פורסם

אז זהו, שלא נראה לי הגיוני לקנות רכב זול יחסית כמו איביזה עם גיר כמו DSG.

סתם, ככה אני חושב, לא חותר לשום דבר..

farkash7, איך בדיוק החלפת קלאץ בפנדה קשורה להחלפת גיר DSG?

פורסם
תראה אני לא בא להשוות, בפנדה שלנו הוחלף קלאץ' בגיר הרובוטי במסגרת האחריות, העלות של תהליך כזה היא כ1000-1200 שקלים בבירור במוסך.

סתם שתדע לך, זהו מחיר ממוצע להחלפת קלאץ' גם בתיבה ידנית.

נ.ב. עוד משהו, לגבי האוקטביה. יש מדינות שבהם משלמים גובה מס על הרכב נקבע לפי נפח מנוע, אז שם מנוע 1.2TSI כן משתלם, אפילו שהוא צפוי להתפגר בטרם עת. כמו שיש מדינות שבהן רכבים מסחריים נהנים מהנחה משמעותית במס, לכן תמצא שם גירסאות מסחריות סגורות לרכבים הכי לא קשורים (כמו לדוגמא פולקסוואגן טוארג)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא,אבל הרבה פחות אינטנרסנטים כלפיי הלקוח הממוצע :-D

כי,בינינו?

אף אחד לא יציין בפנייך שמנוע שגודש בלחץ כזה ירגיש הרבה יותר עייף ממנוע שלא גודש בלחץ כזה :-o

לרוב,יציינו את הדברים החיובים.

אז סבבה, 1200 טורבו 105 כ"ס.

אני בכל מקרה מעדיף את ה 1.6 המיושן :wink:

אז אתה תנהג על עגלה מזהמת ובזבזנית. כרגע לא ידוע מה אורך החיים של מנוע כזה, אבל היות וזה הכיוון של התעשייה, לא הייתי דואג יותר מידי.

כי לאחר הסתגלות קצרה תרגיש כאילו אתה נוהג באוטומט. אני לא אומר שזה מתאים לכל אחד. אבל מי שאין לו בעיות אם קואורדינציה לא ישים לב ל"פעולות הסתגלות" שהוא עושה אחרי זמן קצר. היתרון הוא עלות הזולה של התיבה. אם ה-DSG יתקלקל זה יעלה משהו כמו 20K להחליף אותו בטח...

מי שאין לו בעיות קואורדינציה, שינהג על ידני, זו בדיוק הנקודה שלי. אני לא מבין למה צריך את זה.

emotion of motion

פורסם
סתם שתדע לך, זהו מחיר ממוצע להחלפת קלאץ' גם בתיבה ידנית.

נ.ב. עוד משהו, לגבי האוקטביה. יש מדינות שבהם משלמים גובה מס על הרכב נקבע לפי נפח מנוע, אז שם מנוע 1.2TSI כן משתלם, אפילו שהוא צפוי להתפגר בטרם עת. כמו שיש מדינות שבהן רכבים מסחריים נהנים מהנחה משמעותית במס, לכן תמצא שם גירסאות מסחריות סגורות לרכבים הכי לא קשורים (כמו לדוגמא פולקסוואגן טוארג)

זו בדיוק הנקודה שלי עלות אחזקה דומה לגיר ידני.

Arco מה הקשר אתה שואל? כי בבסיס מדובר באותה טכנולוגיה רק שבDSG יש שני קלאצ'ים במקום אחד, לכן אני לא חושב שעלויות התיקון צריכות להיות בהפרשים של פי 10.

פורסם
אז אתה תנהג על עגלה מזהמת ובזבזנית. כרגע לא ידוע מה אורך החיים של מנוע כזה, אבל היות וזה הכיוון של התעשייה, לא הייתי דואג יותר מידי.

אם היה לי התקציב להחליף רכב כל 3 שנים,היה בטוח שהייתי קונה רכב עם מסרים חידושיים וטכנולוגייה לעולם! ונהנה משיא הקדמה!

אבל אני לא מחליף רכב כל 3 שנים, זה למה אני אנהג ברכב שמוציא מומנט והספק ממנוע יותר גדול בלי חידושים... לפחות עד שאוכל להרשות לעצמי :wink:

מי שאין לו בעיות קואורדינציה, שינהג על ידני, זו בדיוק הנקודה שלי. אני לא מבין למה צריך את זה.

כי לפעמים לאשתך יש בעיה עם אוטומאט,ולפעמים אתה גר בחיפה ונוהג בעיקר בעיר... ועוד מיליון ואחת סיבות.

פורסם

ומה תעשה עוד כמה שנים כשרוב שוק היד השניה יהיה היברידיות או מנועים קטנים עם טורבו (ובכוונה הגזמתי כאן. ברור שיקח עוד זמן רב עד שזה יקרה)?

לגבי הגיר, הכוונה היתה לרובוטי חד מצמדי מול ידני.

אם מישהו רוצה להעביר הילוכים ולהסתגל, שילחץ כבר על הקלאץ וזהו. אם מישהו רוצה אוטומטי, שיקנה אחד שלא צריך להסתגל אליו, שהוא כשמו כן הוא - אוטומטי לגמרי, כלומר לא צריך לחשוב על ההילוכים.

emotion of motion

פורסם
ומה תעשה עוד כמה שנים כשרוב שוק היד השניה יהיה היברידיות או מנועים קטנים עם טורבו (ובכוונה הגזמתי כאן. ברור שיקח עוד זמן רב עד שזה יקרה)?

עד אז הטכולוגיה כבר תוכיח את עצמה,לפחות בפניי .

וחוץ מזה מנועים גדולים,תמיד יהיו ע"ע עדיין נמכרת סופרב 3600 סמ"ק.

כי מנוע גדול באופן טבעי עושה את כל מה שמנוע קטן מוגדש עושה בצורה הרבה יותר עצבנית,וחלקנו רק מחפשים לשייט ב 100 על 1600 סל"ד ולהעביר את הנסיעה למשרד.

או סתם לצאת לעקיפה באמצע הלילה במהירויות שהשתיקה יפה להן...

.

.....

פורסם

הטיעון הזה מעט בעייתי.

הגירים הרובוטיים הם הכיוון של התעשיה ובכל זאת, מי שרכש קורולה עם גיר רובוטי רוצה היום לאכול את הכובע שלו.

הרכב הזה הוא כמעט בלתי מכיר (מלשון מכירה) והיד הראשונה שלו תהייה ככול הנראה גם היד האחרונה, אלא כמובן אם תהייה הוזלה משמעותית מאוד מאוד בעת מכירת הרכב.

אל תתפלא אם זה יהיה גם גורל המנועים האלה.

פורסם

יש הבדל מאוד רציני בין משהו שעובד טוב (מנועי טורבו קטנים) לבין משהו שלא עובד טוב (הגיר הרובוטי של הקורולה). כרגע המציאות מוכיחה שאנשים לא מפחדים לקנות גולף TSI יד שניה. אני מכיר כמה אנשים שחיפשו כזאת והיה ממש קשה למצוא.

ספציפית לגבי הקורולה, אני חושב שאתה די מגזים בזה שהיא לא נמכרת כיד שניה. אני מכיר כמה אנשים שקנו יאריס רובוטית יד שניה. מאיפה הנתונים?

emotion of motion

• תוכן חדש...