Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתנה שמקזזת סכום של 3000 שקל ברוטו מהמשכורת + שווי מס של מעל 2000 שקל...

עם מתנות כאלה - שונא מתנות יחייה.

אצלנו אף לא עובד אחד בחר בקרוז ואני חושב שזה אומר הכל. (ומחליפים בחודש ינואר כ100 רכבים כאן באירגון).

היו פה נסיעות מבחן על כל הרכבים בהיצע (מלבד הג'טה שלא מאפשרים לקחת אותה כאן) ועובדי הייטק הם לא כאלה פראיירים מסתבר.

רוב האנשים לקחו יונדאי I30 עם דגש על הסטיישן , רבים לקחו מזדה 3 ופה ושם לקחו פוקוסים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בטח דגש על הסטיישן אייל. גג שמש ברכב ליסינג קבוצה 2 זה מצרך נדיר :) האבזור שלה הביא לה קונים

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אתמול בבוקר, יחד עם הקפה הראשון, קראתי את המבחן.

נהגתי על הג'טה, הקרוז והקאיה סיד, שעליה מבוססת הפורטה.

אם נקודת ההיתייחסות היחידה הינה ההתאמה ל "מר ישראלי" יש הגיון בהכרזה על הקרוז כמנצחת.

כחבילה מישפחתית ממוצעת, למעט הביצועים, אין לקרוז נקודות תורפה בולטות, וברמת הגימור הגבוהה היא מאובזרת היטב וסה"כ מציעה תמורה נאותה לכסף.

למעט גיר מעולה (DSG) ומרווח פנימי מכובד, אין לג'טה הרבה מה להציע ללקוח הממוצע, ורמת האיבזור הממש נמוכה שלה מזכירה לי פולקסווגנים של לפני 25 שנה..

קל לפסול את הקרוז ולכנות אותה "זבל קוראני", למרות שכל מכונית צריכה להוכיח עצמה בנסיעה ובנהיגה בלבד, ללא קשר למוצאה ושורשיה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
פאר ונוכחות? על מה הוא מדבר? היא נראית כמו מזדה 3.

מזדה 3? אולי הונדה סיויק.?

פורד אסקורט 1995 1600 סמ"ק

מאזדה לאנטיס 2002 1840 סמ"ק

סובארו אימפרזה טורבו 1999 2000 סמ"ק

מאזדה 3 ספיריט 2008 2000 סמ"ק

פורסם
אם קראת את הכתבה יכלת לשים לב שעל כל דגם דובר בנפרד ולא דיברו בכלליות ועל כל דגם צויין המגרעות והיתרונות שלו ולא דובר אך ורק על היתרונות אלא צויין עוד דברים חוץ מיזה.

לפי דעתי ואני הכי אובייקטיבי שיש בעניין המשפחתיות כי אין לי שום דגם בהיצע ה1.6 אני יכול לומר לך שנהגתי על שני הרכבים הללו וואלה, הג'טה אחלה רכב מנוע שלהזכיר שהוא מיושן חלש ורועש ותיבת הילוכים היא היחידה שמצליחה להציל אותו בלי התיבה DSG 7הילוכים הזאת היא לא שווה הסתכלות אלא, אם אנחנו מדברים על הרמות איבזור המפוראות אבל הם כבר יוצאות מהמשוואה.

יותר מיזה לא מצאתי בה כלום לעומת זאת בקרוז אתה רק נכנס לרכב סביבת נהג מרשימה, עם זה באיבזור או בהנדסת אנוש מוצלחת לעומת הג'טה שפשוט בושה רדיו דיסק מעפן בהתקנה מקומית עם 4 רמקולים עוד יותר מעפנים, תא הנוסעים של הג'טה זול ועני הגה מפלסטיק לעמות הקרוז מעור מזגן מכני לעומת מזגן אלקטרוני להמשיך...

אני אומר שבשביל שהג'טה תמכר במחיר שהיא מוצעת היום הם הורידו הרבה באבזור ולא נותן לה שום יתרון, על מכונית אחרת מהסגמנט אלא אם מישהו אוהב לנסוע מהר וכן הג'טה תפורה עליו ותו לא.

הקרוז אולי לא פנינה אבל היא גם לא חרא היא בטיחותית 5 כוכבים, מרווחת, מפוארת ויש עליה פוזה אז אני לא חושב, שהיא על הפנים אבל גם לא כמו שאתם חושבים עליה.

דווקא קראתי ומבחן השוואתי צריך לתת נתונים הרבה יותר מפורטים מאשר יותר מהירה או יותר איטית אלא גם בכמה ומתי. כנ"ל לגבי מרחב המחיה של הנוסעים, טיב המושבים, שדה הראייה ואיכות השיכוך. ציונים כמו "יותר מX" זה ממש לא ציון. אני מצפה לקרוא במה יותר ובכמה.

אני לא יודע מה שסר העדיפויות שלך אבל אצלי רדיו אינטגרלי הוא לא שיקול אבל בטיחות למשל כן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין לקרוז חמישה כוכבי בטיחות?

ולמי ששאל אותי מקודם, כן אני מעדיף קרוז על ג'טה למרות שלא יצא לי נהוג בהם (לשבת כן) משום שהג'טה מרגישה ערומה והקרוז מגיעה אם אבזור מכובד.

הקרוז בטוחה דיה, גדולה ויפה,אומנם הבנתי שהביצועים שלה מחפירים, ועדיין זה הדבר באחרון שמחפשים ב1600 אוטומט.

החשש היחיד שלי הוא אמינות, אך מכיוון שמדובר על רכב ליסינג זה גם אינו שיקול.

מבחינת התג מקדימה עדייך היית מעדיף שברולט - דייהו על פני קיה (המתחרה העיקרית לדעתי) משום שרוב האנשים לא יודעים שהרכב הוא קוריאני ולא אמריקאי.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם
מבחינת התג מקדימה עדייך היית מעדיף שברולט - דייהו על פני קיה (המתחרה העיקרית לדעתי) משום שרוב האנשים לא יודעים שהרכב הוא קוריאני ולא אמריקאי.

וזאת בדיוק הסיבה שהדראעק הזה בכלל נמכר (ואני לא מדבר דווקא על הקרוז אלא על כל תוצרת שברולט מקוריאה).

כיצרן עצמאי קוראני הם הגיעו מהר מאוד לפשיטת רגל ומעולם לא היו מוצלחים בשום אספקט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן עובדה מצערת.

למרות זאת, אני לא חושב שיש מקום להשוות בין רייסר ולגנצה לקרוז ואפיקה, הם השתפרו משמעותית בחלק מהדגמים.

דגמים כמו האבאו או האופטרה לא הייתי שוקל גם עם הברירה הייתה בינן לבין רכב בן 12 בגללל הבטיחות והטנדרטים המחפירים שלהם.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם

כאחד שקרא את הכתבה אני חייב לציין פה נקודה שאולי היא קצת נעלמת מהעין:

במבחן עצמו נבחנו רכבים בקבוצת שימוש 2, כלומר עד 120K

ולכן יצא שהג'טה לא מאובזרת, הפלואנס לא צויינה כלל ביתרונות והקיה מפגרת ברמת הנוחות.

היתרון היחיד של הג'טה במבחן הזה, שאם תוסיפו עוד 10K-20K תקבלו אכן רכב מפנק, אבל אז גם קבוצת השימוש עולה.

אין לי ספק שהקרוז לקחה כאן בהליכה כי נכון להיום היא הרכב עם הכי הרבה תמורה למחיר שנמצאת בקבוצה, תא נוסעים מזמין, מושבים מאוד נוחים ועוד פיצ'פקעס שקונים את הרוכש הישראלי. במבחן עצמו נילקח בחשבון שהרכב ישמש משפחה ישראלית ממוצעת ולא כרכב ליסינג כלשהוא, משמע רכב שישמש את הרוכש במרבית הנסיעות ארוכות/קצרות, טיולי משפחה ומהבית למרכז חצי חינם הקרוב.

אין לי ספק שאם בוחרים ברכב שבסך הכל ייקח אותנו מנק' לנק' אז הג'טה עדיפה על הכל, אבל פה מדובר על החבילה הכוללת.

הקיה היא גם לא כזאת איכותית, היבואן חסך על חשבון הלקוחות וגם בכתבה צויינה הנק' הזאת, הפורטה אמורה להיות על שילדת הסיד כוללת כל המפרט הטכני, רק שהיבואן/יצרן, איני זוכר בדיוק החליט לא לספק בפורטה את הסרן האחורי מה שפגע משמעותית ביכולת הביצועית של הפורטה והוריד אותה הרבה מעבר למצופה.

בסופו של דבר אל לכולם לשכוח שקיה זה יונדאי והפורטה/סיד היא בעצם I30 עם שינויים קוסמטיים וטכניים מעטים.

ברמת האמינות והיחס של היבואנים/מוסכים הממוצעים היום, אני לא חושב שיש כזה הבדל בין צ'מפיון/UMI/קרסו וקיה (פרח מזכרוני שם היבואן) ולכן זה לא ממש משנה אם זה דייהו-שברולט או פולקסווגן או רנו, זה משנה רק כשיצחק לוי נכנס לתמונה

Confidence In Motion

פורסם

הלו תתעורר, אין יותר קבוצות שימוש, עד 130K שווי השימוש הוא באחוז קבוע ממחיר הרכב.

העניין הוא שאף אחד לא אמר שהמבחן הוא ללקוחות הליסינג בלבד. ותאמין לי ידידי, אם היו לך 120K לשים על רכב פרטי לא היית שם אותם על רכב עם ירידת ערך כמו שברולט. אני ממליץ לך לברר אצל כמה בעלי אופטרה שקנו מהסוכנות וספגו ירידת ערך אסטרונומית.

פורסם

אותי מעניין לדעת כמה מהכותבים פה שפוסלים או לחילופין משבחים כל אחד מכלי הרכב שהיו במבחן, באמת נהגו בהם.

וכשאני אומר נהגו, אני מתכוון לנהיגה בת יותר מ-10 דקות. נהיגה של כמה מאות ק"מ במגוון גדול ורחב של סוגי כבישים.

לכל אחת מהמשתתפות במבחן יתרונות וחסרונות. המנצחת במבחן רכב השוואתי היא זו שצוברת הכי הרבה נקודות או נכשלת בהכי מעט תחומים. הקרוז ניצחה משום שהיא לא כשלה בשום תחום, למרות שהמתחרות היו טובות ממנה בכמה סעיפים, כל אחת בתחומה.

כלומר,

הקיה הכי מהירה

הג'טה הכי איכותית ומהנה לנהיגה

הרנו הכי מרווחת

ולקרוז יש מכל אחד מהדברים גם יחד, מבלי שהיא תהיה גרועה בשום תחום.

המבחן אגב, לא בחן את הסחירות, האמינות, או הספורטיביות. הוא מביא את המכונית שהיא הכי All Rounder.

ואגב, שמישהו לא יטעה ויחשוב שאני חובב קוראניות, או כאלו אמריקאיות בתחפושת. ממש לא. המבחן הוא אובייקטיבי לחלוטין ונטול כל דיעות קדומות לגבי מותג או סמל כזה או אחר.

דני G.

גילוי נאות - השתתפתי כבוחן רכב במבחן ההשוואתי של ידיעות אחרונות.

פורסם

דני, דווקא בגלל שראיתי את השם שלך על הכתבה התפלאתי לגלות שלא פרטו יותר על כל אחת (נקודות חזקות ונקודות תורפה) אלא רק בכלליות.

אישית כשאני מחליף רכב אני משתדל אחרי סינון ראשוני בסוכנויות ובנסיעות מבחן לשכור את המועמדת הסופית ליום על מנת להתרשם לעומק. 250 -300 ש"ח הם כסף קטן כשמדובר על הוצאה של יותר מ 100K.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אין לקרוז חמישה כוכבי בטיחות?

לא סתם 5 כוכבים. 96% הגנה לנוסעים. הציון הכי גבוה שרכב קיבל אי פעם במבחני הריסוק.

פורסם
לא סתם 5 כוכבים. 96% הגנה לנוסעים. הציון הכי גבוה שרכב קיבל אי פעם במבחני הריסוק.

זו כמובן שטות מוחלטת, משום שגולף השיגה 97%. ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...