Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

falou

1. יש מצבים שעם הסונומה אתה לא יכול לצאת מהקום- בגלל הגשם.

2. יש מצבים שעם הסונומה תחליק לאחור בעוד הגלגלים מפרפרים קדימה- בגלל הגשם.

3. כמו שהבנת, הסונומה מכניסה אותך, לפעמים, למצבים מביכים.

לדעתי, הנעה כפולה היא יתרון בכל עת, שכן "מצבי הקצה" לא נקבעים על ידי הנהג, אלא על ידי הסביבה- ללא הודעה מוקדמת. ההבדל במשקל (לפי מפרט טכני באתר סובארו) בין 1.5L הנעה קדמית לבין 2.0L הנעה כפולה הוא 125 ק"ג. ברור שחלק מזה שייך להנעה הכפולה, אבל בטח לא הכל. מעולם לא חשבתי למלא פחות דלק כדי להפחית משקל.

כמובן שהעדיפות היא הנעה אחורית (ככה זה צריך לעבוד), והנעה כפולה היא פשרה. נו מילא

dirty old man

need love too

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

Bruzum, אתה יודע מה הבעיה שלך?

שאתה לא יודע לעקוב אחר הקוו של הדיון ומביא כל פעם טיעון לא קשר

מה שלדעתך זניח ונדיר לפי דעתי שימושי ומתבטא יום יום. אם זה באמת היה זניח ונדיר אז היצרנים היו יורדים מהענין. לאומם זאת כל יצרני הרכב משווקים גרסאות AWD.

אתה נוהג יומיום בשלג? בעפר?

סובארו היחידה שמשתמשת ב-AWD גם בגירסאות לא ביצועים/משימות מיוחדות, אבל זה משיקול שיווקי, לא משיקול ענייני.

תסביר לי איך רכב בעל משקל 1,390 ק''ג עם בוכנות בלימה כפולות עוצר פחות טוב מרכב בעל משקל 1,250 ק''ג עם בוכנה יחידה?

תוספת המשקל והרכיבים הנעים של AWD יוצר יותר עומס בבלימה. תוריד מרכב נתון את ה-AWD, הוא יעצור טוב יותר. כל שאר הדוגמאות שלך לא קשורות לדיון.

אתה "סבור" שנושא הבלימה כוייל ע"י היצרן.

אני אומר לך שה-WRX לא עוצרת באופן סביר. כנראה שהיצרן לא סביר...

צריכת הדלק זהה בנסיעה בהנעה כפולה או קדמית.

שטויות. תוספת החיכוך והמשקל של AWD גובה את שלה בצריכת דלק

נו, מורכבות מכאנית, אז? גם למבורגיני מורכבת, אבל אוהבים אותם. חוץ מזה שאים משהו מורכב מאוד בהנעה כפולה. זה כמעט כמו הנעה אחורית. מה מורכב? אני מסכים איתך כי קורקינט לא מורכב.

גם מעבורת החלל מורכבת, אבל היא לא קשורה לדיון. גם לא חיי האהבה שלך. מה שכן קשור לדיון היא שלתוספת המורכבות של ה-AWD אין דבידנדים בשימושיות. כסף לפח.

וואו, זאת בעיה של ממש. אתה ממש יורד לפרטי פרטים, אה? יש לי הפתעה בשבילך: לא חייבים להחליף כל 4 הצמיגים בו זמנית, לא כתוב את זה בשום מקום.

כתוב במדריך של הרכב.

אתה שוב טועה. תראה מחירון משומשות ותבין כי במקום מאזדה3 2.0 בת 3-4 שנים באותו הכסף תוכל לקנות אימפרזה 2.0 AWD בשנה אחת יותר טרייה ומגוון בחירה. זה לא שקלול כדאיות?

אבל אולי המאזדה מרופא?

מה הקשר בין שוק יד שנייה לענייננו?

הסובארו יותר זולה. כנראה יש לזה סיבה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
falou

1. יש מצבים שעם הסונומה אתה לא יכול לצאת מהקום- בגלל הגשם.

סונומה זה טנדר עם קפיצי עלים והנעה אחורית, לא קשור לדיון על משפחתיות.

שלא תטעה, אני אוהב את ה-AWD על ה-B4 שלי, זה מציל אותה מלהיות שעמום גמור, אבל אין לזה קשר לפרקטיקה.

פורסם
מה שלדעתך זניח ונדיר לפי דעתי שימושי ומתבטא יום יום. אם זה באמת היה זניח ונדיר אז היצרנים היו יורדים מהענין. לאומם זאת כל יצרני הרכב משווקים גרסאות AWD.

.

זה לא נכון שכל יצרני הרכב משווקים גרסאות AWD. זה קורה בעיקר אצל האירופאיות והסיבה לכך ברורה - בשווקים שבהם תנאי מזג האוויר משפיעים רבות על הכבישים והדרכים, גרסאות AWD הן יעילות מאוד (שלג, קרח, בוץ וכדומה). בארצנו השחונה, עם כל הכבוד, ל-AWD של האימפרזה שלך יש יתרון בפסיק קטן ממצבי הנהיגה.

ESP, לצורך הדיון, הוא הרבה יותר יעיל בהרבה יותר מצבים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אשמח אם תסביר איך לESP השפעה דומה לAWD בתנאים כמו שBURZUM ציין (האצה בעליה על משטח מעט חלקלק).

מהידע שלי, ESP מונעת את סיבוב הגלגל כשמהירות סיבובו אינה תואמת את קצב התקדמות הרכב.

תראה את

בפיפט-גיר.

פשוט מדהים!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמעט ואני מדגיש כמעט כל היצרני רכב מיצרים רכבי AWD, מהקטנות ביותר ועד הגדולות ביותר, זה שהן לא מיובאות לארץ זה רק בגלל עינייני כספים.

פורסם
תראה את
בפיפט-גיר.

פשוט מדהים!

סרטון מרשים, שמצליח להמחיש את יתרונות מערכות הבקרה החשובות. אבל הוא מצליח להמחיש כי בתנאים קיצוניים באמת אין תחליף להנעה כפולה טובה. ברוב המקומות רכב עם הנעה כפולה היה מעביר את הכוח בצורה הרבה יותר אופטימאלית ללא צורך בהפחתת הכוח של הגלגלים כדי להשיג אחיזה. רכב עם הנעה כפולה טובה היה שומר על רמת הביצועים כאילו מדובר על כביש עם מקדם אחיזה גבוה יותר.

אגב, לא כל מערכת הנעה כפולה תדע לעשות זאת וזה בהחלט תלוי בטיב המערכת.

ממליץ לך לראות את הסרטון הנ"ל :

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
סונומה זה טנדר עם קפיצי עלים והנעה אחורית, לא קשור לדיון על משפחתיות.

שלא תטעה, אני אוהב את ה-AWD על ה-B4 שלי, זה מציל אותה מלהיות שעמום גמור, אבל אין לזה קשר לפרקטיקה.

למה זה מציל אותה? לטענתך ברכב משפחתי ללא הספק גבוה זה מיותר.

אתה סותר את עצמך, כי הרי בא יואל שקנה רכב חדש עם בודי קטן יותר ואותם נתונים כמו של הB4 שלך וטוען שהיא שונה משאר העדר, ואז כולכם נפלתם עליו שזה אוטו אפור,משעמם,עם הנעה כפולה מיותרת וגימור פנים לא ראוי.

אז תחליט, הנעה כפולה ברכב ללא יומרות ספורטיביות משנה משהו או לא? (לי ברורה התשובה)

וד"א - WRX עוצרת בדיוק כמו שמצופה מגירסת ביינים לא מוטרפת במיוחד,לא משהו אבל גם לא גרוע כמו שאתה מתאר.

STI 2004

פורסם

מהנסיון שלי - WRX בולמת בצורה מזעזעת, גם עם בלמים חדשים לחלוטין.

אפילו במוסך אמרו לי להשתמש בבלימת מנוע כשהתלוננתי על עוצמת הבלימה והתחושה.

אחד השינויים הגדולים לעומת VAG.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אגב, לא כל מערכת הנעה כפולה תדע לעשות זאת וזה בהחלט תלוי בטיב המערכת.

ממליץ לך לראות את הסרטון הנ"ל :

סרט מרשים, אבל נראה לי שזה קצת מכור.

קצת מחשיד שאף אוטו לא הצליח לטפס כשאתה לא רואה מה "עובר" על הגלגלים האחוריים.

פורסם

אני אומר לך שה-WRX לא עוצרת באופן סביר.

נדמה לי שכבר לא מייצרים אותם. ואיך הבלימה של רכב ספציפי קשורה לחסרונות או יתרונות של הנעת הגלגלים? אתה כבר נכנס לפרטי פרטים שלא קשורים לנושא. חסרונות אפשר למצוא בכל רכב, רק תפתח שרשור חדש.

שטויות? מחשב הרכב מראה צריכה אחידה בהנעה יחידה או הנעה כפולה. נבדק ברכב בו ניתן לנתק AWD במהלך הנסיעה והנסיעה הייתה על קרוז קונטרול, כדי לקבל נתונים מדויקים. לא נמדד שום שינוי בצריכת הדלק בניתוק או חיבור AWD, נבדק בכביש הערבה.

כתוב במדריך של הרכב.

לא כתוב במדריך הרכב שיש להחליף צמיגים ברביעיות. לא חייב להיות סובארו, אגב. כל רכב הנעה כפולה, אם זה ג'יפון או טנדר, שיש המון כאלה בארצינו. אתה רוצה להגיד לי שכל טנדר חייב להחליף צמיגים ברביעיות? זה ממש שטויות.

הסובארו יותר זולה. כנראה יש לזה סיבה...

כן, סובארו לא מבוקשת במיוחד. קשה לקבל מחירון גם על גרסאות הפשוטות. בארץ אפשר לקבל מחירון רק על מאזדה טויוטה הונדה.

סרט מרשים, אבל נראה לי שזה קצת מכור.

קצת מחשיד שאף אוטו לא הצליח לטפס כשאתה לא רואה מה "עובר" על הגלגלים האחוריים

כן, הסרט מוכר ומזמן מרגיש קצת יותר מדי "על פי התסריט".

מהנסיון שלי - WRX בולמת בצורה מזעזעת, גם עם בלמים חדשים לחלוטין.

אפילו במוסך אמרו לי להשתמש בבלימת מנוע כשהתלוננתי על עוצמת הבלימה והתחושה.

אחד השינויים הגדולים לעומת VAG.

אתה משווה סובארו לסקודה אר אס?

עדיין לא הבנתם שסובארו היא סך הכל הדרך הזולה ביותר להגיע לביצועים דומים של רכבים יותר יקרים.

--------------------------------------------------------------------------

היום במקרה הגעתי לכביש כזה וטרחתי לצלם:

ירידה תלולה מאוד בצורת זיגזג.

87127207.jpg

להערכתי הכביש בערך 45 מעלות.

תחילת העליה נראת כך:

87127211.jpg

חצץ מפוזר על האספלט(וזו לא דרך עפר)

87127210.jpg

ממצב עמידה מוחלט הרכב עולה ללא שום קושי שמורגש, אם זה זמינות הכוח או אחיזה במשטח. עולה כמו שהוא נוסע בקו ישר. ללא שום פרפורים וללא שום בעיה. כאשר ירדתי למטה עצרתי באמצע ושילבתי הילוך אחורי. היא עולה למעלה ברוורס בדיוק באותה צורה כמו שהיא יורדת. לא מורגש שום שינוי או קושי באחיזה.

87127207.jpg

ועכשיו תסתכלו על קטע כביש זה ותראו סימנים שחורים של פרפור הצמיגים של רכב הנעה קדמית שניסה (וסביר להניח שהצליח) לעלות.

87127212.jpg

ופה מדובר על קטע אספלט יבש, רק עם קצת חצץ. אפילו בקטע ללא החצץ רכב הנעה קדמית בקושי מצליח לעלות. עכשיו תוסיפו לזה כמה טיפות של גשם או כל דבר אחר ותקבלו קושי רב ביותר של רכב הנעה קדמית לעלות את הקטע.

דרך אגב, חבר שלי לפני איזה שנתיים מצא את עצמו בתעלה עם רכב טוטאל לוס (THEMA TURBO) בתנאים דומים, כאשר הוא ניסה לעלות. קצת יותר מדי גז בסיבוב בעלייה והת'מה טורבו לקחה אותו לתעלה. ועל תגידו לי שהוא היה צריך ללכת ללמוד לנהוג, הוא מתחרה כבר שנים. כן, הוא עשה טעות, כמו כל נהג הכי מנוסה ומקצוען עלול לעשות. אבל הרכב הנעה קדמית לקח אותו מחוץ לכביש.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
למה זה מציל אותה? לטענתך ברכב משפחתי ללא הספק גבוה זה מיותר.

אתה סותר את עצמך, כי הרי בא יואל שקנה רכב חדש עם בודי קטן יותר ואותם נתונים כמו של הB4 שלך וטוען שהיא שונה משאר העדר, ואז כולכם נפלתם עליו שזה אוטו אפור,משעמם,עם הנעה כפולה מיותרת וגימור פנים לא ראוי.

אז תחליט, הנעה כפולה ברכב ללא יומרות ספורטיביות משנה משהו או לא? (לי ברורה התשובה)

וד"א - WRX עוצרת בדיוק כמו שמצופה מגירסת ביינים לא מוטרפת במיוחד,לא משהו אבל גם לא גרוע כמו שאתה מתאר.

קודם כל, אני לא התייחסתי לבחירה של יואל. לא מכיר את הבחירה שלו.

למה ה-AWD מציל את ה-B4?

כי אפשר לדחוף אותה קודם בפניות, עם פחות תתיגוי תחת כוח, וכי (ניחוש שלי) זה איפשר לכייל אותה לפחות תת היגוי בכלל. משמעותי?!

לי זה נחמד, אבל לא בגלל זה קניתי את ה-B4. זה מין בונוס בצד למכונית המשעממת שלי. לנהג הדיוט זה יהיה בלתי מורגש וחסר משמעות לחלוטין.

ה-WRX לא עוצרת. נקודה.

היא לא "גירסת ביניים" היא מכונית שיורדת מ-7 באפס למאה ואין סיבה שיהיו לה ברקסים כל כך לא מספקים.

פורסם

שטויות? מחשב הרכב מראה צריכה אחידה בהנעה יחידה או הנעה כפולה. נבדק ברכב בו ניתן לנתק AWD במהלך הנסיעה והנסיעה הייתה על קרוז קונטרול, כדי לקבל נתונים מדויקים. לא נמדד שום שינוי בצריכת הדלק בניתוק או חיבור AWD, נבדק בכביש הערבה.

תנסה את הבדיקה הנ"ל ברכב שלא מותקנת בו הנעה כפולה בכלל.

למשל:

פורשה קררה2:

City MPG: 19 Highway MPG: 27 Combined MPG: 22

פורשה קררה4:

City MPG: 18 Highway MPG: 26 Combined MPG: 21

מתוך http://www.mpgfacts.com/?did=84&year=2009

פורסם

eitanshay666, תקרא מה שנטען:

אז "תוספת החיכוך" מתברר כבולשיט, נשאר רק המשקל. כן, יש לזה משקל נוסף. כמו לכל רכב הנעה אחורית!! אז תעשו את כל ה-BMW הנעה קדמית במקום אחורית ותקבלו רכבים יותר חסכוניים. האם זאת המטרה? רכב חסכוני? אם לא, אז למה בכלל לעלות את הנושא של צריכת הדלק? אותי אישית זה לא מענין בכלל, כמו גם עלות הצמיגים. אני מוכן להחליף אותם ברבעיות (כמו שגם נטען פה ומתברר כבולשיט נוסף).

ולגבי יכולות של רכב AWD ורמת האחיזה שלה בהשוואה לרכב הנעה יחידה נמאס לי להתווכח. אתמול ירד מבול, אז יצאתי לסיבוב. היה שיעמום מוחלט. היא נוסעת ומאיצה בגשם בדיוק כמו ביבש, אין שום שינוי (מישהו דיבר פה על בטיחות?).

מתוך שיעמום נסעתי עד שנגמר לי האספלט, אז ירדתי לבוץ בדרך עפר. אתם יודעים מה?- בדרך לא דרך היא נוסעת כמו בכביש אספלט, אין שום קושי או בעיה לעבור בבוץ. לרכב יש יכולות יוצאים מו הכלל, עשיתי טיול של אדרנלין בנעלי הבית שלי.

87129115.jpg

87129132.jpg

87129139.jpg

87129108.jpg

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...