Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה - מקטינה נפחים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזו מכונית שורדת היום שנתיים-שלוש בלבד?

אתה בעצמך אמרת שיש פתרונות, אז מה הבעיה? שאם ישתמשו בהם בלי טורבו אז אורך החיים של המנוע יהיה עוד יותר גדול? אז מה?

מנועי TSI כבר קיימים לפחות 5 שנים, בינתיים לא שמענו על מגפה של TSI מתפוררים. לי זה נשמע כמו פחד מטכנולוגיה.

emotion of motion

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במדינה שרכישת רכב מהווה השקעה כ"כ כבדה (בזמן עבודה), ברור ששיקולי שרידות וחיים ארוכים יהיו משמעותיים בהרבה.

אני מסכים. זו אמירה נכונה, גם אם כמובן מצערת. ולכן אנשים קונים טויוטה, למשל. אלא שאז הולך לך המנוע או נתקעת לך דוושת הגז כי היצרן הסיני פישל בייצור המיסב שאמור להחזיר את הדוושה למקום. GO FIGURE.

עדיין, אני מסכים (כבעלים של רכב אירופאי) שתדמית האמינות - ולפעמים גם האמינות - של הרכבים היפניים גבוהה יותר מאשר זו של הרכבים האירופאיים, וזאת אף שאחזקת מזדה לנטיס 1.8F עלתה לי בדיוק כמו רובר 25R. בסופו של יום, השיקול הוא איזו הנאה גוברת: למשל, האמונה שהרכב שלך לא יתקלקל או ההנאה ממושבים נוחים; הציפייה לעלויות אחזקה נמוכות או ההנאה מהאצות. יש רכבים, כמו חלק מדגמי סובארו למשל, שמשלבים את מירב היתרונות (ומצד שני שמענו על בעיות ב- STI החדשה).

בסופו של יום, גם אם חושבים ששרידות החלקים נמוכה לאורך זמן, אני מסכים עם הגישה שאומרת (גם אם הובעה כאן על ידי בעל הקאווליר בצורה מעט שונה) שכאשר קונים רכב חדש, ההנחה הגורפת היא שהוא לא יצטרך תחזוקה מיוחדת בשנים הראשונות (וגם אם כן אזי יש אחריות) - ואז אני באמת לא רואה טעם לקנות רכב שנוסע ומרגיש כמו מדף הירקות במקרר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מנועי TSI כבר קיימים לפחות 5 שנים, בינתיים לא שמענו על מגפה של TSI מתפוררים. לי זה נשמע כמו פחד מטכנולוגיה.

הפחד שלי לא מהטכנולוגיה, הפחד שלי מקורו במכונאי של צ'מפיון, שחמוש במברג גדול ושאין לו מושג איך לטפל ברכב.

אני בוגר המוסך המרכזי שלהם, לטראומה שהם גרמו לי ייקח עוד הרבה זמן לעבור...

פורסם

נראה לי שרוב המגיבים (למעט אולי חן פרחי) מתעלמים לחלוטין מהסיבה לכך שהיום יש מנועים מוגדשים עממיים ופעם לא היו:

הטכנולוגיה התקדמה.

היום יש בקרות מחשב בעלות היזון חוזר שלא היו קיימות בעבר, מה שמאפשר להוציא מהמנוע ביצועים גבוהים יותר בלי להכנס "לתחום האדום" בשום מובן. חשוב להבין שבעבר זה לא היה אפשרי מפני שבקרת המנוע (הצתה וכולי) לא הייתה מספיק גמישה. דוגמה פשוטה לנושא הזה - חיישן צלצולים.

עשרות שנים חשבו באמריקה שרכבים עתירי סמ"ק ודלי טכנולוגיה הם אמינים, עד ששמו לב שההונדות עם מנועי מכונת תפירה שורדות יותר.

כבר עשרות שנים שהיחס בין ההספק לנפח עולה ועולה - והאמינות עולה אף היא. אין בזה כל חידוש, ואין שום סיבה לחשוב שיקרה להיפך.

דני

נ.ב. לגבי כל מיני הערות על מנועים ומיסבים מחוזקים - אכן, הדברים מתאימים למנוע שתוכנן ללא מגדש, והוסיפו לו מגדש אח"כ. אין להערות אלו שום שייכות למנוע שתוכנן מלכתחילה להספק גבוה המושג בעזרת מגדש, מפני שהעומסים על הבוכנות וכולי ידועים מראש, בדיוק כמו בכל מנוע אחר.

פורסם
הפחד שלי לא מהטכנולוגיה, הפחד שלי מקורו במכונאי של צ'מפיון, שחמוש במברג גדול ושאין לו מושג איך לטפל ברכב.

למה שבכלל ישתמש במברג, כל עוד המנוע עובד תקין? בטיפולים שוטפים הרי לא מפרקים את המנוע. ואם תהיה בעיה ולאחר תיקון במוסך נגרמה בעיה אחרת, הם יטפלו בה, או אם יסרבו - תתבע אותם ואז בכל זאת יטפלו/יחליפו מנוע/בלה בלה בלה...

מה השוני, מבחינת מכונאי שאין לו מושג, בין מנוע TSI 1.2 או כל מנוע אחר של VW? אם אתה נרתע מלקנות VW באופן כללי, אז בסדר, אבל מה הבעיה עם 1.2 TSI ספציפית?

פורסם

אני בוגר המוסך המרכזי שלהם, לטראומה שהם גרמו לי ייקח עוד הרבה זמן לעבור...

VW אינם היחידים שמשתמשים בטכנולוגיה אבל הם היו הראשונים, לכן הבאתי אותם כדוגמא. מנועים דומים יש גם לפיאט, PSA, פורד , אופל ובטח שכחתי עוד מישהו.

emotion of motion

פורסם

בואו נחזור למלא מים ברדיאטור במקום נוזל קירור ושנגיע ל-100 מעלות נעצור ונתן למנוע להתקרר...

חברה החברות בודקות את המנועים טוב מאוד וקחו דוגמא

מנוע ה-1.6 היתה מוציאה 102 כוחות סוס ב-5600 סל"ד

במנוע ה-1.2 TSI אני מאמין שה-105 כוחות סוס מגיעים בערך גם באוטו סל"ד פלוס מינוס

זאת אומרת שכל עוד נוסעים בקצב נורמאלי ולא ספורטיבי (סלד גג עד 3500 ) הסוסים מגיעים באוטו שלב עם יתרון מומנט

אז למה אתם חושבים שהמנוע הזה לא יהיה מספיק טוב ? סעו נורמאלי הכל יהיה נורמאלי היום הנפח לא מה שקובע...

זה יותר אופן הנהיגה שמשפיעה.

peugeot 206 xs 1.6 16v 2008

Citroën xantia 2.0 16v 2000

Citroën xantia 2.0 16v 2001

Audi A3 2.0T 2008 בשעות הפנאי

פורסם
למה שבכלל ישתמש במברג, כל עוד המנוע עובד תקין? בטיפולים שוטפים הרי לא מפרקים את המנוע. ואם תהיה בעיה ולאחר תיקון במוסך נגרמה בעיה אחרת, הם יטפלו בה, או אם יסרבו - תתבע אותם ואז בכל זאת יטפלו/יחליפו מנוע/בלה בלה בלה...

כבר הייתי בסרט האימה הזה, אין לי שום כוונה להגיע להצגה שניה מפחידה יותר (בשל תוספת הטכנולוגיה).

פורסם
בסופו של יום, השיקול הוא איזו הנאה גוברת: למשל, האמונה שהרכב שלך לא יתקלקל או ההנאה ממושבים נוחים; הציפייה לעלויות אחזקה נמוכות או ההנאה מהאצות. יש רכבים, כמו חלק מדגמי סובארו למשל, שמשלבים את מירב היתרונות (ומצד שני שמענו על בעיות ב- STI החדשה).

כתבת דברים נכונים.

אם כי, גם הסוגייה הזו היא בעיני המסתכל, אם תשאל את זוגתי על כך, סביר להניח שהיא תענה לך שבעיניה אמינות = הנאה מהרכב שכן הדבר שהכי מפחיד אותה הוא שהרכב שלה ייתקע - כדי שתבין - מדובר בפחד נוראי, כשנורת הדלק מתחילה להבהב היא בלחץ אטומי שאוטוטו היא הולכת להתקע ושום דבר לא ישכנע אותה שלרשותה עוד 10 ליטר בנזין...

הגה מתקשר? היא תשאל אותך מה זה.

מכונית מתנהגת? הצחקת אותה.

תאמין או לא, רוב הנהגים שייכים לסטטוס הזה, לכן ה"מקרר" מתאים לה כמו כפפה ליד.

פורסם

תאמין או לא, רוב הנהגים שייכים לסטטוס הזה, לכן ה"מקרר" מתאים לה כמו כפפה ליד.

אכן. ולכן האירועים האחרונים בחברת טויוטה משעשעים במידה מסוימת. אגב, הלקסוס שלך לא נכללת בריקול? (כלומר: האם ללקסוס מנגנון שונה?)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...