Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כול אדם יעמיד את הרכב שלו, ובמיוחד שמדובר בכאלה רכבים מיוחדים למבחן של מגזין כלשהו ללא שום תמורה.

אני דווקא חושב שהמגזין נוהג בחוכמה כשהוא פותח את האפשרות הזאת לאנשים עם רכבים מיוחדים, מי שמרוויח מזה זה רק הקוראים אז מה הבעיה?

מעצבן או לא נראה אותכם מעמידים רכב מיוחד שהשקעתם בו הרבה כסף יזע ודמעות לאיזה כתב רכב, ומבזבזים את זמנכם בשביל ששאר עם ישראל יוכל לצפות בכתבה מעניינת.

יש אנשים כאלו אבל הם מעטים אני לא חושב שהייתי נמנה בהם.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מנוי וקורא אוטו קבוע כנראה מיומו הראשון (פחות או יותר).

לצערי הוא אכן התמסחר אבל לצערי אין אלטרנטיבה ממש טובה יותר היום.

השוק בארץ הוא קטן, יש קליקה סגורה של כתבים, יבואנים, חברים ומקושרים שלא ממש רוצים להסתבך ונשארים בצד הרך יחסית.

ככה זה, שוק קטן מעט מינויים ולכן המגזין חלש ולא יכול באמת להתמודד וליצר דעות.

דעות שונות ופוגעות נתקלות בהתנגדות ונידוי (מי אמר אהרונוביץ)

לפחות לא מקבלים ניידות למבחן ממשטרת התנועה ולכן אפשר עדיין להשתלח בהם ולהראות לוחמניים וגיבורים.

הולך ופוחת הדור.

פורסם

אני בסה"כ שמח שיכול לקום פרוייקט כזה בארץ ובסה"כ נהנתי לקרוא את הכתבה.

מסכים, שכאשר מצויין שהרכב למכירה, דבר שנותן תוקף אחר לכתבה יש איזשהו טעם מר אך אני לא מקנה לדבר חשיבות ייתרה.

התמסחרות או לא, הכתבה הזו עדיפה על איזו כתבה משעממת אחרת שהייתה מגיעה במקומה וגם כך מעטים המקרים בהם מוצג רכב כזה בארץ.

לטעמי, אין להפוך את הנושא לדרמטי מידי, בסה"כ רכ מגניב, כתבה סבבה והאמת שהנתונים היבשים כמו גרף דיינו פחות מעניינים אותי אלא מהות הפרוייקט והמוצר עצמו.

אני לא רואה בצעד שעשה מגזין אוטו כמשהו רע מידי ומצפה לכתבות נוספות מסוג זה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

בגדול אני מסכים, נהנתי לקרא את הכתבה ואין פה משהוא ממש פסול, ביחוד כשאתה זוכר באופן כללי שאוטו הוא די מסחרי, לא לוחמני וממש לא "מגזין ללא משא פנים", מגזין נעים ונח שמביא מידע מעניין תמונות טובות ומתרגם וממחזר לעברית דעות נפוצות של כתבים ומגזינים נחשבים בחו"ל וזה לא רע יחסית לארץ.

אני לא מצפה מאוטו להיות טופ-גיר ולכן אני נהנה לקרא מתוך מודעות לציפיות.

הייתי שמח אם במקום הכתבה הזאת למשל היו מתחילים להתיחס לתחום שיפורי הרכב שמתחיל להתפתח פה, בהסבר עקרוני (כתבה כמו של מוטי מיאטה על מיתלים ושלדה היתה יכולה להיות מצוינת) ואפילו להשוות רכבים משופרים (שיפורים נפוצים) ללא משופרים ולפעמים בין שיפורים שונים.

פרט לכמה השוואות בודדות די מזמן (כמו מיאטה משופרות ללא משופרות) לא היו כאלה.

מגזין אמיתי היה לוקח את רכב מרכיב עליו כמה סטים שונים של מערכות קפיצים בולמים למשל בוחן ומביא רשמים.

או למשל לוקח רכב וטוען מפות מחשב (צ'יפ) של חברות שונות ומשווה ביצועים.

או מחליף מערכת פליטה לרכב ומשווה.

אבל כל אלה היו מביאים לקרבות עם מעט יבואני השיפורים, מנפצים "אמיתות" שכבל זאת מכניסות כסף ובעיר עולות כסף ,מאמץ ומקצוענות.

למה להתאמץ, למה לשלם לכתבים חזקים כשאפשר לשלם מעט לכתבים צעירים ונחמדים ובאותו כסף לשלוך את כולם והרבה את העורכים והבעלים לתערוכות , השקות ומבחנים בחו"ל.

הייתי מעדיף שיתרגמו ויקנו כתבות על רכבים שאין אפשרות לבחון בארץ מטופ-גיר (גם ככה אין דעות מקוריות) ואת הכסף הגדול של הטיסות להשקיע בפרויקטים כנ"ל.

פורסם

אבל כל אלה היו מביאים לקרבות עם מעט יבואני השיפורים, מנפצים "אמיתות" שכבל זאת מכניסות כסף ובעיר עולות כסף ,מאמץ ומקצוענות.

למה להתאמץ, למה לשלם לכתבים חזקים כשאפשר לשלם מעט לכתבים צעירים ונחמדים ובאותו כסף לשלוך את כולם והרבה את העורכים והבעלים לתערוכות , השקות ומבחנים בחו"ל.

הייתי מעדיף שיתרגמו ויקנו כתבות על רכבים שאין אפשרות לבחון בארץ מטופ-גיר (גם ככה אין דעות מקוריות) ואת הכסף הגדול של הטיסות להשקיע בפרויקטים כנ"ל.

ברור שאוטו מסחרי - כל מגזין הוא מסחרי, אתה יודע. עם "לא מגזין ללא משוא פנים" אני לא מסכים.

בנוגע לשיפורי הרכב - נעשו בעבר כתבות בנושא (מיאטות, גולף GTI, אודי A3 אם אני זוכר נכון) ואני משוכנע שעוד ייעשו בעתיד. זה שלא עושים משהו כזה כל חודש - לא אומר שלא עושים... והאמן לי, אין כאן שום בעיה של "קרבות" עם יבואני השיפורים - אני מבטיח לך שרבים מהם מעוניינים לקחת חלק בכתבות מסוג זה.

בנוגע ל"כתבים חזקים" מול "כתבים צעירים" - אתה יודע, צריך להתחיל ממשהו. אתה חושב שטופ-גיר לא מעסיקים כתבים צעירים במטרה שיצברו ניסיון? דווקא הכתבים הצעירים עשויים להביא רוח חדשה (כן, גם לוחמנית) שהמגזין צריך, ולא להיות מקובעים.

בנוגע למשכורות - יפה שאתה נכנס לכיס של מערכת המגזין, אבל לפחות תדייק - על השקות המגזינים לא משלמים. מבחנים בחו"ל - לא תמיד. ובניגוד אליך, אני חושב שעדיף פי כמה לשלוח כתבים מהארץ לנהוג על מכוניות מעניינות בחו"ל, מאשר לקנות כתבה ממגזין בריטי.

דעות מקוריות - יש, בהחלט. רוב הכתבים משתדלים לא לקרוא כמעט כלום על רכב שהם עומדים לכתוב עליו. וגם אם לפעמים הדעות תואמות למה שחושבים בחו"ל - מה רע?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלא תבין לא נכון, בשורה התחתונה אני משלם כסף כל חודש כדי לקבל את אוטו, זה אומר מה דעתי האמיתית- לא רע בכלל.

אני נהנה מהמגזין.

עם זאת אני לא מצה ממנו להיות פורץ דרך ולו רק בגלל שהוא פועל בישראל, שוק קטן שכמות הכסף ממנויים בו נמוכה ולכן לא יכול להיות פורץ דרך וזה בסדר.

בדיוק מהסיבה הזאת אני לא מתרגש מזה שהרכב בכתבה למכירה, כנראה שבמציאות הזאת אם הרכב לא היה למכירה הסיכוי להביא אותו לחשיפה ולמבחן היה נמוך יחסית וזה בסדר.

לגבי כתבים צעירים\ מנוסים , אני חושב שבוטו יש כתבים צעירים מבטיחים עם פוטנציאל, עם זאת כשאתה בונה קבוצה (בכל תחום) אתה רוצה לשמור על תמהיל נכון, לטעמי לאחר שנים של עיתונות רכב בארץ לא התפתח מספיק התחום של "זקני השבט", המתחילים הטובים בסופו של דבר מוצאים את עצמם עושים דברים אחרים ולא עיתונות סופר ממקצוענית במשרה מלאה.

דבר דומה קורה גם בתחום ההיטק הישראלי (שאותו אני מכיר היטב) שבו מהנדס טוב אחרי שנים ספורות חייב להיות מנהל ולא השכלנו לפתח מספיק אפיקי קידום מקצועיים.

לצערי מעט ותיקים כמו טל שביט עדיין עובדים ככתבים במשרה מלאה במגזין אחד שהוא חלק מזהותם.

לצערי הקהל הישראלי לא מבדיל בין צעיר מוכשר כמוך (אני מאד נהנה לקרא את הכתבות שלך) לבין כתב סוג ד' שכותב בעיתון יומי גדןל בתפוצה רחבה ומבלבל במח.

אין שום בעיה עם העובדה שהדעות דומות לחו"ל, וזה הגיוני אבל אם כך אפשר היה פשוט לקנות כתבות סטנדרטיות על כל רכב שהוא שמתבצעת בחול ולהתמקד במבחנים השוואתיים רלוונטים לארץ, ודברים פיקנטיים יותר שספציפים לארץ. לטעמי כתבה רגילה בהחלט אפשר לקנות ובמחיר שחוסכים לשלול אותך עם איביזה לפיט סטופ ול E&A ולהתחיל לשחק. נכון שיש כתבות כאלה אך הן מעטות וגם הן נשענות על טובי לב שתורמים רכב למבחן ולא לוקחים רכב ומתחילים לשחק איתו.

איך זה ששנים לא נבחנה פוקוס 1.6 ליסינג סטייל מול 3 1.6 ליסינג סטייל (רמז , אותו יבואן).

איך זה שדפי הפורום מלאים בילדי איביזה משופרות (שונא את הרכב, מצטער) ואין לכך התיחסות רצינית.

אין לי שום בעיה עם כתבי אוטו,להפך. אני רק חושב שברמת הניהול אפשר להיות יותר אמיצים ויצירתיים אבל המשמעות היא סיכון כלכלי.

אוטו הולך על הצד הבטוח וזה לגיטימי (אבל לא מצויין :wink:)

פורסם
אין שום מצב בעולם שהאוטו הזה הוציא מעל 700 כ"ס. צוין במפורש בכתבה GT35R. פיזית אין צאנס שזה יקרה.

אין לי מושג אם מזוייף או לא, אבל זה לא סתם 35R. זה 35 שעבר אצל FORCED PERFORMANCE שידרוג לאימפלר יניקה בגודל 67מ"מ בINDUCER, לעומת ה61.4מ"מ המקורי וטיפוס ל70 LBS/MIN.

פורסם
לא באמת ידוע כמה כוח אובד בדרך. הערכות מדברות על 15-20 אחוז, אבל אני קראתי גם דברים בסדרי גודל של 30%.

אובדן הכוח אינו תלוי כמעט בהספק המנוע. מדובר בערך ב-10-15 כ"ס בהנעה אחורית, קצת פחות בהנעה קידמית (בגלל שינוי הכיוון של הכוח), וקצת יותר בהנעה כפולה. יש תוספת קטנה עם המהירות ועם ההספק, אבל זה בהחלט לא 30% וגם לא 15%.

האחוזים האלה נועדו לשפר את ההספק הדמיוני של המנוע, זה הכל.

דני

נ.ב. שתי שיטות פשוטות להוציא הספק גבוה יותר - לדוגמה, לאחר הרכבת חלק שאמור לשפר: 1. להזין מקדם תיקון שונה; 2. להריץ מנוע/תמסורת חמים יותר.

פורסם
אובדן הכוח אינו תלוי כמעט בהספק המנוע. מדובר בערך ב-10-15 כ"ס בהנעה אחורית, קצת פחות בהנעה קידמית (בגלל שינוי הכיוון של הכוח), וקצת יותר בהנעה כפולה.

רכב עם דרייבשפט טיטניום 2 ק"ג ורכב עם דרייבשפט פלדה מלאה 35 ששוקל ק"ג מאבדים את אותו הספק?:shock:

רכב עם דרייב שפט של 4 מטר עם 3 מפרקים באמצע מאבד אותו הספק שמאבד רכב עם דרייבשפט אחוד של 40 ס"מ?:shock:

רכב הנעה אחורית שההספק שלו הוא 15 כ"ס לטענתך לא מסוגל לזוז מהמקום (כי ההספק שווה לאובדן הכח)?:shock:

יש כ"כ הרבה פרמטרים שקובעים את אובדן הכח במערכת ממסרות, שאני באמת לא מבין מאיפה הקביעה הזאת שלך.

ורק לסיום תעשה טובה, תסביר לי את עקרון אובדן הכח בגלל שינוי הכיוון של הכח ( אולי מדובר על הכח ר"ג?).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

משקל ציר ההינע משפיע על התאוצה (במהירויות נמוכות) בלבד, לא על הפסדי כוח במהירות קבועה.

לאורך ציר ההינע אין חשיבות.

המיסבים מאבדים מעט הספק (ולכן אינם מצריכים קירור).

לדיפרנציאל יש (לפעמים) קירור מפני שהוא מאבד כוח באופן משמעותי - גלגלי השיניים שמשנים את כיוון הכוח בזווית ישרה מאבדים כוח באופן משמעותי, זו אחת הסיבות למעבר להנעה קדמית.

דני

נ.ב. הנימה המזלזלת מיותרת לענ"ד.

פורסם

פומפה - תודה על המחמאה. אני מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר "לא פורץ דרך" ומסכים איתך שבשוק כמו שלנו זה קשה מאוד. אחד הדברים שציינת הוא העדר טיפוח הכתבים המבוגרים - וזה מאוד נכון. מהעיתונות הישראלית (בכלל, כלומר לא רק בעיתונות הרכב) קשה מאוד לפתח קריירה והמשכורות נמוכות. זו הסיבה שיש הרבה כתבים צעירים ומעט מבוגרים. זו אחת הסיבות שאני פרילנסר שלומד באוני' במקביל...

בנוגע לקניית כתבות - זה נעשה בעבר לא פעם, והאמת שזה אפילו לא יקר במיוחד למיטב זכרוני, אבל משתדלים להמנע מזה כי תוכן מקורי הוא "נכון" יותר, וגם נתפס ככה בעיני הקוראים.

באשר לשיפורים, אני חושב שהפרופורציה נשמרת בין כמות הכתבות בנושא לבין הגודל שלו בשוק הישראלי, או עבור הקוראים.

פוקוס מול 3 - באמת לא נבחנה? אני לא זוכר. אבל אני בטוח שאם היה צורך במבחן כזה אז היבואן לא היה מונע. הוא אפילו לא חייב לתת את הרכבים (יש מספיק מהם :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...