רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
היום קניתי (אחרי חודשיים של התלבטות) פורד פיאסטה חדשה. משום מה אין דבר כזה לבחור צמיגים לרכב, וזה מאוד מפתיע אותי כי לאחרונה החלפתי צמיגים ברכב הנוכחי שלי וגיליתי שעם הצמיג הנכון חוסכים המון דלק והבטיחות עולה פלאים. יותר מזה, הנציג כל-כך הזדעזע שהוא אמר לי שזה כמו להכנס למסעדה עם סנדוויץ'.
הודעה אחרונה מאת Filius_Dei, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 975 צפיות
אז ככה, יש לי שכנה, הוציאה רישיון לא מזמן ובעלה סידר לה לנטיס 323 יפיפיה. החניות שלנו צמודות, למעט מדרכה בצורת משולש שנמצא בינינו, כך שכשהיא חונה היא עלולה לפגוע לי ברכב, ביקשה מאיתנו (המשפחה) להכנס יותר פנימה, שכן היא מתקשה להכנס לחניה. עד שבוע שעבר לא היה כלום, הכל טוב ויפה. שבוע שעבר אמא שלי מסתכלת מהחלון, לא הכי שקועה בנעשה בחוץ אך היא רואה את השכנה בבירור נכנסת בנו מאחורה. השכנה יצאה מהרכב, ראתה שלרכב שלה (בלבד!) לא קרה כלום והמשיכה בנסיעה. אני שמתי לב לפני כמה ימים שיש צבע חדש על הרכב (צבע קרם), אמא שלי סיפרה את הסיפור שכתוב למלעלה ובדקתי את הרכב של השכנה, בדיוק באותו גובה, אצלה בצד האחורי ימני (כנראה חנתה ברוורס ויצאה ובפניה לכיוון היציאה שרטה את הרכב) …
הודעה אחרונה מאת snoop90, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמו פה:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=296390&highlight=%D7%A9%D7%AA%D7%99+%D7%95%D7%95%D7%90%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA תודה. (אין לי גישה לאוף-טופיק)
הודעה אחרונה מאת subwoffer, -
- 8 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אם יש תאונה, ושני הצדדים טוענים שהם לא אשמים, מי קובע מי אשם אם עושים צד ג'? האם חברות הביטוח או הסוכנים מדסקסים בינם לבין עצמם?
הודעה אחרונה מאת killer2004, -
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן,חברי היקר,הייתה לו שלילה על נסיעה בקטנוע ללא רשיון. הוא נתפס על דוח בנתיב ציבורי ,אך לא הכניסו את פרטיו במקום,אלא רק רשמו דוח. הוא נהג חדש ? _תודה_
הודעה אחרונה מאת subwoffer, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עכשיו אני אחד הלחוצים.. לפני חודש ככה נסעתי לי ולא שמתי לב לשוטר שהיה בניידת שלו מלפני והושיט יד מהחלון (בכוונה לעצור בצד. כך אני חושב). זה היה ליד צומת ופשוט נסעתי ועוד ברמזור מתחלף לאדום. השוטר לא הפעיל את הצקלקה שלו ולא דיבר במיקרופון ולא כלום, לא שגם ממש שמתי לב אם הוא נסע אחרי זה. בקיצור היום אני בא הבית ואני רואה מכתב של דואר רשום על שם אמא שלי. מיד נלחצתי התקשרתי לאמא שלי לראות אם היא מצפה למכתב והיא אמרה שלא, בכל מקרה אני מאוד רוצה לקוות שזה לא מהמשטרה. האם יש מצב שהמשטרה שלחה מכתב לאחר חודש? תנסו להרגיע אותי עד 4 וחצי שאני ילך לראות מזה המכתב הזה.. בבקשה :]
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה. אני רוצה לשתף אתכם במקרה קצת מסובך שהתגלה בימים האחרונים. רכב חברה נסע בכביש 4 ,116 במקום 90. מכמונת מהירות קלטה את הנעשה וצילמה את לוחית הרישוי, והדו"ח לא איחר להגיע. אז בגלל שהרכב הוא רכב חברה , להלן הנזק: 3000 ש"ח + 8 נקודות. יש שתי אפשרויות: תשלום של 3000 ש"ח בלי נקודות. או תשלום של 750 ש"ח + 8 נקודות. עכשיו השאלה שלי היא: מה אפשר לעשות במצב כזה? אין אפשרות לביטול הדו"ח? ולמה 3000 שקל!!??! עבירה של אור אדום היא כידוע לי 1000 ש"ח + נקודות ( או שהסכום עלה? ) בגלל שהרכב הוא בבעלות חברה? אשמח לכל עזרה, עצה , הכוונה . אה ועוד דבר אחד קטן, פתחתי את הפוסט הזה בשביל לקבל עזרה ועצות, ולא לשמוע כל מיני תגובות ש…
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
-
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
עברתי טסט על אוטומט לפני 4 חודשים. אמרו לי לקחת 2-3 שיעורים על ידני ואז לעשות נסיעת מבחן קטנה וזהו .. יש לך גם ידני ברשיון. ואם אני לא טועה אמרו לי שצריך גם וותק של שנה על הכביש. האם זה בכלל נכון? אשמח לתשובה, תודה.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. השאלה היא אם אני עושה העברת בעלות עם בנאדם שאין לו רישיון עדיין זה אפשרי? כלומר אני מעביר עליו את הבעלות, אבל אין לו עדיין רישיון נהיגה. וכמה זה עולה לעשות העברת בעלות?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
איזה סוג מכונית זה שם בסרט ??? יש שמועות דלוריאן איכשהו קשור
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אני בעל פונטו ספייס ELX ידנית. קניתי קונסולה של פונטו HGT ואני הולך לשלוח אותה לצביעה. עשיתי עריכה לדוגמא על פונטו אוטמטית, על איזה צבע אתם ממליצים ללכת? תודה רבה לעוזרים ערן
הודעה אחרונה מאת 323f-fanatic, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן, אני מחדש ביטוחים חודש הבא. במהלך השנה האחרונה נתפסתי עובר את המהירות המותרת ושללו את רשיוני שלילה מנהלתית לחודש. בעסקת טיעון סוכם על שלילה בת 10 יום (מתוך 30 ימי השלילה המנהלתית). המשפט בוטל. האם לצרכי ביטוח זה נחשב כשלילה? ההגדרה באתר משרד האוצר: היסטוריית הרשעות של המשתמשים ברכב בדרך קבע -מספר ההרשעות ב-3 השנים האחרונות שהביאו בזכות עצמן לשלילת רישיון (אלא אם כן ביטל בית המשפט שלילה זו). העניין הוא שזה לא הגיע לארכאות משפטיות. השלילה היתה מנהלתית. עם מי אפשר להתייעץ?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- 11 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפשת מתנת יום הולדת לחבר שלי, והייתי שמחה לעצה, חבר שלי (כמו כמעט כל גבר בעולם) מטורף על מכוניות, הוא היה רוצה איוו (מיצובישי לאנסר ספורט) או כמובן איזו פורש, מן הסתם שאת זה אני לא יכולה לקנות לו ליום ההולדת , אבל אם רק הייתי יכולה לתת לו לנהוג על אחת מהשתיים לכמה שעות, זו הייתה המתנה המושלמת! ראיתי מספר בתי ספר לנהיגה ספורטיבית, אבל עם הידע המועט שיש לי, לא רואה שום מכונית שמשתווה לאיוו... יש למישהו המלצה? הוא עשה נהיגה מתקדמת, והרכב הפרטי שלו הוא 180 כ"ס, טורבו וכל זה.. ככה שאני לא יודעת כמה הרכבים שמציעים שם (באזור הם- 200 כ"ס) ילהיבו אותו.. תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת mazda f2, -
- 3 תגובות
- 850 צפיות
האם מישהו מכיר תוכנה או אתר שמזהה מ"קטים לפי החלק שאני רוצה? אני צריך פירוט של כל החלקים והמ"קטים שלהם. חיפשתי וחרשתי את גוגל, לא מצאתי שום דבר יעיל. תודה מראש, יוני.
הודעה אחרונה מאת SpinDr, -
- 1 תגובות
- 664 צפיות
הפקדתי את הרישיון לחודשיים בתאריך 21/12 מתי אני אמור לקבל אותו כעבור 61 יום 19/02 או כעבור חודשיים מלאים + יום? הבעיה שבחודשיים האלה יש 31 יום בחודש מכאן נובעת שאלתי . ובנימה זו האם מישהו יודע אם בתי המשפט עובדים ביום שישי ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
עוד כשבוע יגיע אליי הפיאסטה החדשה שקניתי. מיותר לציין שאני רוצה לשמור עליה מהשמש הישראלית הקופחת (הגשם פחות מפריע לי). יש המון כיסויי רכב אבל כולם נורא מסורבלים ואני פשוט יודע שאני אחזיק מעמד חודש ואז אתייאש מלשים את הכיסוי! אז מה עושים? חייב להיות פתרון טוב יותר. חיפשתי באינטרנט פתרונות ומצאתי שיש דווקא הרבה דברים יפים, אפילו עד כדי מיני-חדר מתקפל כדי לשים מעל האוטו בתור מוסך נייד. רציתי לשאול אם מישהו משתמש בפתרונות האלה? אם מישהו מכיר פתרונות יותר טובים? ולמי שלא, עכשיו יכיר: פתרון ראשון שאהבתי: ולרכישה באתר: http://www.lekasunshade.com/index.php (מגיע במספר דגמים לפי צורת הרכב). פתרון שני שנראה טיפה פחות טוב: http://www.smartcarcover.com/ אנ…
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סוזוקי יורוסוויפט שנת 99-מה אתם ממליצים?-ביטוח מקיף או שמספיק צד ג'?
הודעה אחרונה מאת SaarG, -
- 4 תגובות
- 682 צפיות
אם יש רכב שהוא רשום על מישהו אחר אבל אני עושה עליו ביטוח והכל אני יכול לנהוג עליו? אם משטרה עוצרת אותי הם יכולים לראות שהרכב לא בבעלותי ולעשות בעיות? להגיד שזה רכב גנוב או משהו? תודה.
הודעה אחרונה מאת LimP, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
1) איך יכול להיות שסובארו B3 איטית יותר מB4 עם בדיוק אותו מנוע (2 ליטר, ידנית או אוטמטית)? 2)למה סיאט לאון (1.8 טורבו) עולה פחות מאיביזה FR שיותר חלשה איטית וקטנה מהלאון? ::::::::::
הודעה אחרונה מאת אליה, -
- 11 תגובות
- 9 אלף צפיות
אני מתנצל על כך שאני מעלה נושא שכבר עלה, לפני כשלוש שנים (ב2007 בפורום אספנות) בקשר למשמעות הסיומת בלוחית הרישוי. יש לי רכב שמספרו מסתיים ב-62 משנת 2006 ,חברי קנה לא מכבר רכב שמספרו מסתיים ב-61 וברשיון רשום 2007 האם יתכן שיש כאן זייוף. לכל המתבונן ברור שהסיומות עולות עם השנים לכן אשמח לשמוע מה אומרים המומחים ואולי יש בסיס לבדוק בצציות הרכב שידידי רכש. תודה
הודעה אחרונה מאת AvihayB, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 43 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני לומד כרגע במכללה ועושה הנדסאי מכונות. בתור פרויקט גמר אני בחרתי לעשות מתקן, שאמור לסובב מכונית בחניה פרטית, מוסך של בית פרטי, ב 90 , 180 , 270 ו360 מעלות. בקיצור הנהג נכנס לחניה של הבית מקדימה, לוחץ על כפתור ומפעיל פלטפורמה מסתובבת בעזרת מנוע ומסובבת את הרכב כדי שהיציאה גם תהיה בנסיעה קדימה ולא ברברס. כרגע לא מצאתי שום חומר על הנושא ואני מאוד יעריך את זה, עם למישהו יש איזשהו מידע לנוגע למתקן כזה ויכול לכוון אותי אליו.תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yuvalself, -
-
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אז ככה, במשפחה הנפלאה שלי הכל הולך בזיגזג. לפני כחמישה חודשים, קיבלתי קנס על נסיעה ללא חגורת בטיחון במושב שליד הנהג. אני מסכים, הקנס מוצדק. [למרות שהיה בכוונתי לשים חגורה, אך לא הספקתי כי בדיוק יצאנו מהחניה והיה לי טלפון - את השוטר זה לא שיכנע] אמא שלי התנדבה לשלם את הקנס, ויום למחרת, הודיעה לי שהקנס שולם, ואני יכול להיות רגוע. אך להפתעתי, היום קיבלתי לדואר מכתב מהמשטרה: "הודעת תשלום קנס ותוספת פיגור בעבירת תעבורה" אחרי בירור קצת עם אמא, התברר שהקנס שולם קצת באיחור. טוב נו, הרי אי אפשר לסמוך אחד על השני במשפחה. עכשיו לחלק העיקרי. כשעשיתי את העבירה הנ"ל, לא הייתי בעל רשיון נהיגה. אפילו לא התחלתי ללמוד, וטופס ירוק לא…
הודעה אחרונה מאת TDean, -
- 2 תגובות
- 770 צפיות
כתבה מYNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3836310,00.html
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, רכשתי לפני כשבוע סקודה סופרב חדשה ואני צריך לקבל אותה במהלך השבוע הקרוב. חשבתי לעשות חלונות כהים בחלונות האחוריים כהה ובקידמיים ובשמשה האחורית בהיר יחסית. השאלה האם לעשות השחמה בתנור או אחת השיטות האלו כי אני מפחד מאוד מפירוק הדלתות וכו'... כי שמעתי שישנם מקומות שמדביקים בהם בצורה מאוד מקצועית עם אחריות לכמה שנים טובות. אשמח לקבל המלצות למתקין של מדבקה ואו השחמה בתנור (לא חובה אבל כדאי באיזור אשדוד-אשקלון-ראשון) אם אפשר גם עם אישורים שלא יעשו לי בעיות. תודה רבה, עומר.
הודעה אחרונה מאת m911, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 910 צפיות
שלום עם מישהו יכול לעזור לי שיעזור אני מאוד אשמח נסעתי בכביש של 50, 80. אם מישהו יודע מה צפוי לי אני עכשיו בשלילה מנהלתית ל30 יום ועוד חצי שנה משפט מה בדר"כ העונשים שמקבלים? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום לכולם, חניתי היום במגרש חניה בו אני חונה יומיום כבר כמעט שנה. היום ל"מזלי" הרב לא היה מקום מסודר המסומן ולכן חניתי כפי שראיתי רבות אנשים אחרים חונים - באמצע המגרש. בדקתי כמה פעמים שמכוניות יכולות לעבור בלי בעיה ואף בזמן שהייתי באוטו מספר רכבים שגם לא הצליחו למצוא חניה עקפו אותי ללא בעיה ויצאו מהמגרש. בחזרי לרכב מצאתי דוח חניה בטענה להפרעת תנועה. זה הדהים אותי לאור העובדה שנראה לי הדבר נהוג במגרשים יחסית רחבים להחנות את האוטו באמצע. אני טועה? כמובן שצלמתי (התמונה מצורפת), ואם אני טועה והדבר אסור אני ארצה לדעת להבא. האם יש איזשהם תמרורים שאוסרים חניה כזו? מתי אפשר ומתי אסור? במידה ויש עילה להפנות ערעור, האם כדאי לכתוב מכתב לעיריה?- איך כותבים דבר כזה, ל…
הודעה אחרונה מאת PKME, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הרכב שנת 2009, לרכב משודכת תיבת DSG השאלה היא ברגע שאני מעביר בתיבה ל S משמע הDSG , הרכב מעביר להילוך שיוט לאחר מספר שניות , ככה התיבה מתוכננת? אם אני מוריד ידני עם ה"גו'יסטיקים" מאחורי ההגה לדוגמא להילוך שלישי ב80 לאחר 2 שניות הוא מייד מעביר ל5-6-7 ולא נשאר בהילוך המוגדר. ככה זה אמור להיות? מלבד שזאת תיבה גאונית ובאמת חוויה מהמהירות העברה והורדה של הילוכים. תודה מראש ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת MoonKnight, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש מקום עם רקע יפה באזור ראשון לציון, נגיד רקע של עבודות או בניין ישן או נוף פתוח וכאלה. איפה יש? תודה מראש. (אין לי גישה לאוף-טופיק)
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
טוב, המהות הרבה פחות סקסית מהכותרת. אתמול בצהריים תידלקתי בתחנת גשר הירקון (6.5 ש"ח בתדלוק עצמי? WTF ?), ולאחר שסיימתי וכבר הייתי בדרך החוצה (עם הילד במושב האחורי), ראיתי מתדלק פותח מיכל נוזל קירור לרדיאטור וניגש לרכב של איזו בחורה. תהיתי אם מתפקידי להזהיר אותה, שלא זה המקום לבדוק ולמלא נוזלים כלשהם לרכב... במיוחד נצבט ליבי משום היה מדובר בגולף דור V .
הודעה אחרונה מאת T-Roy, -
forum.co.il/vb/[/img]אני טוען שכל מה שצריך זה אוטו מהליסינג...
הודעה אחרונה מאת sronis,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 378 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- pooh-bear
- yd b-4
- benny62
- לב טוב
- arice
- ידית
- Pavlik
- zvigolden
- Shay Shd Dave
- אלעדית
- lanosforce