Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקובל להשתמש במונח טורי כשהמנוע מונח לאורך תא המנוע, כמו למשל מנועי ה 6 צילינדר של במוו שנקראו "שש בטור".

זה קונפיגרציה כזו שתורמת רבות לעבודה שקטה יותר של המנוע, כזו שלא "מטלטלת" את הרכב.

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל כתבה, ובכל מקום אחר בו נתקלתי, בשפה העיברית, מקובל להשתמש במונח "מנוע טורי" כשרוצים לתאר את סידור הצילינדרים במנוע.

מנוע טורי יכול להיות עם 3, 4, 5, או 6 צילינדרים, שמסודרים בשורה. כלומר לא ב V, ולא בוקסר.

צורת ההרכבה של המנוע בתא המנוע מתוארת על ידי מונחים :

מנוע "אורכי" - גל הארכובה מקביל לכיוון הנסיעה

או מנוע "רוחבי" - גל הארכובה מאונך לכיוון הנסיעה.

פורסם
B3 מכונית מעניינת? לא בגרסה הזו. והמנוע - גם הוא לא חזק במיוחד.

קצת מצחיק להגדיר על רכב שמאיץ למאה תוך 9.5 שניות כ"לא חזק במיוחד". לדעתי כמעט ולא ניתן למצוא בארץ רכב בסגמנט הנ"ל עם תאוצה כזו. אגב, לדעתי בנוסף לגיר הידני ומערכת ההנעה הכפולה לרכב יש גם הילוך כוח יחודי.

לדודתי רכב דומה (2.0 אוטומט) - לדעתי ל B3 שתי יתרונות בולטים שהופכים אותה למכונית משפחתית מעולה. היא מאוד רכה ונוחה ולדעתי אין רכב אחר בסגמנט שמצליח להגיע לרמה שלה בסעיף הנוחות. בנוסף לכך היא מאוד מרווחת ושקטה.

מבחינה דינאמית נכונה העבודה שמערכת המתלים הרכה שלה גורמים לה לזוויות גילגול בולטות בנהיגה אגרסיבית (היא פשוט נעה יותר מידי בהעברות משקל) אבל מי שיצליח להתגבר על זה יגלה רכב עם שולי אחיזה נדירים שמאפשרים לה לצלוח פניות במהירות מאוד גבוהה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
קצת מצחיק להגדיר על רכב שמאיץ למאה תוך 9.5 שניות כ"לא חזק במיוחד". לדעתי כמעט ולא ניתן למצוא בארץ רכב בסגמנט הנ"ל עם תאוצה כזו.

לדעתי "לא חזק במיוחד" תיאור עדין ל9.5 שניות למאה. 9.5 זו עגלה. למרות שעם ידני תמיד אפשר להתעלל במנוע ולקבל תוצאות מבדרות.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם
לדעתי "לא חזק במיוחד" תיאור עדין ל9.5 שניות למאה. 9.5 זו עגלה. למרות שעם ידני תמיד אפשר להתעלל במנוע ולקבל תוצאות מבדרות.

ברור שכל החיים זה יחסי. ברור לי שאנשים שרגילים לנסוע על אוקטביה 1.8TSI לא יבינו על מה המהומה, אז יגיעו בעלי האיבו ולא יבינו על מה כל ההתרגשות מהתאוצה ה"איטית" של הסקודה ואז יגיעו בעלי ה R1 ויסתכלו על בעל האיבו בבוז.

בסופו של דבר, נתון התאוצה של ה B3 2.0 ידני הוא מהטובים בקטגוריה, אם נחזור לתורת היחסות- אין אף רכב מקביל בארץ של מאזדה3, 308, C4, פוקוס, לנסר עם נתון תאוצה כזה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
בכל כתבה, ובכל מקום אחר בו נתקלתי, בשפה העיברית, מקובל להשתמש במונח "מנוע טורי" כשרוצים לתאר את סידור הצילינדרים במנוע.

מנוע טורי יכול להיות עם 3, 4, 5, או 6 צילינדרים, שמסודרים בשורה. כלומר לא ב V, ולא בוקסר.

צורת ההרכבה של המנוע בתא המנוע מתוארת על ידי מונחים :

מנוע "אורכי" - גל הארכובה מקביל לכיוון הנסיעה

או מנוע "רוחבי" - גל הארכובה מאונך לכיוון הנסיעה.

מסכים אתך.

הפעם הבוס טועה.

מנוע טורי = inline או Straight

מנוע רוחבי = Transverse

מנוע אורכי = Longitudinal

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
ברור שכל החיים זה יחסי. ברור לי שאנשים שרגילים לנסוע על אוקטביה 1.8TSI לא יבינו על מה המהומה, אז יגיעו בעלי האיבו ולא יבינו על מה כל ההתרגשות מהתאוצה ה"איטית" של הסקודה ואז יגיעו בעלי ה R1 ויסתכלו על בעל האיבו בבוז.

בסופו של דבר, נתון התאוצה של ה B3 2.0 ידני הוא מהטובים בקטגוריה, אם נחזור לתורת היחסות- אין אף רכב מקביל בארץ של מאזדה3, 308, C4, פוקוס, לנסר עם נתון תאוצה כזה.

ברור, על זה אין ויכוח, אבל אני דיברתי על "לא חזק במיוחד", ובפרט "קצת מצחיק להגדיר על רכב שמאיץ למאה תוך 9.5 שניות כ"לא חזק במיוחד"".

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

שכל העם קונה מאזדה 3 עם 0-100 במעל 13 שניות, 9.5 זה נתון פנומנאלי...

כמשפחתית, 9.5 זה נתון יפה ובטח לא נופל על ההגדרה של "עגלה" לפי שום קנה מידה של מכונית בקטגוריה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

C4 ו308 מגיעות לנתון כזה (עם המנוע מנוע ה1.6 טורבו).

גם הגולף המוגדשת.

(במבחן של אוטו הגולף עם נתון של 9.5 שניות ל100 והסיטרואן הגיעו באותו הזמן).

Insane things comes from insanely people.

פורסם

אשריך שמצאת את מבוקשך. תהנה !

רק תן לי להבין,

אתה מעדיף מכונית בלי מערכות בטיחות אלקטרוניות, עם תיבת העברה הכוללת מצב LOW שמיועד לשטח ואין לו שימוש בכביש (אם בכלל מותר לשלב על אספלט), תא מטען בגודל של פחית קולה, ותאוצה שמתאימה יותר למנועי 1.6 המופק ממנוע שהוא 2 ליטר ?

כי אם כן, אז אני לא מבין אותך.

תתחדש ותהנה,

דני G.

פורסם

חביבי תתחדש!

אבל שים לב למה שכבר אמרו - מצב low אולי לא מתאים לכביש. תבדוק בספר רכב.

בדקת גם יונדאי i30 2 ליטר?

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
שאלה טובה.

מה גם שמנוע טורי הוא דבר דיי נדיר בימינו אנו. בכל מקרה, אני חושב שהוא התכוון למנוע רוחבי ולא טורי.

שלומי, לא הבנתי אותך. למה מנוע טורי הוא דיי נדיר בימינו אנו ? הרי גם מכוניות "לחם וחמאה" שנמכרות היום בכמויות עצומות עדיין מכילות מנועים טוריים, שלא נדבר על מספר עשורים שכבר מאחורינו....

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכב אינו גבוה מעל הכביש ואין לי ספק שהוא לא מיועד לשטח (בניגוד לליאונה של שנות השמונים, שהיא מוגבהת בדגם הנעה כפולה). לדעתי הגיר הקצר מיועד לקצר זמנים ולשם ההנאה גרידא.

מעולם לא התחברתי לתחרות המיאוץ למאה קמ"ש. חשוב לי יותר שיש תגובה מהירה והחלטית למנוע ולגלגלים, ושהשליטה בידיים שלי.

בדקתי את ה-I30, היא לא מתאימה לדרישות המפורטות לעיל...

דני G- בגדול, אתה צודק. אבל הסתכלתי על התמונה שלך, ותהיתי האם היא צולמה עם מערכות אלקטרוניות, או בלעדיהן.

ועוד דבר שרציתי להוסיף;

במיוחד בימים קשים, בו ההבדל בין המכוניות הוא הגריל והפנסים (אפילו המניות מקובצות אצל מפעיל אחד), מצאתי מכונית שעושה הכל אחרת. חוץ מהפנסים והגריל.

גם אם היתרון לא בולט על הנייר- לי הוא ברור כשמש.

dirty old man

need love too

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...