Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה לא נכון מה שאתה אומר. זה שזה מתורגם כ"משיכה" לא אומר שזו בדיוק הכוונה.

TRACTION, adhesive friction or force in the context of vehicle propulsion

כלומר, מדובר במקדם כוח החיכוך ולא בכוח המשיכה. במילים אחרות HIGH TRACTION ניתן לתרגם כאחיזה גבוהה.

vehicle propulsion כלומר הנעה. זה וויכוח טיפשי, בגלל שבעולם הרכב TRACTION מדבר אך ורק על יכולת יחידת ההנעה לתרגם את הכוח לתנועה קדימה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפותח השרשור - תתחדש!

לא ראיתי פה אף ביקורת עניינית עם המלצה מה לקנות במקום הסובארו.

בהינתן התנאים: מכונית חדשה, ידנית ובמחיר סביר - אין הרבה אופציות.

הייתי באותו מצב לפני שנה וחצי והסובארו נפלה עוד בסוכנות עוד לפני שלב נסיעת המבחן, כי עגלת התינוק שלנו לא נכנסה לתא המטען.

כניראה שלא הרבה מתעניינים בידניות, כי נציג המכירות בסוכנות התפלא על ההתעניינות ושאל אם אני מורה לנהיגה.

שקלתי גולף (אז היה דור 5) שלא התלהבתי מהתנהגות הכביש שלה, אבל בסוף מצאתי פוקוס ידנית.

מכיוון שפותח השרשור רצה מכונית חדשה, אני לא רואה כמעט עוד אופציות.

אם היה למערכת ה-AWD יתרון כה גדול וכה חשוב, היינו רואים אותה מחלחלת לכל המכוניות כפי שקורה עם מערכות אחרות.

דני G.

זה לא חילחל? לפחות לעילית תעשיית הרכב (לדעתי) זה חילחל.

לאחרונה הייתי בצפון מדינת ניו יורק וכמעט כל דגמי מרצדס החדשים שראיתי (C,E ו- S) היו עם כיתוב 4Matic מאחור.

גם הרבה מסדרות 3 ו- 5 של ב.מ.וו. היו עם סימול ix מאחור.

אז יכול להיות שבאיזורים יבשים יותר זה לא שימושי ולכן פחות קונים אותן - אבל כן מייצרים.

פורסם

roee: זה כבר משחק מילים. תוסיף ל vehicle propulsion שני מילים context of ויוצא context of vehicle propulsion= בהקשר של רכב הנעה\נוסע. כלומר כאשר אומרים:adhesive friction or force in the context of vehicle propulsion

מדובר במקדם כוח החיכוך אורכי, אנכי ואופקי בהקשר של רכב נעה. כלומר כמו שאתה אומר: יכולת יחידת ההנעה לתרגם את הכוח לתנועה(בלי להחליק במילים פשוטות) . מה שאני אומר שברכב אם TRACTION CONTROL, מערכת זו מונעת החלקה של הגלגלים בזמן העברת כוח מיחידת הכוח לגלגלים (לא רק בנסיעה קדימה) ובתוספת מערכת חלוקת בלימה EBD. יוצא שהשילוב בעצם יוצר מערכת דומה למערכת ESP.

לכן ניתן לדבר על TRACTION בהקשר של אחיזת הרכב.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

biohazard - אפשר גם לנסוע מחיפה לתל אביב דרך אילת. זה לא עושה את זה נכון והגיוני.

העובדה היא שהמונח TRACTION, כמו שאמרו כאן (גם אני) מתייחס, בהקשר שמעניין אותנו, ליכולת הרכב לתרגם את הכוח של המנוע לתזוזת הרכב מהמקום. כאן, ללא ספק, יש להנעה כפולה יתרון שגדל ככל שמקדם החיכוך של המשטח קטן יותר.

אין לזה ולאחיזת כביש (GRIP), כשברור לכולם שהכוונה במונח הזה, בעיקרה, G צידי ומהירות פניה, דבר וחצי דבר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
"מומחי" ה-ESP, תסבירו לי למה הרכבים האלה לא זזים בהנעה קדמית עם כל המערכות המשוכללות.

אני אשמח להסביר לך,

אם תואיל להסביר לי מה הקשר בין מה שרואים בסירטון - יכולת תירגום כוח המנוע להתקדמות של הרכב, לבטיחות ??

אם כבר, אז

1. רואים שם - הונדה פרלוד שבה רואים את המערכת האלקטרונית פועלת והרכב נוסע, לאט, אבל נוסע.

2. רואים ניסן מקסימה שלפי קצב הסיחרור של הגלגלים ה-ESP/TC מנותק (שים לב להבדל במהירות הסיבוב לעומת הפרלוד).

3. רואים ניסן QUEST שבה אפשר להבחין עוד יותר בבירור ששום ESP/TC אינה מופעלת.

וגם חידה לכל מצדדי ה-AWD -

אתם יודעים איך מחלצים את הג'יפ הכי משוכלל עם המערכות הכי מתקדמות והצמיגים הכי טובים כשהוא נתקע בבוץ טובעני ?

עם טרקטור חלקאי.

וכמה גלגלים מניעים את הטרקטור הזה ?

תשובה - 2 (הנעה אחורית).

אם תרצו אני יכול גם להסביר איך זה עובד.

ולאיתן -

המכוניות שראית הן מכוניות עתירות כוח. כאשר עודף כוח הופך להיות פרמטר בעל משקל (בניגוד ל-B3 שאינה STI), יש משמעות חשובה ל-AWD בתירגום הכוח הרב למהירות. תוסיף לזה שהחורף שם אינו דומה לחורף בישראל, ותבין למה אנשים שם מעדיפים את הגירסאות הללו.

דני G.

פורסם
סתם נקודה, מי שטוען שהנעה כפולה מונעת תת היגוי אף פעם לא נהג על WRX.

זה כי הנטיה הראשונית של כל רכב באשר הוא רכב היא לתת היגוי (אפילו אופנוע - תנסה לעשות פרסה הדוקה ותסובב את הגז). פשוט ברכבי הנעה אחורית ובמידה פחותה (תלוי בכיול) ברכבי הנעה כפולה ניתן להתגבר על זה באמצעות לחיצה בריאה על המצערת ורכבי הנעה קדמית זקוקים לתרגולות אחרות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפותח השרשור - תתחדש!

לא ראיתי פה אף ביקורת עניינית עם המלצה מה לקנות במקום הסובארו.

בהינתן התנאים: מכונית חדשה, ידנית ובמחיר סביר - אין הרבה אופציות.

הייתי באותו מצב לפני שנה וחצי והסובארו נפלה עוד בסוכנות עוד לפני שלב נסיעת המבחן, כי עגלת התינוק שלנו לא נכנסה לתא המטען.

כניראה שלא הרבה מתעניינים בידניות, כי נציג המכירות בסוכנות התפלא על ההתעניינות ושאל אם אני מורה לנהיגה.

שקלתי גולף (אז היה דור 5) שלא התלהבתי מהתנהגות הכביש שלה, אבל בסוף מצאתי פוקוס ידנית.

מכיוון שפותח השרשור רצה מכונית חדשה, אני לא רואה כמעט עוד אופציות.

זה לא חילחל? לפחות לעילית תעשיית הרכב (לדעתי) זה חילחל.

לאחרונה הייתי בצפון מדינת ניו יורק וכמעט כל דגמי מרצדס החדשים שראיתי (C,E ו- S) היו עם כיתוב 4Matic מאחור.

גם הרבה מסדרות 3 ו- 5 של ב.מ.וו. היו עם סימול ix מאחור.

אז יכול להיות שבאיזורים יבשים יותר זה לא שימושי ולכן פחות קונים אותן - אבל כן מייצרים.

דווקא היום כאן פירגונים על הרכישה, פשוט הם הלכו לאיבוד בתוך מלחמת החורמה של

אחיזה נגד משיכה וכו', הבעייה שכנראה רוב הדיון נעשה דרך ואקום אלקטרוני בו המידע הלך לאיבוד ולכן הוויכוח נמשך...

לדעתי כדאי בכלל לפצל את השרשור כי הוא מזמן איבד את מטרתו המקורית.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הגיוני לחלוטין, הנעה כפולה = משיכה עדיפה. לא מפתיע אף אחד.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ביצעתי לפני שנה בערך נהיגת מבחן על הרכב הזה (B3 ספורט) מבחינת מראה בסדר ,גם מבחינת עיצוב פנימי ובמיוחד המושבים.

הבעיה העיקרית היא המתלים ,שפשוט רכים מאוד ,ומורידם כל סממן ספורטיבי מהרכב ,המאזדה המתחרה (הדגם הקודם) היתה הרבה יותר טוב בתחום הזה !

פורסם
סתם נקודה, מי שטוען שהנעה כפולה מונעת תת היגוי אף פעם לא נהג על WRX.

נכון בפשט, לא נכון בדרש. העובדה שיש ל-WRX הנעה כפולה מאפשר להכניס אותה לסיבוב עם (יותר) היגוי יתר, ועדיין לצאת מזה בקלות/שלום תוך הסתמכות על ההנעה הכפולה (הדחיפה מאחור וחלוקת המומנט הטובה יותר).

כלומר, הנעה כפולה לכשעצמה לא מונעת תת היגוי, אבל יותר מקלה על התמודדות עם היגוי יתר במגבלות (ומעבר להן) ומאפשרת כניסה יותר אגרסיבית לסיבוב.

בסופו של דבר, כל מכונית כביש סטנדרטית מייצרת תת היגוי בתנאים נייטרלים (כביש ישר, מכונית מאוזנת בכניסה), ללא פרובוקציה מתאימה. השאלות הן עד כמה קל להוציא ממנה היגוי יתר, כמה היגוי יתר, וכמה קל לתקן אותו. ב-WRX אפשר לקבל הרבה, אם מבקשים נכון, גם כי קל להשתלט עליו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כל מכונית כביש סטנדרטית מייצרת תת היגוי בתנאים נייטרלים (כביש ישר, מכונית מאוזנת בכניסה), ללא פרובוקציה מתאימה. השאלות הן עד כמה קל להוציא ממנה היגוי יתר, כמה היגוי יתר, וכמה קל לתקן אותו. ב-WRX אפשר לקבל הרבה, אם מבקשים נכון, גם כי קל להשתלט עליו.

אני יכול להגיד על כביש מפותל ורטוב. הנעה קדמית+ ESP מייצרת הההרבה היגוי יתר וה-ESP לא עוזר. כן עוזר לייצב את הזנב, אבל ההיגוי איננו. בדקתי באותן התנאים מאזדה הנעה קדמית 170 כ''ס ESP מול אימפרזה הנעה כפולה ללא ESP. הנעה כפולה נותנת יתרון עצום בהיגוי, שהוא מדויק ככל שניתן בכל תנאי הדרך. בכביש רטוב או בעל אחיזה פחותה ההיגוי של הנעה קדמית נעלם ו-ESP לא מסוגל לעזור.

שימו לב בשניות 0:04 ו- 0:13

ההיגוי בקושי קיים, היגוי יתר, הרכב נוסע כמעט בקו ישר. ESP מופעל. הנעה כפולה נותנת היגוי חד ומדויק באותן התנאים.

http://www.youtube.com/watch?v=vZbmSLBl7qw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...