Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב לראות שאני לא היחיד שמפריע לו שכמעט כל מכונית פרטית שיש עליה כתבה במגזין צפורסמת למכירה, אם לא ממש באותה הכתבה אז בגיליון הבא, בדרך המקרה.

לדעתי לפחות יש בזה פגם, כי ברור אז שהמטרה היחידה של פרסום הכתבה היא מכירת הרכב. הדבר, אגב, שונה בתכלית ממבחן דרכים לרכב חדש שכן אז יש אינטרס של היבואן למכור כמות בלתי מסויימת של רכבים לכמות בלתי מסויימת ולא ספציפית של רוכשים פוטנציאליים וגם שירות עיתונאי שהוא לב לבו של כל מגזין רכב - ליידע את הקוראים על רכב חדש, יתונותיו וחסרונותיו.

הכתבות על הרכבים הפרטים בד"כ הן כתבות אופי שכל מטרתן היא להציג את הרכב למכירה. זה הרושם שנוצר וזהו בדיוק הטעם לפגם.

מישהו שחושב שיש טעם לפגם בכך שמגזין מקבל רכב למבחן מיבואן שגם מפרסם במגזין (ואני לא טוען שאתה כזה), בוודאי יחשוב שכך הדבר גם לגבי רכב מאדם פרטי שרוצה למכרו. את האנשים האלה אני אפילו לא מנסה לשכנע כאן, כי אין טעם לפתוח הכל מחדש.

עם זאת, אני רוצה להביע התנגדות לדבריך ש"המטרה היחידה של פרסום הכתבה היא מכירת הרכב". לא. המטרה היחידה של המגזין בפרסום הכתבה היא העניין לקוראים. מכוניות כמו איוולנדר וקייטרהם הן מאוד מעניינות את הקוראים ואם הבעלים שלהן מבקשים טובה קטנה במקביל - מה רע? האמת היא שרוב האנשים הללו מוכנים להעמיד את רכבם למבחן רק כשהם מעוניינים למכרו, וזאת מסיבות שלהם (וזכותם).

המגזין צריך לדווח את האמת לקוראיו גם בכתבות של רכבי מבחן וגם בכתבות מסוג אלו - אתה מוזמן לא להאמין שכך נעשה וזו זכותך, אבל זכור רק שלמגזין אין שום מחויבות לאותו בעלים, למעט ההסכמה לפרסם את הרכב למכירה. אני לפחות לא רואה שום סיבה מהותית כאן להאדיר בשבחו של רכב כזה שלא לצורך. כמובן שמתוקף היותן כתבות אופי, הן לרוב צבעוניות יותר מכתבות מבחן רגילות, אבל אני רואה את זה כבונוס לקוראים, לא כעול שצריך להתייחס אליו בחשדנות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שמח שאתה לא אומר שאני כזה - לא רק שזה בלתי אפשרי לקבל כל רכב מחברת השכרה, זה גם חוטא למטרה - לבחון רכב מז**ן זה בוודאי לא אידיאלי :lol:

שת"פ של מגזין רכב עם יבואנים הוא בבחינת רוע הכרחי, אי אפשר בלי זה.

לגופו - המכוניות באמת מעניינות, מסכים. אני גם מסכים שכתבת אופי היא לא מבחן דרכים. זה מקובל וברור. אני פשוט אומר שמשהו בדרך של להציע מכוניות למכירה באמצעות כתבות אופי הוא אולי לגיטימי בעבור הבעלים, אך בבחינת "כשר אבל מסריח" ולו מבחינת מראית העין שזה יוצר.

אם כבר, מכיוון שרוב הרכבים האלה באמת מיוחדים, אין כמעט הרי סיכוי שהביקורת תהיה שלילית ממש - רובם נהדרים. הבעיה, שוב, היא במראית העין של כתבת פרסום גם אם זה לא נכון למעשה (ועצם העובדה שרוב אותם בעלי הרכב מוכנים למוסרם לקראת המכירה אומרת שגם אם הכתבה לא כתובה ככתבת פרסום היא כתבת פרסום מעצם כוונת בעל הרכב).

בונוס לקוראים, אגב, יהיה להביא את המגזין בזמן. אני חושב שאני מכיר כבר את כל מי שעונה לטלפונים אצלכם, זה פשוט נורא בשנה האחרונה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם מתפרסמת כתבה על איוולנדר ובסופה יהיה כתוב "הרכב למכירה, ניתן לפנות למוכר ב [email protected]" מבחינתי זה סבבה.

אם היה כתוב בסוף "הרכב למכירה, בתודה על העמדת הרכב עבורנו למבחן, קיבל בעל הרכב מודעת מכירה בחינם, ניתן לראות את מודעת המכירה בלוח בסוף המגזין"

זה גם כן סבבה.

לכתוב "הרכב עומד למכירה וניתן לראות אותו בסוכנות X שנמצאת בהרצליה פיתוח " זה סתם פרסום חינם לגוף שלכאורה לא קשור אליכם בכלום אבל כשפתאום ניתנת לו במה פירסומית, ועוד בחינם, נשבע לך שאני סופר-דופר אובייקטיבי אבל הלכאורה הזה פתאום נראה די מפוקפק.

היה חסר רק שיכתבו "את האוטו ניתן לראות בסוכנות X, הבית שלכם לרכבי איכות באמינות ומקצועיות, הכי זולים בארץ, רוצו מהר לשם. אה ושלא תתבלבלו, זה בהרצליה פיתוח" !

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם כבר, מכיוון שרוב הרכבים האלה באמת מיוחדים, אין כמעט הרי סיכוי שהביקורת תהיה שלילית ממש - רובם נהדרים. הבעיה, שוב, היא במראית העין של כתבת פרסום גם אם זה לא נכון למעשה (ועצם העובדה שרוב אותם בעלי הרכב מוכנים למוסרם לקראת המכירה אומרת שגם אם הכתבה לא כתובה ככתבת פרסום היא כתבת פרסום מעצם כוונת בעל הרכב).

בונוס לקוראים, אגב, יהיה להביא את המגזין בזמן. אני חושב שאני מכיר כבר את כל מי שעונה לטלפונים אצלכם, זה פשוט נורא בשנה האחרונה.

תראה, מראית העין היא בעיני המתבונן. אם תחפש, תמצא סיבות להתעצבן ולהיות סקפטי מכל דבר. אני הרי יכול להגיד לך שלושים פעם שלא מעניין אותי מה בעל הרכב רוצה לקבל - את הכתבה אכתוב בהתאם להבנתי ויכולתי - ואתה עדיין תפקפק. כמו שאמרתי - זכותך. רק אדגיש שוב - המגזין לא חייב כלום לבעלים. מה שנכתב בכתבה הוא מה שהכותב שלה חשב, לא מה שגרמו לו לכתוב...

ובאשר לבעיות עם ההפצה - חבל שלא אמרת קודם. צור קשר בה"פ ואנסה לעזור.

לכתוב "הרכב עומד למכירה וניתן לראות אותו בסוכנות X " זה סתם פרסום חינם לגוף שלכאורה לא קשור אליכם בכלום אבל כשפתאום ניתנת לו במה פירסומית, ועוד בחינם, נשבע לך שאני סופר-דופר אובייקטיבי אבל הלכאורה הזה פתאום נראה די מפוקפק.

היה חסר רק שתכתבו "את האוטו ניתן לראות בסוכנות X, הבית שלכם לרכבי איכות באמינות ומקצועיות, הכי זולים בארץ, רוצו מהר לשם. אה ושלא תתבלבלו, זה בהרצליה פיתוח" !

כמו שאמרתי ל-RK - זה הכל בראש שלך. אתה בוחר לראות "הרכב מוצע למכירה באמצעות סוכנות שמקבלת פרסום בחינם כי המגזין מושחת". בפועל העניין הרבה יותר תמים - העורך שואל את בעל הרכב מה הוא רוצה שייכתב בשורה של הודעת המכירה. בעל הרכב אומר ככה וככה, העורך כותב. ת'כלס, זה לא צריך לעניין את העורך ובטח שלא את הקוראים איזה מספר טלפון נכתב שם. ועליך, לצורך העניין, זה לא צריך להשפיע אם יש או אין סידור בין המגזין לסוכנות כזו או אחרת (במקרה כזה). שים לב - אנחנו בוחנים את הרכב, לא את מי שמוכר אותו...

רוני

נ.ב. דווקא בגיליון לא מצאתי את שורת המכירה. כנראה רק בהעלאה לאתר הם נזכרו...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לגופו - המכוניות באמת מעניינות, מסכים. אני גם מסכים שכתבת אופי היא לא מבחן דרכים. זה מקובל וברור. אני פשוט אומר שמשהו בדרך של להציע מכוניות למכירה באמצעות כתבות אופי הוא אולי לגיטימי בעבור הבעלים, אך בבחינת "כשר אבל מסריח" ולו מבחינת מראית העין שזה יוצר.

השאלה היא בסופו של דבר מה אתה היית מעדיף?

האם היית מעדיף שלא יהיו כתבות כאלו בכלל, או שכן מעניין אותך לקרוא את מכוניות מיוחדות כאלו למרות התכנים האינטרסנטים בסופן כאשר כל יצור תבוני ידע לסנן ולהתייחס אליהן בהתאם.

כמו שכתבו לך כבר, בתקשורת היום אפשר למצוא בקלות כתובת וידיעות בעלות אינטרס. זה המצב...אם היינו מנסים לנקות את כל האינטרסים מהתקשורת היינו מוצאים את עצמנו קוראים כתבות ארוכות מאוד על מזג האויר...וגם אז בטח זה משרת אינטרס של מישהו :-D

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

קספר - הויכוח הזה יכול להימשך הרבה זמן, אבל אתה ורוני מתעלמים ממה שאמרתי - גם אם הכתבה כתובה היטב ובאופן אובייקטיבי (ככל שניתן בכתבת אופי - וזה בהחלט בסדר) הרושם שנוצר מעצם העובדה שמטרת הכתבה (לכל הפחות מצד בעל הרכב) היא כתבת פרסום - הוא הוא הטעם לפגם. זו הבעיה, לא הכתיבה או היושר של אותו כותב.

לגבי הראש שלי - עובדה שזה ממש לא רק בראש שלי :wink: ואני עוד מספיק ציני וריאליסט בשביל לקחת את מה שקספר אמר לעניין אינטרסים וכו' כנקודת מוצא במבט לחיים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מצטער, אני לא מצליח לראות את הטעם לפגם הזה, כך שאני לא מתעלם, פשוט לא רואה את זה באותו האופן. מבחינתי באמת שאין הבדל בין כתבה כזו לכתבה על רכב חדש מהיבואן - בשני המקרים מי שמוכר את הרכב רוצה לפרסם את הרכב שלו למכירה...

יותר מזה -בוא נניח לרגע שנוצר אצלך הרושם שמטרת הכתבה מצד בעל הרכב היא אך ורק לפרסם את רכבו למכירה - אז מה? מה זה אומר עבורך?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עבורי זה יוצר אווירה עכורה של כתבה שלא הייתה נולדת לולא אותו אינטרס. זה הכל. הרי כמו שכתבתי, במסגרת כתבות אופי יש פחות התייחסות לחסרונות, לכל היותר ברמת הקוריוז (כחלק מאותם המאפיינים של כל כתבת אופי באשר היא ושוב, זה בסדר), ובעל הרכב מקבל, הלכה למעשה, מודעת פרסום שעוד מגדילה לעשות ומריירת על הרכב מכל זוית אפשרית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לדעתי יש פחות התייחסות לחסרונות גם ובעיקר כי המגזין לא בוחר מכוניות גרועות בתור כתבות "אופי", אלא סוג של חלומות מוטוריים. שוב, לדעתי זה לא צריך לשנות לקורא אם בעל הרכב מבקש למכור את הרכב או לא. אבל אני מקבל את זה שאני רואה את כל הסיפור מעיניים של מישהו "מבפנים", ולכן הגישה שלי שונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שוב - אין לי בעיה עם האופי האינהרנטי של כתבת אופי. זה בסדר מבחינתי (ואני מאמין שלא רק מבחינתי) וגם דאגתי להדגיש את זה כמה וכמה פעמים. זה גם הגיוני שכמישהו מבפנים אתה נזעק להגן על המגזין - גם זה בסדר. פשוט הרושם שנוצר אצל הקוראים הוא אחר וזו הנקודה שניסיתי להעביר. אם נגזר עלינו לקרוא על חלומות מוטוריים רק כשלבעלים שלהם נמאס להם - זה די צורם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

טוב, כמו שכבר אמרתי, אם יש לך או למישהו שאתה מכיר רכב ממש מעניין ואתה/הוא רוצה להביאו למבחן מבלי להציעו למכירה - בשמחה! :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

האמת שבכתבות על רכבי אספנות אני כמעט ולא זוכר רכבים שהוצעו למכירה, והם לא היו מעניינים פחות :-) אבל בהחלט, אם אשמע על רכב כזה - אעשה את המאמץ. וד"א, שלחתי לך ה"פ.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפני כמה שנים הפסקתי את המנוי רק כי לא היו כתבות כאלה. אותי לא מעניין ליקרוא על קורולה חדשה או על מאזדה 3 אחרי מתיחת פנים אלא מעניין דווקא כתבות על רכבי אספנות נדירים בארץ או רכבים משופרים. אומנם "אוטו" זה לא איזה גליון של טיונינג אירופאי אבל אם היה יותר כתבות בסגנון הזה אולי הייתי מחדש את המנוי. אז הרכב הוצע למכירה...ביג דיל.

פורסם
עבורי זה יוצר אווירה עכורה של כתבה שלא הייתה נולדת לולא אותו אינטרס. זה הכל. הרי כמו שכתבתי, במסגרת כתבות אופי יש פחות התייחסות לחסרונות, לכל היותר ברמת הקוריוז (כחלק מאותם המאפיינים של כל כתבת אופי באשר היא ושוב, זה בסדר), ובעל הרכב מקבל, הלכה למעשה, מודעת פרסום שעוד מגדילה לעשות ומריירת על הרכב מכל זוית אפשרית.

אני מסכים איתך שיש כתבות שלא היו נולדות ללא אינטרס כזה או אחר.

עכשיו שהסכמנו לגבי זה...אתה עדיין מעדיף לא לקרוא כתבה על כזה איבולנדר.

לא מצאת את הכתבה מעניינת?

לא נהנת לראות פרוייקט ברמה כזו בישראל?

לא עניין אותך לראות גישה מוטורית קצת שונה?

כמו שאמרו פה, כתבות כאלו הן הצבע הנחוץ למגזיני רכב.

כתבות כאלו בחיים לא יכנסו למדורי הרכב של העיתונות היומית וזה אחד משורשי קיומם של מגזיני רכב.

בעיתונות הרכב הבריטית לה כולנו סוגדים יש דוגמאות רבות לכתבות על מכוניות פרוייקט שנוצרו אך ורק למטרה אחת- האדרת שמה של סדנת שיפורים ופרסומה ברבים. גם זה פסול או שהעניין בפרוייקט הנדסי מרשים אמור להספיק כדי להגיע אל דפי המגזין?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אז הרכב הוצע למכירה...ביג דיל.

לאף אחד לא מפריע זה שהוא הוצע למכירה.

מפריע זה שכמעט כל רכב שנכתב עליו, מוצע למכירה.

מפריע זה שצוין שם וכתובת הסוכנות שבה הוא נמכר.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...