Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על הדאגה אחי אבל הוא לא יכול ללעוג לי גם ככה..

וזה שאמר לי איך לכתוב , אני יכול ללמד את סבתא שלך איך לכתוב תאמין לי.

ורק לצורך העניין , את כל הדברים שאמרתי שאלתי את אבא שלי

שדרך אגב הוא סוכן של ג'נרגל מוטורס בקנדה.

אז ממש לא נראה לי שהתשובות שלי לא נכונות..

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למי ששאל- קניתי את המכונית זה מכבר, לפני פרסום השרשור.

לא התכוונתי להתחיל כאן דיונים על אבא של מי יותר חזק, וסבתא של מי יודעת לכתוב.

על מה כן?

על הגישה, על הרעיון, על החשיבה.

חשבתי שדווקא אתם תבינו...

סך הכל היא כמו כל המשפחתומטיות מסביב, רק שהיא לא.

בברכת "בשלג הבא בירושלים הבנויה"

יואל

dirty old man

need love too

פורסם

למדריך ועיתונאי :

אתם צודקים - במיעוץ -רכב עגלה.

אבל גם טועים -

*.B3 2ליטר יש ESP תקני!!

*.6 כריות אוויר בגרסת ליסינג RX (טויוטה רק 4)

*איבזור - רדיו דיסק שלא מובנה, אחד היתרונות הגדולים (חיסכון של אלפי שקלס בשדרוג המערכת).

*בקרת שיוט תקנית בגרסה הזולה.

*הנעה כפולה -לא מוותר על זה בשום רכב עתידי שיהיה לי( נוסעת מצוין בשבילי חול ,שהונדה היתה שוקעת בהם)!!

נ.ב.

אני רחוק מלהיות מומחה בנהיגה ורכבים, אבל את הסוברו שלי קניתי אחרי השוואה מעמיקה לכל המתחרות (מזדה3 קורולה ואפילו קרוז).

לדעתי היא נותנת תמורה הכי טובה למחיר.

פורסם

יש פה כמה אנשים שמצליחים באופן נדיר לא אלפשר לעובדות לבלבל אותם. אני מוריד את הכובע בפניהם.

אז אחת ולתמיד,

AWD של סובארו מאפשר העברת כוח טובה יותר על משטח בעל אחיזה נמוכה. וזהו. בכל מצב אחר - שזה 99.9% מהמצבים שהנהג הישראלי נתקל בהם, אין לה יתרון אלא רק חסרונות בדמות תוספת משקל, עומס מכאני, צריכת דלק מוגברת, ובלאי מוגבר (ואגב, תזכור שחייבים להחליף 4 צמיגים בו זמנית אחרת נגרם בלאי לדיפרנציאלים).

אם היה למערכת ה-AWD יתרון כה גדול וכה חשוב, היינו רואים אותה מחלחלת לכל המכוניות כפי שקורה עם מערכות אחרות. העובדה היא שאפשר למצוא מכוניות עם הנעה קידמית, אחורית, ו... סובארו עם כפולה. במילים אחרות, לגישתך כל יצרניות הרכב בוחרות להיות בעמדת נחיתות מול סובארו ועדיין אף אחד בעולם לא הקים קול צעקה ... מוזר, לא ?

העובדה שסובארו התחילה לצייד חלק מהדגמים שלה גם ב-ESP ובגירסת ה-STI כפולת ההנעה יש גם TC, מלמדת שגם הם יודעים שכשמדובר בבטיחות, ההנעה הכפולה אינה הפתרון אלא מערכות אלקטרוניות. אחרת, בשביל מה צריך אותן ?

אני לא מכיר תאונות שנגרמו כתוצאה מסחרור גלגלים קידמיים עקב עודף כוח (למעט נהגים שמשתוללים), ותאמין לי שיש לי היכרות מאד מעמיקה עם הרבה מאד תאונות הדרכים שאנשים עשו, לרבות תחקור של חלק מהתאונות. אני כן מכיר תאונות שיכלו להימנע אם היתה מותקנת מערכת ESP, אבל לא מכיר אף אחת שיכלה להימנע בעזרת AWD.

במילים פשוטות, אם נהג מאיץ בעוצמה כ"כ חזקה שאם אין ברשותו AWD הוא יתקע בעץ, כנראה שהבעיה היא בנהג ובהבנה הלקויה שלו בנהיגה.

דני G.

פורסם

מצב תיאורטי לגמרי, אך הגיוני. רק לשם תיאור. האמת אותו הדבר יקרה גם לרכב בעל הנעה כפולה המצויד ב-ESP, אינני אומר שלא. ללא ESP אפשר להמלט מהסכנה בצורה יותר בטיחות ברכב בעל הנעה כפולה. אינך מסכים?

כל הפרייבטים של סובארו הן הנעה כפולה, רק בארץ המציאו את ה-1.6 הנעה קדמית. היא לא קיימת בשום מקום אחר בעולם. אתה אומר שסובארו מייצרים רכבים בעלי הנעה כפולה הלא שימושית והמיותרת. או קיי, זו דעתך (כנראה לא דעתם).

א. כן, מצב מה זה הגיוני. כל יום זה קורה. ואז כשאני קורא על זה בעיתון אני אומר לעצמי - יא אללה, אם רק היה להם רכב עם הנעה כפולה ובלי ESP...

ב. רק בארץ? אתה באמת חושב? אז למה באתר הגרמני הרכב מוזכר? ולמה בעוד אתרים?

תודה על הדאגה אחי אבל הוא לא יכול ללעוג לי גם ככה..

וזה שאמר לי איך לכתוב , אני יכול ללמד את סבתא שלך איך לכתוב תאמין לי.

ורק לצורך העניין , את כל הדברים שאמרתי שאלתי את אבא שלי

שדרך אגב הוא סוכן של ג'נרגל מוטורס בקנדה.

אז ממש לא נראה לי שהתשובות שלי לא נכונות..

א. אם הוא אחיך, דברו בבית.

ב. יופי, אז גם אבא שלך לא ממש מבין. אז מה?

למדריך ועיתונאי :

אתם צודקים - במיעוץ -רכב עגלה.

אבל גם טועים -

*.B3 2ליטר יש ESP תקני!!

*.6 כריות אוויר בגרסת ליסינג RX (טויוטה רק 4)

*איבזור - רדיו דיסק שלא מובנה, אחד היתרונות הגדולים (חיסכון של אלפי שקלס בשדרוג המערכת).

*בקרת שיוט תקנית בגרסה הזולה.

*הנעה כפולה -לא מוותר על זה בשום רכב עתידי שיהיה לי( נוסעת מצוין בשבילי חול ,שהונדה היתה שוקעת בהם)!!

א. לא אמרתי שב-2.0 ל' אין ESP.

ב. לרוב המתחרות יש גם 6 כריות.

ג. 95% מהאנשים לא משפרים את המערכת.

ד. הנעה כפולה לא תעזור בגרוש ב-1.5 ל'. זאת כנראה אחת הסיבות שלא מוכרים אותה כאן...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אשמח אם תסביר איך לESP השפעה דומה לAWD בתנאים כמו שBURZUM ציין (האצה בעליה על משטח מעט חלקלק).

למה שאני אוכל להסביר טענה שלא טענתי?

ESP אינו מסוגל לגרום לך להרחיק את הרכב מהסכנה, הוא רק יתערב כאשר אתה כבר בבעיה. להזכירך הוא גם יחתוך במומנט בצורה דראסטית, כך ש"להמלט" כבר לא תוכל.

בפירוש לא נכון. ESP לא מתערבת כפי שתיארת, בטח שלא מערכות מודרניות. ההתערבות של המערכות היום עדינה ומאפשרת זרימה, ללא שהנהג ההדיוט בכלל מרגיש את התערבות המערכת.

למעשה, כפי שכבר שציינתי, AWD משמעותית רק בשלב בו אתה מאיץ. לכן, כאמצעי בטיחותי כולל, ל-ESP יתרון.

בוודאי ששום מערכת לא "מרחיקה אותך מסכנה", אבל ESP מונעת מראש יותר מצבים אפשריים של אובדן אחיזה, מראש ולא לאחר שאתה כבר בבעיה (כפוף לאגרסיביות של התמרון).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

דני, לדעתי אתה צריך לשנות את המשפט לזה:

במילים פשוטות, אם נהג מאיץ בעוצמה כ"כ חזקה שאם אין ברשותו AWD הוא יתקע בעץ, כנראה שהבעיה שיש לו הנעה קדמית

דני G.

dirty old man

need love too

פורסם

בוקר, גשם.

כל מי שמעיז ללחוץ מעט בחוזקה על הגז ביציאה מהרמזור מפרפר,במיוחד על מעברי חציה.

ואני בסובארו יוצא מהמקום ללא שום בעיה, ללא צל צילו של איבוד אחיזה.

אם זה קריטי? בהחלט לא. כיף? בהחלט כן.

(זה יהיה יותר כיף בלילה כשהכבישים יהיו פנויים ואוכל גם להפנות קצת את ההגה...)

STI 2004

פורסם
אם היה למערכת ה-AWD יתרון כה גדול וכה חשוב, היינו רואים אותה מחלחלת לכל המכוניות כפי שקורה עם מערכות אחרות. העובדה היא שאפשר למצוא מכוניות עם הנעה קידמית, אחורית, ו... סובארו עם כפולה. במילים אחרות, לגישתך כל יצרניות הרכב בוחרות להיות בעמדת נחיתות מול סובארו ועדיין אף אחד בעולם לא הקים קול צעקה ... מוזר, לא ?

G.

כל כך הרבה שטויות, אני פשוט לא מאמין. לפי דעתי כל יצרני הרכב מייצרים גרסאות הנעה כפולה,ואינני מדבר על רכבי שטח. איני יכול לחשוב על יצרן שלא עושה זאת. מהמובלים: PORSCHE, BMW, AUDI QUATTRO......הסיבה למה אין ביקוש גדול במיוחד לרכבי הנעה כפולה כי היא יקרה משמעותית מהנעת MONO.

אני שוב אומר כי חלוקת המומנט מתבצעת טוב יותר לכל ארבעת הגלגלים מאשר לשני גלגלים. מה לא מובן פה?

ד. הנעה כפולה לא תעזור בגרוש ב-1.5 ל'. זאת כנראה אחת הסיבות שלא מוכרים אותה כאן...

אני כבר ציינתי שמוכרים אותה כאן, רק בגרסה ידנית וצורת סטיישן.

ולא משנה כן מוכרים או לא מוכרים, מארקטינג נעשה רק על פי דרישות השוק והביקוש. אז אין ממש ביקוש. להרבה רכבים אין כאן ביקוש. כמו SAAB הנעה כפולה.

בוקר, גשם.

כל מי שמעיז ללחוץ מעט בחוזקה על הגז ביציאה מהרמזור מפרפר,במיוחד על מעברי חציה.

ואני בסובארו יוצא מהמקום ללא שום בעיה, ללא צל צילו של איבוד אחיזה.

היום יצא לי להסתובב בפח זבל אימפרזה 1.6 וירד הגשם. מהמקום היא לא זזה, אלא אם כן לוחצים על HOLD בתיבת ההילוכים. קצת יותר גז והגלגלים מסתובבים במקום. מצחיק, כי כבר שכחתי איך זה מרגיש. ברכב המצויד ב-ESP הגלגלים לא לא מסתובבים במקום, אך גם לא הייתה האצה כי המחשב היה חותך מומנט. בהנעה כפולה אתה נוסע רגיל, אינך מרגיש שינויי אחיזה בכביש.

דרך אגב, ESP הוא גם לא אלוהים. לא פעם ולא פעמיים אני הרגשתי אובדן שליטה גם ברכבים המצוידים ב-ESP על משטח חלקלק. החבר שלי הסתובב 180 מעלות עם רכבו בגשם הראשון בפניה. לא כל המערכות זהות, ולא כל המערכות טובות מספיק להתמודד עם המציאות.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
היום יצא לי להסתובב בפח זבל אימפרזה 1.6 וירד הגשם. מהמקום היא לא זזה, אלא אם כן לוחצים על HOLD בתיבת ההילוכים.

זה כי אתה לא יודע לנהוג. אני עוד לא נתקלתי במכונית שאי אפשר לצאת איתה מהמקום בגלל שירד גשם.

ברכב המצויד ב-ESP הגלגלים לא לא מסתובבים במקום, אך גם לא הייתה האצה

עוד שטויות. ה-ESP לא מפעילה את המצערת במצב של אחד או אפס. עם ESP היתה האצה אופטימלית, בהתאם ליכולת האחיזה של הצמיגים תחת האצה.

בכל מקרה, נושא ההאצה, כפי שכבר הוסבר לך פעמים רבות, לא מהותי לבטיחות.

דרך אגב, ESP הוא גם לא אלוהים.

אבל לפחות מדובר בפתרון כולל.

אני שוב אומר כי חלוקת המומנט מתבצעת טוב יותר לכל ארבעת הגלגלים מאשר לשני גלגלים. מה לא מובן פה?

זה מאוד מובן, זה רק זניח במכונית משפחתית. אתה רק חוזר ומדגיש את אותן הנקודות הזניחות ומצבי הקצה הנדירים בהם מערכת AWD נותנת תרומה משמעותית לנהיגה. באותו נשימה שוכח את המקומות בהם היא מגבילה ומקצצת ביכולות הרכב, בביצועים (משקל), בבלימה (משקל), בצריכת הדלק (משקל, כתבתי?!), במורכבות המכנית, בצורך להחליף 4 צמיגים בכל פעם, ועוד.

בהתחשב בכך, אין בשקלול כולל כדאיות למערכת ברכב משפחתי שאיננו חזק.

גילוי נאות: יש לי B4 ואימפרזה, שתיהן AWD.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה רק חוזר ומדגיש את אותן הנקודות הזניחות ומצבי הקצה הנדירים בהם מערכת AWD נותנת תרומה משמעותית לנהיגה.

מה שלדעתך זניח ונדיר לפי דעתי שימושי ומתבטא יום יום. אם זה באמת היה זניח ונדיר אז היצרנים היו יורדים מהענין. לאומם זאת כל יצרני הרכב משווקים גרסאות AWD.

באותו נשימה שוכח את המקומות בהם היא מגבילה ומקצצת ביכולות הרכב, בבלימה (משקל)

תסביר לי איך רכב בעל משקל 1,390 ק''ג עם בוכנות בלימה כפולות עוצר פחות טוב מרכב בעל משקל 1,250 ק''ג עם בוכנה יחידה?

אני סבור כי נושא הבלימה נבדק וכויל ע''י היצרן. תקן אותי אם אני טועה. ב-BMW M3 יש 4 בוכנות בלימה קדמיות ו-2 בוכנות אחוריות. זה רק משפר את הבלימה לאומת גרסה רגילה, אך אי אפשר לומר שהגרסה הרגילה מוגבלת ביכולת בלימה, ציתות שלך מלמעלה.

בצריכת הדלק (משקל, כתבתי?!),

צריכת הדלק זהה בנסיעה בהנעה כפולה או קדמית.

במורכבות המכנית,

נו, מורכבות מכאנית, אז? גם למבורגיני מורכבת, אבל אוהבים אותם. חוץ מזה שאים משהו מורכב מאוד בהנעה כפולה. זה כמעט כמו הנעה אחורית. מה מורכב? אני מסכים איתך כי קורקינט לא מורכב.

בצורך להחליף 4 צמיגים בכל פעם, ועוד.

וואו, זאת בעיה של ממש. אתה ממש יורד לפרטי פרטים, אה? יש לי הפתעה בשבילך: לא חייבים להחליף כל 4 הצמיגים בו זמנית, לא כתוב את זה בשום מקום. יש להקפיד כי כל הצמיגים יהיו זהים מבחינת הסולייה, חברה מייצרת, דגם ורצוי בלאי. אם גמרת את שני הקדמיים (ואם לא תעשה רוטציה אתה תגמור אותם מהר יותר מהאחוריים) אז אתה יכול להחליף רק את הזוג הקדמיים. מי אמר לך שצריך להחליף רק סט? שטויות.

בהתחשב בכך, אין בשקלול כולל כדאיות למערכת ברכב משפחתי שאיננו חזק.

אתה שוב טועה. תראה מחירון משומשות ותבין כי במקום מאזדה3 2.0 בת 3-4 שנים באותו הכסף תוכל לקנות אימפרזה 2.0 AWD בשנה אחת יותר טרייה ומגוון בחירה. זה לא שקלול כדאיות? במקום לשלם על מאזדה 5 מעל המחירון אפשר לקחת אימפרזה 5 מתחת למחירון ושנה אחת מעל. סתם דוגמה, כי פיג'ו 307 2.0אפשר לקנות ב-1/2 מהסכום.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...