Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזק את דבריו של איתמר.

אני אישית מעדיף צמיג דביק, אוחז ו"מעלה" צריכת דלק - על פני צמיג ירוק ו"משפר" צריכת דלק.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מחזק את דבריו של איתמר.

אני אישית מעדיף צמיג דביק, אוחז ו"מעלה" צריכת דלק - על פני צמיג ירוק ו"משפר" צריכת דלק.

הצמיג שאני מדבר עליו משיג שיפור בצריכת הדלק + שיפור באחיזת הכביש לעומת חברות אחרות כמו ברידג'סטון.

רצוי להוסיף מידע עובדתי ולא רק לזרוק דברים באוויר כמובן: http://www.michelin.com/corporate/actualites/en/Document.DocumentRepositoryServlet?codeDocument=6883&codeRepository=MICHCORP&codeRubrique=Actualites

פורסם

+1 לאיתמר.

לחץ אויר נכון ומצב צמיגים משפיע על צריכת דלק יותר מצמיגים בעלי תג "ירוק", ואני אומר את זה בוודאות ממה שאני יודע (אפילו שאני לא מבין כלום בחברות צמיגים ומי עדיף על מי).

אם כבר צמיגים, זה הזמן להודות לאוראל בפומבי על העזרה שלו בבחירת צמיגים. תהיה בריא:)

פורסם
אם כבר צמיגים, זה הזמן להודות לאוראל בפומבי על העזרה שלו בבחירת צמיגים. תהיה בריא:)

בכיף...

בא בשבת לבחון אותם? :-D

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תסלחו לי שאני אומר אבל אתם לא מבססים את הטענות שלכם על שום דבר מוצק מעבר למילה שלכם. האם אין סיכוי שאתם טועים? האם אין סיכוי שהיתה פריצת דרך טכנולוגית שאיפשרה צמיג חסכוני יותר?

איכות צמיג זה לא עניין של דעה, זה לא עניין של שמועות, זה לא עניין של "הגיוני" או "לא הגיוני".

יש מכון מדעי בגרמניה שעושה את הבדיקות האלה וזאת מבחינתי הוכחה הרבה יותר מוצקה מאשר טענות שנזרקות פה לאויר.

כמובן שאת הצמיגים שלי קניתי ואני מרוצה אבל הייתי שמח אם עוד אנשים היו יודעים על זה - מה שלא יקרה משום שאתם קוטלים את הטענה שלי על בסיס תחושת בטן לא פחות ולא יותר.

פורסם

TT3 הכל טוב ויפה ויש משהוא אמיתי ומוצק בדבריך , אבל בחירת צמיגים ברכב חדש לא היתה מעולם, ולא תהיה

לעולם.

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
בכיף...

בא בשבת לבחון אותם? :-D

אני אשתדל, אבל גם אם לא יצא, אני מבטיח לך סיבוב בהזדמנות הראשונה כדי שתוכל להתרשם מרמת האחיזה בעצמך :)

TT3, הבדלים באחיזה זה משהו שמורגש יותר מהבדל זניח בצריכת דלק. גם הבדיקות המדעיות שנעשות, מתבצעות בתנאים ספציפיים שספק אם משקפים את המציאות. תעדכן לגבי הצמיגים שתקבל עם הפיאסטה. מתי המסירה אגב?

פורסם
הצמיג שאני מדבר עליו משיג שיפור בצריכת הדלק + שיפור באחיזת הכביש לעומת חברות אחרות כמו ברידג'סטון.

רצוי להוסיף מידע עובדתי ולא רק לזרוק דברים באוויר כמובן: http://www.michelin.com/corporate/actualites/en/Document.DocumentRepositoryServlet?codeDocument=6883&codeRepository=MICHCORP&codeRubrique=Actualites

אתה נורא רוצה להאמין במשהו שהוא פשוט לא נכון.

נתונים המוצגים באתרי אינטרנט של יצרנים שונים הם אף פעם לא אובייקטיביים. אתה לא יודע מי הגוף שעומד מאחורי המחקר, אתה לא תמיד יודע איך הניסוי בוצע והאם הוא באמת בוצע בדרך הנכונה או בדרך שתגרום לו להראות נכונה? לא מזמן הייתי בהרצאה בה המרצה דיבר על צורת ניסוח שאלות בסקר. כמה "פוליטיקה" מושקעת בכל שאלה ע"מ לקבל תשובה מסויימת. מה גורם לך לחשוב שמבחן כזה או אחר שונים במהותם?

הצחיק אותי לראות את הפרסומת המושקעת ל K44, "התוסף שחוסך לך דלק". לא רק שהתוסף הזה לא חוסך דלק, אלא הוא גם די יקר, ככה שגם אם היה חיסכון כלשהו בדלק הוא היה מתקזז מאוד מהר.

למרבה הצער בעולם הרכב אין שום הוקוס פוקוס. לא תוסף, לא מגנט, לא אביזר פלסטיק שעושה "יעני טורבו" ולא צמיג שחוסך דלק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כמו שאמרתי, האחיזה טובה יותר. וגם הנסיעה חסכונית יותר.

למעשה אין קשר בין אחיזת הכביש לבין צריכת הדלק (את זה אני יכול להסביר בתור פיסקאי ברמה העקרונית).

ובאשר לבדיקות המעבדה שנעשות בתנאים ספציפים - בודאי שאתה צודק, הרי אי אפשר לבדוק את הצמיגים על כביש רטוב, רטוב מאוד, עם בוץ, עם שמן, עם חול וכו' אין לזה סוף. מצד שני מבחינת רמת סמך - הבדיקה מהווה מידע אמין יותר מאשר כל תחושת בטן או הרגשה של נהג בשעת נסיעה.

את הרכב הבטיחו לי תוך גג 14 ימים אבל אמרו שכנראה פחות.

פורסם

למרבה הצער בעולם הרכב אין שום הוקוס פוקוס. לא תוסף, לא מגנט, לא אביזר פלסטיק שעושה "יעני טורבו" ולא צמיג שחוסך דלק.

איתמר.

קודם כל המכון שעשה את הבדיקה הוא http://www.tuv.com/de/en/index.html והוא מכון אובייקטיבי עד כמה שידוע לי.

לגבי הוקוס פוקוס- למה אין? לפני 20 שנה רכב משפחתי ממוצע עשה 13 קילומטר לליטר (נניח) היום עושה 15 קילומטר לליטר (שוב, נניח). אתה רוצה לקרוא לזה הוקוס פוקוס? בבקשה. אני מעדיף לקרוא לזה התפתחות טכנולוגית.

פורסם

ברור שיש התפתחות טכנולגית. פעם היה קרבורטור, היום יש הזרקה. פעם מנוע 3 ל' היה בעל 45 כ"ס, היום יש לו 300.

גם ענף הצמיגים עבר הרבה תהפוכות, אבל עדיין אין יותר מדי לאן להתקדם מבחינת המכניקה הבסיסית (נקרא לזה ככה). אפשר להפחית רעש ע"י תכנון כזה או כזה, אפשר להעלות את יכולת ניקוז המים, אפשר להעלות את האחיזה בכביש יבש על חשבון כביש רטוב, אבל בשורה התחתונה תפקידו של כל צמיג הוא להתגלגל ולשמור על קשר עם הכביש.

בהנחה שאנחנו לא מדברים על איזה צמיג סיני קקיוני אלא על צמיג עם אבא ואמא - מבחינת צריכת הדלק ההבדלים זניחים.

רוצה לחסוך בדלק? סע עם כמה שפחות מטען בבגאז', בדוק לחץ אוויר על בסיס קבוע, הקפד על טיפולים בזמן, בצע כיוון פרונט כשצריך ולא רק כשנכשלים עליו בטסט, עזוב את דוושת הגז מוקדם ככל הניתן לפני רמזור, העזר בבלימת המנוע בירידה, האץ במתינות - כל אלה יניבו לך שיפור ניכר בצריכת הדלק ללא כל צורך בתוספים או צמיגים ירוקים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הצמיג שהיה לי קודם באמת היה צמיג סיני קקיוני (GT) על אף שהוא כבר הרבה שנים בשוק ולכן אולי קקיוני לא בדיוק מתאר אותו.

כנראה שההפרש מצמיג איכותי אחר לא היה דרסטי כמו מעבר מצמיג סיני. עדיין, אין סיבה לא לקנות את הטוב ביותר אם זה גם משתלם.

ולגבי לאן יש להתקדם מכאן, יש הרבה! אם סתם נניח שנוריד את משקל הצמיג בחצי (בעקבות ננו טכנולוגיה או פיקו טכנולוגיה) נחסוך חצי מהאנרגיה הקינטית הדרושה להניע גלגל וזה יהיה שקול לרכב שמבזבז אנרגיה רק על שניים מתוך ארבעת הגלגלים שלו. זה חיסכון אדיר בדלק. נכון שאנחנו לא קרובים להורדת חצי ממשקל הגלגל, אפילו לא עם גלגלי מגנזיום משובחים אבל היד עוד נטוייה.

פורסם
היום קניתי (אחרי חודשיים של התלבטות) פורד פיאסטה חדשה. משום מה אין דבר כזה לבחור צמיגים לרכב, וזה מאוד מפתיע אותי כי לאחרונה החלפתי צמיגים ברכב הנוכחי שלי וגיליתי שעם הצמיג הנכון חוסכים המון דלק והבטיחות עולה פלאים. יותר מזה, הנציג כל-כך הזדעזע שהוא אמר לי שזה כמו להכנס למסעדה עם סנדוויץ'.

כדי לשנות צמיגים לרכב חדש תצטרך להוסיף כסף כי:

1. היצרן קונה אותם בזול מאוד (כמויות...).

2. ההרכבה שלהם זולה (חלק מפס הייצור).

לבחור לכל רכב צמיג שונה ייקר גם את הצמיגים וגם את תהליך ההרכבה. גם לשינוי בדיעבר, למשל אצל היבואן, יש משמעות ועלות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אפשר רק ברכבים יותר יקרים,קבל את האוטו תראה איזה צמיג קיבלת לא מוצא חן העיניך תוכל הישר מהסוכנות לנסוע לאנטון ביפו

אולי אפילו לרדת בחתך ולעלות בגנט

מישלן צמיג מעולה גם בסדרות הפשוטות,אני החלפתי בקטנוע שלי מצמיג קוראני מקורי למישלן סדרה הכי נמוכה ההבדל מדהים

פורסם

מניסיון של חברים שנבחן על פני תקופה - מישלן אנרג'י באמת חוסך בדלק. מה שכן, זה בהחלט בא על חשבון אחיזת כביש ומכאן בטיחות. פיזיקה פשוטה - פחות חיכוך, פחות דלק.

פותח השרשור - אם הרגשת שיפור באחיזה ובבטיחות כשעברת לאנרג'י, סימן שלפני זה היה לך משהו באמת נורא על הג'אנטים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...