Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה - מקטינה נפחים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא משנה איך יקראו לזה - TSI בוואגית או כל קיצור אחר שבו ישתמשו שאר היצרניות, מנועים מוגדשים וקטני נפח הם העתיד של מנועי הבנזין והדיזל. המנועים האלה מציעים פליטת מזהמים נמוכה (והיום המודעות לעניין גדולה), מומנט וכח (ואין אחד שזה לא עושה לו את זה), וצריכת דלק נמוכה (שזה הדובדבן על כל קצפת ). כבר היום יש מנועי דיזל בנפח 1.6 ליטר ואף פחות שמציעים מומנט שניתן היה לפגוש במנועי ה-1.9 ל', וצריכת דלק נמוכה מאוד. בדיוק אותו הדבר ניתן כבר לראות במנועי ה-TSI.

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים עם כל מילה.

העתיד טמון במנועים קטנים ומוגדשים ובתיבות הילוכים רובוטיות כפולות מצמדים.

בניגוד למה שמקובל לחשוב, מכירות המכוניות שמצויידות בתיבת ה DSG מצויות בקו עלייה מתמיד, ואני מעריך שתוך כמה שנים היא תדחוק כליל את התיבה הפלנטרית המיושנת והבזבזנית.

נכון להיום, תיבת ה DSG מותקנת באוקטביות שמשמשות מוניות וניידות משטרה, מכוניות שלא ממש רואות חיים קלים, באמינות מצויינת - זו בסה"ע תיבה ידנית ותו לא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה שהDSG עושה בינתיים ב VW זה להרוג את הידני, שני רכבי הTSI הידניים היחידיים של VW הם שירוקו וGTI, ב AUDI גם אין ידני בA3. נראה לי הלא ספורטיבית היחידה בכל הקוצרן שהיא TSI וידנית זה הלאון.

פורסם

ה DSG הופכת את תיבת ההילוכים הידנית למיותרת - היא פשוט משלבת את הטוב שבשני העולמות - נוחות של תיבה אוטומטית עם יעלות וצריכת דלק של תיבה ידנית.

פורסם

אני מסכים עם זה, אבל עדיין יש מי שירצה להישאר בידני, פרנואידים שרוצים שאחרים ישתפשפו על התיבה לפני שהיא הופכת לסטנדרט, ואנשים שלא מחפשים רכב ספורטיבי אבל רגילים לידני או רוצים ליהנות יותר מהנהיגה, הייתי מצפה ממותג שמשווק מכוניות עממיות רק לפרטי להשאיר איזה TSI ידנית במבחר. ד"א לפי נתוני יצרן, DSG יותר חסכוני מידני בדלק, ואני מניח שבלאי של קלאץ' קטן יותר בDSG כך שכלכלית לצרכן DSG עדיפה.

פורסם

אתה מתכוון בארץ.

בחו"ל ניתן לקבל את האיביזות החזקות בגרסאות ידניות וכך גם את הפולו את הגולף וכמעט כל דגם אחר.

לגבי הA3 אינני בטוח.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
יש הבדל מאוד רציני בין משהו שעובד טוב (מנועי טורבו קטנים) לבין משהו שלא עובד טוב (הגיר הרובוטי של הקורולה). כרגע המציאות מוכיחה שאנשים לא מפחדים לקנות גולף TSI יד שניה. אני מכיר כמה אנשים שחיפשו כזאת והיה ממש קשה למצוא.

ספציפית לגבי הקורולה, אני חושב שאתה די מגזים בזה שהיא לא נמכרת כיד שניה. אני מכיר כמה אנשים שקנו יאריס רובוטית יד שניה. מאיפה הנתונים?

מסכים ולא מסכים איתך:

התקן כלשהו יכול שלא לעבוד טוב בשני מישורים שונים:

- אמינות, ההתקן יכול לפעול מצוין כשהוא תקין, אבל לדרוש תחזוקה מרובה.

- שימושיות, ההתקן יכול להיות מאוד אמין, אבל בעל פעולה גסה מאוד.

הקורולה הרובוטית נופלת לקטגוריה השנייה, למנוע ה- TSI יש פוטנציאל לא מבוטל להשתלב בקטגוריה הראשונה.

לגבי סחירות הקורולה, בוודאי שקצת הגזמתי, הכל בסופו של דבר הוא שאלה של מחיר, אבל בוא ונסכים שטויוטה כזו תהיה כמשומשת זולה בהרבה ביחס לטויוטה מקבילה בעלת גיר קונבנציונלי.

פורסם

משהו שעובד טוב חדש לא בהכרח יעבוד טוב עוד שנתיים. מה בנוגע לבלאי מוגבר במנועי טורבו? תחזוקה שוטפת יקרה יותר? חבל שיצרניות רכב משתפות פעולה עם התקשורת (בעקבות לחץ צרכנים) בהנצחת המיתוס "התחממות גלובלית בעקבות פעילות האדם". אין שום הוכחה שפליטת גזי חממה גורמים להתחממות בכדור הארץ (אפילו רוב המרצים שלי טוענים שזה בולשיט מוחלט) וגם אם יש השפעת הרכבים זניחה ביחס להשפעת התעשייה. ומה בנוגע לתוספת זיהום בעקבות הגברת ייצור חלקי חילוף עקב מעבר למנועי טורבו והייבריד?

פורסם

מנועי טורבו שולבו ברכבי ספורט. רוכשי הרכב ידעו מראש שמנוע טורבו דורש יותר תחזוקה והסכימו לשלם את המחיר תמורת ביצועים. בשנים האחרונות יצרניות רכב מנסות להחדיר מנועי טורבו לשוק העממי במסווה של "דאגה לכדור הארץ". ולמה לא בעצם. יש להם הזדמנות להרוויח יותר כסף מחלקי חילוף וטיפולים ואם מישהו יתלונן יגידו "מה לא אכפת לך מכדור הארץ?"

פורסם

זה פשוט לא נכון.

מנועים מוגדשים הופיעו לראשונה (בעולם הרכב) במשאיות, על מנת להגדיל את הניצולת.

נכון שמנועי הטורבו הראשונים נועדו למכוניות ספורטיביות, אך הם היו פרימיטביים למדי וסבלו בנוסף לצריכת דלק גבוהה, מתגובת דוושה מושהית ומהתנהגות "הכל או כלום".

כמו שלא קיימים היום מנועי דיזל אטמוספריים, כך בשנים הקרובות המנועים האטמוספריים גדולי הנפח יפנו את מקומם למנועים קטנים ומוגדשים המשולבים בתיבות רובוטיות כפולות מצמדים.

אין שום צורך לפחד מטכנולוגיות חדשות.

פורסם

ידע שלי בתחום לא רב, אבל לפי מה שאני יודע, ניתן למנוע בלאי מוגבר של טורבו ע"י השארת התיבה בניוטרל כדקה לפני כיבוי המנוע...בחלק מהמנועים החדשים אפילו פעולה זו לא נדרשת, אולי TSI של VW ביניהם, יש מי שיודע?

alexk, אולי יש כאלה שעוד לא התבגרו לגמרי ועושה להם את זה להעביר הילוכים מאחורי ההגה :)

פורסם

המחיר לא חייב להיות בדמות בלאי מוגבר בשל נפחו הקטן של המנוע.

ברור שאם היה לאוקטבייה (נניח) מנוע 2.5 עם 100 כ"ס ב 4000 סל"ד, הבלאי שלו היה נמוך יותר, אבל הניצולת שלו שואפת ל 0.

בדיוק כמו המנוע שיש בוולבו 144 שלי - 82 כ"ס ממנוע בנפח 2.0.

ביצועים של צב ממוצע וצריכת דלק של אירבוס A380..

פורסם

מנועי טורבו משולבים לא רק במכוניות ספורט, הם משולבים גם בהרבה רכבי עבודה, חברה, צבא, משטרה, מוניות ומסחריות- מכוניות שעוברות הרבה קילומטראז'ים מעל הממוצע.

כמובן שאני מדבר על מנועי טורבו דיזל אבל זה לא שולל.

האם זכור לנו שהתקבלו הרבה תלונות על הרכיב ה"סורר" הזה, טורבו, מהנוהגים על רכבים אלו?

לדעתי כל הקופצים פה קופצים רק לשם הקפיצה וליצירת פרובוקציה.

מנועי הטורבו הקטנים נותנים לנו ביצועים, חיסכון ונקיון. ושנביאי האמינות יחזרו לחורים שלהם.

• תוכן חדש...