Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למיטב זכרוני - ככל שהחיכוך גבוה יותר כך צריך להפעיל כח רב יותר כדי להתגבר עליו = יותר דלק. לא כך (אני שואל, לא קובע)?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל המכון שעשה את הבדיקה הוא http://www.tuv.com/de/en/index.html והוא מכון אובייקטיבי עד כמה שידוע לי.

לגבי הוקוס פוקוס- למה אין? לפני 20 שנה רכב משפחתי ממוצע עשה 13 קילומטר לליטר (נניח) היום עושה 15 קילומטר לליטר (שוב, נניח). אתה רוצה לקרוא לזה הוקוס פוקוס? בבקשה. אני מעדיף לקרוא לזה התפתחות טכנולוגית.

בקישור שהבאת קודם לדף של מישלין, הציגו שני נתונים בלבד - ביצועי בלימה ברטוב, והתנגדות לגלגול, ובשני הפרמטרים האלה המישלין הנ"ל "ניצח".

אבל מה לגבי שאר הפרמטרים המעניינים?

עד לא מזמן היו לי מישלין אנרג'י על האוטו שלי, ואכן הופתעתי לטובה מהיכולת שלהם בבלימה על כביש רטוב, אבל בעבר היה לי פוקוס ליסינג מודל 2006, ושם גיליתי דברים אחרים.

הפוקוס ליסינג הגיע ב 2006 במקורי עם צמיגי מישלין אנרג'י או פירלי P6 או ברידג'סטון טורנזה.

יצא לי לנהוג לא מעט עם המישלין ועם הפירלי, והאחיזה הצידית על כביש יבש של המישלין היתה על הפנים בהשוואה ל P6.

לשמחתי הרכב שלי נעל את ה P6.

מן הסתם באתר של מישלין לא פרסמו את נתוני האחיזה הצידית על כביש יבש של האנרג'י בהשוואה למתחרים. אני מניח שזה בגלל שהתוצאה לא היתה מחמיאה כל כך למישלין.

דרך אגב, אם אני הייתי מזמין אז פוקוס פרטית, אני בהחלט הייתי לוחץ על היבואן שימצא דרך לדאוג שהפוקוס "שלי" תהיה נעולה בפירלים. אולי קריצה פה, ליטוף שם, ואפשר להחליף גלגלים עם רכב אחר לפני מסירה.

בשורה התחתונה, אני לא מסכים עם הקביעה ההחלטית שלך שהמישלין הם הכי טובים. אולי הם חוסכים 1.9% דלק לעומת האחרים, אבל כמו שכבר הסבירו לך, אתה יכול לחסוך הרבה יותר מזה ע"י תחזוקה נכונה וסגנון נהיגה רגוע. הצמיגים לא יהיו מה שיעשו את ההבדל.

צמיגים צריכים קודם כל לתת אחיזה טובה. אח"כ כל השאר. זה ייעודם בחיים.

אל תקבל החלטה על בחירת צמיגים על סמך המידע החלקי בפרסום של מישלין. הפרסום הזה לא מציג את כל המידע.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
פיזיקה לא כל-כך פשוטה. למעשה ככל שהחיכוך גבוה יותר אחיזת הכביש טובה יותר ולכן צריכת הדלק יותר נמוכה.

(אני אגב פיזיקאי)

אז מהיותך פיזיקאי אתה אמור לדעת שכמה שמקדם החיכוך גדול יותר, נדרש כח רב יותר כדי שעצם ימשיך לנוע באותה מהירות...

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא זה לא נכון במקרה הזה. הטעות שלך נובעת מפישוט יתר של הבעיה. ככל שמקדם החיכוך בין הגלגל לכביש גבוה יותר כך זה טוב יותר.

עוד טעות נפוצה שראיתי פה היא להשוות בין מקדם חיכוך לבין "דבק" בין הגלגל לכביש.

פורסם

הבעיה בכך שהצמיגים המקוריים שמגיעים עם הרכב נשארים עליו מפריעה לי יותר במחשבה של מה קורה עם רכבים שעומדים קרוב ל12 חודשים או אפילו יותר,גם להם לא מחליפים צמיגים? לא ממש הייתי רוצה לנסוע על צמיגים כאלו,בטח לא עם רכב חדש.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

• תוכן חדש...