Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שים לב שמדובר על ייבוא רכבים ולא מכירת רכבים.

חלק מהיבואנים יצרו להם סטוק לא קטן של רכבים (במיוחד מי שיש לו בעיה טכנית בדגמים מסוימים בנוגע ל ESP) ואתה תראה עוד הרבה רכבים נמכרים ב 2010 ללא ESP.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ועדיין ראוי לציין שבנושא הזה אנחנו מקדימים את אירופה בשנה שלמה.

נ.ב - בהודעה לעיתונות מוזכרים רכבים פרטיים חדשים של רובר או שאני הוזה? :shock:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מעניין, למה מסחריות של פיז'ו/סיטרואן קיבלו דחיה עד ל 1/1/2011, ומסחריות אחרות לא.

באגירה - במסמך רשום :

מחוייבים כל כלי הרכב הפרטיים והמסחריים שירשמו בישראל מ

1- בינואר 2010 להיות

מצויידים במערכת בקרת יציבות

.

זה לא ממש מסתדר לי, כי גם אני יודע, שיבואנים יצרו מלאים, וימשיכו למכור מכוניות ללא ESP גם במהלך השנה.

נראה לי, שבמסמך יש טעות בניסוח.

פורסם

מה השמחה הגדלה?

זה הדבר הכי אידיוטי מכל הדברים באידיוטים שנעשו במדינה הזאת.

זה אפילו יותר אידיוטי מהמיסוי הירוק שקיים רק בארץ.

אי אפשר להחליט שמייבאים רק סוג מסויים של מכוניות בלי הסכם עם יצרני הרכב.

יש רשימה ארוכה של מכוניות שאי אפשר עכשיו לייבא לארץ גם בגלל המיסוי הירוק שלא תואם למיסוי באירופה וגם בגלל חוק ה ESP שלא תואם עם אירופה.

אם מחליטים שהרכבים שמגיעים לארץ צריכים להיות תואמים לחוק באירופה אז הם צריכים להיות תואמים לחוק באירופה ולא להמציא חוקים משלנו.

אייל

פורסם

מה אידיוטי בזה שמחייבים לייבא רק רכבים שמותקנת בהם המערכת מצילת החיים הזאת? עדיף שלא יביאו לארץ מספר דגמים שלא מצויידים בESP מאשר שייהרגו אנשים.

פורסם

shlomub אי אפשר לחייב להביא משהו שלא קייים.

זה כמו שיוציאו חוק שכל הרכבים בארץ חייבים הגבלת מהירות של 110 קמ"ש וצריכת דלק של 100 ק"מ לליטר.

זה בטוח יציל הרבה חיים.

אייל

פורסם

לא מבין את הנקודה שלך, מה הבעיה לא לייבא לדוגמה סיטרואן C3 ללא ESP, כאשר ב40% מהדגמים של הרכב הנ"ל יש ESP, ואת הדגמים הללו ניתן לייבא?

אני כמובן מצטער שאני לא אוכל לקנות בארץ ספייקר מהסוכנות, הרי אין לה ESP (וגם לא ABS וגם לא כריות אוויר).

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

mystopp אין בעיה שאת סיטרואן C3 יביאו רק עם EPS אבל יצרנים מכינים את כל הרכבים שלהם שיהיה רק עם EPS לשנת 2011 לפי החוק האירופאי ומדינת ישראל ממציאה חוק שקיים רק במדינת ישראל שחייבים EPS בשנת 2010 ויבואנים חייבים להפסיק יבוא של רכבים שעומדים בכל התקנים האירופאים.

גם רשיונות האופנועים שכאילו שינו אותם לתקן האירופאי הם לא לפי התקן האירופאי.

באירופה עדיין יש רשיון ל 50 סמ"ק,אם אתה מוציא רשיון עד 33 כ"ס וקונה אופנוע מוגבל, אחרי שנתיים אתה מקבל שידרוג אוטומטי לרשיון לבלתי מוגבל ומוריד את ההגבלה מהאופנוע שלך.

בקיצור אם רוצים למכור פה רכבים לפי התקן האירופאי שימכרו לפי התקן האירופאי,אם רוצים לפי התקן האמריקאי שימכרו לפי התקן האמריקאי.

יצרני הרכב לא ייצרו מכונית במיוחד בשבילנו.

אייל

פורסם

התקנה נוצרה בעיקר בגלל שמשהו כמו 70% ואף יותר משוק הרכב בארץ מבוסס ליסינג.

לחברות הליסינג לא אכפת מהאיבזור, אכפת מהמחיר. לכן אנחנו מקבלים בארץ גרסאות נטולות איבזור.

כשכן מקבלים איבזור, זה בד"כ בדמות איבזור מקיף (מערכת מקורית, ג'נטים, סאן רוף וכו') ולא מערכות בטיחות. למה? כי זה מוכר יותר.

המחוקק האמין בשעת קביעת התקנה כי במידה ויהיו חייבים להתקין את המערכת בטיחות הזו בכל הרכבים שנמכרים בארץ, זה יועיל רבות להפחתת כמות התאונות והקטל בדרכים. אני מסכים.

הרבה תאונות נגרמות בשל איבוד שליטה על הרכב בשל אי-אילו סיטואציות שנהגים נקלעים אליהן ולא יודעים או לא מסוגלים להגיב.

מערכת ESP שכזו גורמת לכך שמחשב הרכב יסייע לנהג להתמודד עם הסיטואציות ולהמנע מתאונה.

את הרוב הגדול של המכוניות שמביאים לארץ ניתן להביא גם עם ESP.

לאפשר ליבואן אחד להביא רכבים בלי ESP ולאחר לא מהווה פגיעה בשוויון.

אז אם יש 2 או 3 דגמים שלא מיוצרים אפילו עם ESP, לא יקרה כלום אם הם לא ימכרו בארץ בשנה הקרובה.

חלק מהיצרנים (ע"ע דייהטסו עם הטריוס) דאגו להוסיף את הESP כבר השנה למרות שהתקינה האירופאית תחייב זאת רק מ2011.

לגבי הדגמים של רנו שלא עומדים בתקינה אני לא מעודכן, אבל יבואן סוזוקי דאג להביא סטוק של מכוניות לפני כניסת התקנה לתוקף.

ככה שעכשיו יושבות בנמל כמה עשרות יחידות של ג'ימני שהוא יוכל למכור ב2010 למרות שלא מותקנת בהן מערכת ESP.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

mystopp אין בעיה שאת סיטרואן C3 יביאו רק עם EPS אבל יצרנים מכינים את כל הרכבים שלהם שיהיה רק עם EPS לשנת 2011 לפי החוק האירופאי ומדינת ישראל ממציאה חוק שקיים רק במדינת ישראל שחייבים EPS בשנת 2010 ויבואנים חייבים להפסיק יבוא של רכבים שעומדים בכל התקנים האירופאים.

ליבי ליבי על היבואנים המסכנים, אבל דווקא הפעם החלטת המדינה הגיונית.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אבל בסובארו ישראל גם בחרו בצעד מעניין נוסף – הוזלת גרסת ה-2.0 ליטר (150 כ"ס) של ה-B3 למחיר של 129,900 שקלים. זו כמובן חמושה בהנעה כפולה ובבקרת יציבות ותוצע במרכב חמש או ארבע דלתות. לפי אלי דויד, מנכ"ל יפנאוטו, הכוונה בצעד זה הייתה לקרב את הגרסה החזקה והמצוידת למחירי משפחתיות ה-1.6 ולמקמה מתחת לרף ה-130,000 שקלים. בדרך זו הם גם יכולים לפנות לציי הרכב היות וזהו הרף בו עולה אחוז השווי לפי שיטת החישוב הלינארית.

נשמע לי כמו נצחון כפול של משרד התחבורה ואזרחי ישראל. גם כבישים ללא רכבים חדשים נטולי בקרת יציבות, וגם הוזלה באחד מהדגמים שנמכרים בארץ.

לכל הרוכשים העתידיים של הB3 2.0, אל תשכחו את המכתב תודה למשרד התחבורה. ותזדרזו, כי יש לכם זמן רק עד סוף הקיץ להנות מהמחיר החדש.

בקיץ הקרוב תציג סובארו גרסה מחודשת של האימפרזה 1.5 ליטר שתכלול גם בקרת יציבות. הגרסה החדשה אמורה להגיע אלינו במחצית השניה של 2010.
  • תוכן חדש...