רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
האם יש דוח על מוסיקה גבוהה ברכב? כמה פעמים נסעתי ואני יודע שציפצפו אבל לא שמעתי את הציפצוף כי המוסיקה הייתה גבוהה מדיי או שראיתי אמבולנס אבל לא שמעתי אותו חח אחרי זה הלמכתי וראיתי שהוא צופר.. האם זה נחשב עבירה על החוק? אם כן כמה הדוח בערך? והאם אפשר להתווכח עם השוטר שתוען שהמוסיקה הייתה מעל המותר? עיינתי בניקוד החדש על עבירות ולא מצאתי משהו שמתיחס לנושא.. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת tau, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 5 אלף צפיות
אני רוצה להזהיר. זאת פעם שניה שכביש 6 שולח לי חשבונות באיחור רב, בפעם הראשונה החשבון הגיע מספר ימים בודדים לפני המועד האחרון לתשלום , ובפעם האחרונה קיבלתי אותו יומיים לאחר המועד האחרון. משיחה עם נציגת השירות היא אומרת שאצלה רשום שהוא נשלח לפני שבועיים וזאת בעיה של הדואר. אני לא סומך על מה שהיא אומרת, שילמתי דרך כרטיס אשראי אצלה כדי לנסות למנוע מצב של קנס. כמובן שאם אני אקבל קנס או לא היא לא יודעת כי המערכת עושה את זה לבד. זה נראה לי כמו ניסיונות שלהם למנוע מאנשים להיות לקוחות מזדמנים שלהם ולעבור להיות מנויים. כמובן שאז יוכל להיות מצב של גביות לא מוצדקות שלהם. לי שאני נוסע בכביש פעם בהרבה זמן זה לא מתאים. היא אמרה לי שאם יגבה ממני קנס אוכל לפנות…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אז ככה , שבוע שעבר נסעתי למשרד הפנים ב ר''ג , חניתי מול המשרד ,על כחול לבן , ובגלל שאין לי כרטיסי חנייה חציתי את רחוב ביאליק לצד השני (כ 70 מטר מהרכב) , הכנסתי כמה שקלים למכונה האוטומטית , הוצאתי את כרטיס החנייה , חזרתי לרכב והצמדתי לחלון .לאחר שסיימתי במשרד הפנים אני חוזר לרכב ולהפתעתי דו''ח חנייה ( 100 ש''ח) מונח על שמשת הרכב ! התעצבנתי כמו שמזמן לא התעצבנתי !! זאת לא הפעם הראשונה שאני מקבל דו''ח חנייה , קיבלתי כי הגיע לי , אבל סוף סוף פעם ראשונה שאני באמת נוהג כשורה ועדיין אני מקבל.....פשוט לא הסתדר לי בראש , אז נסעתי מייד לאגף החנייה של ר''ג , מגיע לאחראי שם , מסביר לו את העניין ומניח לו את הדו''ח על השולחן , וכולי ציפייה להתנצלות על חוסר הנעימות וביטול הדו''ח במיידי …
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שימו לב לידיעה מהיום בכלכליסט: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3385289,00.html כמעט מחצית מהתדלוקים - 46 אחוז - בדלקן. כמה כלי רכב יש בארץ? 2.3 מיליון נכון ליוני 08, אולי היום טיפה יותר http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3562138,00.html כמה ליסינג? בדצמבר היו 191 אלף מכוניות רשומות בליסינג כלומר בסה"כ 8 אחוז מכלל הרכבים! http://motocar.co.il/article/11802.aspx את המסקנות תעשו לבד.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=zpqddZMOF9k דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. תהנו חברים
הודעה אחרונה מאת BaruchFS, -
- 1 תגובות
- 928 צפיות
הוא שותה דלק 1:8 זה בעיה אצלו או שזה רגיל? ומה אתם אומרים על האוטו בכללי?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
שאלה כל הנוסעים בכביש מספר 531 מאיזור כפר סבא לכיון השומרון. יוצא לי לנסוע על הכביש הזה מספר פעמים ביום, אני משתלב בו מרחוב סוקולוב ונוסע לכיון איזור התעשיה של כפר סבא, רציתי לדעת מהי המהירות המותרת הכביש, אני טוען שהמהירות המותרת היא 90 בגלל שיש סימן של יציאה משטח עירוני ויש חומה בין הנתיבים, וגיסי שנוסע איתי טוען שנוסעים בכביש על 70, והוא גם שאל את הקצין רכב בעבודה שלהם שגם אמר לו שנוסעים על 70. *אני מודה לזה שיש רק קטע מסויים בכביש שנוסעים בו על 70 וכל השאר הנסיעה היא על 90. ** יש בכביש הזה מצלמות מהירות? או שמסתפקים רק בשוטרים שמתחבאים אחריי הגשר? תודה.
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לא מזמן הייתי בארצות הברית וראיתי מלא מכוניות שבחיים לא ראיתי בישראל ואני חיפשתי באינטרנט את חוקי הרכב ישראלי ולא מצאתי שום דבר נגד החוק במכוניות האמריקאיות (אני יודע ש המכוניות בישראל הם איכותיות) אבל זה קצת משעמם שכל הזמן נוסע מאזדה וטויוטה וכו... הכוונה למה אין בישראל מכוניות מגניבות אני הסתכלתי בחוקים ולא מצאתי משהו נגד החוק (לדוגמה קרייזלר) אם מישהו יכול להסביר לי למה אין פה מכוניות מגניבות תודה
הודעה אחרונה מאת V8Driver, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 921 צפיות
אם בטסט השנתי אני נכשל במכון מסוים בעיר מסוימת, אני יכול להחליף את המכון במכון אחר בעיר אחרת?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 7 תגובות
- 965 צפיות
מה המלצתכם לגבי מגלה ראדאר בישראל 2010. תודה
- 0 תגובות
- 547 צפיות
אמור לצאת דגם חדש של הרכב הזה רק עם מנוע 2000 סמ"ק 146 כ"ס השאלה רק מתי אמורה להיות ההשקה שלו??
הודעה אחרונה מאת djtut111, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למעט פורד פוקוס, מכוניות שונות לחלוטין מהרכבים הכי נמכרים בישראל. שני המקומות הראשונים של פורד אירופה, ובסה"כ 3 בעשיריה הראשונה, גם לאופל (ווקסהול) 3 מכוניות בטופ 10. המיני קופר, שאצלינו ממוצבת כמכונית נישה יוקרתית היא בבריטניה רכב להמונים . http://www.nitrobahn.com/news/fird-fiesta-is-the-bestselling-car-of-2009-in-uk/
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי הזנחה פושעת של די הרבה זמן, החלטתי לפנק קצת את 3 המכוניות שבמשפחה. אני מחפש מקום שבו אפשר לקנות שמן, נוזל קירור, וקס, צלב לפתיחת אומי גלגלים, מדחס אוויר קטן שעובד על שקע המצית, ועוד דברים דומים. הייתי מעדיף מקום באזור רחוב יפו או רחוב תל-אביב בחיפה, ולא בצ'ק-פוסט/קריות. למישהו יש המלצה על מקום שהמחירים שלו הוגנים ויש לו מבחר סביר? ממש נמאס מכל התחנות דלק/פנצ'ריות שמנסות לדחוף לך דברים במחירים מופקעים בהנחה שאם אתה נראה חנון אז כנראה שאתה לא מבין כלום במכוניות ואפשר לעבוד עליך בקלות. תודה.
הודעה אחרונה מאת 240sx, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.mot.gov.il/wps/wcm/resources/file/ebaab74d98c7550/resource.pdf נושא מוכר, והגיע הזמן שיקרה.
הודעה אחרונה מאת noam_m, -
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מחפש את הדגם \סיגנון הזה בפיט סטופ נגמר לצערי. אשמח לקבל הודעות בפרטי תודה רבה והמשך יום נעים
הודעה אחרונה מאת alex-hpi, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 835 צפיות
לא מצאתי תשובה לשאלה הזאת בפורום. אם אני מפקיד את הרשיונות ונשארת לי חצי שנה עד מועד הטסט. ואני מחליט אחרי 4 חודשים לקבל את הרשיונות בחזרה, האם מועד הטסט יהיה כעבור חודשיים - במועד המקורי של הטסט או שהוא ידחה ב 4 חודשים כי הרכב לא נסע ב 4 חודשים האלה. אני מניח שהתשובה היא במועד המקורי, אבל רציתי לאמת את זה.
הודעה אחרונה מאת NoBeLiuM, -
- 5 תגובות
- 937 צפיות
אני כרגע חייל במערך של חייל האוויר. סיימתי טירונות 02 בבה"ד 21 (הטכני שבחיפה למי שמכיר), הייתי אמור להמשיך בתפקיד טכנאי מטוסים ולעשות קורס שם, אבל דברים השתנו ושלחו אותי לעשות קורס של מכונאי רכב בבה"ד 20 צריפין. ממה שאני הבנתי מדוד שלי (אלוף משנה בחייל האוויר) זה שבחייל האוויר גם זקוקים למכונאי רכב אבל אין להם את הקורס המתאים להכשיר כאלה, אז הם שולחים חיילים לעשות את זה בצריפין כקורס של חייל החימוש ואז אנחנו חוזרים אליהם. אז ככה השאלה שלי היא קודם כל אם יש פה מישהו כזה שהיה מכונאי רכב בחייל האוויר שיודע להסביר לי קצת על התפקיד? ועוד משהו, מישהו יודע מה היציאות של מכונאי רכב בחייל האוויר אם הוא כבר קרוב לבית (בלי בעיות ת"ש) ולהפך אם הוא לא? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 41 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
היום בבוקר נכנסתי לתחנת דלק באיזור התעשיה רעננה נכנסתי הפוך עם הפתח של הפיה מהצד ההפוך, אז עשיתי רוורס כדי להסתובב, פתאום בא איזה בחור מבוגר דפק לי בחזקה על החלון האחורי וצעק עלי לצאת מהתחנה ולהכנס מסביב - הוא כנראה חשב שאני בא לחנות ... על הבוקר אני חצי ישן הוא הצליח להוציא אותי מהשלווה... אמרתי לו שאם הוא היה מדבר בצורה נורמלית ולא צורח ודופק לי על השמשה אולי הייתי שוקל להקשיב לו...סיימתי את הרוורס וניגשתי למשאבה, מתברר שהתרנגול הנפוח הזה הוא מנהל התחנה, והוא צעק למתדלק שלא יתדלק לי את הרכב - ואכן המתדלק סירב האם לדעתכם יש טעם להתלונן על האדיוט הזה? אם כן איפה?
הודעה אחרונה מאת Yoval_Ayni, -
-
- 8 תגובות
- 51.5 אלף צפיות
שלום, יש לי דיבורית BLUETOOTH ברכב. אין לי מושג מה הדגם, אם הייתי יודע זה היה יותר פשוט. אני מעדיף לפני שאני הולך למוסך לבדוק פה אם תוכלו לעזור לי... יש לי דיבורית BT קבועה שמחוברת לחשמל של הרכב, עכשיו, שאחותי נכנסת לרכב אוטומטית הסלולרי שלה מתחבר לדיבורית, ואני לא יודע איך לחבר את שלי. ניסיתי לחבר דרך חיפוש התקנים בפלאפון וללחוץ על כפתור החיוג מספר פעמים ואף למספר שניות... יש בדיבורית הזאת כפתור חיוג,ניתוק,MUTE, הגברה והנמכה של הסאונד... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת The Driver, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
החלטה של משטרת ישראל לשנות את הקרטריון לכתיבת דו"ח אזהרה, במקום מעל שנתים ללא עבירה , ההוראה החדשה היא שדו"ח אזהרה ינתן לנהג שיש לו גליון נקי לפחות 10 שנים לאחור. למה שמשטרת ישראל לא תיידע אותנו על הסיבה האמיתית , סה"כ מדובר על הגדלת הכנסות ותו לא.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 33 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
סליחה אם אני פוגע באנשים (שאני מחבב) מהפורום שזו פרנסתם, אבל למה צריך מכון טסטים לרכב? זה לא שאלת תם. ברור שתקינות מכאנית ברכב צריך לבדוק. אבל למה צריך לעשות את זה בשיטה הנוכחית? למה צריך ללכת למכון טסטים להבדק, ללכת לתקן במוסך ולקבל אישור, לחזור למכון טסטים ולקבל עוד אישור וכו. וכו. ברכב מיושן זה יותר גרוע כי צריך אישור בדיקה מהמוסך עוד לפני הטסט.... אפשר לקצר את הביורוקרטיה ע"י האצלת הסמכות למוסכים. מוסך שירצה לתת אישור מבחן שנתי יעמוד בקריטריונים מסוימים, יעסיק בוחן שהוסמך מקצועית וחסל כל הריצות! לי זה נשמע הגיוני. נמרוד
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
האם חוקי? האם יעבור טסט? האם רואים את זה בכלל בטסט שנתי? OFF SET בעובי 1.5 ס"מ. תודה.
הודעה אחרונה מאת Robin hood, -
- 0 תגובות
- 660 צפיות
אז כך ביום שבת האחרון קיבלתי דו"ח חניה על סך 500 שקלים, היה היתר לחנות עם שני גלגלים על המדרכה כנראה שאני לא עליתי מספיק אפשר להגיד שעליתי 70 אחוז מ100 אחוז אפשרי על המדרכה עם שני הגלגלים. בדו"ח לא היה כתוב למה נתנו אותו רק סכום מבאס של 500 שקל יש טעם לערער על זה? זה לא ששמתי "*" על החוק פשוט אם הפקח היה מבין היה רואה שוואלה בן אדם כנראה לא שם את ה100 אחוז גלגל על המדרכה אלה רק 70 אחוז ונותן איזה אזהרה או סכום זעום האם יש מקום להוזלה בדו"ח לפי דעתכם? נ.ב זה היה בירושלים. אגב לא יצא לי להתקשר ולנסות לערער כי תמיד אני דוחה למחרת אז אמרתי למה שלא נתיעץ אולי למישהו פה יש ניסיון . הכי מעצבן שאני דוקא מקפיד על החוק ובלי מחשבה על קנסות אלה מתוך דרך הומנית ,…
הודעה אחרונה מאת ofir1988, -
אתר גריטת רכבים
מאת אורן-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
היכן ממקום אתר גריטת הרכבים, האם יש צורך לתאם הגעה מראש ומהם שעות הפעילות. תודה, אורן
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
היה לי משפט על מהירות 142(לפני הפחתה)קיבלתי קנס 750 ותנאי ל3 שנים בפועל ל4 חודש הבנתי שהכונה לעבירה שאני עושה אני מקבל 4 חודש שלילה,אבל זה כל עבירה כולל אי עצירה בעצור או שרק מהירות אשמח אם מישהו יפרט לי על זה כי לא הבנתי את העורך דין . תודה.
הודעה אחרונה מאת עוזי תפוזי, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
רציתי לבדוק אם החישוב שלי נכון? האם הליסינג באמת עולה לי 2700 שקל נטו לחודש? אם אני לא אקח ליסינג אז אני אקבל עוד 3000 ש"ח למשכורת שזה בעצם בערך 1800 נטו שווי שימוש החל מינואר יהיה בערך 2300 ש"ח שזה עוד 900 ש"ח סה"כ 2700 ש"ח לחודש טעיתי בחישוב?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
המשרד להגנת הסביבה בחר זכיין - חברת א.א. קאר מוטורס, להפעיל את אתר הגריטה באזור התעשייה באשדוד. מתחילת 2010 תוכלו לקבל 3,000 ש"ח עבור רכב בן 20 ומעלה. מעניין אם בעקבות זאת יהיו רכבים בני 19 שיהיו שווים יותר מבני 17 למשל. http://rotter.net/forum/scoops1/19802.shtml
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
נסעתי ברכב שלי אתמול וננעלו לי הגלגלים עקב לחיצה על הבלם (כנראה יותר מדי), זאת פעם ראשונה שקרה לי מקרה כזה וזה היה מוזר, ויצאתי מזה בסופו של דבר. מה הפעולות שצריך לעשות במקרה והגלגלים של הרכב ננעלים? (הרכב ללא ABS). מה שאני עשיתי זה שחרור הבלם והגלגים חזרו לקבל שליטה על הרכב, אבל מה יקרה אם זה שוב פעם יקרה לי בפניה למשל? הרי הרכב ימשיך לנסוע ישר ולא יפנה (אין שליטה כשהגלגלים ננעלים). כמובן שאני לא רוצה להגיע למצב של נעילת גלגלים שוב פעם, אבל זה קרה, ואני רוצה לדעת להבא מה הפעולות הרצויות במקרה כזה. תודה.
-
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3829372,00.html החברה שולטת ב-7.6% משוק הרכב בעולם. הישג מרשים ביותר. בהחלט הצלחה שקטה.
הודעה אחרונה מאת דני יונגר, -
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני כל הזמן שומע על כך שבשביל שיהיה קיים בארצנו ספורט מוטורי מאורגן, צריך להעביר חוק לשם כך...האם במדינות בהן יש ספורט מוטורי ענף(גרמניה,ארה"ב) גם יש חוק כזה?
הודעה אחרונה מאת DanyG,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 563 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Camaro 92
- IsraCar
- malcishua
- אורי מ.
- Assafo2
- אליה
- Night Driver
- 3n
- samg
- hunter22
- Shay Shd Dave
- דניאל1983