רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, הזדמנתי למוסך מורשה מטעם היבואן לטיפול ברכב שרכשתי לפני מספר חודשים, וכשביקשתי את הסטוריית הטיפולים של הרכב (אשר ע"פ החתימות על ספר הטיפולים, טופל במוסך זה מהרגע שעלה על הכביש) אמר לי מנהל המוסך כי לפי החוק אסור לו למסור לי מידע על תקופות של הבעלים הקודם ואם ברצוני לקבל מידע שכזה אני צריך להביא לו הסכמה בכתב של המוכר הקודם עם צילום תעודת זהות שלו, באופן כזה שהוא מסכים מפורשות למסירת המידע. אני יד שלישית. האם זה נכון, שכך צריך לעשות. עד כמה שאני זוכר יש חקיקה בענין בדבר חובה של מוסכים למסור מידע. אודה לעזרתכם בסוגיה זו.
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 683 צפיות
עברתי תאונה לפני כחודש, לא רצינית בחניה. עד עכשיו הביטוח לא החזירו את הכסף, התקשרנו אליהם הגיע אלינו חוקר הביתה ואחרי כמעט שבועיים שהחוקר היה פה הם אומרים שזה עדיין בחקירה. יש מצב שלא ישלמו לנו? ואם לא ישלמו מה אני יעשה? תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
האם מישהו יכול להסביר לי למה 90% מהגולף החדשות שאני רואה בכבישים עם ידיות שחורות לדלתות? לפי אתר היבואן הגירסה הבסיסית של הרכב 135K ש"ח, הייתי מצפה שבמחיר הזה לכל הפחות יתנו גם ידיות בצבע הרכב. מבחינה אסתטית זה נראה ממש מכוער, במיוחד שאפילו אלטו חדשה שעולה חצי המחיר מגיעה עם ידיות בצבע הרכב.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
מצד אחד, זה יכול למנוע תאונות עם אופנוענים מהירים. (ברור למה. בעייתי בעיקר במעבר נתיב). מצד שני, הסתכלות במראה האחורית בנוסף לצידית די מוציאה מ'פוקוס', גם את המחשבה אבל בעיקר את הראיה. (לפחות אני מרגיש כך - במעבר בין 2 מראות ובין הכביש בנסיעה טיפה מהירה). מה דעתכם? סתם לידע כללי, מה החוק אומר? ושאלה לאופנוענים שבינינו: האם כשאתם נוסעים בין הפחיות על 160-200 קמ"ש, האם אתם מודעים לעובדה שרוב הנהגים מביטים רק במראה הצידית לפני יציאה לעקיפה? (או שנותנים בגז בלי הרבה חישובים )
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 31.6 אלף צפיות
אני יודע שיש מכוניות שהן 4X4, ג'יפים. אני יודע שיש מכוניות עם הנעה קדמית ויש מכוניות עם הנעה אחורית. ואם אני גם הבנתי נכון אז 4X4 זה הנעה גם קדמית וגם אחורית. אז מה זה 2*4?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מעוניין לגרור רכב פרטי מחולון לת"א, מהו מחיר סביר כיום עבור מרחק כזה? האם יש הבדל במחיר בין גרירה עם 4 גלגלים באוויר לבין 2 ? באותה ההיזדמנות אשמח להמלצות על גרריסט אמין ומיקצועי בעל גרר עם הרמה מלאה (4 גלגלים באוויר)מאיזור המרכז (עדיפות לחולון). תודה מראש והמשך ערב נעים לכולם.
הודעה אחרונה מאת renault5, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום רב, אני לא תל אביבי ועובד בתל אביב במרכז ואני צריך פתרון כלשהו לחנייה זולה (עד 300 ש"ח) לחודש במרכז אזור רחוב רוטשילד - אפשרי עד רבע שעה הליכה רדיוס.. לא נורא עם זה יהיה קצת רחוק כי אני בדקתי את החניות במרכז רח רוטשילד והמחירים שם 900-1400 שח לחודש אם מישהו מכיר איזו חניה אשמח לדעת עליה!!!! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת arti, -
-
אתחיל בזה שאני לא מפרסם את שם המגרש במלואו - רק את העובדה שהוא ממוקם בירושלים, בתלפיות. מי שירצה את השם יקבל בפרטי. אין לי כח וחשק להגיע לבית משפט למרות שכל ההוכחות קימות. מדובר בחבר טוב מהעבודה שחיפש רכב יד שניה. מאחר והבחור מקומבן, (אמא מנהלת בחברת ביטוח גדולה, אבא במשטרה ודוד בעל מוסך כללי ופחחות) הוא החליט שהוא לא פוסל סוחרים. שמח וטוב לב הוא הגיע לסוחר הנ"ל כשהוא מחפש 307 כמה שיותר חדשה. בעל המגרש ביקש ממנו להמתין כחצי שעה (לדבריו ע"מ להביא את הרכב..) לאחר שעה של המתנה הגיע הרכב כשהוא נוטף מים ומלא בסיליקונים למיניהם. לדברי הסוחר הרכב יד ראשונה מאיזשהו מנכ"ל שלא נסע ברכב כמעט ובלה בלה בלה בלה בלה.. הרכב שנת 2007 עם 60K ק"מ החשד הראשו…
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- 16 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אבא של חברתי נפטר לפני שבוע. יש לו רכב ישן, פיז'ו 205, שנת 92, שלא נסע לפחות חצי שנה. לא ברור האם הרכב כרגע הוא במצב נסיעה, ומה דרוש כדי להחזיר אותו לכביש. מה הדרך הכי פשוטה להיפטר מהרכב? עדיפות לכמה שפחות התעסקות, גם אם הסכום שייתקבל יהיה מינימלי. תודה.
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתכנן החלפת גיר מאוטומוט לידני. השאלה היא האם יש צורך לבצע עדכון מול משרד הרישוי אחרי החלפה? ברשיון רכב לא מצויין שהוא אוטומט, אך אני מאמין שהנתון כן נמצא במע' המחשב שלהם. כעיקרון, דגם רכב לא משנה, אבל מדובר בסיטרואן ZX. יש את הכל החלקים, כך שתשובות אך ורק בנושא. שאלות לגבי החלפה נא לשמור למועד מאוחר יותר - אני אשתדל להכין מדריך מצולם.
הודעה אחרונה מאת odednovo, -
-
שלום לכולם סוף כל סוף נחשפה המחליפה המדוברת של ה147 הותיקה, תחת השם ג'ולייטה. הדגם יעשה שימוש במנועי פיאט ואפילו תחלץ מהדורה סופר-מיוחדת. לפי סלמ"ת הג'ולייטה תושק בארץ במהלך חודש אפריל 2010 מצויידת בתיבות ידניות ורובוטיות כפולות מצמד. לדעתי הרכב נראה מדהים, חבל רק שצריך לשים לה מספר מקדימה.
הודעה אחרונה מאת RK, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שמתי לב לכמה טנדרים חדשים של המשטרה(היילקס) וראיתי שכולם היו 2*4. מה הקטע פה? אם כבר קונים טנדר אז לא קונים אותו שישמש גם אם יקרה משהו בשטח? לא עדיף כבר לקנות ניידת רגילה במקום טנדר שהוא 2*4? הקטע הוא גם שהוא לא היה אלה של הכלבנים או משהו כזה טנדר רגיל.
הודעה אחרונה מאת ניב, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי אלפא 156 שנת 2005, והשטיחים הפנימיים שלה כבר בלויים והייתי מעוניין להחליף אותם. כמו שאתם מתארים לעצמכם, אין להשיג שטיחונים לרכב הזה בארץ (מוסך מרכזי דורש הון.. ) הייתי מעוניין לדעת האם יש מישהו (אפילו חברה שמוכרת שטיחים מקיר לקיר) שאתם יודעים שתהיה מוכנה לגזור ולתפור שטיחים לפי שבלונה קיימת של השטיחים הקודמים, עם גימורים ואולי אפילו לוגו של הרכב לפי בקשתי..? מישהו מכיר/יודע? תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
-
חיפשתי מכונית מעניינת במחיר עממי (אנשים משעממים נוהגים במכוניות מעניינות). הפכתי כל אבן נידחת באינטרנט תחת מגבלות היבואנים המקומיים, סרקתי את כל מבחני הרכב העדכניים, קראתי את כל הפורומים הפעילים בתחום, ומסקנה אחת בליבי; הדור הולך ופוחת. בימים בהם כל מכונית מצוידת בתיבה אוטומטית (רובוטית, טיפטרוניק, זוביטרוניק וכו') ובהנעה קדמית- איני שש אלי יבואן להניח שש ספרות בשקלים. ככל שהרכב מדושן באלקטרוניקה, אשר תכליתה הוא למזער את מעורבות הנהג בדרך ליעדו- הרכב הופך משעמם יותר ויותר. אם יש מערכת שדואגת לשמור על הרכב בנתיב הנכון, למה לנהג לטרוח? בנפשי, אני לא מטיל את האחריות על המחשבים שברכב. האוטו שלי צריך להיות חף מכל פשע מודרני, ויהי מה! אודה ולא אבוש,…
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפחות לפי מה שכתוב כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3820451,00.html מצד שני, זה מראה נהדר מה מצבו של רכב ליסינג...
הודעה אחרונה מאת פומפה, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מן הסתם על מכוניות בארץ אנחנו משלמים פי 2 ויותר בגלל המכס, אבל גם על צמיגים? אני מחפש לאחרונה סט צמיגים חדש ונתקלתי בתופעה מאד מוזרה - צמיגים ספורטיביים במחירים של פי 3 ממחירם לצרכן בארה"ב. אני לא מדבר על מישלן אקזלטו\T1R למיניהם אלא על צמיגים שמיועדים לימי מסלול ולנהגים שמצפים להחליף סט כל 10,000 ק"מ. שתי דוגמאות: Dunlop Direzza Star Spec, מחירון בחו"ל: $130 בארץ: 1500 ש"ח. דוגמא נוספת, ברידג'סטון RE070 - מחירון בחו"ל: $189, ובארץ כמה המחירון (תחזיקו חזק, בייחוד כל בעלי ה- WRX\STi שהצמיג מיועד להם): 2400 ש"ח, לצמיג אחד. אני הבנתי שניתן להתמקח ולהוציא אותם גם ב- 1700. תודה באמת. עכשיו, מהבנתי הדלה אין מיסוי ניכר על צמיגים (12%, פטור בכלל ?) כך שאין פה עניין של מ…
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
בחודש אפריל תחל סמל"ת לייבא את מותג הספורט המיתולוגי. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1623586
הודעה אחרונה מאת AlfaJunior, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
קניתי טריוס שנת 2010 ורציתי לדעת אם המחיר שקיבלתי סביר. 1200 ש"ח כולל 2 שלטים לנעילה מרכזית ומרימי שמשות וקודנית. כמובן שכולל מע"מ והתקנה. האם סביר?
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
סוף סוף משרד התחבורה עושה משהו מועיל. "החל מה-1 בינואר 2010 יחוייבו כל מכוני הרישוי בארץ לרשום את קילומטראז' הרכב בעת מבחן הרישוי השנתי לרכב (טסט). כך הודיע היום (ב') שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ. על פי הנוהל החדש, מכוני הרישוי לרכב ידווחו ישירות למשרד התחבורה על מספר הקילומטרים שעבר הרכב עד למועד הבדיקה. כמו כן, בעת המבחן השנתי יציינו הבוחנים את מספר הקילומטראז' המועדכן, ובעל הרכב יחתום על הצהרה כי הוא מאשר את אמיתות הנתון. " קישור לכתבה המלאה: http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/981/315.html?hp=16&loc=9&tmp=9736
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
Carsforum עולה כיתה - תחרות תיוג 2009 יוצאת לדרך רוצה לזכות בפרסים ממש שווים ? משהו כמו: קורס ראלי על אימפרזה GT ? או אולי ניקוי דיטיילינג מקצועי לרכב ? או קורס קארטינג ? כל מה שצריך לעשות זה לקרוא בעיון את ההודעה הבאה, להשתתף בתחרות הגדולה ביותר שהיתה כאן באתר ואחת הגדולות באופן כללי ולזכות באחד מעשרות הפרסים שאנחנו מציעים לכם. כללי אנחנו שמחים להודיע בזאת על יריית הפתיחה של תחרות התיוג של אתר Carsforum. לאחר כ-7 שנות פעילות, מעל ל-2 מיליון הודעות ויותר מ-55000 משתמשים רשומים, החלטנו להפוך את המידע היקר שהצטבר באתר לידע אותו כל אחד יוכל לצרוך בקלות. אתם בוודאי מודעים לעובדה שיש באתר כמויות אדירות של מידע איכותי מאוד בכל מה שקשור לכל…
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכם חברים יש לי שאלה קטנה , האם רכב מסוג מאזדה לאנטיס 323 שנת 2000 מנוע 1800 יכול לגרור נגררת עם ציוד בסדר גודל של 300 קילו ? תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת kilshtok, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שמו לב לתאונה המחרידה הזו שקרתה ביוון: http://carscoop.blogspot.com/2009/12/greek-tragedy-audi-r8-sliced-by.html מבתמונות קשה להאמין שהנהג "רק" נפצע ולא נהרג במקום. רשום גם שהאשה שישבה במושב הנוסע לא נפגעה. זכור לי על תאונה דומה שהייתה בארץ בה נהרג בחור צעיר כשהאיביזה (אאל"ט) שלו נכנסה בגדר הפרדה, ששיפדה את הרכב יחד עם הנהג. נראה כאילו הגדרות הללו קטלניות יותר ממה שנדמה.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
עברו כמה ימים ואני עדיין כולי עצבני רק מלכתוב על זה. ערב גשם נוראי בחוץ . חבר נוהג ואני בכלל במושב האחורי. הלכנו לאיבוד באזור התחנה המרכזית בתל אביב ומשום מקום פנינו באיזו כניסה שהיא רק לאוטובוסים וממש בטעות כי גשם ובקושי מבינים מה הולך שם גם ככה. השוטר שעמד במקום יבש כדי חלילה לא להירטב נטפל אלינו. אחרי שהנהג התחנן שיוותר לו הוא החליט להתפשר על זה שאני בלי חגורה מאוחרה ולקח ממני פרטים כדי לרשום לי אזהרה! אז אחרי שנים שאני בלי דוחות או משהו בא שוטר ודופק לי תלונה על השטות הכי גדולה שיש. :twisted:
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 25 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
הסתכלתי על תמונות של שתי המכוניות, הפריפילים ואפילו חלק מפנים הרכב דומים. נדמה לי גם שהניסאן טיידה מגיעה ממקסיקו... האם פשוט יבואני רנו ניסאן מלבישים את הלוגן בשמלה של ניסאן? הלוגן -תדפדו בתמונות בייחוד זו של הפרופיל http://cars.walla.co.il/ts.cgi?w=/@model&model_id=108 הטיידה http://www.icar.co.il/Model/221/%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F_%D7%98%D7%99%D7%93%D7%94
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בעבר פתחתי שרשור על הנושא הנ"ל רק שהפעם יש שינוי. חבר משפחה טוב עובד כרגע בגרמניה על בסיס קבוע(חוזר פעם בכמה שבועות לישראל). אם החבר הנ"ל קונה את השירוקו בגרמניה,איך הולכת הפרוצדורה של המשלוח,העברת בעלות,מעבר במכס,קבלת רישוי ועד נסיעה על הכביש. כשהרכב מגיע לארץ ניתן לרשום אותו על שמי וכך בעצם אני אהיה יד ראשונה? האם העסק ישתלם או בסופו של דבר יהיה הפסד כספי? ידוע לי שהשירוקו מנוע 2.0t עולה בסביבות ה13 אלף יורו. אם מוסיפים מיסים זה יוצא בסביבות ה155K,משלוח עולה יותר מ10K? אם מישהו התנסה ביבוא מגרמניה אשמח לקבל המלצות והדרכה כיצד מתנהל הדבר. אחריות הבנתי שאין(למרות שאני קונה בעצם רכב מהחברה,אין אחריות בין לאומית?). האם העניין יכול להתקע בשלב מסויים והכסף…
הודעה אחרונה מאת punz, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לילה טוב לכולם. לפני כשבועיים מישהי נכנסה ברכב שלי בחניה (אני לא הייתי באוטו בזמן הזה). התוצאה: החלפת דלת נהג + כנף + מתלה קדמי + הרבה-הרבה (!!!!!) עצבים וריצות... תבעתי את הביטוח שלה וכעת אני ממתין להחזר כספי מחברת הביטוח, כולל ירידת הערך של הרכב. השאלה היא: האם במקרים דומים ניתן לתבוע בבימ"ש לתביעות קטנות על עוגמת נפש? כי בטוח נוספו לי כמה שערות לבנות מל הסיפור (שבעצם טרם נגמר) תודה
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ערב טוב לכל חברי הפורום, בלילה של ה30 באוטובר נסעתי בכביש גהה מכיוון דרום לצפון וראיתי פלאש חזק על המאזדה שלי( מעט לפני מורשה). הולנטיין לא התריע ואכן זיהיתי מצלמה מצד ימין אך לא ראיתי בבירור שהפלאש הגיע ממנה. האם הזמן שעבר מאז המקרה(עוד 10 ימים חודשיים) אומר חד משמעית שאכן תיקוותיי התגשמו וזה היה ברק?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- 6 תגובות
- 777 צפיות
לפני שאני אסע לבדוק אולי אתם יודעים קנינו רכב חדש לפני שנה והשאלה כזאת: על הרשיון רכב כתוב תקף עד ה-8/2010 עכשיו יש לי מדבקה כחולה של 2009 אבל לא קיבלתי מדבקה של 2010.. אז ככה האם אני צריך לקבל מדבקה? והאם לגשת למוסך המרכזי לקבל אותה כי אני כמעט בטוח ,תקנו אותי עם אני טועה רכב חדש עושה טסט רק בשנה השניה... תודה
הודעה אחרונה מאת Eladle0, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו יודע מתי מתקיימת תערוכת הרכבים השנתית בגני התערוכה?
הודעה אחרונה מאת Rule2k, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם קרה לי מקרה והייתי רוצה שתעזרו לי לצאת ממנו בשלום יחסי. אימי נקלעה "לתאונה" היא שיפשה לבחור אחד את הבמפר האחורי באוטו (לשנינו יש בלנו אותם שנים בערך, שלי 96) הבעיה היא שבבמפר האחורי עצמו היה כבר שבר (אצלי יש רק שפשוף באותו מקום). אין לי איך להוכיח שהנזק לא נגרם על ידינו, למרות שברגע התאונה הוא אמר זאת במפרוש. הוא הלך למוסך, אני מניח שמורשה וקיבל הצעת מחיר של 2800 שקל, כנראה לחדש, שסוכן הביטוח שלו העביר לנו. מה אני יכול לעשות מפה? מן הסתם אני חושב בסכום כזה אין מה לפנות לחברת ביטוח לחפש מוסך אחר לקבל הצעות מחיר? לדבר איתו אם כן על מה? מה האופציות שלי?
הודעה אחרונה מאת green monster,