Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן. אצלנו ממשיכים לבזבז דלק, אבל מבטלים את הבורקסים והפירות בפגישות עבודה, סופרים לך כמה שיחות טלפון עשית לחו"ל, מקטינים את הסיבסוד של המעסיק בהשתתפות בארוחת צהריים, מאלצים אותך לנצל את כל יתרת ימי החופשה, ולפעמים גם מקטינים את השכר ב 5%.

חסכון של 30% בצריכת הדלק של צי הרכב בחברה גדולה יכולה לכסות את כל הדברים האלה.

הגיון עקום מאוד.

וזה לא קמצנות נטו, זה חסכון, ובחברה עסקית חסכון בהוצאות מביא לגידול ברווחים, וגידול ברווחים מביא לגידול במשכורות ובבונוסים, ובטחון גדול יותר במקום התעסוקה וכו' וכו'.

אז אתה מוכן באופן פעיל לחסום אפשרות גידול ברווחי המעסיק שלך רק על מנת שלא תצטרך להעביר הילוכים לבד.

אין ספק - איש רחב אופקים אתה... :brickwall:

לא הבנתי מה הקשר בכלל. אתה רומז שחברות ליסינג נמצאות בהפסדים בגלל אוטומט? שחברות בכל העולם לא מתפתחות בגל שמספקות לעובדים רכבים עם גיר אוטומט? הרשה לי לגחך בקול רם.

אני נוהג על רכב ידני. בשבילי זה כמו אוכל בצבא. אוכלים כי זה מה שיש. למזלי אני גר באזור נוח לנהיגה, אבל אם הייתי גר בירושלים/חיפה/גוש דן הייתי מוכן להתפשר גם על רכב אוטומט שנת 84 עם גיר 2 הילוכים. ואנשים לא כאלה טיפשים כמו שאתה חושב. רוב הנהגים בארץ החזיקו רכב ידני בשלב זה או אחר, עברו לאוטומט ולא התסכלו לאחור. על נוחות משלמים והרוב המוחלט מוכן לשלם עד 10% על דלק בחודש בשביל הנוחות המדהימה של אוטומט.

פורסם

אני נוהג על רכב ידני. בשבילי זה כמו אוכל בצבא. אוכלים כי זה מה שיש. למזלי אני גר באזור נוח לנהיגה, אבל אם הייתי גר בירושלים/חיפה/גוש דן הייתי מוכן להתפשר גם על רכב אוטומט שנת 84 עם גיר 2 הילוכים. ואנשים לא כאלה טיפשים כמו שאתה חושב. רוב הנהגים בארץ החזיקו רכב ידני בשלב זה או אחר, עברו לאוטומט ולא התסכלו לאחור. על נוחות משלמים והרוב המוחלט מוכן לשלם עד 10% על דלק בחודש בשביל הנוחות המדהימה של אוטומט.

נכון - אנשים החזיקו ידני בשלב זה או אחר. אבל השלב הזה היה לפני 15 שנה, כן לפני עידן הסובארו/מיצובישי/מאזדה פול אוטומט. תתפלא, אבל מכוניות ידניות של היום הן מה-זה קלות לנהיגה. הקלאץ' רך כמו חמאה, העברות ההילוכים חלקות ונהג נורמלי בקושי ירגיש בזה ביום יום - ובעיקר יתרכז בליהנות מהתגובה הזריזה פי-כמה של כל המערכת.

בדבר אחד אני מסכים איתך - מי שתקוע שעה בפקקים כל בוקר וערב לעבודה וחזרה, בהחלט יעדיף אוטומט. סליחה, יעדיף את "הנוחות המדהימה" של אוטומט (אפשר לחשוב).

הבעיה לדעתי, אם כבר מעלים את זה, היא שהמעגל האכזרי (כמו שאומרים באנגלית) שמתנהל כאן בארץ עם שוק הליסינג פוגע בסופו של דבר בכולם - חברות מספקות מכוניות ליסינג לעובדים, אבל הן רוצות לחסוך, אז הן מבקשות רק מכוניות זולות. חברות הליסינג מספקות מכוניות בזול רק אם קל למכור אותן אח"כ, דהיינו משפחתיות סדאן 1.6 אוטומט. העובדים מתרגלים לזה ולא מוכנים לשום דבר אחר, בלי קשר לצרכים שלהם, המעסיקים נותנים רק את המשפחתומטיות ומשלמים בצריכת דלק מוגברת, בין השאר, ולא ממש חוסכים (אבל זה לא רק אשמתם - המדינה הרי מעודדת את זה). בסוף נפלטות מיליון מכוניות ליסינג בגימור זול ואיכות נמוכה אחרי שעובדים התעללו בהם במשך 3 שנים, והשוק מחבק אותן ורוכש בהמוניו ובזול - רק כדי להמשיך לסבול מצריכת דלק מוגברת וחוסר התאמה לצרכים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אפשר לחשוב שידני זה כזה סיוט בפקקים, ברכב בו יש מספיק מומנט בסל"ד סרק (דיזלים למיניהם) אין בעיה להתקדם עם הקלאץ' בלבד, ומאחר ורוב הישראלים לא טורחים ללחוץ על הברקס בפקקים, אתה נשאר עם רגל אחת על הקלאטץ'.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

סיוט, סיוט.

לעמוד בפקק ארוך עם מכונית ידנית זה תענוג קטן למדי, מניסיון ארוך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

פקקים באזור הררי זה בכלל טקס קלאץ' בלתי פוסק, זינוק בעלייה כל 0.1263 מטר ועצבים. אני רוצה להגיע למשרד רענן ורגוע, לא רועד מעצבים וצולע מתפיסת שרירים ברגל השמאלית. כמו שאתם מעדיפים לשלם כסף על לחם מוכן מאשר לאפות לבד בבית (במקרה אפיית לחמים זה התחביב שלי עשיתי את כל החישובים כולל מים, חשמל, חומרים. לחם מלא אמיתי באפייה ביתית עולה 50% פחות בהשוואה לחנות וטעים פי כמה) אנשים מעדיפים לשלם יותר על דלק ולנהוג בכיף על אוטומט. אני פשוט לא אוהב את הגישה המתנשאת הזאת שמי שנוהג על אוטומט לא יודע לנהוג/כוסית/עצלן או כל דבר אחר. אנשים רוצים נוחות, מוכנים לשלם על כך ואין בזה שום דבר רע.

פורסם

תגיד מה שאתה רוצה, אבל אם אתה רועד מעצבים וצולע בגלל שאתה צריך להעביר הילוכים, אתה באמת לא יודע לעשות את זה ובאמת עדיף שתנהג עם אוטומטי.

כמו שרוני אמר, תפעול גיר ידני במכוניות מודרניות הוא מאוד קל. במכוניות חדשות יש גם hill holder שממש מקל על זינוק בעליה (למי שמתקשה בזה. מי שרגיל כבר, זה מיותר בשבילו).

emotion of motion

פורסם

שכל אחד יעשה מה שטוב לו. מי שרוצה לנסוע באוטומט, לבריאות. אני נוסע כל יום כשעה וחצי בפקק, ואת הסאני הידנית שלי אחליף רק בידנית אחרת (לכשאמצא יפנית ידנית סוף שנות ה-90 עם ABS...).

ופה בעצם הבעייה. אם ארצה לקנות מכונית ידנית חדשה, בכמה סוכנויות אמצא כזו, מבלי שיזמינו לי אחת בהזמנה מיוחדת או שסתם יצחקו לי בפנים? ואם אחליט משום מה לקחת ליסינג, על כמה אצבעות אפשר לספור את האופציות שלפני?

:turn-l:
פורסם

בטח שאפשר. כמעט כל חברה מאפשרת לרכוש דגם ידני (למעט מאזדה ועוד כמה) ועדיין כמה קונים? אפס. לא מבין למה צריך את זה בכלל. ולפני שתתחילו ישראלים, ישראלים, ישראלים, באירופה אוטומט זה לנכים, תסתכלו על השוק העולמי ותראו שחוץ מאירופה אף אחד לא קונה ידני.

פורסם

עניין של היצע וביקוש.

מי שרוצה לקנות היום ידני בארץ (ואני מאמין שיש לא מעט) נאלץ לוותר כי פשוט קשה למצוא תיבה ידנית (פוקוס, מגאן, קורולה) שלא הייתה שייכת למורה נהיגה או הגיעה עם מנוע דיזל או אבזור קמצני.

ברכב חדש נכנס גם השיקול של ירידת ערך, פחד מחוסר ביקוש...אין לזה סוף.

אני מאמין שאם השוק בישראל היה חושב על עוד משהו חוץ מירידת ערך ולהיות עם רכב כמו של השכן, מצב הידניות בארץ היה טוב בהרבה.

(כל מה שאמרתי נכון גם על סטיישן).

Insane things comes from insanely people.

פורסם
סיוט, סיוט.

לעמוד בפקק ארוך עם מכונית ידנית זה תענוג קטן למדי, מניסיון ארוך.

אני מסכים. עבור מי שעומד בפקק כזה כל יום זה באמת די נורא. מי שלא - סובל פעם בחודש מפקק כזה, וזה בהחלט סביל ביחס להנאה מהרכב הידני.

פקקים באזור הררי זה בכלל טקס קלאץ' בלתי פוסק, זינוק בעלייה כל 0.1263 מטר ועצבים. אני רוצה להגיע למשרד רענן ורגוע, לא רועד מעצבים וצולע מתפיסת שרירים ברגל השמאלית.

אני פשוט לא אוהב את הגישה המתנשאת הזאת שמי שנוהג על אוטומט לא יודע לנהוג/כוסית/עצלן או כל דבר אחר. אנשים רוצים נוחות, מוכנים לשלם על כך ואין בזה שום דבר רע.

בנוגע למשפט הראשון - תתקן את הקלאץ' שלך.

בנוגע למשפט השני - אין שום גישה כזאת, היא בראש שלך.

בטח שאפשר. כמעט כל חברה מאפשרת לרכוש דגם ידני (למעט מאזדה ועוד כמה) ועדיין כמה קונים? אפס. לא מבין למה צריך את זה בכלל.

וכאן נשאלת השאלה - מה אתה עושה בכלל בפורום הזה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לא הבנתי מה הקשר בכלל. אתה רומז שחברות ליסינג נמצאות בהפסדים בגלל אוטומט? שחברות בכל העולם לא מתפתחות בגל שמספקות לעובדים רכבים עם גיר אוטומט? הרשה לי לגחך בקול רם.

פספסת בגדול את המסר שלי.

חברות הליסינג לא משלמות את עלות הדלק. הן ממשיכות להרוויח.

החברה שעושה שימוש ברכבי הליסינג משלמת את הדלק, וזה עולה להם הרבה מאוד כסף.

לצורך דוגמה פשוטה בוא נגיד שיש צי של 100 מכוניות שעושות 10 ק"מ לליטר ונוסעות 2000 ק"מ לחודש בממוצע.

הצי יצרוך 20000 ליטרים בחודש, שזה כ- 120000 ש"ח לחודש.

עכשיו תחליף את הצי למכוניות שעושות 15 ק"מ לליטר. הוצאות הדלק יקטנו ב 40000 ש"ח לחודש, והחברה מגדילה את הרווחים שלה בעוד 40000 ש"ח לחודש (לפני מס).

אין עוד הרבה מקומות שבהם חברה יכולה להקטין את הוצאות התפעול שלה ב 30% כל כך בקלות.

ואם לקוחות חברות הליסינג יתחילו להזמין מכוניות חסכוניות, חברות הליסינג ייענו לביקוש ויתחילו לספק אותם.

ולגבי נהיגה עם גיר ידני בפקקים...

אם אתה מתעקש להתקדם 20 סנטימטר כל פעם שהרכב לפניך מתקדם 20 ס"מ, זה בעיה שלך.

ההזדחלות הזאת קדימה היא תופעה מגונה שהתפתחה רק בגלל עומק חדירת הגיר האוטומטי בישראל.

למה שלא תעמוד במקום עד שהאוטו לפניך יפתח מרווח משמעותי, ורק אז תתקדם אליו, וגם את זה תעשה בזחילה במקום בקיקדאון?

אתה חושב שבאירופה אין פקקים? בוודאי שיש!

אבל שם כולם מתקדמים בקצב אחיד, בגלישה בהילוך ראשון, ואם כבר נעצרים, אז כולם נעמדים במקום ומחכים שיהיה לאן להתקדם לפני שהם מתקדמים.

בישראל נהגתי בידני גם בפקקים, ונהגתי תמיד באופן המתואר לעיל. היו פקקים מסויימים שהייתי מצליח לצלוח לגמרי בלי להכניס קלאץ'.

כן... אני יודע... מה עם הרכבים שיתגנבו לפניך בנתיב שלך?

אני אספר לך בדיוק מה איתם: עוד לפני שתגיע לרמזור, הם יתגנבו חזרה לנתיב השני כי נדמה להם ששם מתקדם יותר מהר, ואתה תמצא את עצמך שוב מאחורי אותו רכב בדיוק שהיית קודם.

תנסה את זה פעם. אתה עשוי להיות מופתע.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

כל הדיון האקדמי הזה הוא טוב ויפה למי שנוהג ברכב הפרטי שלו וקובע מה הוא קונה לעצמו בכספו שלו אבל אם אני בעל חברה אני מציע לעובדים שלי אך ורק קומפקט,דיזל, ידני (גם לחסכון בדלק וגם לזיהום אויר).

לא מתאים לו? שמצידי שיגיע לעבודה באוטובוס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ההזדחלות הזאת קדימה היא תופעה מגונה שהתפתחה רק בגלל עומק חדירת הגיר האוטומטי בישראל.

למה שלא תעמוד במקום עד שהאוטו לפניך יפתח מרווח משמעותי, ורק אז תתקדם אליו, וגם את זה תעשה בזחילה במקום בקיקדאון?

אבל שם כולם מתקדמים בקצב אחיד, בגלישה בהילוך ראשון, ואם כבר נעצרים, אז כולם נעמדים במקום ומחכים שיהיה לאן להתקדם לפני שהם מתקדמים.

בישראל נהגתי בידני גם בפקקים, ונהגתי תמיד באופן המתואר לעיל. היו פקקים מסויימים שהייתי מצליח לצלוח לגמרי בלי להכניס קלאץ'.

אני אספר לך בדיוק מה איתם: עוד לפני שתגיע לרמזור, הם יתגנבו חזרה לנתיב השני כי נדמה להם ששם מתקדם יותר מהר, ואתה תמצא את עצמך שוב מאחורי אותו רכב בדיוק שהיית קודם.

מסכים איתך לחלוטין. אני כל כך מסכים איתך, שלפני יותר משנה כתבתי טור בדיוק על הנושא הזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
פספסת בגדול את המסר שלי.

חברות הליסינג לא משלמות את עלות הדלק. הן ממשיכות להרוויח.

החברה שעושה שימוש ברכבי הליסינג משלמת את הדלק, וזה עולה להם הרבה מאוד כסף.

לצורך דוגמה פשוטה בוא נגיד שיש צי של 100 מכוניות שעושות 10 ק"מ לליטר ונוסעות 2000 ק"מ לחודש בממוצע.

הצי יצרוך 20000 ליטרים בחודש, שזה כ- 120000 ש"ח לחודש.

עכשיו תחליף את הצי למכוניות שעושות 15 ק"מ לליטר. הוצאות הדלק יקטנו ב 40000 ש"ח לחודש, והחברה מגדילה את הרווחים שלה בעוד 40000 ש"ח לחודש (לפני מס).

אין עוד הרבה מקומות שבהם חברה יכולה להקטין את הוצאות התפעול שלה ב 30% כל כך בקלות.

ואם לקוחות חברות הליסינג יתחילו להזמין מכוניות חסכוניות, חברות הליסינג ייענו לביקוש ויתחילו לספק אותם.

צודק. לא הבנתי אותך בפעם הראשונה. משום מה תמיד חשבתי שעלויות הדלק נופלות על חברת הליסינג, אבל אם החברה סופגת את הדלק בהחלט יש מקום לעבור לדיזל ידני. בפעם הבאה שאתקע בפקק אנסה את השיטה שלך. פשוט התרגלתי להתקדם כל 20 ס"מ כמו כולם. תודה.

פורסם

בני הבכור עשה ברכבו תאונה וקיבל רכב חלופי מחב' הביטוח.

הרכב החלופי מסוג פיאט פונטו התברך בתכונה נדירה במקומותינו, הוא היה ידני.

ההתלהבות שנרשמה מכך הרקיעה שחקים, אני והבן רבנו על זכות הראשונים לנהוג בבונבוניירה... :-D, למרות שהרכב שלי נמצא מספר רמות וקטגוריות מעל הפונטו.

במשך כל השבוע שהפיאט הייתה ברשותו נרשמו לא מעט נסיעות שתכליתן אחת - שימוש בגיר הידני.

מסקנה מאותו השבוע: ידני זה אחלה, ישנו תענוג רב בהורדת הילוך עם גז ביניים (שעכשיו גם ה"ילד" מבצע יפה מאוד).

מאידך, אני בספק רב אם אסכים לחזור לרכב ידני שישמש אותי ליום-יום, רק המחשבה על הקלאץ והחרדה לשלומו, תוך זחילה איטית מאוד בעליות כדי לא להדרש לעוד זינוק בעלייה, כל זה מעביר בי צמרמורת.

עדיין לא סיפרתי על הפקק בדרך לת"א שפעם נתקעתי בו עם האודי הישנה שלי, שגרם לי לכאבים למרות הקלאץ הרך כחמאה שהיה ברכב...

אגב, מנסיוני דווקא כלי רכב ידנים הם אלה שקלים למכירה, מיעוט האקסמפלרים בשוק ועלויות האחזקה הזולות יותר מושכות לא מעט צעירים לחפש רכב כזה, כשהוא יוצא אל השוק - הוא נחטף.

• תוכן חדש...